Nazdravani de prin 2003 *5
Raspunsuri - Pagina 4
l_carmen2003 spune:
Cristina, nu stiu daca am timp deseara, dar maine sigur facem o intalnire... te sun intai... Nu stiu cand ajung azi acasa si ce super teme ma mai asteapta si azi... (aseara decupa 'planete' si facea un colaj cu sistemul solar ca asa ii cerea in nu stiu ce revista de la scoala... ce conta ca era duminica si ca ar fi fost normal sa se joace si sa ma lase si pe mine sa dorm?!!! Vorba sotului meu, bine ca nu le-a vrut 3D!)
Nu vreau sa vorbesc intrun ceas rau dar ma uitam sambata la engleza cum s-au schimbat copiii... al meu ma interesa in principal... Si-a facut testul si l-a luat sub brat si isi astepta randul la corectat.... mai mare dragul, parca era alt copil nu Alexul de asta vara care nu statea locului o clipa dupa ce termina... A crsecut si cum spunea si doamna invatatoare s-au maturizat...
cristinamh spune:
ce-i linistea asta?
noi dam inainte cu scoala. au aparut primele calificative...
"mami, am o veste buna si doua proaste. ti-o zic intai pe-aia buna. am un FB."
si cele proaste?
"am si 2 de B"
m/am uitat ce a gresit... normal, din neatentie. avea una cu 5 flori si 5 fluturi, si sa formeze multimi. ei bine, copilul a format perechi... cica nici n-a citit ce cerea, asa i s-a parut lui ca vrea exercitiul. daca n-ar sti sa citeasca nu m.as fi suparat, dar nici sa nu citeasca?!
dar azi l-am vazut in sfarsit lucrand, fara sa se vaite... am facut flori de toamna, din hartie tocata si din evantai. n.a plans, nu s-a vaitat, a lucrat repede... cred ca soarele e de vina, i-am zis ca iese afara cand termina. aproape ca nu cred ca e a lui... si am reusit sa mai facem si ceva ce nu are roti!
apropo de concursurile nazdravanilor, andrei vrea sa treaca la urmatoarea grupa, de scolari... ii spun... ca acolo copiii chiar lucreaza, nu ca el, in dorul leii. e sigur ca vrea sa avanseze...? de la urmatorul concurs trece si el, si a promis ca-si da silinta sa nu fie mereu inchizator de coloana. sunt chiar curioasa cum se descurca, caci am inceput sa diferentiez cerintele, si cu scolarii sa lucrez la alt nivel.
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii
l_carmen2003 spune:
Bine v-am gasit! Noi suntem sub asediu efectiv...
Maine plecam din Iasi ca nu mai e de stat in oras! E belea...
Pana in anii trecuti faceam in 35 de minute un drum de 5-8 minute, nu va mai spun cum e anul asta!
N-am sa pricep niciodata de ce iesenii se inghesuie la Sfanta cand o au tot anul la dispozitie si de ce nu ii lasa pe cei veniti din alte localitati... ca sa nu mai spun ca nu pricep de ce nu vin pelerinii oricand in restul anului... Eu cred ca e vorba de masochism...
Cristina, aseara si alaltaseara am ajuns dupa 18 acasa... Si ne-am apucat de lectii care sunt... destule. Suntem la cifrele 3 si respectiv 0 si facem buclele alea care ajuta litera 'j' si respectiv 'l'... cred ca stii care... asa ca dureaza un pic... Nu da mult doamna de scris dar, Alex e ahtiat sa fie remarcat asa ca vrea sa faca totul cat mai frumos... - zau nu stiu cu cine seamana, sigur nu cu mine care aveam o relaxare totala prin clasa intai...
cristinamh spune:
... carmen, pentru ca e mai bine sa iei autorizatie de comert pe 2 saptamani si sa faci profit cat un an intreg...
asa frumoasa e toamna... dar nu la iasi in octombrie.
andrei nu se streseaza, la abecedar tot la bice intoarse suntem si noi, la matematica abia au dat testul si au trecut la capitolul 2.
ne-au venit si primele biletele de concursului, l-am inscris doar la matematica, la SMART. si o sa mai participam la COMPER, caci tot avem culegerea, si avem inscrierea gratuita. si cam atat cred.
Cristina
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii
l_carmen2003 spune:
Cristina, ma indoiesc ca ei castiga mare lucru, poate castiga primaria dar nu coemrciantii... Iar primaria iroseste banii astia pe artificii si concerte cu formatii dezumflate...
L-am inscris pe Alex doar la winners - atat au venit deocamdata si nu cred ca deocamdata mai vine alt concurs is nici nu l-as mai inscrie de altfel.
In alta ordine de idei, dimineata era cam pustiu la scoala, toti profesorii erau in cancelarie si s-au bulucit spre clase la fix... ma astept la Greva pe luni...
Asa as vrea sa ma fac mica si sa asist la o ora, sa aud cum ii antreneaza doamna pe copii si cum ii face sa coopereze... Nu stiu sincer ce metode are, dar functioneaza.
De ce spun asta? Miercuri a venit Alex acasa cu un Bine... la cifra zero. Eu aveam emotii pentru cifrele 2 si 3 si la astea a luat FB, dar la zero pur si simplu a facut urat si nu ma steptam. Ei bine, nu l-am mustruluit caci m-a pufnit rasul de cum a venit si a marturisit: ' mami am luat bine la '0' si nici mie nu imi place cum am facut, dar uite am mai facut eu cand am venit acasa 5 randuri de 0 si au iesit aproape bine' - parerea lui.
Deocamdata nu are nici o nota in catalog dar sper ca la cati FB are zilnic sa nu ii treaca tocmai 'Bine'le pe care l-a luat la zero si pe cel de acum o saptamana, la liniute... sper cel putin pentru moralul lui ca el viseaza un FB+...
In rest plecam la munte fugim din Iasi ca m-am saturat de tiganeala si mizerie.
Week-end palcut.
cristinamh spune:
ei, andrei a venit bosumflat, cica nu a luat saptamana asta diploma de elev model, ca avea o bulina neagra (si el si capsunica, ca stateau de vorba). dar nu asta il necajea asa rau, ci ca un alt copil, si el cu o bulina neagra, a primit diploma. si mai zici ca sunt mici...
azi dim incepe fi-mea sa vorbeasca. "ieri m+am certat cu razvan, am stat amandoi la masuta,si el voia sa faca pe seful cu mine. ce nu intelege odata, fetele sunt sefele. mereu. si gata, am terminat".
iar ta-su il compatimea deja pe nefericitul ce-o s-o ia de nevasta, ca maica-sa e mic copil pe langa ce creste el in casa.
Cristina
cristinamh spune:
hei, ce-i cu linistea asta?
noua ne-a mai picat un dinte. sus avem asa, de la stanga la dreapta... canin, gaura, un colt de incisiv, un mm de incisiv, dinte miscator, canin. jos diferenta e ca cei doi incisivi centrali sunt crescuti. in rest, la fel.
si azi a avut parte de cea mai ticaloasa zana. sambata la evenimentul de la ceainarie cu nazdravanii andrei s-a purtat oribil. m/am suparat atat de rau, ca l/am pedepsit... de nu stiu cand o sa se termine pedeapsa. aa, ba da, dupa ce isi cerea de 300 de ori scuze, dar nu mai des de odata la 5 minute. normal ca uita si cerea cel mult odata la 2 ore...
dar aseara iaca se misca un dinte, si-am zis sa nu scap ocazia. i l/am scos si a ramas sa vedem ce zice zana. andrei, sigur pe el, ca zana ii da un leu. (btw, zana noastra da maxim 10 lei, in functie de cumintenie) eu ii ziceam ca nu-i da, el o tinea pe-a lui. "daca zana imi da un leu, ma ierti" <si daca nu?> "trebuie sa-mi cer de 3000 de ori scuze ca sa ma ierti"... asta curat pact cu diavolul...
si zana i-a pus in locul dintelui frumos ambalat (a facut desen cu zana si dintii pe care i-a dat pana acum) trei monezi, 0.70 lei ...
cum a sunat ceasul de dimineata a sarit din pat sa vada comoara. nici nu pot descrie ce fata avea, si ce era la gura lui vis-a-vis de zana... "data viitoare o sa=i pun capcane, si-o s-o pedepsesc eu!"
a plecat la scoala si radeam de una singura prin casa... aproape ca nici nu vreau sa-mi imaginez momentul cand va afla ca nu exista
si parca mi-a mai trecut supararea un pic. mai are doar de 2986 de ori de cerut scuze...
Cristina
mihaela_s spune:
Noi am avut azi primul spectacol din viata Silvei, am pus pe blog fotografii. De filmat am filmat cu camera si nu stiu cum se pot pune pe blog filmari...
In rest ca de obicei, copiii au o tema saptamanala, lucreaza la scoala si acasa au liber, timp de joaca berechet. M-am plans putin de asta pe blog, dar eu fac comparatie cu ce scriu fetele la subiectul cu cl.I si stiu ca nu am ce compara. Am trait si eu 4 ani de scoala cu copil in Ro, stiu ce era. Doar asa ca ma mai apuca si pe mine...ca parca as vrea sa fie mai motivata Silvia cu invatatul cand ii "vad" pe romani cat muncesc...dar imi trece repede.
Ieri am avut o zi frumoasa, am fost cu Silvia(eu cu ea doar, tati era la spital la munca si Diana abia venise acasa de la prietene, fusese cu bicicleta si nu mai avea chef) cu bicicletele si la intoarcere a declarat ca "a fost cea mai buna zi din viata mea!" :)) Acum vrea sa mearga la scoala cu bicicleta, poate chiar maine ca mai nou merge si Ovi la spital cu bicicleta, numai eu nu ma incumet la asa drum lung(sunt vreo 5 km) si iau busul :)).
si spor la treaba tuturor copiilor.
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
cristinamh spune:
miha, pui pe youtube si iei codul de-acolo, il inserezi in blog. altfel nu poti.
Cristina
Laura B spune:
La multi ani, Radu-Mihai! Liliac, sa-ti traiasca baietelul, sa fie sanatos si sa aveti parte numai de bucurii!
Cum ati serbat prima zi de nastere?
Usor, usor, eu am intrat in priza: azi vine mama, pe 1 reincep serviciul, imediat dupa o serbam si noi pe prichinduta, si tot asa...
toate fetele si copilasii.
_
Bucataria lui mami ***********************************************************Puterea din noi