Nazdravani de prin 2003 *5

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Silvia se plictiseste la scoala...mai e vreun copil in situatia asta? Mereu o intreb cum a fost la scoala, ce au facut si raspunsul invariabil e ca "nimic interesant", ca "eu stiu tot si ma plictisesc" etc. E adevarat ca stie si ca ar lucra mai mult acasa daca ar primi teme mai multe, dar in afara de o tema pe saptamana, de marti pana luni, pe care Silvia o face marti dupamasa intr-o jumate de ora, nu mai au nimic.
Saptamana asta au avut o tema mai grea si Silvia a fost incantata ca in fiecare seara a avut de "lucru". Adica au saptamana de citit intensiv, cu 15 minute in care copilul citeste cu voce tare o poveste sau ce doreste el si apoi povesteste parintelui care se ocupa sa il asculte(la noi a fost tati) ce a citit. In prima zi a fost mai greu, ca Silvia mai si inventa cuvinte, nu avea rabdare sa citeasca literele din cuvant mai ales daca era unul mai lung, apoi a fost cam greu sa povesteasca...dar pe masura ce a citit mai mult a citit mai bine, apoi a si povestit mai bine.
Altfel ii place la scoala, mereu o lauda pe profesoara si imi spune ca e tare buna si blanda, o iubeste tare mult.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Ca era vorba de smartboard... In universitate la noi, in clase, nu sunt. Sun proiectoare si whiteboard.
Si ne spunea o profa, sa nu ne asteptam ca in colegii sa existe smartboard pentru ca sunt ingrozitor de scumpe si scolile/guvernul in general / ministerul in special alege sa faca altceva cu banii.
Acuma, eu un Gica mai contra, ma intreb, oare o astfel de investitie este justificata intr-o scoala primara? (nu ma refer la cat ar veni de caciula de parinte, ci la tehnica in sine versus clasa I). In paranteza fie spus, moda din Ro in care parintii platesc banci, perdele, parchet de raschetat si mai nou table, mi se pare total aiurea, dar na, dansam cu ce avem....pentru ca propriul copil sa invete intr-un mediu curat si frumos, dar smartboard nu e totusi cam mult la clasa I?

Aici lumea e foarte foarte chibzuita, ca sa nu spun zgarcita de-a dreptul De exemplu tutoror li se pare foarte scumpa masa de la pranz (5,25 pe zi) de la eliza din clasa, numai ea si inca o fetita mananca mancare, restul au de acasa. Multi aduc argumentul cum ca mancarea de la 'traiteur' (un fel de catering, cantina a scolii de fapt) nu ar fi sanatoasa, dar asta e o vrajeala, argument de suprafata, ca altfel cei cu pachet de acasa au si suc de-ala colorat la cutie sau tot felul de chestii ambalate, mezeluri si mai stiu eu ce, deci treaba cu felul sanatos de a manca e vrajeala.

Legat de teme - Eliza are cate o tema mica in fiecare zi, mai putin vinerea (peste weekend nu le da). Uneori are de legat cateva litere intre ele cu linii. Alteori sa coloreze cateva forme geometrice . Insa vinerea au dictare, asa ca de luni pana vineri lucram la cuvinte - au un anume vocabular. Azi au trecut la fraze (prima tema - a cere permisiunea). Mi s-a parut genial ca au si gesturi, ca sa exprime lucruri, ar trebui sa o filmez! De ex - Est-ce que je peux boire...? Intai departeaza mainile, fara a ridica insa din umeri (est-ce que) arata spre ei (je), apoi palmele inspre podea (peux) fac gestul de a bea (boire)... cam asa ceva.
In orice caz, daca e ceva ce necesita scris, stau langa ea. martea si miercurea sunt la scoala, si face Ovidiu temele cu ea. Azi am vazut ca liniile le traseaza DE JOS in sus, adica f, t, l, m, i, tot ce are linie, incepe cu linia de jos in sus. Pfuai ce m-am suparat, sa vazi acum chin sa o dezvat. Barbatu-miu nu e la fel de strict (o fi mai bine?)
Altfel, nu exagerez, face literele mai inegale, o las in pace, una mai grasa, una mai slabanoaga, nu-i bai. Dar tin sa invete ordinea corecta a miscarilor. Si sa tina creionul corect - cand ii vad pe astia cum tin creionul, mor nene, mor, te intrebi cum naiba pot sa scrie!!!
La teme nu lucreaza deocamdata calcul, dar ii dau eu sa faca zilnic cate o pagina dintr-o cartulie pentru copii.

Luni si marti le am acasa, vai de fundul meu, ca miercuri am de predat o lucrare grea de care abia m-am apucat si nu am scris nici macar o pagina jumate! Nu stiu cum o sa o termin pana miercuri cu fetele acasa... Doamne ajuta ca nu-s vacante de-alea de cate o saptamana, ca o incurcam!

Ei ii place la scoala si nu se plictiseste, doar temele nu ii plac, evident...
Ea este genul langa care trebuie sa stai, trebuie mereu sa o implici, iar la scoala asa este. Acasa nu merge mereu, nu pot sa o anim mereu... a venit azi de la scoala cu niste palmute plastifiate, ale ei adica, pe care le decupase... Pentru ca in afara orelor mai fac si astfel de activitati, dupa masa de pranz de exemplu. Maine cica au "une chasse au trésor"
Iar ieri mi-a dat sa ii semnez in caiet ca sunt de acord sa ia acasa un toutou de la scoala, pentru 3 zile, ca a castigat 22 de puncte la teme bine facute pana acum. A venit cu o pisica pe care Erika o adora! Nu stiu ce ma fac cu ele, tare vor un animalut...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Meei nu sariti cu rosii... doar nu platiti voi...
La sedinta parintii au fost de acord ca tabla arata super si s-au entuziasmat mult... Eu le-am trimis doar un mail pe care l-au citit.
Au hotarat sa stranga bani si sa o achizitioneze. Pe cuvant ca nu am deschis eu subiectul... Mi-am dat seama ca ii intereseaza dupa mailurile primite inapoi... Softurile sunt super au intefata in romaneste si sunt dublate profesional, sincer mai ales pentru perioada de toamna-iarna cand va fi frig va fi inetresant, mai ales la cunosterea mediului si educatia pentru sanatate dar si la istorie/geografie etc cand va fi cazul. Ce e mai super e ca eu pot avea daca copilul meu lipseste lectia predata de doamna pe net, inregistrata. Am luat cu titlu de promo, la birou, cateva softuri pt clasa intai, la mate,citire/scriere, desen si muzica!!! I-au placut mult lui Alex... Si nu le-am aratat parintilor ca nu e treaba mea.

Dar mai mult de atat nu mai discut despre asta. Cine vrea sa stie despre ea sa caute pe net...

Ieri am fost tare multumita cand am ajuns acasa, Alex isi facuse lectiile si dormea... Nu-mi venea sa cred!!! Nu doar faptul ca isi scrisese randuletele de 2 dar isi facuse si exercitiile din caietul special... (nu are azi scriere/citire, doar mate, sport si ed pt santate). Si mai si dormea.
Am fost curioasa intai ce nazbatie a facut de se cumintise asa brusc, dar deocamdata nu am aflat... Banui ca e de la faptul ca i-am impus un sistem de punctaj pentru fapte bune si fapte rele... Si era foarte aproape de +1, punctaj de la care putea sa se uite la TV sau sa se joace pe PC sau Iphone 30 de minute... Am sa vad azi...

Mergi la inceput

Cristina, Alex vrea neaparat sa se vada cu Iris ca ii e dor... Aranjam o intalnire? Ca deja imi tot spune seara de seara de luni...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

carmen sper ca n-ai considerat discutia precedenta drept razboi. Mi-am dat si eu cu parerea. Daca te-a deranjat, scuze N-o sa mai fac Dar poate ca uneori este bine sa vezi si alte puncte de vedere.
Eu as fi apreciat...

danat la noi la religie cam tot de-astea ca la voi au facut pana acum. Ieri ne-a adus si caietul de religie dupa care vor lucra.
Daca mi se va parea ca sare calul si ca exagereaza cu niste chestii atunci voi lua fraiele-n maini. Pana atunci stau linistita ca nu ma deranjeaza sa stie si fii-mea care-i turla bisericii si care-i clopotnita, sa stie ca miluieste si ca baietii din jurul lui ii pot face fiica-mii cu ochiul
Ma bucur ca ii place lui Radu la scoala. Si-i doresc mult succes. Nu stiu daca ti-am spus dar uniforma lui mi se pare f frumoasa iar el s-a facut atat de expresiv Parca nu mai are mare lucru din expresia bebelusului de acum 7 ani. Poate doar roseata proeminenta din obraji.
La voi se scrie tot cu litere de tipar?? Banuiesc ca da.
Tu cum mai esti cu toate??

mihaela ce tare-i Silvia cu cartile
Stiu ca acum vreun an in urma facea si fii-mea reviste pentru copii pe care mi le vindea mie. Pe bani grei . Sunt asa de haioase. Numai ca nu prea-s stilizate asa ca nu le-am expus dar parca mi-ai dat o idee sa le iau si sa vi le arat...
Acum nu mai face nimic!!! A renuntat definitiv la desenat, nu stiu ce-o fi apucat-o.
Aseara a avut de facut un desen pentru cunoasterea mediului: camera mea.
Vai sufletul meu ce oribilitati a desenat, ce plansete ca ea nu reface, ce istericale... Si asta pentru ca nu mai avea timp de iesit in parc.

Anka Eliza este ca si Andra. Este frumos la scoala dar temele nu prea-i plac. In rest..ochi si urechi la Doamna de care-i indragostita.

Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

D'ale Andrei

Vremuri

Mergi la inceput

La noi pt camera sa, trebuia sa decupeze de pe caietul specialsi sa lipesca. Nu are TV in camera de adevaratelea, dar in plansa a decupat si Tv... ca daca mai creste sigur va avea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui l_carmen2003

La noi pt camera sa, trebuia sa decupeze de pe caietul specialsi sa lipesca. Nu are TV in camera de adevaratelea, dar in plansa a decupat si Tv... ca daca mai creste sigur va avea!

"La plus belle russe de diable est celle de nous persouade qu'il n'existe pas" - Baudelaire

La noi caietele de cunoasterea mediului stau la scoala. Slava Domnului, ca vinerea numai asta ii lipsea din ghiozdan. Au abilitati practice si ed plastica.
Deci, nu stiu daca au ceva de lipit. Cert este ca Doamna ne-a spus ca azi sa-i punem foarfece la ei. Sa vedem...
Alex e tare cu TV-ul in camera. Si-a mea zbarnaia, macar calculatorul sa-l pun acolo. Deocamdata ma tin pe pozitii, vedem mai tarziu ce va mai fi si cum ma va santaja

Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

D'ale Andrei

Vremuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

carmen, fi-mea nu merge la culcare fara sa intrebe daca nu cumva s-a hotarat alex sa vina la bucuresti. aseara era reclama aia idioata, cu stefan cel mare, cu tipul ala cu moaca de cartof si o coroana pe cap.
"si alex al meu are coroana, dar el e mai frumos!"

deci... cand ziceati ca veniti? sau macar mai intrati oleaca pe mess, cu camera, sa mai detensionam situatia...

andrei e pedepsit. pentru ca nu mi-a aratat caietul vocabular, cu indicatii pretioase de la doamna. azi le trebuia foarfeca, lipici si frunze. iar andrei si-a luat plastilina. macar putea sa citeasca si el e a scris doamna, daca tot nu mi-a dat mie! asa ca am scos caietele, eu aveam de la paralela 45, si l-am pus la lucru. we asta trebuie sa ajunga la zi cu toate, si sa le faca corect, ca sa-l iert. calculator si tv nu are voie pe timpul pedepsei.... pai se poate?! saptamana asta numai prostii a facut...
cand il vad atat de aiurit, incerc sa trag aer in piept si sa ma gandesc ca peste 20 de ani va fi parinte... si sa ma calmez...

anka, noi tot scriem de jos in sus. daca stau langa el mai merge, cum plec, cum reia. cica se corecteaza in timp. dar al meu e jumatate oltean, daca ii place sa se scarpine olteneste...?

si... l-am intrebat ce fac copiii la religie, daca ar vrea sa stea si el. "nuu, ca se plictisesc!"

Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Inseamna ca eu sunt mai "zbir" asa... Eliza nu a mai atins calculatorul de luni de zile, efectiv sunt luni de zile, si nici nu mai cere. La TV se mai uita, are cateva emisiuni favorite - ce e drept, sunt minunate, mai ales cele de pe PBS Kids si Treehouse.
Totodata, vine tarziu de la scoala, abia dupa 4 jumate ajunge acasa, asa ca TV si calculator ne mai lipseau... Abia avem timp sa luam masa de seara in liniste, sa facem lectii si baita de seara. Uneori nu avem timp sa citim decat o poveste seara.
TV nu o sa aiba niciodata in camera, iar calculator... sper sa lungesc cat pot de mult momentul. Aici, elevii de colegiu vin cu laptop la scoala, cica isi iau notite, dar va dati seama ca numai notite nu iau (majoritatea). E drept, e o realitate a zilei, ei sunt generatia "nativilor" sa zic asa, intre ale calculatorului si internetului. Noi suntem "fake", le-am adoptat (unii) dupa ce am terminat scoala, daca nu si facultatea, macar liceul... In cazul meu de HB, internetul abia se inventase in Ro, cand eu terminasem facultatea Deci inteleg ca e o realitate a generatiei de acum, dar ma gandesc ca daca acum, cand sunt mici, nu pot eu sa le controlez accesul, apai mai tarziu ce ma fac?
Am vazut zilele trecute, la scoala, filmul asta:

Ni l-a pus un profesor. M-au pus pe ganduri unele aspecte de acolo (de ex nr de pagini FaceBook sau nr de ore petrecute la telefon/internet, etc... dadea peste 24h intr-o zi )
Filmuletul este facut dupa un studiu real, nu sunt bazaconii. Vedeti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Liliana, multumesc! Silvia e inca mare creatoare, toata ziua mestereste cate ceva. Deseneaza, decupeaza, lipeste, face tot felul de colaje. Ea face si la scoala multe desene, in timpul de la fritids, unde au activitati libere si face fiecare ce doreste. Sunt mai multe fetite care deseneaza frumos si sunt pasionate, de multe ori le gasesc stand pe burta, in cerc, afara...pe o patura, cu cate un mat(chestiile acelea de plastic pe care se mananca) in fata, cu foi si carioci sau creioane colorate, desenand. Ei mai fac si lucru de mana, fac pernitze asa frumoase...sau haine pentru papusi, se joaca jocuri, etc. Ii stimuleaza mult la scoala pe tema asta la fritids si nu au tema sau activitate impusa, de asta Silviei nu-i place sa lucreze "la comanda" si face cand si ce doreste.
Probabil ca Andra a luat acum o pauza pentru ca a inceput scoala, are alte ganduri, preocupari...dupa ce isi va intra in "mana" cu scoala, va reveni ea la pasiune, fii linistita. E o fetita foarte talentata, tin minte ce desene frumoase facea la concursul nazdravanilor, asta(talentul) va iesi el la suprafata.

anka si la noi teveul e numai in living si mai avem noi unul in dormitor dar care e folosit din ani in pasti(mai mult de Diana care vrea uneori sa vada alta emisiune sau alt film decat cel la care ne uitam noi, dar in general ne potrivim). Fetele nu au si nici nu vor avea tv sau computer la ele in camera, nu vad rostul ca ele sa se retraga in camerele lor la tv sau in fata computerului, in loc sa petrecem si asa timpul putin pe care il avem impreuna. Nu ca nu au cerut ele, dar le-am explicat motivele si se pare ca au inteles, nu am mai avut discutie in acest sens de muuuuulta vreme.
Cu computerul...Diana a avut pana anul asta 30-45 de minute la computer dar de anul asta a primit o ora jumate(are imediat 14 ani, un blog si prieteni pe facebook de intretinut :) plus ca s-a apucat de fotografie si are nevoie de timp mai mult la comp pentru asta). Silvia pana acum nu voia tare mult...acum a descoperit tot felul de jocuri cu animale, ferme...si am inceput sa o restrictionam si pe ea. Incercam cu 30 de minute dar mereu mai cere supliment. INSA computerele sunt in living, Diana a cerut permisiunea sa il aiba la ea in camera dar nu am fost de acord. Pentru ca vrem sa avem un oarecare control asupra timpului pe care il petrece la computer dar si asupra site-urilor pe care intra(avem inceredere si nu o controlam la sange, dar uneori mai trec prin spatele ei sa vad ce are pe ecran...).

la toata lumea si o saptamana frumoasa!

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput