Nazdravani de prin 2003 *5

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

dana, eu ziceam de cei care trec prin scoala ca gasca prin apa, paritnii cotizeaza la greu la examene, platesc si o faculta particulara, si copilul e lemn, dar are diploma. eu nu voi putea face asta, si trebuie sa se trezeasca, sa se descurce singur.

andrei "obisnuia" sa.si uite penarul acasa. doamna mereu ii dadea creion, ceva de scris. am rugat+o sa nu+i mai dea, si a doua zi sa+i ceara sa aiba toate lectiile facute, tot ce s+a lucrat in clasa. si sa nu+l mai ierte, ca pana la urma nu munceste la camp, nu are animale in curte, are o singura grija seara, sa+si faca ghiozdanul. andrei a ajuns la concluzia ca o sa+si lase in banca un stilou si un caiet, sa aiba de rezerva. asadar, capul il duce. trebuie doar sa faca efortul sa gandeasca, iar eu refuz s+o fac in locul lui...

si ca sa inchei intr+un ton vesel, azi ne+am prezentat la concursul de dans... minunata pereche era pregatita de chacha, ca nu au decat 4 antrenamente la activ. fata e buna, andrei e varza... dar vine antrenorul si+i anunta ca s+a schimbat programul, danseaza si vals. andrei nu stie decat 2 pasi, impreuna au dansat vals inainte de concurs. "va duceti in mijloc si atata faceti, ati inteles?!" si nu s-au calcat pe picioare...
pentru delectare, cateva poze:
http://media10.dropshots.com/photos/92108/20101205/104524.jpg
http://media11.dropshots.com/photos/92108/20101205/110915.jpg
http://media10.dropshots.com/photos/92108/20101205/122257.jpg
http://media10.dropshots.com/photos/92108/20101205/122305.jpg
http://media11.dropshots.com/photos/92108/20101205/122906.jpg

Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

iuliana eu cred ca fiecare cum se obisnuieste cu vremea de acolo unde ne-au dus pasii, viata, ce o fi :). Aici daca e fara zapada, iarna e urata de tot...ziua in perioada asta e scurta si inca se mai scurteaza pana la soltitiu...avem 5-6 ore de lumina dar cu un soare atat de jos incat pare toata ziua ca e seara. Zapada insa lumineaza atmosfera, e frumos, nu ma plang de zapada, ci de zapada MULTA! Ca aproape in fiecare dimineata dam la lopata...uuuf! Nah, dar ma consolez ca e ca in povesti, pe bune. Am cateva poze pe blog...e ca in vacantele de iarna din copilaria noastra. Plus ca fetele se bucura de ea, mergem la un damb din apropiere si m-am dat chiar si eu cu tefat(o placa din plastic, rotunda, cu manere si cu care te invarti ca pe un carusel :)). Mergem si la ski fond, caci din pacate insula e plata, e si asta ceva fain. Daca nu avem zapada(primii doi ani asa au fost, numai ploaie si temperaturi peste 0 grade, cum spui ca e la voi) e plictisitor, noi chiar nu avem unde sa mergem la zapada de aici...Aiic nu se da cu sare pe drum si e totul alb...nu vesi fleasca pe strada sau trotuar, e special...
Luati "plangerile" mele ca pe ceva pozitiv :)).
Legat de Silvia, ne-am gandit si noi la copilaria ei, plus ca am primit feedback negativ de la parinti care au facut asta(sa-si mute copiii in clase mai mari) e drept ca din Canada, dar aveam si noi niste temeri...In plus Silvia e nascuta in septembrie, ar fi avut colegi copii si cu peste un an jumate mai mari decat ea(aici copiii nascuti in acelasi an merg la scoala in aceeasi clasa). Nah, cum spui, mai vedem si noi mai incolo...aici presiunea nu e asa mare la scoala pe copiii mici, abia acum incepe Diana intr-a 8-a sa aiba de invatat mai mult, sa primeasca ccc calificative...din ce povestesti tu, in SUA e mai mare presiunea, cerintele si materia e mai avansata...

Anka, succes la scoala! Eu spuneam de Canada ca ati trimis zapada la noi :). Anul trecut noi am avut zapada 4 luni pline si in Montreal abia a nins parca o data...Felicitari Elizei!

danat, asa face si Silvia :)). Ma corecteaza mereu, la accent in mod special. Dar eu mai fac greseli si gramaticale, mai ales cand vorbesc relede si uit regulile, nu mai am timp sa ma gandesc la ele...;).

cris, am vazut pozele. Andrei e tare mandru de postura lui, are si tinuta...ce daca nu stia pasii :)).
E clar ca in Ro nu poti avea alta atitudine fata de copii, chiar daca stii ca nu e normal, dar nu poti inota singur impotriva curentului. Stiu ce spun, am trait cu Diana 4 ani de scoala romaneasca...a fost greu tare.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

neata!

sunt treaza de pe la 3.30, de cand am dormit in reprize... ca iris s+a sculat ca face pipi, a vazut ghetle, si nu-i mai tacea gurita, nu mai voia sa se culce, daca era dupa ea atunci se apuca de lipit si cusut.
desi joculetele sunt foarte faine, cel mai mult i+a placut noua rochita de dans, "cum a stiut mosul ca aveam nevoie de cipici?? si ca imi doresc o rochita rosie?" ei, a stiut. cu chiu cu vai am bagat-o in pat, dar abia atipisem, c-o aud ca-l scoala pe fra-su, sa-i povesteasca ce i-a adus ei mosul. andrei doarme dus, dar de dimineata s-a trezit cu impresia ca mosul a venit doar la iris... nuielusa a zis c-o rupe, ca avea ditai batul acolo , sosetele si ciorapii nu l/au dat pe spate, a scotocit cu infrigurare dupa o masinuta, dar a avut nota explicativa de la mosul...
sa vedem daca il iarta mos craciun...

Cristina
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Cristina, Alex isi face singurel ghiozdanul si rareori uita ceva dar o face de gura mea. Eu il pun sa isi fac ghiozdanul.
Ieri nu si-a gasit caietul la scriere, era in ghiozdan dar nu si l-a gasit!!! iar dna i-a dat o foaie sa dea dictarea. Nu cred ca Alex accepta sa ii puna insuficient pentru asta cred ca facea un circ de ma chemau la scoala.
La scoala s-a linistit foarte mult, e atent si isi asteapta randul sa raspunda, drept e ca uneori o mai ia inainte si se apuca de rezolvat exercitiile urmatoare cand termina inaintea celorlalti si pentru asta e certat dar, de un timp, dna ii da sa lucreze individual ca sa nu se plictiseasca in ora si sa deranjeze - de fapt de un timp nu mai dernaja ora caci se apucase de desenat!!!...

Cristina, pune si tu o poza cu rochita rosie - cu Iris cu tot!

Ideea e ca tu ai dreptate cu modul in care vezi lucrurile. Asa e.
E greu si cel care e mai atent si mai focusat pe ce are de facut acela castiga. E o lege a junglei. Dar tare mici mai sunt copiii nostri, tare ma doare inima pentru ei.

De duminica a inceput si Alex dansul. E tare fericit, de mult isi dorea sa reinceapa cursurile. Fetita cu care danseaza e mai mare si e tare draguta, are mare rabdare cu el... ea stie pasii si cred ca o deranjeaza ca Alex ii mai greseste dar e multumita ca are partener si ca e si de aceeasi inaltime cu ea! Una peste alta mi-am aranjat si duminica - ca sambata era plina oricum - dar efectiv lui Alex ii trebuie miscare - la scoala nu mai fac nici o ora de sport macar! Macar i-am asigurat copilului 6 ore de sport pe saptamana.
Pana va ajunge sa danseze ca Iris mai are de pregatit dar sa stii cae serios baiatul. Repeta in fata oglinzii cu ma-sa!

Iuliana, Mihaela si Anka felcitari! Pupam printesele! Si pe mamici de altfel!

Dana super raspunsuri are Raduc!

Mergi la inceput

Am avut sedinta la scoala si dna a rugat parintii sa nu mai streseze copiii cu notele. Cica sa avem rabdare cu ei si sa nu ii tracasam caci altfel vor uri scoala!

Mergi la inceput

Mei Cristina, pai cum?
Copilul merge la concurs? E luat pe nepregatite si totusi se descurca, ce mai vrei tu? Are si diploma e vesel e fericit?
Eu sunt in ceata nu inteleg.

Mergi la inceput

carmen, e drept ca nu s+au calcat pe picioare, nu s-au certat pe ring, si nici n-au picat in fund ca o fetita gatita de parca picase din dulap... dar mai are multe de invatat, si a inceput sa munceasca. nu credeam ca mai apuc ziua asta, dar chiar isi da silinta.

poza cu rochita rosie n-am , dar promit sa fac, joi cel tarziu ca avem dans.

aa, si la noi la scoala copiii si-au numerotat paginile la caiet, nu au voie sa rupa. tot din cauza parintilor, ca practicau unii sportul cu rupt pagina.

eu am o senzatie puternica cum ca am uitat ceva, si nu stiu ce! si parea ceva important...

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Vai ce zapada avem!

Cris, din "tonul" scris al mesajelor tale, mi se pare ca esti cam exigenta cu Andrei.

Eu imi spun mereu ca ii cer prea multe, tot tip la ea, tot o reped, ca nu isi aranjeaza hainele, ca nu e atenta la teme, ca de ce n-are rabdare pana cand e masa gata....
Si apoi imi amintesc, ce imi mai spunea si mie mama, si eram mai mare, si imi scoteam hainele gramada, ciorapii burlan, pantalonii pe dos... Zicea ca nu ne va lasa in tabara pana cand nu vom invata sa ne aranjam macar chilotii, ca sa ii gasim a doua zi! Si asa a facut, chiar nu ne-a lasat!
Si ce de pagini ne-a mai rupt, pentru o litera gresita in caietul "de curat".

Mie mi-e ciuda pe mine ca nu reusesc sa ma controlez si sa o incurajez asa cum ar trebui, tot comentez, ca litera e stramba, ca e mare cat o gogoasa sau mica si puchinita, ca mototoleste colturile la dosar, ca isi deseneaza pe coperta....

Uneori ii fac eu geanta, alteori o pun sa isi pregateasca singura, dupa ce termina temele.
Pe de alta parte, ea nu cara acasa decat agenda de comunicari, dosarul cu teme si dosarul cu fisele noi. Penarul, caietele de lucru in clasa, dictionarul, manualele, alea stau la scoala. Incaltarile de schimb stau la scoala, echipamentul de sport sta la scoala. Mi se pare un lucr istet asta.
Cu ce il ajuta pe copil, la 7 ani, sa isi exerseze militaria cu a nu-si uita penarul, caietul, echipamentul? Eu cred ca il face mai putin fericit, mai stresat, mai incarcat de niste responsabilitati care nu il formeaza ca om.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Si la noi circula de la scoala-acasa numai UN SINGUR caiet cu teme, care vine marti si pleaca inapoi luni...deci va dati seama ce "greu" este. In rest, ABSOLUT toate cartile si caietele(si au destule, ca le-am vazut la intalnirea particulara) stau la scoala pana se umple, apoi le aduc acasa. Nah, dar in Ro e altfel, cred ca sunt inutile exemplele noastre...

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Azi Alex se plangea ca il doare spatele cand a ajuns la scoala si azi nu avea ghiozdanul prea greu... Imi e mila de el. Il duce in spate... si tot e greu.

Mie mi se pare o prostie sa care atatea, mai ales cele necesare pentru muzica, desen si activitati practice insa, asa e la noi.

Faptul ca are in jur de 100-150 de adunari si scaderi pe zi nu ma deranjeaza, le face foarte repede deja le spune direct si e ok, temele le face muuult mai repede, dar ma deranjeaza ca are de carat multe cu el. Doamna lui e rezonaila, si asta imi place f mult, nu le cere sa isi aduca echipamentul de sport si sa se imbrace cu el la scoala. Nu e exagerata, ba dimpotriva. Insa tot multe se aduna pt ca are apa, pachetel - vorba vine, eu ii dau fructe la el si cel mai des banana sau mar - caiete si carti. In zilele mai usoare are 2 caiete, 2 auxiliare, 2 manuale si 2 culegeri, dar sunt si zile la care sunt 3 caiete, 3 manuale si 3 auxiliare, ba joi cara si plastilina, planseta, foarfece si lipici, auxiliar pt activitati practice si cunostintele naturii cu manual si auxiliar. E belea de greu ghiozdanul. De asta mergem noi cu el pana in clasa. Bine, si cred ca se vede si diferenta aia de varsta... cateva luni inca mai inseamna ceva, chiar daca e la fel de inalt ca si ceilalti.

Partea buna e ca acum lectiile nu ne mai iau decat cel mult o ora o ora si 20 de minute. Cu tot cu engleza. Adica e atent si oboseste mai greu. Sper sa reducem timpul la o ora.
De scris scrie corect dar cam urat. M-am luat si eu de el ca scrie urat si doamna, adevarul e ca eu sunt mai exigenta decat doamna...

Intrebare de la doamna :
- Exista Mos Craciun? copii raspund fiecare cum crede si cand ia vine randul, Alex a spus: - Daca crezi in el exista. Daca nu, nu. Eu cred ca exista, nu m-a prea dezamagit!
Asa ca si anul asta vine Mos Craciun... ca nu il poate dezamagi pe copil...

Mergi la inceput