Nu mai stiu ce sa fac...(2)
Raspunsuri - Pagina 4
Monnvas spune:
Valeu, si eu ieri scriam cu spor, vaz ca s-a inchis subiectul si uite ca amu vaz ca pe numele meu s-o deschis :)
(Vik, e split)
Citat: |
Ba s-avem pardon, cei de la Academie ne da voie sa-l scriem si fara cratima. La scoala, copiii de astazi il invata fara cratima, desi nu e gresit nici daca se scrie cu... Intrun, niciunde, nicio, niciun, niciunul, niciuna - pe toate le-au schimbat. |
Doar pe niciun, nicio si doar in anumite conditii. Cratima nu s-a anulat, ci "blancul".
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!
Monnvas spune:
din mesajul lui viviana Iar chart-urile si sistemul de recompense reprezinta ceva uzual. Si chiar functioneaza. |
Depinde ce-ti doresti:
a) iti doresti un anumit comportament al copilului, acum, asa - si mergi pe un model behaviorist, care zice ca intotdeauna un anumit stimul va avea un anumit rezultat in comportamentul copilului
b) iti doresti ca piticul sa se comporte cumva fiindca asa simte, fiindca a internalizat niste principii si niste norme sociale; nu fiindca primeste recompense, ci fiindca el chiar crede in anumite principii.
Ce varianta alegi?
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!
xiri spune:
Sistemul de recompense cu tabele, abtibilduri si buline e folosit des aici in America, dar nu are rezultate bune pe termen lung, are succes pentru ca multa lume prefera o "reteta" rapida si cu rezultate bune. Dar educatia buna, cu rezultate pe termen lung, nu se poate face asa. Sigur, pot fi bune daca trebuie motivat copilul sa faca ceva pe termen scurt. Din pacate sunt folosite destul de mult si la gradinita, scoala, desi studiile au aratat ca au efecte negative asupra motivatiei copiilor de a invata.
nemosidori spune:
Iti multumesc ca mi-ai raspuns.
Si da fapt va multumesc la toate.Am uitat sa precizez ca nu din ignoranta nu am mai dus baietelul la gradinita anii trecuti ,ci pentru ca el nu vroia fara mine,iar mi nu mi se dadea voie sa stau cu el.Nu sunt de acord intr-u totul cu regula:"lasa ca se obisnuieste"...Oricum il cunosteam si stiam ca la el nu e valabila.Pentru mine caminul a fost o trauma zi de zi,cu repercursiuni ,as putea spune, toata viata.Si normal nu am vrut asta pentru copilul meu.
In sfarsit am rezolvat problema.
I-am spus :" Mai,copile lasi figurile si mergi la gradinita.Astea cu dorul,nu pot sta fara tine...sunt pretexte...esti un lenes care vrea sa nu invete.Gata ...daca nu intri maine te bat de te ia salvarea,clarrrrr."
Si ca sa fiu sigura ca reuseste diversiunea,l-am luat si pe tacs-o,a doua zi sa mergem la gradinita.
A refuzat sa intre si a ramas afara sa discute cu tati,cat l-am echipat pe cel mic.Au discutat cateva minute si ii vad ca intra :"Gata ne-am hotarat...intra...dar si tu cu el"...spune tati zambind...
Si asa ca merg si eu la gradinita...tot nu am avut ocazia...statul cu mainile la spate cateva ore pe zi..nu se compara cu ce fac ei acum.
Plus ca ,mergand ,am mai descoperit cateva "focare"de probleme.Voi reveni sa va povestesc.
accept92 spune:
citat din mesajul lui ladyJ Cu psihologul ce ati mai facut? |
Psihologul la care nemosidori sa-si trateze traumele din copilarie legate de mersul la camin. Traume care au facut-o ezitanta in ideea de a-si da copilul la gradinita si probabil abia astepta un semn sa fuga cu el de acolo. Pacat ca acest copil a pierdut 2 ani (sau 3?) de socializare, ani care nu se mai intorc.
viviana spune:
Monnvas eu prefer b.
Si asa mi-am si crescut fata. Am considerat ca "achizitiile" trebuie sa le faca fara recompense. Sa-si dea singura seama de ce binele e bine si de ce raul e rau.
De altfel am si precizat ca am vrut la un moment dat sa folosesc fata zambitoare-fata trista dar m-am razgandit. Din considerentele expuse de Xiri si pentru ca imi cunosc foarte bine copilul.
Dar, totodata este adevarat ca la unii copii a mers foarte bine si pana la urma chiar au invatat sa creada si sa-si dezvolte anumite principii independent de folosirea bulinelor.
Despre asta trebuie comentat si dezbatut.
Si cu bune si cu rele. Nu trebuie rejectat.
Daca s-a mai comentat sau dezbatut candva eu nu stiu. Si imi cer scuze.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
ladyJ spune:
citat din mesajul lui nemosidori In sfarsit am rezolvat problema. I-am spus :" Mai,copile lasi figurile si mergi la gradinita.Astea cu dorul,nu pot sta fara tine...sunt pretexte...esti un lenes care vrea sa nu invete.Gata ...daca nu intri maine te bat de te ia salvarea,clarrrrr." Si ca sa fiu sigura ca reuseste diversiunea, |
Da, cred ca totusi nu glumesti.
Asa, ca sa fii sigura ca iti iese ´´diversiunea´´(!!????!!) ati mers in grup la gradi si...si...ai ramas in banca cu mainile la spate, cu zambetul binevoitor al sotului care sa-ti linisteasca..constiinta!! Curat murdar!Ce rasturnare incredibila de situatie!
Ma simt neputincioasa. Imi vine sa merg la tine acasa, nemosidori!
accept92 spune:
citat din mesajul lui ladyJ Asa, ca sa fii sigura ca iti iese ´´diversiunea´´(!!????!!) ati mers in grup la gradi si...si...ai ramas in banca cu mainile la spate cu zambetul binevoitor al sotului! Curat murdar!Ce rasturnare incredibila de situatie! |
nemosidori a vrut sa spuna ca teama ei era exagerata, ca acum nu se mai sta la gradinita cu mainile la spate ci se fac lucruri mai interesante.