Nu mai stiu ce sa fac...(2)
Raspunsuri - Pagina 11
vikinga spune:
denizel bafta la anul la master la stat, te aranjeaza mai bine decit o particulara, serios acum. inafara ca si eu am avut tot vreo 8 la bac, mai dar eu l-am dat la vreo 7 materii era imposibil sa iei 10, nu am luat din prima la facultate ca erau 8 pe loc unde am vrut, pe urma am prins un an cind se putea da examen la doua facultati in acelasi timp, stat si particular si de frica am dat la doua:). am intrat la amindoua si de acolo mi se trag comparatiile intre stat si particular. incepind cu adimiterea, cu ambientul, cu feelingu' de universitate adevarata, cu studentii colegi, cu profii. si chiar am avut ocazia sa vad 2 profi dimineata la stat si seara la particular. nici io nu-s aceeasi mama dimineata dormita bine si seara dupa trei copii plus unul doi de prin vecini ori prieteni. si cred ca si profesorii respectivi au o altfel de tragere de inima in fata unor studenti mai interesati si mai interesanti decit in fata unora care erau veniti doar asa cu numele. fara ofense insa asa a fost la vremea mea.am renuntat la particulara se intelege, insa am fost curioasa sa incerc sa vad eu cu ochii mei.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo
Jasmin012 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui denizel Apropo de ce zicea Anca. Mai tineti minte cand ziceam noi ca ar trebui data o testare adultilor care vor sa faca copii? Nu, nu e o idee buna. Daca apare vreun strateg luminat care sa propuna adunarea notei de la test cu media de la bac? :)) Pentru parinti, de dragul copiilor "Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel. |
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
Jasmin012 spune:
citat din mesajul lui denizel Jasmin, concuram cu alta generatie, generatia 10 la bac . Pe lista cu admisii de la particulara din vecini, erau multi cu 10 si foarte aproape de 10 la bac. De ce, domle, nu s-or fi dus la Stat oamenii astia? Nu-i mai bine sa nu platesti decat sa platesti? Pentru parinti, de dragul copiilor "Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel. |
pai poate ca s-au invatat sa plateasca (inclusiv la bac) si de asta le e mai usor asa.
Nu vreau sa se supere nimeni pe mine, dar chiar anul asta am cunoscut un caz, un baiat a terminat liceul si bacul cu note mari, a intrat la ASE la locurile cu plata, dar el nu stie sa scrie bine, nu cunoaste regulile de ortografie... in fine. Nu mai zic nimic.
Jasmin012 spune:
citat din mesajul lui vikinga inafara ca si eu am avut tot vreo 8 la bac, mai dar eu l-am dat la vreo 7 materii era imposibil sa iei 10, Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo |
da, si la mine la fel a fost... plus ca eu am fost la liceu de filologie-istorie, pe vremea aia nu erau decat doua licee cu acest profil in tot Bucurestiul. Celalalt liceu (Iulia Hasdeu) reprezenta concurenta... era bataie intre noi. La bac s-a facut schimb de comisii (profesorii nostri s-au dus sa corecteze la Hasdeu iar ai lor au venit la noi). Nu va mai spun ca s-au dat note mai proaste, ca eram la intrecere cu ei, care liceu e mai tare si ia note mai bune la bac. Ce tampenie!
Mi-amintesc cum spunea cineva ca profu' nostru de romana, care ne terorizase si pe noi, a facut ravagii la examenul lor de bac.
rrox3 spune:
Ha, ha, hai sa facem un club al oropsitilor destepti cu 8 la Bac
Si media mea tot pe la 8 e , dar nu sunt prea mandra de ea. Cand m-am dus sa ma inscriu la psihologie mi-era cam rusine... mai bine ma duceam cu foaia matricola de la facultate ca aveam note simtitor mai mari... dar m-am gandit ca-i sperii si nu ma mai primesc... ca specializarea mea e in robotica
Lasand asta la o parte eu sunt putin siderata de potopul de medii de 10 din tara asta, de miile de doctori (nu medici ) si alte mii de titluri. In conditiile in care analfabetismul e in floare si nu e post tv sau de radio la care sa nu te doara urechile de cat de putina limba romana stiu vorbitorii si cat de departe sunt de logica... Ce sa mai zic de campaniile publicitare... sau de cat de prost merge tara asta...Nu stiu... oi fi eu prea carcotasa
Merci Jasmin.
Denizel Nu e mai formalitate, eu o iau serios, fara fumuri. Adica m-am dumirit eu de cate ceva suficient de bine, dar despre altele nu stiu prea multe. E o ocazie sa umplu lacunele.
Merci
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
kariguld spune:
ar trebui sa fim mandre (peste 8 am luat si eu la bac acum mai mult de douaj'de ani) ca-i pe merit si muncita nota, pe cand acuma.....10 pe linie. nu suna ciudat?
bafta studentelor si viitoarelor studente!
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
_M-am nascut pentru succes!
Jasmin012 spune:
In liceu am fost colega de clasa cu Oreste (de la B1TV) si-mi amintesc ca si el tot note din astea avea, se-nvartea intre 7-8. Dar asta nu l-a impiedicat sa ajunga unde e (normal, l-a mai ajutat si tatal sau, dar in general se vede ca e foarte destept si ca "poate").
Ilinca_M. spune:
Nu are rost sa puneti la suflet sau sa faceti comparatii, nimic nu mai e ce-a fost si nici n-o sa mai fie (si nu, nu din cauza nostalgiei zic asta).
Eu sunt acum profesoara la liceul pe care l-am terminat cu...niste ani in urma. Radeam cu fostul meu dirig (cam amar radeam, dar radeam) ca de mi-ar vedea actualii elevi carnetul de note ar zice ca am fost o tampitzica, mult sub nivelul lor: eu aveam medii pe an de 8 si ceva, ei au aproape toti peste 9; eu aveam medii de 5 si 6 la chimie/fizica (liceul e cu profil filologie), ei nu mai fac de-astea decat primii doi ani (dintr-a XI a nu mai fac: mate, biologie, chimie, fizica in schimb au dintr-a IX a religie, educatie plastica, educatie muzicala, care "pe vremea mea nu erau). Eu am avut la bac 8,81 (v-am cam luat, haaa?:)) ei cu 8,81 sunt in coada liceului la bac, pe liste. Si va rog sa ma credeti ca desi a ramas acelasi liceu considerat "de elita", cei cu note peste 9 la bac de-acum fac niste greseli de ortografie de-mi sangereaza retina (si nu, nu-s profa de romana), nu citesc, cultura generala este pe undeva...tinzand catre 0 etc.
In fiecare an ma uit la rezultatele la bac si vad ca cei mai buni elevi sunt pe undeva pe la mijloc la rezultate. Primii sunt din 2 categorii: piloshii (e atat de evident ca trebuie sa fii mai mult decat naiv sa nu vezi realitatea, si ca prof si ca elev) si tocilarii (au memorie, au ambitz, in rest...mai nimic).
Noi n-avem asa de mult de suferit, ca vorba aia, mai gasim un medic/avocat etc din generatiile "oldies" (care au mai prins admitere la facultate, nu au intrat cu dosarul si cu mediile umflate de la bacul cumparat sau tocit) dar deja au inceput sa intre "in productie"... agramatii si incultii admisi la facultate cu dosarelul si trecuti la examene cu bani, sunt "in pita", sunt profesori, avocati, doctori, "manageri" etc
Sa ma laud si eu, tocmai fiindca e plina lumea de "studiosi", m-am gandit sa nu ma las mai prejos si am dat admitere la doctorat (admitere serioasa, examen scris, bibliografie vasta, apoi sustinerea planului lucrarii, interviu, CV) si am intrat prima la buget...cu 10. Deci nu totul e pe bani si pile...ce mai conteaza ca printre catindati erau si absolventi mai tinerei care precis isi luasera bacul si licenta cu note mai mari decat mine?
Concluzia e ca invatamantul e cam la pamant (si asta o spun din interior) si nu se va ridica pana nu se va trece din nou la examene de admitere serioase, nu lalaieli cu mii de locuri la taxe (si apoi se mai plang universitarii de proasta calitate a studentilor...pai sa-i selecteze, dom'le...)
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
17 luni
Manole forever
Sovata
Ilinca_M. spune:
Ce-am mai deturnat topicul. Ar merge un split, ceva?
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
17 luni
Manole forever
Sovata
denizel spune:
Un' sa ne faca split, Ilinca? La sectiunea de doamne 35+?
Prin ce trecem amaratele de noi e chestie de analize psihologice, suntem bine plantate :)). Daca ne muta de-aicea, uitam de drame si o dam pe discutii despre creme lift si budinci :)).
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.