Nazuri la mancare

Nazuri la mancare | Autor: clarmai

Link direct la acest mesaj

Fetelor de ceva timp fata mea s-a axat pe acelasi tip de mancare si refuza cu desavarsire si sa guste altceva,isi face scarba singura si se stramba in fel si chip zici ca ii dai lamaie.Mananca numai cereale de la nestle cu lapte"de la muuuuuu"cum ii zice ea,laptele ei praf nesttle junior dimineata si seara la culcare,paine cu unt cu gem dar numai de capsuni sau gutui,piure de cartofi cu lapte si unt,pui dar numai la gratar in curte nu si la cuptor,si e cam complicat ca stam la bloc,tocanita dar mai mult cartofii din tocanita,mere,portocale,facute sucuri sau uneori si asa in mana,banane,si pilaf de orez,pufuleti,sau kinder felie de lapte si iaurt dar numai de la tnuva (simplu,nu de fructe),ianite manca de toate,mai putin branza ,daca ii dai branza de orice fel vomita,dar nici macar nu o gusta,nu vrea pepene,nici macar mirosul nu il suporta,cand ii dau doar suc de pepene sa incerce,se stramba toata,nu vrea rosii ,castraveti,in afara de ce v-am scris mai nimic,ii mai place ciorba de perisoare si de vita,dar are toane cand mananca, cand nu,si mananca numai cand o fac atunci ,a doua zi numai vrea din ea.Are 2 ani si o luna ce sa fac sa ma duc la dr sa-i dea ceva de pofta de mancare,are 13 kg.Astept un sfat ati patit asa ceva.Va pup.Si voi ce le dati poate incerc si ii place,mananca si acum in scaunul ei cu masa de bebe,la masa nu vrea cu noi,decat daca are omancare in fata in care se poate juca,manaca si singura,dar nu o prea las ca se face ca purceii.MULTUMESC.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

1.Incercati sa mancati impreuna, macar o masa pe zi. La noi asta e doar masa de seara (nu cea mai indicata, dar ce sa-i faci - atunci ne adunam toti de pe drumuri), dar la masa asta avem tendinta de a manca mai cu pofta , de a incerca gusturi noi. Sigur ca ii pui si ei in fata o mancare. La inceput ofera-i ceva care poate fi mancat mai usor, gen "soldatei" (feliuta de paine cu ce-i place ei taiata cubulete, bucatele da carnita . Voi mancati in fata ei si o salata cu castraveti, rosii si ii pui in farfurie cateva bucatele. La un moment dat, fara sa insiste nimeni, va incerca sa guste . Sau poate o tenteaza ce aveti voi in farfurie. Gateste pt toata lumea aceeasi mancare (fara grasimi si cu sare mai putina) si daca vrea sa guste - cu atat mai bine. De obicei ce are altul e mai tentant decat ce are ea.
2. Nu o forta sa manance ceva pana vomita (ex:branza). Lasa-o in pace deocamdata iar mai tarziu pune-i putina cu niste paste, sau peste vre-o budinca. (Unul din copiii mei a refuzat piure-ul de cartofi vre-o doi ani. Acum mananca. Unul mananca salata de vinete, altul nu - nu il fortez.)
3. Pui poti sa-i faci la gratar si in casa (pe aragaz) si sa-i zici ca l-ai facut in curte (chiar, acum cum il faci? in fata blocului?). Cand va fi mai marisoara poti folosi reclamele de la televizor (copiii cred in ele) si veti face impreuna pui la punga (pui mai putine condimente).
4. Suc de pepene...n-am gustat niciodata, dar cred ca e cam apos si fara gust. De ce nu ii dai suc de ce ii place si incetul cu incetul (ca la diversificare) mai adaugi si ce vrei tu?

Cat despre greutate, mie nu mi se pare slaba. Pustiul meu cel mic are 5 ani si 18 kg. Tocmai am fost cu el la control si cica e pe curba de mijloc (adica standard) si pare putin slabut pt ca e mai inalt decat media varstei. Medicul tau ce zice? E proportionala inaltimea cu greutatea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Ce innaltime are fata? A mea la 4 ani jumate avea 13 kg. La 5 ani jumate are 14kg. Nu cred ca e relevanta greutatea atata timp cat copilul e sanatos.

Plus ca din ce scrii tu acolo, mi se pare ca mananca destul de multe si variate.

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

mie mi se pare destul de bine facuta la cele 13kg! iar meniul pare destul de diversificat dupa parerea mea. nu m-as ingrijora prea tare. si fetita mea la 2 ani si 4 luni are tot 13 kg (12,8kg mai exact) si fratiorul ei de 4 ani si 1 luna are aproape 18kg si mi se par facuti amandoi, nu par deloc slabi, asa ca nu ma ingrijorez absolut deloc. la cati copii supraponderali sunt in ziua de astazi mai bine mai slab decat obez. in privinta mancarii a ta e PARFUM, a mea are niste fitze si mofturi de ma scoate cateodata din sarite rau de tot. de mancat ea/el nu mananca fructe absolut deloc. poate 1 data pe luna 1-2 mere si o data la 3-4 luni o banana (cand vede cate un copil in parc cu bababa in mana li se face si lor pofta). suc de portocale sau de alte fructe nici nu pune gura. branza sau iaurt nici sa nu le vada, da cu mana in ele pana le da jos de pe masa de nervi. in general mananca carne fripta la gratar (ea este innebunita dupa mici si mananca si 3 mici la o masa, el dupa carnea de pui) sau innabusita, eu fac carnea cu sos de rosii si ardei (ostropel) si o mananca cu pofta amandoi, sau cu orez sau mazare dar mai rar, cartofi piure/prajiti extrem de rar (tocana cu cartofi, varza sau fasole uscata absolut niciodata), cioba doar zeama, fara legume (nu suporta sa vada rosie, ardei sau morcov), nici macar pastele/fideaua nu le suporta asa ca nu pot sa fac niciodata supa de taitei sau macaroane cu branza ca nu mananca niciunul. le plac in schimb galustile si cateodata perisoarele, nu mereu. beau zeama in general direct cu castronelul, el se descurca excelent si cu lingura dar se rasfata cateodata sa il ajut si pe el, iar ea cand vrea sa arate ce mare este mananca singura cu lingura zeama. se face dezastru pe ea, dar o las sa faca ce vrea ea, cum vrea ea. daca incerci sa o ajuti si nu vrea, devine nervoasa si apoi nu mai bea nici zeama aia chioara!!! si sta la masa normala, langa fratiorul ei care are aceleasi fitze si gusturi culinare ca si ea. de fapt se dau unul dupa altul si daca el zice "beah, ce scarboara e carnita asta", si ea face identic ca el. si invers... in plus ei mananca cand si cand, nu mereu, parizer, salam, cremvusti, pateu pe paine sau gol, omleta simpla sau ou fiert tare (el doar albusul, ea doar galbenusul, niciodata 1 ou intreg fiecare), cereale cu lapte din acelea rotunde/bobite de la viva, unt absolut niciodata indiferent cu ce l-as da. smantana mananca el extrem de rar, mamaliga la fel, ii mai pacalesc cateodata si mananca peste alb fara os, extrem de rar. castraveti manaca amandoi goii dati cu sare cate 3-4 o data, rosii deloc. plus micutele porcariute de care nu scapam gen ciocolatica milka/kinder, pufuleti, biscuiti dulci/cu miere sau sarati, cogrigei sarati sau vanilati, caramele, acadele, pernute/alunite umplute cu ciocolata, magura, batoane de cereale ciocapick. eu una nu le-as da DELOC dulciuri daca ar fi dupa mine, dar ce te faci cu bunicile nu asculta si le da pe ascuns de multe ori...

Mirela cu Rares-Mihai (19 aug 2006) si Rebeca-Maria (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

Multumesc mult m-am mai linistit,cat despre inaltime,nu sta niciodata sa o masor asa cum trebuie oricum are 1 m si un pic,problema era ca imi faceam griji daca ia suficiente vitamine,eu nu ii dau deloc vitamine in plus si deci nu stiu cum sa fac,la analizele de sange i-a iesit bine tot,mai putin calciul care l-a avut un pic cam mare si mi-a spus dr sa nu ii mai dau vigantol,in rest a iesit cu valori ok,dar nu i-am mai luat sange de multicel.Credeti ca ar fi cazul,da-ti vitamine pastilute copiilor,cineva mi-a zis sa-i dau minimartieni,o fi bine?va pup si multumesc pt raspunsuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

fetita mananca exact ce-i trebuie...vitamine din fructe, Ca din lapte si iaurt, Proteine din carne si lactatele pe care le papa...plus ca are o greutate buna pt varsta ei, relaxeaza-te, copii nu mor de foame, ei mananca cat le trebuie...incearca sa ii dai suc de portocale zilnic, are vit C si face si pofta de mancare si mai incearca ciorbita sa o faci intr=o oala acoperita ca legumele prin fierbere sa nu isi piarda toate vitaminele...si nu o forta cu ce nu vrea sa manance, va manca cu timpul...successss

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Eu sunt disperata pentru ca Andrei nu mai mananca fructe de vreo 3 luni.
Pana la 2 ani am avut masa de fructe ( gustarea de la 10) si de atunci nici nu mai vrea sa se uite la ele. Singurul lucru care l-a mai mancat in vara a fost pepenele rosu si nuca. Nu vrea si gata.Am mancat in fata lui de toate si spuneam: vai ce bune sunt.Nimic, nici un rezultat.
Am reusit de l-am pacalit o data sa manace banana.Eram cu finuta noastra si ea manca banana si i-am zis hai sa furam de la ea.Si a acceptat.Eu cred ca nu e vorba ca nu-i place ci ca pur si simplu e incapatanat.
Ce sa fac cum sa procedez?Aveti ceva sfaturi sa-mi dati?

ali
Mama fericita de Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

legume papa??? daca papa nu-ti fa griji....fructle sunt sursa de vitamine si fibre, la fel ca si legumele...suculet de portocale bea??? daca da da-i dar nu exagera, ce e mult strica. in rest mai pacaleste-l din cand in cand dar sa nu se simta pacalit, ai grija ca-s smecheri si inteleg tot, ca se fac ca nu pricep asta e altceva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

am alergie la cuvantul NAZURI, brrrrr
analize i-ati facut vreodata? mie mi se pare ca mananca OK in comparatie cu a mea....sa vezi la ea """"nazuri""""(brrr din nou)

I like to leave places. I like to leave..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Nu are neaparata nevoie de fructe daca mananca ok legume. katja nu mananca aproape niciun fruct inafara de capsuni de doua ori pe an si pepene rosu cam tot asa, dar mananca toate legumele si crude inclusiv d-astea de care eu nici nu m-as atinge negatite precum cartof si ciuperci. Zilnic cere morcov crud, ardei, cand avem varza...etc. E acelasi lucru minus zaharul din fructe ceea ce eu zic ca e foarte bine.

Referitor la mesajul initial al subiectului, mie imi pare ca fetita mananca foarte bine. Mare atentie la grija exagerata asupra alimentatiei copilului, de cele mai multe ori ea va degenera intr-o problema alimentara ulterioara. Pe scurt, e preferabil sa lasam copiii sa manance ce doresc (dintre cele sanatoase), chiar daca au "faze" in care mananca doar anumite alimente. Fazele vin si trec, daca se creeaza o psihoza cu alimentatia...de asta se poate sa nu scape niciodata.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Legumele le manaca doar in ciorba sau supe.
Eu sper doar sa fie o faza ca anul trecut nici nu voai sa se uite la peste si acum mananca fara nici o problema peste cu mujdei de usturoi facut cu iaurt.
La sucul de fructe nici nu se uita.I-am mai dat din comert ( cu paiul) macar ca idee de gust si il scuipa afara.

ali
Mama fericita de Andrei

Mergi la inceput