Nazuri la mancare
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andruskandu/andruskandu.jpg)
andruskandu spune:
Sa-ti spun cum am facut eu:
Andrei a trecut acum aproape doi ani prin aceeasi situatie, adica nu manca decat cateva feluri de mancare, gen piure de cartofi, orez, mamaliga cu branza si iaurt, paste, oua fierte sau prajite, oricum mult mai putin decat ce-ai insirat tu acolo... de ma dispera!
Si mi-am zis: la ce bun stresul, nu ma mai stresez, ii fac ce-i place lui, si stiu ca mananca, dar luam masa de seara impreuna, toti la o masa, cu mancarea gatita pentru noi si separat pentru el ce stiam ca mananca. Si am renuntat a-l mai intreba daca vrea ceva de la noi din farfurie.
Cred ca vreo luna numai asa a mancat. Apoi, incetul cu incetul, a inceput sa ceara si un pic de supita, ciorbita, mancare... pana a disparut mancarea separata pentru el...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
gavandor spune:
Se pare ca mai toti copiii trec printr-o criza din aceasta de a manca numai anumite chestii, sau chiar doar o singura chestie. Pediatra mea mi-a povestit cum fata ei a mancat in week-enduri un an de zile doar spanac, puteti crede asa ceva???? In cursul saptamanii la cresa manca ce manca, dar in week-end acasa vroia doar spanac, nu atingea nimic altceva. Si i-a trecut de la sine. Varianta cu mancatul toti la masa este una f. utila si ar mai fi una, sa incerci sa mananci cumva pe "shest" ceva, sa mananci langa ea dar sa nu vada bine ce mananci, sa o faci curioasa, si atunci e psoibil sa vrea si ea, dar depinde de la copil la copil. Oricum, mie mi se pare ca fetita ta mananca destul de multe, nu cred ca ai motive reale de ingrijorare, ce te-ai fi facut daca ar fi mancat doar pui cu piure, ca baietelul unei colege? I-a trecut si lui acum, mananca orice
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adra_bell/adra_bell.jpg)
adra_bell spune:
Mananca destule si e f bine ca greutate. A mea trece periodic prin etape dintr-astea, o las in pace, chiar daca ma mai enervez in sinea mea, ii pun pe masa sa-si aleaga, mai mult n-am ce sa fac.
Noi mancam cu ea la masa si nu mai sta demult in scaunelul ei, pe scaun normal si se fatie, se da jos, se suie iar, se mai duce sa-si mai aduca nu stiu ce jucarie infometata, etc.
Las-o sa manance singura, chiar daca se murdareste, asa invata sa manuiasca lingurita, furculita, etc.
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
blog
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce
elaga spune:
Clarmai si eu patesc la fel. Are cate o saptamana cand ar manca numai fulgi de porumb, sau depinde pe ce i se pune lui pata. Cica e absolut normal. Noi am facut o intelegere, fulgi de porumb dimineata si seara, la pranz legume cu carne si la 4 fructe. A fost destul de cooperant. Dar la pranz trebuie sa-i fac doar mancare care ii place foarte mult si am ramas si eu in pana de idei. In afara de tocanita de cartofi si piure de cartofi cu dovlecel, nu pare sa doreasca altceva. Si mi-e ciuda, ca acum sunt atatea legume pe piata. Maine am sa-i fac o supa crema de legume cu perisoare de vita, sa vedem daca am succes.
mina spune:
Clarmai, eu zic ca fata e ok. Adica dieta e destul de diversificata, greutatea ok si....cam asta e varsta cand trebuie sa constientizam noi, parintii, ca puiutii au gusturi proprii, de cele mai multe ori independente de noi....sau normativele noastre
Las-o in pace si, daca e sanatoasa si n-are alte probleme, relaxeaza-te. Cea mai sigura cale de a anula total pofta de mancare a unui copil este sa-l obligi sau sa insisti prea mult sa manance. Ti-o spun din experienta. Toti au figuri d'astea cu mananc numai de aia sau numai de ailalta. Matei pana in 2 ani manca dovlecei in disperare, acuma sa nu-i vada. In schimb, vomita piureul de cartofi iar acum e disperat dupa el.
Cand merge la bunici, mananca rosii. La mine nu-i plac. Punct.
N-a baut in viata lui suc de fructe. Pur si simplu am sarit etapa asta in diversificare fiindca nu mergea deloc. In schimb fructe mananca. Asa e el.
Relaxeaza-te, deci, si lasa fata in pace A, si fetele au dreptate: masa in familie face minuni. Chiar daca se face ca purceii....
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
gabitza2005 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andruskandu Sa-ti spun cum am facut eu: Andrei a trecut acum aproape doi ani prin aceeasi situatie, adica nu manca decat cateva feluri de mancare, gen piure de cartofi, orez, mamaliga cu branza si iaurt, paste, oua fierte sau prajite, oricum mult mai putin decat ce-ai insirat tu acolo... de ma dispera! Si mi-am zis: la ce bun stresul, nu ma mai stresez, ii fac ce-i place lui, si stiu ca mananca, dar luam masa de seara impreuna, toti la o masa, cu mancarea gatita pentru noi si separat pentru el ce stiam ca mananca. Si am renuntat a-l mai intreba daca vrea ceva de la noi din farfurie. Cred ca vreo luna numai asa a mancat. Apoi, incetul cu incetul, a inceput sa ceara si un pic de supita, ciorbita, mancare... pana a disparut mancarea separata pentru el... [ |
Eu de doi ani astept momentul in care o sa ceara si baietelul meu altceva de mancare din farfuria noastra si nu s-a intamplat niciodata pana acum ....dar eu inca sper intr-o minune
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/clarmai/clarmai.jpg)
clarmai spune:
M-am mai luminat multumesc mult de tot,incerc sa-i dau de la noi din farfurie dar nimic,i-am pus si farfuria mea in fata,rosia o pune cu mana in furculita,si o tot scoate din furculita si iar repeta miscarea,pana nu mai ramane nimic din biata rosie,o atinge de buze doar si se stramba fara macar sa o guste,dar asta e...o las cum ati zis...poate apare vreo minune dumnezeiasca si o si musca,de obicei daca o conving sa guste un aliment apoi il mananca,dar de multe ori refuza cu desavarsire sa-l guste,cand era mica manca de toate,iar acum din legume crude nu mananca nimic,doar fructe crude,si imi cere catel de usturoi cand vede ca curat si musca din el,mananca usturoi crud de nu am vazut asa ceva,si culmea nu are nicio reactie cum ca ar usturao limbuta sau ceva,parca mananca cea mai mare bunatate,va multumesc si sper ca aceasta etapa sa treaca ca mi s-a acrit mie vazand piure in fata ochilor,nu stiu ei cum nu i se face greata de atata piure.Va pup si multumiri la toate inca odata.
gavandor spune:
Uaaaaaau, minunat, din punctul meu de vedere felicitari pt. chestia cu mancatul usturoiului!!! Daca e asa cum se spune, pai ea nu o sa aiba probleme nici cu racelile, nici cu viermisorii, nici cu gastroenterite, nici cu multe alte afectiuni. Vezi ca se compenseaza cumva pe undeva? Chestia cu mancatul cu voi la masa nu era sa-i dai ce mancati voi musai, ea poate avea mancarea ei, sau doar un biscuite sau un fruct, cere ea daca vrea, nu trebuie fortata cu nimic, sa nu dea in extrema cealalta, sa nu-ti mai manance chiar deloc.