Dovlecei in sarbatoare*196*LMA Paul !!!
Raspunsuri - Pagina 7
Lali_mete spune:
X cu multi de G Paul papa asa,daca te ajuta :
-5-6 o canita cu lapte de 300 ml,aproape plina. Uneori ii ramane cam un sfert pe care il papa prin somn,nu deschide ochii dar cauta cu mana canita ,si mai doarme ceva timp.Rar trezirea "de tot " e la 7.
-8-9-10 cand se trezeste de tot papa ce vrea el,adica eu ii aduc fructe taiate felii,banana doar decojita,biscuiti ,Daca nu vrea nimic ii dau lapte.Daca nici lapte,ii dau iaurt. Ceva mananca pana la urma.
-12-13 -ce avem de mancare pentru noi,ii dam si lui.
-16-17 iaurt sau fructe,sau mancare,ce vrea el,daca refuza iaurtul il incerc si cu celelalte.
-20-21 lapte
peste noapte uneori mai plange si ii pun lapte in canita,uneori il bea,alteori nu.
Cam dezordonat programul nostru de masa,dar eu ma bucur ca mananca.
Ps.Am uitat sa spun de apa...apa e la discretia lui,are canita cu apa tot timpul la indemana si bea cam o canita si jumatate pe zi,cam 300 ml in total.
Lali mami de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
Poate le puteti da un banut de ajutor : Siluan; Robi; Alexia; Alex; Bogdan; David;Ema; Ionela; Marius-Andrei; Stefania
Dana15 spune:
Mamelor, va salut!
Criss, va doresc sa treceti cu bine peste probleme!
Poate ca nu esti copilaroasa (si daca stau bine sa ma gandesc, asta nu-i un lucru rau) insa atitudinea de atunci nu mi s-a parut ok (dar, poate ca's eu defecta) ..din acelasi motiv pentru care nu-mi intreb prietenii ( buni!) "ma, voua va e dor de noi?" si nici barbatului nu-i arunc cate una, pe nepusa masa, gen "auzi,da' tu ma iubesti?" (probabil mi-ar raspunde "auzi, da' tu vrei sa ne certam? sau?").
Am invatat de-a lungul timpului cat este de minunat sa daruiesti fara sa astepti imediat ceva inapoi...de obicei, darul se intoarce inzecit..si daca nu se intoarce, inseamna ca nu l-am dat cui trebuie..nu-i bai! next!
Si da, te cred ca ai cu anumite mamici legaturi speciale, ca mai vorbiti la telefon sau comunicati prin diverse alte cai..dar sa astepti ca toata lumea sa-ti simta lipsa, poate ca este o asteptare prea mare..te rog sa nu te superi,caci nu asta este intentia mea...sau sa te demoralizez! uite, eu cred ca as putea numara pe degetele de la o mana fetele care si-ar face sincer griji pentru mine sau care s-ar bucura din suflet pentru fericirea mea (si, poate 5 este totusi prea mult). Pe mine chestia asta, cu prietenia maxima, intre toti si toate, ma cam lasa rece...
pup frunticica lui Alex, procurorul smecher si de familie!
mami de Ana Elisa (16.octombrie.2009)
x_ggg spune:
Multumesc, Lali.
Pe principiul daca are chef de ceva mananca, in timp ce incercam sa ii dau legumele super gustoase care ii provocau o greata de numa, am pasat un mar si o para, pe care, ati ghicit: le-a ras! No, ca incep sa ma enervez. N-oi fi eu cea mai buna bucatareasa din lume, dar gurmanda sunt si zau ca era super yammy mancarica lui. Dar ma gandesc ca sa-l hranesc doar cu fructe si cereale nu e prea sanatos.Mda, sunt varza ca mama, recunosc.
Dana, eu ma bucur sincer pentru oportunitatea voastra si pentru progresele Anei, ultimul in mod special.Ca se pune. Va imbratisez cu drag si va doresc zile senine si multa sanatate.
--------------------------------------------
Rares-Costin : 4 oct 2009
x_ggg spune:
Nu inteleg, din cauza mea apar paginile asa latite?
Dana15 spune:
Alex te pup mami! si pe fetita ta cea frumoasa!
o sa fiti nasi la perechea aceea draguta ce am vazut-o in poze? si Zeina va purta rochita de printesa? o sa fie bine, ai sa vezi!
Catalina imi vine sa rad cand te aud cu program de masa...Ana mea si cu ursuletul tau terorist de pot lua de mana! (asa, de degetelul mic, ca nu vreau sa-l suparam pe Raducu) Bea apa de zici ca-s 40 de grade-n casa! cand vede butelcuta tipa si tropaie cu picioarele...multa apa ajunge si pe body de am ajuns sa i-l schimb de cel putin 2 ori pe zi (ii place sa tina un pic lichidul in gura si apoi il scuipa cu gratie).
Mancare?..ha ha ha! 8 zile la rand prichi nu a vrut sa vada legume si carnita in fata ochilor...tzitzi rulz! si fructele! acum sunt in top prunele bine coapte si strugurii aceea mari si albi (fara coaja si scot samburii)..asa am tinut-o noi o saptamana! cu lapte (cata cantitate?! who knows?) si fructe...
deci, noi nu avem program! da' de nici o culoare! spunea Raluk la un moment dat ca exista o metoda de intarcare mai blanda, cand ii dai copilului alimente solide in timpul zilei, incercand sa amani suptul..fara sa citesc, fara sa-mi fi fixat o data anume a opririi suptului, eu asta fac...daca ma vede pe mine ca mananc mar si intinde mana ii dau! daca mananc struguri si se arata dornica, ii dau...etc etc...Ana toata dimineata mananca fructe, dupa masa ne luptam cu legumele (astazi a mancat totusi niste pilaf)- apropo, eu ii dau si la locul de joaca- si seara, un iaurt sau iar fructe..ii bine? nu-i bine? asta este!
A nu se intelege ca o las sa planga dupa san! nuuu! cand se agata de picioarele mele, isi freaca nasucul de ele si se tanguie intr-un anume fel, stiu ce am de facut!
apropo de alaptat..instinctul imi spune ca de acum incolo o hranesc pe Ana mai mult din punct de vedere emotional..o imunizez cu incredere, cum s-ar zice;
x_ggg spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Dana15 apropo de alaptat..instinctul imi spune ca de acum incolo o hranesc pe Ana mai mult din punct de vedere emotional..o imunizez cu incredere, cum s-ar zice; mami de Ana Elisa (16.octombrie.2009) Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate... |
Mi-a placut asta.
Gata, relaxed...Ce-o fi o fi. Voios e, binisor cu greutatea. Sper sa reusesc sa nu ma mai stresez degeaba.
Dana15 spune:
Raluk tu chiar esti o minune a naturii! serios! ce mai face Alexutul? mai bine, cu raceala?
Mi-a placut cum a scris Bia despre forumul nostru..ca de noi depinde cum il formam..mare dreptate, mami drag! Iti doresc spor la lucru si ma voi bucura de fiecare data cand iti vei putea rapi un pic de timp pentru noi!
Pup si celelalte mamicute ce merg la munca: Anomis, Liliana si Sabina..le doresc sa se reacomodeze usor (mama mogalnetelor ii deja bine adaptata, stiu...super faine pozele de la zoo, apropo...mie mi se pare ca Erika iti seamana tare, tare bine) si sa vina acasa cu forte proaspete pentru zmotocit copilasii cei frumosi.
Asa, mi s-a pus un gol in stomac cand Lili a zis ca "vreau sa imbatranim impreuna"..mi s-a parut sincera, un pic tristuta si tare as fi vrut sa o pot lua in brate ...cred ca asta cu facutul bagajelor si cu umplutul paharului, dupa aparitia copiilor, multe dintre noi am simtit-o..pai s-a ales praful de tot ce era inainte! de rutina noastra, de we lenevite-n doi, de dormitul impreuna..acum e altceva! si da, e frumos, e minunat! dar ne-a pus la incercare, asta-i clar!
Dana15 spune:
Catalina te pup mami! multumim din suflet!
In alta ordine de idei..ieri am abordat-o pe Uka si i-am propus (nu inseamna ca va fi de acord!) sa redeschida "Dovlecelul vesel"!
dati cu rosii ca nu-i bai! mi-am luat pelerina de ploaie
deci, mie imi este dor de ele..si spun de "ele" pentru ca imi dau seama ca din solidaritate pentru Uka, alte cateva mamici scriu tot mai rar..pai ce mama zmeului! ca ma ajuns sa dau refresh la picassa ca sa vad ce mai fac...
so, eu ma pun la usa birtului si da' de s-o deschide sa-mi dea si mie cineva o cafea! cu o lingurita de zahar si un strop de lapte,va rog!
raluk16 spune:
Dana te tzuc cu drag da tot n-am inteles pentru ce sunt minune
Lili ce scumpa a fost Andra!
Catalina isi ia el mineralele si vitaminele din laptele de mama, nu te stresa. Sunt atatia copii sanatosi alaptati exclusiv pana la 1 an (sau aproape exclusiv, cum e Alex ). In toate cartile scrie ca pana la 1 an majoritatea nutrientilor si-i iau din laptele matern. Ca un exemplu, din cereale nu isi iau nutrientii pana cand le ies maselutele, pentru ca doar atunci organismele lor secreta enzimele necesare pentru digestia lor. Deci deocamdata e doar o joaca a gusturilor.
Alex incearca sa nu te mai stresezi. Ti-am tot zis sa-l citesti pe Spock cu diversificarea si cu copiii mofturosi, cat strici tu daca te simte copilul ca vrei sa insisti cu mancarea. Faci mult rau, copilul va manca din ce in ce mai putin. (asta e valabil si pentru Catalina). Luati-o in joaca. Si eu ma mai stresez cateodata, ca al meu are multe zile in care papa exclusiv lapte, el mai mult de 2 lingurite de solide pe zi nu a mancat niciodata.
Apropo, Alex, pai eu credeam ca pe la 6 ani mananca un bol asa mare ca cel al Alessiei de la petrecere! De ce te mai stresezi?
Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)
"As a mother comforts her child, so will I comfort you." - Isaiah 66:13
x_ggg spune:
Un pas inapoi la mancare, un pas inainte spre "cucerirea lumii". Am invatat sa ne ridicam in picioare direct din fundulet.O fi mult, o fi putin, eu ma laud cu ce pot.(cra cra)