MONTIGNAC (147) STIL DE VIATA NU DIETA
Raspunsuri - Pagina 5
Rony spune:
Buna fetelor,
Am mai fost pe aici pe la voi mai demult , insa am plecat pe la tara si acolo nu am internet. Pentru cele dintre voi care dispera, va incurajez spunandu-va ca eu am slabit de la 100kilo inainte de nastere la 67,7 cate am avut azi de dimineata. si vreau sa ajung la 62kilo, am 1m 72 . Este adevarat ca au trecut 11 luni, insa nu a fost atat de greu. Probabil ca ultimile 5 kilo sunt cele mai grele mai ales ca am o pofta ff mare de mancare ... si de mancat prostii!
Asa ca ma inscriu si eu cu voi, sper sa fac mai mult sport...sa ma lase si piticul... si sa slabim impreuna.
Ma uit acum prin retete sa vad ce mananc maine!
puisorul spune:
Andanii, a trecut raceala?
Somleac, important e sa te simti bine, dieta ramane pe locul 2. Guliile sunt monti zic eu. A fost o dezbatere pe culinar mai demult si spuneau fetele de acolo ca guliile nu au cum sa aiba IG peste 35 si de fapt nu e buna traducerea. Montignac se refera la alta leguma care a fost tradusa gresit ca si gulie.
Nikolet, important e sa perseverezi, sa scrii ce mananci si o sa vezi cum se duc kg. Maya e exemplul nostru cel mai evident ca se poate slabi mult cu monti, nu doar 10 kg
Cristina, te invidiez profund ca gasesti blat de pizza integral . As incerca si eu sa fac doar din faina integrala dar parca fara mozzarela nu are nici un farmec.
Maya, multumesc pt aprecieri . Dar tot vin cu biciul la tine, auzi pernite Viva
Vali, weekend frumos la tara . Daca era baclava adevarata din Turcia,ai o scuza . Dar nici eu nu as fi rezistat
Catalishka, ma bucur ca ai scapat cu bine de interventie. Si vezi ca in tot raul e si un bine, nu poti mesteca deci slabesti
Anemariame, sper ca totul sa fie bine si la tine si sa vii cu o veste buna ca Somleac
Ninha, a aratat foarte bine masa aniversara
Rony,ma bucur foarte tare cand aud povesti de succes ca si a ta . Intr-adevar ultimele kg sunt mai greu de dat jos dar si satisfactia e mare.
Si acum sa va zic despre foul http://ro.wikipedia.org/wiki/Bob_(leguminoas#259;). Miercuri am fost cu o prietena la spalat ochii prin vitrine si am aterizat intr-un fastfood arabesc. Si pt ca falafel mai mancasem de acolo am zis sa incerc ceva nou. Asa ca am mancat foul. Este o leguminoasa din genul fasole, naut, care la noi se cheama bob. A fost absolut delicios, servit cu lipie si salata de varza si castraveti murati. Patronul localului are si de vanzare produse arabesti asa ca am plecat de acolo cu o punga de naut,una de foul, 100 de gr de sumac( condiment acrisor specific bucatariei arabe), o sticla de ulei de masline presat la rece si cel mai important cu reteta de foul. Azi dimineata am facut-o si a iesit la fel de buna ca la fastfood.
Deci, se pune foulul la inmuiat cu o zi inainte, se fierbe cam doua ore si apoi se curata de coaja( boabele sunt foarte mari si se curata relativ usor). Cu mentiunea sa nu faceti ca mine: am curatat boabele dupa inmu.iere iar la fiert s-au terciuit . Se pune o portie de boabe intr-un castron, se adauga usturoi pisat,ulei de masline, sare,lamaie,patruunjel tocat,sumac si rosii bucatele. Un deliciu . Asa ca am asigurat pachetul la servici saptamana viitoare: lipie cu foul, salata de varza si castraveti murati.
Am fost harnica tare de dimineata , am facut curat, am pus haine la spalat plus facut mancare pt azi si maine. Am executat o ciorba de pui cu legume, bulion, conopida si linte rosie( lintea rosie e excelenta ca sa ingroase o ciorba si sa suplineasca lipsa cartofilor), o musaca de vinete cu carne tocata pe maine si pastrav la gratar cu legume mexicane pt astazi.
Povesteam cu o prietena care e mare gurmanda, face tot felul de delicatese italienesti, prajituri cu frisca, etc. Si ii ziceam ca eu deja sunt asa de setata pe monti de nici nu ma mai pot uita la altfel de retete. Ori ma gandesc automat cum sa le monticizez. Si ma bucur ca astfel avem un stil de viata sanatos toata familia
Va pup pe toate si va urez un weekend minunat
Ani de Stefana (23.01.2008)
ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii
Monnvas spune:
Puisorule, am si eu o curiozitate. Ce face Stefi cand te apuca harnicia?
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!
puisorul spune:
De exemplu azi pana la 12 cand mi-am terminat treaba a fost plecata cu taica-so . In rest sta pe langa mine,aseara m-a ajutat sa curat foulul.
anamariame spune:
Puisor, da' de ce vrei sa vin cu o veste ca si a lui Somleac? Ca eu inca ma chinui sa scap de kg in urma sarcinii Am mancat si eu bob in copilarie, avea bunica mea in gradina si imi amintesc ca era tare bun. Pare sa fie acelasi bob de care zici tu. Abia astept sa ma monticizez si eu ca tine, ca inca mai calc stramb din cauza tentatiilor prea mari, daca as reusi sa transform cateva retete de "weekend" in retete monti, ar fi super.Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)
puisorul spune:
Anamariame,scuze . Era vorba de Annemary,v-am confundat.
Cat despre bob,pe cat eram de fericita de descoperire pe asa de repede m-am dezumflat aseara cand am aflat ca gatit, are IG de 65 . Asa ca uitati toata polologhia mea intru sustinerea preaminunatei leguminoase
Monnvas spune:
Hello.
M-am procopsit cu 2 kile. Le dau gratis.
Si nici vointa n-am zilele astea. Cre' ca astenia de toamna combinata cu PMS.
Sa ma scot de la finaliste si sa ma pun iar la concurente? Oare ma va mobiliza mai tare chestia asta?
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!
ninha spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Monnvas Hello. M-am procopsit cu 2 kile. Le dau gratis. Si nici vointa n-am zilele astea. Cre' ca astenia de toamna combinata cu PMS. Sa ma scot de la finaliste si sa ma pun iar la concurente? Oare ma va mobiliza mai tare chestia asta? CRISTIAN (7.03.2009) -------------------------------------- Where there's a will there's a way cioburi de viata in 3 SILUAN are dreptul la viata! |
sa stii ca m-am gandit si eu la asta!
Ninha, mami lu' Mirci
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wI3O97P/weight.png[/image
ninha spune:
Rony, bine ai revenit!
Felicitari ptr slabirea spectaculoasa!
Ninha, mami lu' Mirci
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wI3O97P/weight.png[/image
Somleac spune:
Rony bine ai revenit.
Puisorule pur si simplu ma bagi in boala cate minunatii gatesti. Si pe deasupra mai sunt si monti.
Monvas da la mine kg ca se pare ca fac colectie.
Maya ce bine aratiBravo tie si rusine mie.
Ninha ti-am admirat ariciul si piscotii. Cred ca ma inspir si eu de la tine.
Fetelor am gasit in sfarsit faina de migdale, dar acu nu mai gasesc reteta. Dati si la mine o reteta usoara de ceva dulce cu faina de migdale?
Daria- 29.01.1999;Alex - 07.02.2003;Matia - 31.10.2006;Victor -28.03.2008