Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (20)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Mary,friptura
Si azi cred ca ii spun sotului sa se prezinte cu o pizza ca nu am nmici un chef

Sorana ai PM

Am fugit afara cu miezosul,ne citim mai tarziu

Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxanici

cu mare intarziere,

La Multe Lunite voioase Mazarichilor!!!!

ptiii, juma de an....tare rau e sa fii la coada....noi ne uitam la voi cum va diversificati cum ies dintii, tragetide jucarii si luam aminte

retete de muffins pt toata lumea....in meniul din stanga
http://mihaela-bunatati-din-bucataria-mea.blogspot.com/2009/09/3-retete-delicioase-de-muffins-cu.html
io am incercat ultima din cele cu piersici si e tare buna...acu am aceeasi reteta dar cu mere la cuptor ca mi-ati facut pofta

- decalotat....io lu rares am incercat sa ii decalotez dar nici vorba sa fi reusit. cred ca nici nu am incercat cum trebuia pt ca nu ma trage nici inima nici mintea. in alte tari nu se practica. la noi oare de ce asa trebuie? e adevarat ca sunt cazuri in care se fac infectii urinare, bla bla, dar alea oricum ajung la dr sa fie rezolvate. io am avut grija sa fie curat, am verificat mereu cum e jetul de pipi si la revedere. la horica intentionez sa fac la fel si asta micu pot sa zic ca are puta mai decalotata decat rares la 3 ani juma.

- mai zicea cineva de pus in fund cand cupilul se poate ridica singur in fund. pai e diferenta de timp de cand poate sta in fund pana cand reuseste singur sa se ridice in fund. la inceput is capabili sa stea in fund dar pica des in nas si nu se pot ridica, dar cu timpul reusesc sa se ridice cumva...parerea mea

- Arturica, merele daca ai sa le pui undeva intr-un loc intunecos si rece. Asa ca un raft intr-un beci sau o camara racoroasa. puse unul langa altul

noi suntem bine, mancam si ne umflam. A avut si horia o perioada fara scaun de marti pana duminica, dar acum vad ca s-a reglat....

o sapt usoara va doresc.

mama lu' R (23 martie) & H (21 iunie)

da, asa e, afara exista "curentul" mentinerii penisului intact - cred ca insa greseala imi apartine pt ca o vreme am decalotat, apoi am facut pauza, la sfatul dr, a acumulat secretii acolo si s-a lipit... si acum ...?!?!
Sper sa nu faca infectie urinaaaraaa!!!
of... greu e sa decizi ce e mai bine pentru copilas!

Mary, mamica lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10

Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!

Fericita, imi alaptez puiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

despre diversificare, eu am ales sa nu-i dau copilului sucuri si supe decat exceptional si in orice caz, nu in primele 2-3 luni. piureurile or sa fie un pic mai subtiri in primele zile, apoi o sa aiba o consistenta crescuta. si asta pentru ca sucul/supa nu au suficienti nutrienti si in plus, diversificarea are ca scop obisnuirea copilului cu texturi diferite. daca eu ii dau suc/supa, e acceasi textura ca si laptele, iar produsul e apa chioara, lipsita de fibre care sa faca mancarea cat de cat sanatoasa.

si o alta intrebare: ce au morcovii atat de special ca incepe toata lumea cu ei??? parca am fi iepuri, vorba cuiva de la alt topic. ce, doar morcovii sunt legume? sunt, de regula, plini de azotati si nitriti si alte bazaconii din pamant. valoarea lor nutritiva nu-i cine stie ce crescuta. la fel si cartofii...
eu nu zic ca n-o sa dau copilului morcovi si cartofi, dar n-o sa ridic legumele astea la rangul cel mai inalt si cu certitudine n-or sa constituie baza alimentatiei solide. prefer sa ma axez pe dovleac, avocado (cu toate inconvenientele legate de faptul ca-l iau din supermarket), broccoli...

ma rog, asta e parerea mea si fiecare decide in functie de concluziile pe care lea tras din sursele de informare pe care le-a avut si in functie de propriul copil.

_

Traiesc in 2D: D mare (2/9/07) si d mic (7/6/10)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui r_ocsy

Citat:
citat din mesajul lui lenabum

buna fetelor
noi mai rar
ne chinuie dintii
nu pot sa mai postez poze,pagina este neagra
avem 7 kg si 63 cm

fericita mamica cu mica, BIANCA MARIA
09.06.2010

Vezi ca e in coltul din dreapta sus, in drept cu sign out "my shots" , intri la albume si folosesti aceeasi metoda .

R_ocsy , mami de Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

La mine nu apae si pace my shots-ul... iar daca incerc sa ma loghez prin "log in" de linga "sign out" se face pagina neagra, cum spune si lena - fereastra unde ar trebui sa scriu userul si parola e la mama zmeilor in stinga paginii dar nu in cimpul vizual - adica eu vad numai o laterala din ea, si nu vad ce scriu, incerc sa scriu userul si parola si imi spune ca nu -s corecte...desi folosesc ultima parola...
Pentru mine webshots-ul e o cauza pierduta... din pacate... nu stiu care-i faza...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui veronicach

Marysi la Matei ii era varful rosu acum 2 seri...l-am spalat si pana dimineata a trecut
mie mi-a fost recomandata decalotarea, am lucrat la ea si intr-o seara, la baita , s-a decalotat complet
apoi dr, a spus ca nu trebuia sa se decaloteze complet ca pot aparea fisuri asa ca am lasat-o balta
acum vad ca s-a strans iar pielicica si am inceput sa "trag" din nou
eu stiu ca in pricipiu, pana la 3 ani, se poate rezolva de la natura, fara interventia chirurgului...acum probabil depinde si de la caz la caz

mamica fericita de cuminte Matei Sebastian
10.05.2010

hm, mie mi se pare ca ar fi afectat tesutul, in sensul fisurarii - insa poate vad eu "patrat" - sper din suflet sa nu fie nimic... ce sfat imi dati, cu ce sa il "oblojesc" acolo?
...nu stiu cum sa spun - imi vine sa fac poza si sa va arat... doar ca nu ma pot conecta pe webshots...desi pe de alta parte am incercat sa pozez, dar nu sta la poza...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cris_09

Mary,friptura
Si azi cred ca ii spun sotului sa se prezinte cu o pizza ca nu am nmici un chef

Sorana ai PM

Am fugit afara cu miezosul,ne citim mai tarziu

Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)

A, dar nu carne, macar acum cind mai sunt legume autohtone... ieri am "riscat" cu o reteta de paste cu sos de dovlecei si cascaval - de pe culinar.ro, dar nu a fost prea de succes, de asta va intreb: ce-ati mai testat?:)
Si a mai facut sotul niste dovlecel pane, taiat felii groase de 1.5 cm... nu va pot povesti:) - nasoala experienta, ca a ramas crud, si ne amuzam ca o sail ajut pe mateo cu scaunul, sa nu ii mai dau duphalac.
Si apropos de duphalac: am administrat duminica 5 ml, a avut scaun "consistent" duminica ia ieri a avut 2 scaune. Deci la noi a avut efect.
Insa cum spunea Mira, a dat niste gaze, de spuneai ca-i mitraliera la fundicul lui

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

hop si eu ca musca in lapte, sa ma laud ca al meu doarme mai mult de 5 ore pe zi. iar noaptea doarme de la 9-10 seara pana la 6,30-7, continuu , cand mananca vreo 10-15 minute si apoi adoarme pana pe la 8 jumate-9. apoi ne jucam un pic si pe la 10 jumate pica iar somnoros si doarme vreo ora jumate. si mai doarme pana seara cate 2 reprize, una dupa-amiaza si una spreseara, pe la 5 jumate. cat sta treaz rade, se joaca, trage de jucarii, se cearta cu ele si mananca. cred ca mi-am ispasit o parte din pacate de am asa copil cuminte , n-am visat in viata mea la asa ceva, mai ales dupa ce am vazut la primul.
e, bine, da, mai are si zile mai putin linistite, dar sunt exceptii.

despre decalotat, eu am ales sa o practic, stiu ca e controversat subiectul, insa a fost alegerea mea. la damian s-a rezolvat foarte repede, din 2 "sedinte" era desfacuta complet. acum la baita doar tragem exclusiv pt spalat, nu insist deloc, dar operatiunea in sine ajuta si sa nu se formeze la loc aderentele. nu-mi pare sa fi suferit copilul vreun pic si nici nu cred ca-l deranjeaza la spalat. locul nu s-a inrosit, nu s-a umflat, nu a patit absolut nimic.

_

Traiesc in 2D: D mare (2/9/07) si d mic (7/6/10)

Bravo, ia uite si mamica fericita!
SI pentru somn, si pentru putulica - stiu ca m-a preocupat asta de cind inca nu nascusem - si pe principiul "de ce ti-e frica, de aia nu scapi" - mie mi se intimpla... NU stiu inca ce.... da ceva se intimpla... si recunosc: si eu ma panichez - dar parca ar avea rana pe marginile pielii... sotul spune ca nu s-a lipit si ca nu sunt probleme, ca am incercat sa turnam apa in jet, si se "desface" sub jetul apei, insa nu se desprinde si nu poate fi spalat, cum spuneti voi...ori sunt eu prea grea de cap...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Madamar

Citat:
citat din mesajul lui r_ocsy

Citat:
citat din mesajul lui lenabum

buna fetelor
noi mai rar
ne chinuie dintii
nu pot sa mai postez poze,pagina este neagra
avem 7 kg si 63 cm

fericita mamica cu mica, BIANCA MARIA
09.06.2010

Vezi ca e in coltul din dreapta sus, in drept cu sign out "my shots" , intri la albume si folosesti aceeasi metoda .

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

La mine nu apae si pace my shots-ul... iar daca incerc sa ma loghez prin "log in" de linga "sign out" se face pagina neagra, cum spune si lena - fereastra unde ar trebui sa scriu userul si parola e la mama zmeilor in stinga paginii dar nu in cimpul vizual - adica eu vad numai o laterala din ea, si nu vad ce scriu, incerc sa scriu userul si parola si imi spune ca nu -s corecte...desi folosesc ultima parola...
Pentru mine webshots-ul e o cauza pierduta... din pacate... nu stiu care-i faza...

Trimiteti pozele pe mail-ul comun si una dintre noi poate isi mai spala din pacate cand are timp si le ataseaza la albumul vostru ... asta daca vreti !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura__ spune:

Mary, asa mi-a recomandat pediatra. Si acum, si la fetita. Zeama goala "nu mai e la moda", cica
Piureul nu-l fac solid, ci curge. M il suge uneori din lingurita (exceptie a fost in ziua aia cand l-am subtiat prea putin, ca asa mi s-a parut mie ca era si cel din ziua precedenta).
Am incercat sa-i dau zeama, la sfarsit, in loc de apa, dar n-a vrut.
Iar papica o fac pt 2 zile pt ca mi-e teama ca daca-i place, nu mai nimeresc aceeasi textura si a 2-a zi.

Vivela, se incepe cu morcovul pt ca e un dulce foarte acceptat de copii. Cu ajutorul lor poti introduce alimentele spre care inclini. Ca-i dai tu mai incolo numai avocado si broccoli,si alte legume "aeriene" e excelent, dar nu cred ca le-ai putea da din prima unui bebe. Dar poti sa incerci.
Ideea e sa-i dai fibre, ori avocado inlocuieste cu succes carnea (nu o radacinoasa), iar broccoli n-are nici o treaba.
Ia morcovi bio, daca ti-e asa teama de chimicale.
Chimicale de care oricum nu vom scapa

-----------------------------------------
Mami de Amy : 29.08.2006
Mami de Mihnea : 29.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura__ spune:

Si m-am gandit si eu, ca atunci cand incep cu fructe, sa nu-i dau suc, ci tot piure.

-----------------------------------------
Mami de Amy : 29.08.2006
Mami de Mihnea : 29.04.2010

Mergi la inceput