Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (20)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui Onana

Am gasit fier, am o pauza mica mica si plecam in parc.

Alina, Sabina, multumim de sfaturi si de felicitari.

Mary, legat de putzulica, si eu am patimit cu Matei,cu Tudor cred ca e si mai rau, dar macar acum stiu ce si cum. Si aici parerile sunt impartite, asa cum sunt si putzulici care se decaloteaza mai usor/greu decat altele.

Eu l-am decalotat pe Matei, la sfatul dr, cate putin la baita si tot a avut fimoza si l-am operat spre un an (nici eu nu fortam deloc, dar la el chiar nu exista alta solutie). La Tudor e mai rau, nu se decaloteaza deloc, pielicica e ff lipita si de-abia face pishu, si s-au adunat acolo si niste secretii, ceea ce nu-i ok.. Dr a zis sa-l mai lasam, eu vreau sa merg cu el la chirurgul care l-a rezolvat pe Matei sa vedem ce zice. Peditrul mi-a zis ca e mai bine s-o rezolvam mai devreme, adica spre 1 an, decat sa ne trezim pe la 4 ani cand e mult mai traumatizant.

Asta e la noi, poate la voi o sa fie mai usor!

Fugim in parc..

Sorana
Matei (21.02.2008) si Tudor (24.04.2010)

nu stiu daca e mai usor... nici la noi.
sotul de la inceput a spus ca el considera k nu e nevoie - k pe el nu l-a decalotat nimeni si totul a decurs firesc, natural.
Cind sctuala pediatra a spus ca nu e nevoie sa umblam acolo, ca ea nu umbla si ca daca vrem, sa mergem la chirurg sa il circumcidem (de parca numai circumcizia este solutia) ci sa il lasam asa, cum l-a lasat natura, sotul si-a intarit convingerea ca nu e de umblat - nu am umblat o saptamina si s-a "strins" pielea si s-a inrosit.
Am pus rivanol alaltaseara, iar aseara am dat cu albastru de metil - s-a dus roseata, insa am senzatia ca e prea "uscat" acum - nu stiu ce sa fac - de medici mi-e o sila imensa... adica daca as sti ca e de chirurgie as merge sa il rezolve si sa nu mai fie probleme - dar daca nu e de chirurgie totusi?!
Cel mai tare ma enerveaza ca nu fac diferenta intre fiziologic si patologic....

Mary, mamica lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10

Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!

Fericita, imi alaptez puiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Multumesc fetelor pentru raspunsuri .
Hmm ... eu ma gandeam ca 5 ore e putin dar vad ca e ok. sA dea domnul sa si-l pastreze cat mai mult .

R_ocsy , mami de Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui r_ocsy

Cam cat dorm copii vostri pe zi , ca a mea nu doarme mai mult de 5 ore ?!

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

fericiitoooo!!!
Uite acum ma chinuiam sa il adorm si nu reusesc... insa nu leganat sau alte alea, ca nu ma mai tin salele, oricit mi=ar dori eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Citat:
citat din mesajul lui lenabum

buna fetelor
noi mai rar
ne chinuie dintii
nu pot sa mai postez poze,pagina este neagra
avem 7 kg si 63 cm

fericita mamica cu mica, BIANCA MARIA
09.06.2010

Vezi ca e in coltul din dreapta sus, in drept cu sign out "my shots" , intri la albume si folosesti aceeasi metoda .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronicach spune:

Marysi la Matei ii era varful rosu acum 2 seri...l-am spalat si pana dimineata a trecut
mie mi-a fost recomandata decalotarea, am lucrat la ea si intr-o seara, la baita , s-a decalotat complet
apoi dr, a spus ca nu trebuia sa se decaloteze complet ca pot aparea fisuri asa ca am lasat-o balta
acum vad ca s-a strans iar pielicica si am inceput sa "trag" din nou
eu stiu ca in pricipiu, pana la 3 ani, se poate rezolva de la natura, fara interventia chirurgului...acum probabil depinde si de la caz la caz

mamica fericita de cuminte Matei Sebastian
10.05.2010

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Laura

Am facut niste brioseeeeeee
Abia astept sa pun maine in pachetel.

Alinutzaa, foarte frumos ai (de)scris in blog
Crissy, tin pumnii sa nu fie nimic ingrijorator la Patricia
Mary am facut asa (de regula ce rezulta ajunge pt 2 zile) :

1 zi : am fiert 2 morcovi mai mici (sau unul mare), o felie telina, radacina patrunjel si pastarnac (acestea din urma de marimea unui dop de pluta). Apoi am pasat doar morcovii, toti, cu jumatate de felie de telina. I-am dat 2 lingurite (desi ar mai fi vrut, dar mi-a fost teama ca era prima data)
2 zi : idem si l-am lasat sa manance cat a vrut : a vrut 30g
3 zi : idem + un strop ulei masline pus dupa ce am pasat legumele (a halit 40g)
4 zi : idem cu ziua 3 (30g)
5 zi : pe langa legumele din ziua 1 am adaugat la fiert jumatate de ceapa, 1 cartof si 1/4 dovlecel.
Am pasat la final doar morcovii + jumatate felie telina + 4 bucatele dovlecel.
Ceapa si cartofii i-am pus pt gust.
A mancat aproape 90g.

Dupa masa ii dau intotdeauna apa cu lingurita. Cat vrea. Azi nu a vrut asa mult, dar pana azi i-am dat vreo 10-12 lingurite.
Si inca o chestie..va spun ca poate va intalniti cu situatia..ca eu nu stiam ieri ce se intampla, dar azi am descoperit.
IN ziua 4, incep eu sa-i dau..si-i dau vreo 6-7 lingurite, apoi desi continua sa deschida gura, cand ii ajungea mancarea, o lua, apoi incepea sa planga. Atunci am abandonat masa, m-am gandit ori ca e obosit, ori nu-i mai place.
Azi la fel si mi-a dat prin cap sa mai subtiez putin piureul cu zeama. N-a mai zis copilul nimic. A mancat linistit. Deci era prea gros pt el.

4 luni si 25 zile a avut cand am inceput diversif.
Si cu ocazia asta am inceput sa-i fac un oaresce program si de baut laptele ca sa-mi fie usor sa inlocuiesc mesele.
Bea la ora 7.00, 10.00, 14.00 (dupa legume), 17-18.00 si 21.00

La 2 sapt de la legume, voi introduce gustarea de dimineata (fructele)
Pana atunci vreau sa ajung sa-i dau si carnita la pranz.

Laura, sa inteleg ca tu ai introdus direct solide? Eu stiam ca se incepe cu supa - aproape apa chioara, apoi cu legume pasate, apoi piure legume...si la o luna distanta galbenusul, si la alta luna carnita...dar poate nah, e bine cum spui.
O singura recomandare imi permit sa fac (gratuita:)!?) - nu cred ca e bine sa pastrezi amestecul de legume rezultat in plus pentru a doua zi - pe principiul conform caruia mie nu imi place mincarea de la frigider... prefer proaspat - asta nu inseamna ca si reusesc...dar nah - asta e alta poveste...

In alta ordine de idei, fetele, LAura, ce mai gatiti:)? Simplu si rapid, daca se poate, ca Mira m-a pierdut cu puiul cu curry :).

Mergi la inceput

Citat:

'Neata !

Mami de Amy : 29.08.2006
Mami de Mihnea : 29.04.2010

Ziceam sa mergi la profil personal si sa adaugi aceste informatii la semnatura, sa apara mereu, cum vezi la noi. Ce spui?

Mergi la inceput

Citat:

Corina, am mai facut si eu briose si nu au iesit ca astea, ci ca un chec mai indesat asa, chiar si gustul semana cu checul.
Cele facute ieri sunt cu mascarpone si iaurt. Stii cat de bune sunt ??!!!! Numai ca am umplut prea putin formele (ca asa se specifica in reteta) si nu sunt umflate. Tura 2 a fost cu forme pline, s-au umflat, dar cand le-am scos din cuptor s-au cam fasait.
Dar sunt bune rau.

Uite reteta :

- 200 g. faina
- 100 g. amidon
- 180 g. zahar
- 75 g. unt
- 80 ml. lapte
- 160 g. branza mascarpone
- 100 g iaurt
- 3 oua mai mici
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare

Se bat bine-bine ouale cu zahar, apoi se adauga untul topit inca caldut, mascarponele si laptele. Separat intr-un castron se amesteca prafurile adica : faina, amidon, praful de copt si sarea si se vor pune treptat in compozitia cu ou. Se mixeaza foarte bine.
La sfarsit se adauga iaurtul, dar se incorporeaza in amestec cu o lingura de lemn, nu cu ustensile metalice.
Se toarna in forme...si gata.

Reteta e de pe un blog culinar http://savalaura.blogspot.com/2010/03/briose-cu-mascarpone.html

Veronica, pai aia e semnatura
N-am avut timp s-o stilizez
Acu' am pus niste 'puncte-puncte' ca sa delimitez

-----------------------------------------
Mami de Amy : 29.08.2006
Mami de Mihnea : 29.04.2010

Sa ne scuzi, si pe mine si pe Vero - acum am inteles:)!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

hop si eu ca musca in lapte, sa ma laud ca al meu doarme mai mult de 5 ore pe zi. iar noaptea doarme de la 9-10 seara pana la 6,30-7, continuu , cand mananca vreo 10-15 minute si apoi adoarme pana pe la 8 jumate-9. apoi ne jucam un pic si pe la 10 jumate pica iar somnoros si doarme vreo ora jumate. si mai doarme pana seara cate 2 reprize, una dupa-amiaza si una spreseara, pe la 5 jumate. cat sta treaz rade, se joaca, trage de jucarii, se cearta cu ele si mananca. cred ca mi-am ispasit o parte din pacate de am asa copil cuminte , n-am visat in viata mea la asa ceva, mai ales dupa ce am vazut la primul.
e, bine, da, mai are si zile mai putin linistite, dar sunt exceptii.

despre decalotat, eu am ales sa o practic, stiu ca e controversat subiectul, insa a fost alegerea mea. la damian s-a rezolvat foarte repede, din 2 "sedinte" era desfacuta complet. acum la baita doar tragem exclusiv pt spalat, nu insist deloc, dar operatiunea in sine ajuta si sa nu se formeze la loc aderentele. nu-mi pare sa fi suferit copilul vreun pic si nici nu cred ca-l deranjeaza la spalat. locul nu s-a inrosit, nu s-a umflat, nu a patit absolut nimic.

_

Traiesc in 2D: D mare (2/9/07) si d mic (7/6/10)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mommy_to_be

Buna dimineata.

Ne-am trezit si noi, la 9 fix, cu toate ca eu una taaare as mai fi dormit. Maia se uita la frunze pe geam si vorbeste ci ele.

Da, vreau si eu reteta de briose

Pana la urma cand va avea loc intalnirea si unde? sau inca nu s-au centralizat voturile?

O zi faina, faina, tuturor!

Mira, mamica implinita si fericita cu perfect, Maia-Alexandra (11 mai 2010)

http://community.webshots.com/user/maia_alexandra?action=publicAlbums

Ma intrebam de ce nu adoarme, desi pica de somn - erau "vinovate" miscarile frunzelor, ale vitei de vie, pe care le vedea umbrele prin stolul rulat de la fereastra... Oh God - ce greu a fost sa ma prind!:)
Intorcindu-l - l-a prins somnul!

Mergi la inceput