Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (20)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

despre diversificare, eu am ales sa nu-i dau copilului sucuri si supe decat exceptional si in orice caz, nu in primele 2-3 luni. piureurile or sa fie un pic mai subtiri in primele zile, apoi o sa aiba o consistenta crescuta. si asta pentru ca sucul/supa nu au suficienti nutrienti si in plus, diversificarea are ca scop obisnuirea copilului cu texturi diferite. daca eu ii dau suc/supa, e acceasi textura ca si laptele, iar produsul e apa chioara, lipsita de fibre care sa faca mancarea cat de cat sanatoasa.

si o alta intrebare: ce au morcovii atat de special ca incepe toata lumea cu ei??? parca am fi iepuri, vorba cuiva de la alt topic. ce, doar morcovii sunt legume? sunt, de regula, plini de azotati si nitriti si alte bazaconii din pamant. valoarea lor nutritiva nu-i cine stie ce crescuta. la fel si cartofii...
eu nu zic ca n-o sa dau copilului morcovi si cartofi, dar n-o sa ridic legumele astea la rangul cel mai inalt si cu certitudine n-or sa constituie baza alimentatiei solide. prefer sa ma axez pe dovleac, avocado (cu toate inconvenientele legate de faptul ca-l iau din supermarket), broccoli...

ma rog, asta e parerea mea si fiecare decide in functie de concluziile pe care lea tras din sursele de informare pe care le-a avut si in functie de propriul copil.

_

Traiesc in 2D: D mare (2/9/07) si d mic (7/6/10)

Morcov - presupun ca vine la pachet cu celelalte pentru a nu face diaree din prima, bebelusul - zic si eu!! Nu-mi fundamentez pe nimic opinia, e doar o banuiala...

Cum gatesti avocado Vivela? fiert cu celelalte legume, in piure?

Chiar, Laura, ce scaun are mihnea? Cum se comporta intestinul lui dupa diversificare?

Mary, mamica lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10

Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!

Fericita, imi alaptez puiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana1234 spune:

buna dimi...

Vedeti ca mai e concursul la care am pasticipat eu inca o data pana in 17 oct. Sa va inscrieti si sa dati mai multe adrese , eu asa am facut . e pe travelbiz....daca va intereseaza

Legat de banii trusou si premiu eu am primit 150 si 230 de lei.

Eu l-am decalotat pe Victor la baie si acum de fiecare data decalotez putin si spal acolo si nu avem nicio pb si locul e tot timpul curat.

azi imi vine Wrap-tai -ul ...abia astept sa=l probez!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanarus spune:

salutare fetelor!
Si eu prezenta aici citesc si bag la cap! Foarte interesante discutiile referitoare la diversificare, insa noi mai avem aproximativ 2 luni!Si noi suntem la categoria "pana" avem 6400 gr si 63 de cm,dar nu ne plangem!Si Mihai doarme de vreo 2 zile cate 2 reprize de 2,5 ore si apoi unele mai scurte,iar noaptea de la 9:30-10 pana la 4:30-5,papa scurt si apoi pana la 9-10 dimineata!In rest se joaca , chiuie, canta,e vesel!Azi am facut si noi in sfarsit vaccinul de 2 luni, sper sa reactioneze bine la el.Acum doarme.
fetelor care alaptati vi s-a intamplat ca in unele zile sa simtiti sanii goi-goi ,ca apoi dupa cateva zile sa simtiti ca pleznesc de la atata lapte si sa curga?Eu nu mai inteleg nimic!La sf sapt trecute mai ca am crezut ca s-a dus lapticul, acu zici ca dau pe dinafara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura__ spune:

Inainte de diversif. avea 1/zi.
Dupa, 1 la 2 zile, iar ieri era a 3-a zi de cand nu facuse si a facut.
Ma asteptam sa fie asa, ca nu manca decat morcov...putina telina pe care i-o puneam nu facea mare lucu. Nu i-am pus nici un supozit, nik . Am asteptat sa vad ce se intampla, cum reactioneaza org lui.
Acum ca a mancat dovlecel, ma astept sa fie bine. Si sigur va fi pt ca nu-i voi mai da 90% doar morcov.

-----------------------------------------
Mami de Amy : 29.08.2006
Mami de Mihnea : 29.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

eu n-am fiert niciodata avocado, nici nu cred ca se fierbe, are consistenta asemanatoare untului, un pic mai tare. eu il blenduiesc ca atare, dupa ce il curat, normalsi il amestec cu alte legume sau cu fructe.

Laura, mi s-a parut pertinenta opinia ref la morcovi . dar fibre va lua si din fructe, cereale...si mai sunt si alte leguminoase bogate in fibre.

despre pastratul piureului de pe o zi pe alta, eu stiu ca se poate pastra la frigider, acoperit, insa nu cel in care ai bagat lingurita cu care a mancat bebe, din motive de igiena (se inmultesc bacteriile din saliva in mancare, etc.). eu daca faceam mai multa macare, o portionam de la bun inceput in recipiente mici (urocultoare sterile).

_

Traiesc in 2D: D mare (2/9/07) si d mic (7/6/10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Madamar

Citat:
citat din mesajul lui r_ocsy

Citat:
citat din mesajul lui lenabum

buna fetelor
noi mai rar
ne chinuie dintii
nu pot sa mai postez poze,pagina este neagra
avem 7 kg si 63 cm

fericita mamica cu mica, BIANCA MARIA
09.06.2010

Vezi ca e in coltul din dreapta sus, in drept cu sign out "my shots" , intri la albume si folosesti aceeasi metoda .

R_ocsy , mami de Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

La mine nu apae si pace my shots-ul... iar daca incerc sa ma loghez prin "log in" de linga "sign out" se face pagina neagra, cum spune si lena - fereastra unde ar trebui sa scriu userul si parola e la mama zmeilor in stinga paginii dar nu in cimpul vizual - adica eu vad numai o laterala din ea, si nu vad ce scriu, incerc sa scriu userul si parola si imi spune ca nu -s corecte...desi folosesc ultima parola...
Pentru mine webshots-ul e o cauza pierduta... din pacate... nu stiu care-i faza...

Uite [b]aici[/b] unde trebuie sa fie my shots dupa ce te loghezi,ti-am incercuit cu rosu.Da si tu full screen sa vezi mai clar
Sau ma gandesc,sa fie pagina labartata si de asta iti apare fereastra de logare la cuca macaii?Hmmm,mai incearca....

Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cris_09

Citat:
citat din mesajul lui Madamar

Citat:
citat din mesajul lui r_ocsy

Citat:
citat din mesajul lui lenabum

buna fetelor
noi mai rar
ne chinuie dintii
nu pot sa mai postez poze,pagina este neagra
avem 7 kg si 63 cm

fericita mamica cu mica, BIANCA MARIA
09.06.2010

Vezi ca e in coltul din dreapta sus, in drept cu sign out "my shots" , intri la albume si folosesti aceeasi metoda .

R_ocsy , mami de Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

La mine nu apae si pace my shots-ul... iar daca incerc sa ma loghez prin "log in" de linga "sign out" se face pagina neagra, cum spune si lena - fereastra unde ar trebui sa scriu userul si parola e la mama zmeilor in stinga paginii dar nu in cimpul vizual - adica eu vad numai o laterala din ea, si nu vad ce scriu, incerc sa scriu userul si parola si imi spune ca nu -s corecte...desi folosesc ultima parola...
Pentru mine webshots-ul e o cauza pierduta... din pacate... nu stiu care-i faza...

Uite [b]aici[/b] unde trebuie sa fie my shots dupa ce te loghezi,ti-am incercuit cu rosu.Da si tu full screen sa vezi mai clar
Sau ma gandesc,sa fie pagina labartata si de asta iti apare fereastra de logare la cuca macaii?Hmmm,mai incearca....

Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)

AAAA,mi-am mai amintit ceva...daca dau copy paste la user zice ca e gresit contul sau parola,merge doar daca il tastez..nu stiu de ce....Hai mai mary ca nu te lasam la greu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolett2445 spune:

buna fetele nu stiu ce mai disc ca nu v-am citit de dumunica

avem copii bolnaviori,cel mare mai rau cu tuse seaca latratoare
cea mica un pic de febra muci si tuse productiva
ii dau eurespal ,sinupret si pt febra in caz de nevoie
in rest am ajuns la supica-piure de morcov,dovlacel,patrunj,si pastarnac,mancam zilnic la ora14, 150 ml si cereale in bibe seara 1 mas,si dimi 2 masuri,am mai incercat cu mar copt si atat deocamdata
sanatate sio sa aveti grija de puiuti,ca tare rau e cand sunt bolnaviori

Nikol ANTONIA MARIA(06 MAI 2010)
DAVID(15 MAI 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

morcovul cred ca se da la inceput pt ca e leguma nationala . nu punem noi morcov si ceapa mai in toate mancarurile traditionale?!
si probabil e si f bine tolerat ca leguma desi atata morcov fiert da in constipatie.
Io am obs ca in functie de tara, se incepe diversificarea cu o leguma/fruct care e oarecum specific tarii respective sau zonei geografice respective

avocado si io stiam ca nu se trateaza termic.
Vivela, tu gasesti avocado bun in supermarket? ca io numa verzi gasesc si ma enerveaza sa il iau sa il tin acasa pana se coace.

pt webshots trebe nush ce adobe flash player instalat...ar tb sa te intrebe daca vrei sa instalezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Neata

Mary, Lena, asa este, trebuie sa va instalati flash player-ul respectiv

Avocado nu se gateste

Nikol, multa sanatate!

Oana, eu de vreo luna cred sunt doar pe "plin" insa plin de-ala de se lasa cu noduli daca nu se trezeste micuta sa manance; o fi de la inghetata pe care o servesc zilnic

Eu zic sa nu te ingrijirezi.

Ioana1234 astept multe impresii si pareri despre ce primesti tu acolo azi. Multam.

Nana, Maribell, Nati, R.Cata, Carla, Laurita, Murica, Rosanne, Lauriciu, Yoyoyo, Theophilina si restul fetelor unde umblati?

Ioana & Arturicii'S

Mergi la inceput