***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(126)***
Raspunsuri - Pagina 20
CarlaV spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mica0307 carla si la tuse ce recomanzi? Mica si Maya Alexandra (10 mai 2007)www.helpsonia.com/" target="_blank"> Sonia/www.youtube.com/watch?v=Zu0iQkWS2vw" target="_blank"> 1 anisor...de Maya Poze/Poze intalnire www.youtube.com/watch?v=mXhigPz-PX8" target="_blank">Filmulet/www.youtube.com/watch?v=PAJHlaXKGGs" target="_blank">Maya rade in hohote |
Sunt foarte multe care merg, se dau in functie de felul tusei si de copil, daca este debut de viroza sau ceva remanent. Si voi tusiti?
Am incercat o multime la cea mica, unele care au mers din prima la Sabina nu au mers si la ea. Daca-mi dai detalii pot sa-ti spun ce as incerca eu.
alynta27 spune:
Cateva poze de sambata si duminica
Alina-Mirela mami de
Maria(14.09.2010),
Matei (15.05.2009)
si David (27.06.2007)
POZE
Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra
mica0307 spune:
Daaa...evident ca am inceput gradi a revenit si tusea. Eu siropuri de tuse nu ii mai dau, i-a dat anul trecut tot felul de siropuri si nu s-a intamplat nimic.
Am fost vineri la un dr homeopat (cabinetul dr Mariana Trifa) si nea- dat o schema de tratament homeopat pe care am inceput-o si o terminam pe 15 dec. Sunt curioasa daca se intampla ceva.
Maya in prima faza a racelii are tuse uscata, apoi devine productiva.
Am vazut ca ai recomandat pt muci ca si de astia avem....
ella_74 spune:
Liv,
cred ca ai dreptate, adica sunt de parere ca nu are de ce sa mai stea 1 an la gradi daca e pregatit deja de scoala.
Vroaim sa stiu cum ai bifat argumentele pro.
Alynta, multumesc.
Mica, si tuseste dar nici nu e productiva, nici seaca.
L-am pazit asnoapte si sunt cam chiuauna.
Suntem pe aerosoli cu flixo.
Sa-mi spui daca merge cu homeopatia la tuse; noi in afara de Stodal n-am luat nimic homeopat, dar la noi n-a functionat.
mica0307 spune:
Ella din astea am luat si noi pana acum (stodal, prospan, muguri de pin, oscillo)...dar nimic.
Acum ne-a dat o schema cu drosera, pulsatilla, phosphorus si medorrinum....sa vedem daca dupa ce terminam sunt rezultate. Asta dupa o consultatie de 1 ora in care ne-a pus o gramada de intrebari.
An@ spune:
Hola,
se trezise si Ana sambata cu un pui de febra (38)si niste muci si ma gandeam ca gata, dupa 2 sapt. de gradi, pana aci ne-a fost.
I-am dat oscillo, aerosoli doar cu ser dim si seara, sirop propolis C + echinaceea si vad ca pana azi am scapat ieftin: n-am mai facut febra de sambata si mucii sunt putini si aposi. Macar de ar rezista si sapt. asta sa nu se imbolnaveasca, ca sapt. viitoare au vacanta.
Ella, pai se poate asa ceva sa nu chemati baiatul la prezentari
(numai din poze si si-a dat seama ce-a ratat
).
Cu vorbitul atunci la bloc, stai linistita, am vazut ca erai ocupata si eu eram in viteza, mergeam la pediatra Anei dupa aviz de intrare in colectivitate. Aaa, si cu preferinta pt tata, bucura-te! habar nu ai cum e sa stea agatat de tine pt orice si sa auzi non-stop: "vreau numai cu mama!", indiferent ca e de mancat/imbracat/spalat/pus pe wc/iesit afara/jucat/...orice 
.Raaaaar reusesc sa-i pacalesc sa plece singuri afara sau macar pana la piata, ca sa respir si eu sau sa pot face cate ceva.
Didi, chiar ca interesante cadouri a primit R.
Si mie mi-ar placea sa se poarte la noi asta cu listele, ca sa nu ne mai trezim cu papusa Alba-ca-zapada in 3 exemplare sau papusi d-alea mari de 1,5 m, rigide si chicioase, care doar imi ocupa locul prin debarale, ca nu se poate juca cu ele
.
10+ si mami de
Ana (22mai2007)
An@ spune:
| citat din mesajul lui lbelciug Doamne ce inteleapta e Ana ta, de unde retine replicile astea sau cum le fabrica??! Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007) |
Liviana, banuiesc ca ti-a placut aia cu "mamele nu-si parasesc niciodata copiii"
La un moment dat prin primavara, i-am citit o poveste cu un baietel care avea tot felul de frici printre care si asta ca il parasesc parintii si atunci i-am spus ca mamele (sotul mereu ma corecteaza cand ma aude: ca parintii, nu numai mamele
Cand ii "tin" teorii d-astea, mi se pare ca vorbesc la pereti si ca in lipsa unui exemplu concret sau a unei situatii, nu intelege despre ce e vorba, dar dupa cum imi da mereu replica la momentul potrivit, intelege fff bine
Ghici ce mi-a servit (cu o fata "inocenta"): "Pai nu ai zis tu ca mamele nu-si parasesc niciodata copiii? de ce ma lasi acasa?"
Na, poftim de-i mai zice ceva, ca ma "bate" cu replicile mele
10+ si mami de
Ana (22mai2007)
ella_74 spune:
Mica,
stiu cum e la homeopat :)am incercat si eu tratament pentru hashimoto, tratament dat dupa 1 ora de anamneza; frectie, nici nu speram ceva, bolile autoimune nu au leac si gata; dar am vrut sa incerc si asta.
Ana,
da, trebuie sa ne vedem, mai ales daca va mutati si mai aproape de noi.
Azi m-a complesit , m-a pupat de dimineata si m-a mangaiat pe cap si-mi spune intr-una "mama mea e cea mai frumoasa" :)
apropos de replici, azi l-am luat cu mine pe pana la fisc; intram intr-un birou, ne indreptam spre o duduie care manca plictista un mar ; era inconjurata de dosare; i se adreseaza: "cate dosare aici, e treaba ta cand le termini, auzi?!" dupa care : "ce plictiseala, hai sa mergem mami" ; am iesit repede :)
CarlaV spune:
| citat din mesajul lui mica0307 Ella din astea am luat si noi pana acum (stodal, prospan, muguri de pin, oscillo)...dar nimic. Acum ne-a dat o schema cu drosera, pulsatilla, phosphorus si medorrinum....sa vedem daca dupa ce terminam sunt rezultate. Asta dupa o consultatie de 1 ora in care ne-a pus o gramada de intrebari. Mica si Maya Alexandra (10 mai 2007)www.helpsonia.com/" target="_blank"> Sonia/www.youtube.com/watch?v=Zu0iQkWS2vw" target="_blank"> 1 anisor...de Maya Poze/Poze intalnire www.youtube.com/watch?v=mXhigPz-PX8" target="_blank">Filmulet/www.youtube.com/watch?v=PAJHlaXKGGs" target="_blank">Maya rade in hohote |
Si la noi stodalul este frectie si mie oricum nu-mi place din 2 motive: are foarte mult zahar, care deprima sistemul imunitar si combina mai multe remedii, ca poate unul isi face efectul, ori asta nu este conform cu homeopatia clasica.
In cazul vostru probabil ca schema respectiva este cea mai buna varianta, mai ales daca a fost data dupa o consultatie amanuntita. Cum zicea o prietena, sunt cel putin 20 remedii pentru tuse, insa trebuie sa se si potriveasca situatiei.
Ca homeopate, la tuse uscata merg drosera, phosphorus, natrium sulfuricum, ipeca. La tuse productiva merg natrium muriaticum, antimonium tartaricum, nux vomica. Restul stii, prospan, erdomed, ambroxol, humex, ridiche neagra, ceai de patlagina, de ceapa etc.
bettyR spune:
Ana, sa vezi dupa ce nasti cum e cu 2 copii care musai o vor pe mama, si se agata de tine, se mai si pocnesc unul pe altul in bratele tale
... dar e minunat cu 2, cand le vad cum vorbesc si rad impreuna, si cum se uita una in ochii la cealalta ...ma topesc de dragul lor.
Carla, frumoasa vacanta ati avut! Si Larisa ce lunguta mi se pare. Au crescut si fetele tale, nu le vazusem demult, asa aruncate intr-un pat amandoua dorm si ale mele.
Rezultatul Andreei azi nu era gata, ceea ce inseamna, teoretic, ca are ceva si era analiza trimisa pentru antibiograma, eu tot sper ca nu era gata pur si simplu, ca lunea se misca lumea mai greu. A inceput sa tuseasca, parca rupe ceva, dar putin ... s-au mai dezumflat ganglionii si amigdalele, dar nu de tot.
Eu simt ca au mai crescut, cel putin Andreea mananca tot mai mult singura, ii mai dau supe, ciorbe, in plus fata de ce mananca ea, se imbraca, dezbraca de unele haine, muncim la bluzite, tricouri, ciorapi lungi, la wc doar la sters ma duc cand ma striga, vrea sa se spele singura la baie, pe maini se spala nonstop spre disperarea mea. Azi mi-a placut ca si-a scos ciorapii de afara si si-a luat sosete si un pantalon de training, singura l-a ales din dulap, cica s-a imbracat mai lejer. Asa draga mi-a fost ...
Si ea are replici, cand ma vede nervoasa ca a facut ceva, imi mai zice, 'mama te iubesc si tu ma iubesti pe mine', nu i-am mai putut zice nimic, ma pregateam sa o pun la pedeapsa. Oricum la noi nu mai are efect pedeapsa, o pun pe un scaun, o trosneste pe sora-sa si se duce singura la pedeapsa, trebuie sa caut buline pentru fiecare sa le lipesc pe frigider sa vad daca merge asa. Dar oricum ne intelegem tot mai bine, parca nu-mi vine sa cred.
Si nu intreaba 'de ce' la infinit, dar intreaba intr-una mai demult. Mama ce e 'scopul', 'somn profund', orice cuvant sau expresie pe care nu o intelege.
Alexandra se catara, umbla cu un scaunel dupa ea sa se poata urca, l-am ascuns, azi incerca sa se urce pe olita ca sa ajunga la calculatorul de pe birou, e innebunita dupa ele. Afara se da singura la topoganele mici, ar urca si scarile singura, dar nu o las ca mi frica. Oricum are viteza intr-una si ma crucesc pe unde o gasesc si cate face.

Mica si
Maya Alexandra (10 mai 2007)