***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(126)***

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

An@ ma bucur ca ne impartasesti experientele tale cu nemtii! Asa mai vad si eu ce mentalitati au unii si altii! E f adevarat ca romanii sunt cu inima mare si deseori risipitori! Ce fetita inteleapta!
Ella ai mare dreptate cu incercarea diferitelor tratamente inainte de antibiotic! Si mie mi s-a cam scarbit de ele, dar uite ca uneori nu avem incotro... Ai baietel mare, de fapt avem! Trece timpul!
Didi in poza par eu mai nu stiu cum, dar am burta, sunculite si fund! Am 73 de kg, deci multe de dat jos! Dar cu rabdare reusim si asta, mai ales ca am si "ajutoare"!
Azi mergem sa o cunoasca strabunica de 86 de ani pe Maria! Acolo se face pomana bunicului care a fost Dumitru si cred ca mai prindem si neamurile in zona! Mergem dupa-amiaza, pomana e acum! Pe vremuri de ziua lui bunicul reunea toata familia! Era asa frumos... Dar acum gasca "s-a spart"! Se simte ca nu mai e...

Alina-Mirela mami deMaria(14.09.2010),Matei (15.05.2009) si David (27.06.2007)

POZE

Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

ella, sanatate lui Bob, is curioasa daca ii trece numai asa, ca asa muci verzi si vascosi a avut si Andreea, sforaia biata noaptea f tare, dar sufla nasul f bine si o curatam cu ser fiziologic, mai puneam si apa de mare, i-am pus picaturi cu Maxitrol ca erau clar infectati, si sirop Imunice.Au trecut mucii intr-o saptamana, apoi a inceput sa tuseasca, dar f rar si putin vreo 3 zile, de cateva ori pe zi, apoi am observat ca amigdalele is f marite, de fapt dr de la gradi si ganglionii la fel, eu nu ma prindeam de una singura. Am asteptat o saptamana timp in care nu s-a intamplat nimic, nici in rau, dar nici in bine. Amigdalele asa-s de mari ca omuletul e lipit de ele, nu stiu cum inghite. Dar stare proasta nu are, febra nu, tuse nu, muci nu. Mai vedem dupa rezultat si dupa o saptamana de antibiotic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Tot eu sunt, si vreau sa intreb pe madaiulia, sau Carla, daca Andreea are infectie, nu cu streptococ, cu ceva bacterie ma gandesc, poate sa ii treaca asa de la sine? Banuiesc ca e infectie de aia sunt asa mari amigdalele, si in caz ca nu-i trece ce se intampla? Oricum nu-mi suna bine sa se mai raceasca o data, sa mai contacteze un virus peste infectia pe care o are. Eu sper ca nu are mai demult ganglionii asa umflati, ca din septembrie mi-a spus doctorita de la gradinita ca ar fi asa, sa o urmarim, am mers si la dr de familie, dar s-au marit la ultima viroza cred.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Ella, , si noi tot asa dormim, adica cea mica, la mine in brate si la verticala, altfel tuseste si se trezeste dupa cateva minute. Noroc cu Liviu ca te mai schimba, al meu doarme ca valiza.
Betty, si streptococul face parte dintre bacterii. Da, infectia poate trece de la sine. Mucii verzi/vascosi se trateaza cu kalium bicromicum ch15 sau 30 de 3-4 ori pe zi, la amigdalele inflamate merge bine phytolacca. Eu nu cred ca este vreo infectie, ci numai inflamatie din cauza virozei. La infectie ar fi avut febra, stare generala modificata si puroi in gat.

Editez sa spun ca, pentru cine are FB, am pus pozele de la Sealife, acvariul acela minunat unde am stat juma' de zi. Cele de la Disneyland sunt prea multe si deocamdata ma pierd in ele. Am pus pozele si pe site-ul Sabinei, este albumul nr. 45.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

betty ,
multumesc la fel; azi a inceput si tusea, nu era productiva si nici foarte deasa, asa ca i-am dat humex de copii pentru tuse neproductiva; si cred ca diseara facem si aerosoli cu flixo , ca evolutia nu e spre bine.
Inclin sa cred ca e totusi reactie de la vaccin.

Asa racit, are un chef de viata teribil, a gatit cu mine ciorbita cu perisoare, chiftelute , chec aperitiv .

Anca, ma duc sa vad pozele voastre.
Da, din fericire Liviu e suport 100% in cazurile astea dar si il prefera fiindca e mai pufos si poate sa stea mai comod la el in brate; la mine se cam "zgaraie" :)
Oricum suntem in etapa in care il prefera in general pe tati spre ciuda mea; eu sunt buna sa-i dau sa manance, sa-l spal, sa-l imbrac, sa fac teatru de papusi, colaje, sa-i spun povesti dar cand vine ora de somn, nu sunt demna, obligatoriu vrea sa doarma cu tati.

alynta, ti-am vazut pozele; ma gandesc mereu cum ti-o fi cu 3 iezi cucuieti; tare curajoasa esti.

Pentru fetele din Bucuresti: cine vrea sa vina la babyexpo ca am ceva invitatii; vorbesc de editia de noiembrie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaiulia spune:

Ella sanatate lui Bob!
Betty sanatate Andreei!
Si sa-ti raspund la intrebari. In principiu la infectiile dovedit bacteriene se recomanda antibiotic conform antibiogramei.
Legat de cealalta intrebare, cum stim care raceala e usoara si trece "de la sine" si care necesita antibiotic, raspunsul este nu stim. E dovedit ca aprox 85% din infectiile de cai respiratorii superioare sunt virale. Si ele evolueaza cu febra mare de obicei (39 - 40 de grade). De aceea in prima faza tratamentul este doar simptomatic (antitermice, dezobstruante nazale). Daca e puroi in gat de la inceput, asta e indicatie de antibiotic. Dar ideal este sa se faca exudat si antibiograma.
Acum virozele astea se pot suprainfecta bacterian (si atunci e nevoie de antibiotic) sau pot cobora spre caile respiratorii inferioare (traheobronsite, bronsite, pneumonii, bronsiolite) cand tratamentul este mai complex. Dar nu se poate pune diagonisticul si recomanda un tratament pe net/prin telefon fara a consulta copilul.
Cred ca te-am ametit destul, sper sa se inteleaga ceva.
Ma striga Andrei la culcare (la noi e bun tati pana la ora de somn), nu mai am timp sa recitesc.
Noapte buna!

Mamica de David Andrei 10 iunie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Didi,

multumesc; pana la urma am sunat mama copilului pentru indicii; am luat un lego , era pe lista data.
Am ajuns tarziu la party ca nu a vrut sa iasa; si bineinteles ca acolo ajuns, n-a mai vrut sa plece.

poze: http://picasaweb.google.ro/cinca.clementina/David4#5531567223554789202

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Ella, iti spun care e parerea mea in leg cu scoala, desi tu stii ca asta e un subiect din categ alaptat etc , cum bine zicea Didi o data. Matei va avea 6 ani si 7 luni la anul in toamna si motivele pt care consider ca e bine sa mearga atunci la scoala sunt:
- M e printre primii copii in grupa cand au perioada cu activitati (asta daca nu cumva se gaseste vreun baietel sa-l tenteze cu jucarii sau mai stiu ce subiecte masculine si sa-l distraga). Educatoarele actuale sunt f bune, au metoda buna si eficienta de predare; stiindu-l pe M, directoarea gardinetei m-a asigurat ca va fi bine pregatit pt scoala chiar si fara frecventarea grupei pregatitoare.
- are rabdare sa stea pe scaun si sa fie atent la ce spunea doamna. Mie mi se pare si interesat de invatat - are o lista de meserii care ii plac si stie ca numai invatand poate sa practice pe oricare o va alege. Ca exemplu, cand a fost bolnavior si a stat acasa doar cu mine, m-a uimit pur si simplu de ambitia de a rezolva vreo 20 de pagini de activitati, timp de vreo 2-3 ore non-stop.
- discutand cu directoarea de la scoala vizata, mi s-a spus ca e mai bine sa mearga la anul decat la 7 ani si 7 luni - a vazut multe cazuri cand copiii cu varste de peste 7 ani stiau deja prea multe pt clasa I si se plictiseau. (E cazul si nepotului meu mai mare). La clasa, invatatoarele lor lucreaza in ritmul normal de cl I, nu au pretentii aberante de genul introducerea caietelor dictando la cl I din luna noiembrie.
- fara intentia de a dori sa ma laud, dar Matei e un baietel istet, ii merge mintea, are o memorie f buna si e genul leaderului, bataios, trebuie sa stie el tot, nu suporta sa i-o ia altul inainte.
- la sfarsitul anului voi solicita o recomandare pt scoala din partea d-nelor educatoare. O sa tin cont de ea, dar personal nu cred ca va trebui sa ne schimbam intentiile.
- acasa, lucrez si eu cu Matei, il ajut ca sa exersam scrisul si poate un pic cititul. La mate merge f bine.
- in plus, eu si ta-su am debutat la aceeasi varsta la scoala si nu vad de ce M n-ar face fatza lectiilor cu brio.

Sanatate multa lui Bob, bucatarasul cel vesel! As vrea eu 2 invitatii la babyexpo daca se poate.

Wow, Didi, da' ce de caudouri interesante a primit Robert - e bine si ca a stiut sa le ceara si deci sa faca lista.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Salutare! Noi am fost la bunici si strabunica, dupa cum ziceam! Vreme buna de stat afara! David a invatat sa zica "a tara" si "tarani"- ultimul cand l-a apostrofat taicasau pe unul in trafic! Bunica mea a fost topita dupa Maria, dupa cum era de asteptat! Duminica am stat toata ziua afara! Mi-am revazut si matusa. Copii au dormit bine, iar eu ma simt mai odihnita! Matei a ramas saptamana asta la mama, iar saptamana viitoare il duc pe David o saptamana ca are vacanta! Poate raman si eu cu ei, dar inca nu m-am hotarat!
Ella ce s-a inaltat David! Baiat istet, se stie!
Didi faine cadouri! Si eu mai zic, ca ma mai intreaba lumea, dar nu tot timpul ma "asculta" cine intreaba!

Alina-Mirela mami deMaria(14.09.2010),Matei (15.05.2009) si David (27.06.2007)

POZE

Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

carla si la tuse ce recomanzi?

Mergi la inceput