***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(126)***

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Declaram cu mandrie "prima zi de gradi fara plansete" .
O fi contat faptul ca a dormit cu juma de ora mai mult dimineata si s-a trezit singura si bine dispusa? sau ca si-a ales sa se imbrace cu o fusta mov + dres mov+ bluza mov (="flacara violet" ). De fapt bluza mov am "deturnat-o" si am reusit sa-i dau o bluza alba cu o fundita mov, ca ma dureau ochii de atata MOV .

I-am spus ca maine e sambata si stam acasa si ea a zis ca vrea sa mearga si maine la gradinita, "ca sa termine o data cu gradinita asta, sa mearga la facultate" .

Am intrebat-o daca are colegi care plang la gradi si mi-a spus ca "da" dar ea se duce la ei si le spune: "Nu plange, ca sigur vine mama ta sa te ia. Mamele nu-si parasesc niciodata copiii".
Deci cu teoria sta bine .

10+ si mami de Ana (22mai2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Doamne ce inteleapta e Ana ta, de unde retine replicile astea sau cum le fabrica??!

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Multumesc de raspunsuri, cred ca sunt urmele ultimei viroze, care a fost mai puternica. Azi am facut exudat faringian si nazal si doar luni am rezultatele, iar la ORL tot asa mi-au spus ca nu e nici o problema grava, ca are amigdalele inflamate, dar i-au dat antibiotic si vedem dupa cum este.

Ma tot gandesc ca de unde sa stim cand sa intervenim cu ceva mai puternic, ORL-istul mi=a zis de fiecare data cand se complica o viroza simpla, adica se coloreaza secretiile si devin vascoase, face otita, pai si daca se complica de fiecare data? Adica putem preveni cumva? Si a mai zis ca daca se complica f des, scoatem polipi. Sper sa nu fie cazul ca pana acum, intr-adevar Andreea a avut doar raceli simple cu ceva mucisori transparenti.

Florentina, mai scrie-ne cand mai poti. Eu acum vorbesc, dar cred ca de la 1 dispar de tot, ca stiu si cand eram gravida, citeam la odisee, dar mi se parea ca nu am timp sa scriu.
Si intr-adevar prind copiii f bine si repede engleza, o limba straina, ca si pe Andreea numai ce am auzit-o intr-o zi, o intreba pe sora-sa 'what color is?' si tot singura raspundea, si stia toate culorile si eu nu am invatat-o. Si sa numere si mai multe, si nu merge numai din septembrie.

Ana, si Andreea mea ma innebuneste cu MOV-ul, nu am putut iesi dintr-un magazin pana nu i=am luat o rochita, evdient ca vanzatoarea a si imbracat-o repede, nu o mai puteam da jos. Felicitari pentru ne-plans, asa o sa fie de acum cred cu mici exceptii. Acum a inceput si cu PINK, cred ca ii place cum suna ca stiu ca de fapt nu-i place culoarea, si nu prea are, dupa ce m-am chinuit si i-am cautat haine albastre de fetita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

An@, felicitari pentru ne-plansul la gradinita! Si fetelor mele le place movul.
Betty, nu te supara pe mine, dar antibiotic acum pentru ce? Adica, am inteles ca viroza a trecut, daca la exudat iese vreo belea, atunci se face antibiograma si se ia ceva tintit, dar pana atunci ce rost are? Eventualul microb poate capata rezistenta la un antibiotic dat dupa urechea doctorului si apoi se transmite celor din jur direct rezistent. Eu as astepta cu antibioticul cel putin pana luni, cand ai rezultatul de la exudat.
De multe ori in cadrul virozelor secretiile se suprainfecteaza si atunci devin galbene sau verzui, dar asta nu inseamna neaparat interventii gen antibiotic sau scos polipii, sunt multe altele de incercat pana acolo. Te pup si sper ca ai inteles ce am vrut sa spun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaiulia spune:

Carla asta ma intreabam si eu, pentru ce antibiotic acum? Betty acum o mai deranjeaza ceva pe Andreeea? Ca altfel antibioticul e inutil. Macar asteapta pana luni pentru rezultatul exudatului.
Si nu m-as arunca cu scosul polipilor. Pana la urma au rol de bariera, asa ca e normal sa se inflameze primii la viroze.

Mamica de David Andrei 10 iunie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Madaiulia, multumesc , ma bucur ca gandesti la fel, ma temeam ca sunt eu prea exagerata.

Mergi la inceput

Si eu mi-am pus aceleasi intrebari, dar totusi dr care au vazut-o sunt niste dr buni, chiar printre cei mai grozavi se zice din cluj. Pediatra e sefa uneia dintre maternitati, iar ORL-istul din spital recomdandat de ea. Fata are adenopatii submaxilare mari care au aparut cred o data cu prima viroza cand am dus-o la gradi in septembrie, s-au miscorat apoi, acum i s-au umflat la loc, dar is mari si ambii dr cand i-au vazut au zis ca musai trebuie antibiotic, daca iese streptococ o sa ia 10 zile, altfel 7, e vorba de Zinnat. Andreea nu a luat antibiotic numai o singura data pe la 1 an si atunci amoxicilina, deci chiar de 3 ori la ambele fete le=am dat si in cazuri in care mi s-a parut riscant sa nu-i dau eu asa dupa capul meu. Nu-s incantata deloc, dar merg pe mana lor. Nu ma supar ca nu am de ce. Si nici sa-i scot polipi nu m-am gandit, am spus chiar ce a zis dr, dar mie mi se pare ca multi ORL-isti sar f repede sa scoata cate ceva.

SI acum intrebare, daca iese ceva streptococ, un antibiotic de genul Zinat nu ar trebui sa isi faca treaba?Adica si antibioticile sunt cu un spectru mai larg si nici nu mi se par asa multe, acum sa fie rezistent gata la Zinnat asa preluat ?

Mergi la inceput

Sau intrebarea, nedumerirea mea era alta de fapt, ce raceli le tratam asa simplu, ser fiziologic, panadol sau nurofen si care nu? Sa nu ajungem la otite netratate, sau alte complicatii de care nu ne putem noi da seama. Normal ca nu vreau sa dau antibiotic de fiecare data, dar nu vreau nici sa fiu in cealalta extrema, sa ma feresc de el si cand nu e cazul. Acum dr a mai zis ca poate sa fie sindrom post-streptococic de ex, si cum Andreea mea nu face febra, doctorita mea e naturista, sau homeopata, cred ca nu e acelasi lucru, dar nu prescrie nici macar nurofen, iar cand alexandra avea 40 febra imi zicea sa nu merg la spital ca-i da antibiotic si nu-i bine. De cate ori ma duc imi da un siropel naturist si cateva bilute, de care nici eu nu stiu ce sa zic, merg la ceva usor, poti incerca in prima faza, dar daca se complica lucrurile ... Deci nu vreau sa fiu in nici o extrema, doar sa iau decizia corecta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Betty,

a luat Zinat in august cand dupa viroza, infectia a coborat in plamani.
Am asteptat sa vedem daca merge fara antibiotic, dupa primele zile de febra si muci, a inceput tusea si initial am mers pe aerosoli cu flixo; dar starea s-a inrautatit si la recomandarea pediatrei i-am dat Zinat; nu am facut exudat dar nici nu mai era nevoie la halul in care era.

Acum e racit, nu stiu daca e de la brochovaxom care induce simptome din astea; are muci verzi, inca nu tuseste, febra nu, asa ca nu i-am dat decat oscilo in prima zi, apa salina si noaptea olynth ca sa poata sa respire; a dormit mai mult in brate ultimele 2 nopti ca altfel se trezeste inecat in muci si urla; suntem chiauni si eu si sotul dar niciodata n-a fost altfel cand a fost bolnav.

Cred ca inainte sa ajungi la antibiotic trebuie sa vezi daca chiar nu se poate fara.
Multa sanatate!

An@, fetita ta e tare isteata; imi aduc aminte glasul ei de clopotel mereu; vede pozele cu ea tolanita in fotoliul lui si intreaba el de ce nu a fost chemat la prezentari :)
Si mai vroiam sa-ti spun ca-mi pare rau ca n-am putut sa vorbim saptamana asta cand ai trecut prin fata blocului meu; ma tinea de vorba o duduie .

FlorentinaR, cum merge la scoala cel mare? din ce ai povestit despre el, are un avans fata de alti copii; de fapt vreau sa stiu daca se plictiseste la scoala sau e ok?

Liv, de la cati ani va merge Matei la scoala? daca il dai la anul presupun ca va avea 6 ani jumate; cum stii ca e pregatit? stiu ca noi mai avem cu pana atunci dar ma intereseaza subiectul asta, am urmarit mai demult ce povestea si Didi vis a vis de tema asta.

Duminica mergem cu la un party al unui baietel care face 6 ani; imi puteti recomanda un cadou? nu stiu cu ce se joaca copiii la varsta asta.
Mi-am dat seama ca tot duminica implineste 3 ani jumate; ce baietel mare am :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Salutare!
Asa creste Maria

Alina-Mirela mami deMaria(14.09.2010),Matei (15.05.2009) si David (27.06.2007)

POZE

Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra

Mergi la inceput