***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(126)***
Raspunsuri - Pagina 15
alynta27 spune:
Liviana urata experienta cu Fanta! Bine ca nu a fost ceva mai rau! Dar numai a tau a patit-o?! Poate este el mai sensibil daca altii nu au nimic! El de obicei bea suc cu acid?
Alina-Mirela mami de
Maria(14.09.2010),
Matei (15.05.2009)
si David (27.06.2007)
POZE
Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra
alynta27 spune:
Madaiulia faine pozele la munte! Oauuu...zapada!
Cristina fain cu web-ul la gradi! E de stat?! Ati cotizat cu ceva? Cum este Elias?
Alina-Mirela mami de
Maria(14.09.2010),
Matei (15.05.2009)
si David (27.06.2007)
POZE
Cum a aparut Printul!
An@ spune:
Arcadia,
multumesc!
Wow, sunt invidioasa: deja va mutati? noi sapt viitoare speram sa scapam de muncitori si sa incepem operatiunea "mobila" (aia de bucatarie dureaza cam o luna).
Pt fund rosu, eu am avut probleme cu Ana pe la 5 luni si ne-am chinuit vreo luna (cu tot felul de creme, inclusiv cu cortizon ne daduse)dar pana la urma am dres-o cu chestii "babesti": lasat la fundul gol cat mai mult in casa, spalata dupa fiecare pis-kk cu apa doar sau un gel parca de la mustela cu glicerina ceva(nici nu facea spuma), dar cel mai important o spalam de cateva ori pe zi cu ceai de pelin+galbenele si o lasam mai mult nestearsa sa se usuce la aer.
Cum e cu Waldorf-ul,esti multumita?
Cu numele, mai astept pana sa-l dezvalui
...mai intai sa fim siguri ca e fetita, apoi sa am consensu' general
.
Carla, cum a fost la DIsneyland? a meritat? Am vrut si eu s-o duc pe ANa anul asta de ziua ei (in mai), dar toata lumea mi-a spus ca e prea mica si nu e de ea. Sa mai astept
...Asa ca zi-mi, v-ati distrat?
Liviana, da, avem meniul afisat, dar cum noi ajungem (prea) devreme, nu e afisat la ora aia, ci mai tarziu, asa ca vad a doua zi ce a mancat cu o zi in urma
.
Of, nasol cu Fanta aia. SIncer, era mai bine pe vremea noastra cand serveam doar cu o cutie cu bomboane, ca vorba lu' Didi, importanta e atmosfera: sarbatoritul e in centrul atentiei, i se canta La multi ani si ailalti mananca si ei ceva dulce. Asa cu tort si altele, si eu am o strangere de inima cu tot certificatul lor de garantie (plus ca tortul poate fi cu alune/nuci sau stiu eu ce fructe si unii copii pot fi alergici). Iar cu bauturi d-astea Fanta sau "sucuri naturale" de la cutie, iar nu ma incanta ideea (Ana nu a baut decat la aniversari de copii si am vazut ca nu prea ii plac).
Didi imi pare bine ca mai apari si tu, mi-era dor de tine. I-ai luat pat lui David? Pana la urma ii culci in aceeasi camera si in paturi separate (daca am inteles bine)? Si eu sunt pt varianta asta. Desi daca vor fi fete, poate le culc in acelasi pat o perioada...sper sa aflu sexu' lu' nr. 2 pana incep amenajarea camerei Anei.
Gata, fug la "trebi".
10+ si mami de
Ana (22mai2007)
An@ spune:
Ckristina, hi, hi
, ce joc haios. Deci si a ta incurca felurile de mancare. Ana mi-a zis marti ca a mancat pui cu smantana si azi am vazut meniul si era ceva perisoare cu sos (probabil sos alb si ea a zis ca e smantana
). Super ca aveti web! am vazut si eu la o colega ca o urmarea pe fii-sa toata ziua ce face, cum doarme,..e linistitor sa vezi, chiar daca nu auzi.
Mada, ti-am vazut flacaul frumos. Unde ati fost de era zapada si peisajul ala frumos cu munti...parca si simteam aerul tare de munte
.
Alynta, ce bine ca ai surori sa te ajute. Iote d-asta m-am hotarat eu sa mai fac un copil, sa se ajute intre ei cand or fi mari, ca prietenii sunt buni numai la "hahaiala" (petreceri adica), in rest, daca ai nevoie de ajutor, nu-i mai vezi...
10+ si mami de
Ana (22mai2007)
An@ spune:
Tot io
.
Liviana, am inscris-o cam la toate optionalele (eng, dans, muzica, desen), mai putin calculator, ca nu i-am vazut sensu'. Am zis sa faca din toate si vedem pe urma ce ii place si ce nu (mai ales ca se fac in clasa, nu in alta sala - doar calculatorul se face in alta sala, si deja a vazut ca nu toti copiii participa la eng, dans, pt ca "nu i-au inscris parintii lor" - mi-a zis Ana
. Deci am inscris-o si ca sa nu stea deoparte in cazul in care ar fi vrut sa participe si nu ar fi lasat-o ca nu e inscrisa).
Pe parcurs vedem, in funcite de preferinte, ce vrea si ce pastram din optionale.
10+ si mami de
Ana (22mai2007)
CarlaV spune:
Liviana, am fost in Franta.
An@, asa este cu prietenii, noi avem foarte putini pe care sa ne putem baza la nevoie, dar nici ei nu sunt disponibili absolut oricand. Fetele mele dorm in aceeasi camera de cand s-a nascut cea mica, dar acum in vacanta au dormit in acelasi pat, unul dublu foarte mare, a fost ok.
La Disneyland si noua ne-au spus toti ca sunt fetele prea mici sa mergem. De Larisa sunt de acord, dar nu o puteam lasa acasa. Sabina mi s-a parut la varsta cea mai buna pentru asta, pentru ca mai tarziu nu ar crede ca s-a intalnit cu Mickey sau Alba ca Zapada, ci cu cineva costumat ca personajele respective. Ea s-a distrat de milioane, ne-a alergat de la prima ora si pana s-au inchis parcurile, s-a mai plans de oboseala, dar dupa cateva secunde topaia din nou. Erau niste locuri in care aveau acces doar persoanele de cel putin 1.02m, si cum a mea are exact inaltimea aceasta, au mai fost discutii, dar pana la urma s-a dat in tot ce a vrut.
Ea s-a distrat foarte bine, noi la fel pe langa ea, cea mica a dansat si ea si a aplaudat, vrem sa revenim peste vreo 2 ani. Parisul ne-a dezamagit, dar Disneyland-ul a meritat toti banii (si nu sunt putini).
alynta27 spune:
An@ si eu l-am inscris la toate optionalele tot din prisma de a nu sta pe alaturi! La noi fac muzica, dans si engleza! Cu engleza au fost dubii din partea educatoarei deoarece el nu vorbeste cursiv in romana!![]()
Alina-Mirela mami de
Maria(14.09.2010),
Matei (15.05.2009)
si David (27.06.2007)
POZE
Cum a aparut Printul!
lbelciug spune:
Didi, la noi nu toti parintii au posibilit sa plateasca animatori, recunosc ca nici eu. De asta cei mai multi prefera sa aduca dulciuri si sucuri pe care copiii le servesc in clasa dupa ce canta LMA. La voi nu se servesc si bauturi, doar praji? Cand eram la cresa, acolo nu ni se dadea voie cu nimic facut in casa (culmea, ca doar astea sunt mai bune si de calitate), iar pt tort trebuia sa aduc cu certif de garantie.
ckristina, dragut jocul vostru cu burtica. Cand il intreb pe B ce a facut la gradi imi zice simplu ca a mancat si s-a jucat, atat. Degeaba il descos, ce activit ati facut etc ca nu zice decat daca il intreb la obiect. Imi place ca pe hol langa usa clasei grupele au panouri pe care sunt expuse lucrarile copiilor si in felul asta stii ce-a facut, eventual faci comparatii cu ale altora. ![]()
alynta27, sincera nu stiu daca au mai avut si alti copii probleme. E adevarat ca pe M l-a prins pe un fond mai sensibil, era la semi-regim, iar ieri dimineata nu mancase nimic la gradi, deci l-a prins si cu burta goala. El era constient ca nu trebuie sa consume anumite alimente; ca atare bomboana a pastrat-o in buzunar. Am mai auzit insa si alti parinti care se plangeau ca cei mici au scaune moi... Sapt trecuta B a varsat de la o musaca cu carne de porc, asa ca vreo 4 zile a stat pe regim.
Baietii mei nu prea consuma sucuri din comert, destul de rar si de regula gen ceai Nestea.
Ce bine ca ai surori care sa te ajute!
An@, frumoase optionale aveti. Eu sunt cam suparata caci la noi dansul, engleza si calculatorul sunt un fel de back box. Efectiv nu stii pe ce dai banu'. La calculator Matei zice ca d-na ii lasa sa se joace si cateodata ii mai lasa si singuri. Pai de asta platesc? Mai bune sunt lectiile care le ia cu tac-su acasa. La eng de multe ori invata cuvinetel gresit si dupa 2 ani mare lucru nu a invatat, asa ca anul asta zicem pas si facem pictura in loc de eng. Sa vedem ce-o iesi. Anul trecut a mai facut si dans, i-a placut, anul asta nu ii place de noua d-na. Vedem si ne adaptam. In schimb au venit si cursuri mai scumpe, cica de dezv a inteligentiei - stie cineva ceva de MindLab? Pe site e cam larga descierea activitatii in sine, cica sunt niste jocuri, dar amanunte nu ne-a dat nimeni; costul e 7 lei pt 30 min. Nu l-am inscris.
CarlaV, frumoasa experineta in parcul de distractii, pune si niste poze daca ai pls. Parisul de ce zici ca v-a dezamagit?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
CarlaV spune:
Sabina face muzica, dans si engleza, adica tot ce era disponibil pt grupa mica. Initial au zis ca putem alege maxim 2 activitati, apoi am intrebat de ce nu le poate face pe toate si au inscris-o la toate. La muzica a fost doar o data, la dansuri a invatat Macarena si ceva pentru serbare, iar la engleza a invatat formulele de salut, fructele si 2 poezii, eu zic ca e bine pana acum.
Pozele de la Disneyland abia le-am copiat pe hard, nici nu sunt rotite cele care trebuie, nici nu le-am vazut. Cand reusesc sa le pun pe undeva, va spun.
Parisul este foarte scump, numai pe parcare am dat 21 Euro, si in rest nu ne-a impresionat cu nimic, traficul este haotic, toti se asteapta sa le dai prioritate, sa-ti ia fata, sa faca dreapta din stanga ta, sunt extrem de multi motociclisti si biciclisti care parca n-au pic de simt de conservare. In rest, aglomerat, stradute pe care zici ca esti in Bucuresti in centru, vaporasele de pe Sena arata bine noaptea, pomi mi s-au parut foarte putini, obiectivele nu m-au impresionat... Nu vreau sa par pretentioasa, dar parca ma asteptam la mai mult. In restul Frantei, atat cat am mers noi, se conduce mult mai civilizat, infrastructura este excelenta, localitatile imbina in mod placut traditia cu tehnologia de varf, preturile in supermarket erau pentru toate buzunarele, in outlet-uri am gasit niste reduceri mari la Puma, Nike, H&M. Am gasit blugi Puma redusi de la 149 Euro la 25, dar si sosete Ralph Lauren "reduse" tot la 25 Euro perechea![]()
In concluzie, Parisul nu cred ca il vom mai bifa prea curand, dar la Disneyland vre sa mai ajungem.
Ioana13 spune:
Bau![]()
Ana@, tare draga mi-e Ana ta, cit e de vorbareata si de smechera! Daca vei mai avea o fetita ca ea, nu il vad bine pe sotul tau cu 3 ca voi![]()
Liv, la cresa se dadeau fructe, dulciuri din gama Kider, biscuiti... si se dadeau copiilor la plecarea acasa, astfel incit parintii "aveau" puterea de a hotari daca e bun sau nu pt copilul lui. La gradinita inca nu au fost situatii, dar eu voi duce la fel ca la cresa. Sucuri nu.
Alynta, vazut poze de la botezul Mariei! Sa fie sanatoasa si sa fie prietena toata viata cu fratii ei!
Didi, cum e la munca?
MAdaiulia, tot frumos e Davidu tau!
Ckristina, imi dai voie sa folosesc si jocul vostru?
ca nici el nu prea imi raspunde in fiecare zi la intrebari.
Noua ne-a zis educatoarea sa nu ii intrebam ce au invatat,ca acum toate se fac prin joaca, deci sa ii intrebam ce s-au mai jucat... , dar nici la asta nu imi prea raspunde.![]()
Patrick e inscris doar la un optional, pt ca au spus ca unul singur va face un copil. Asa ca am ales engleza. Mai era dans si calculator. As mai fi vrut dans.
La gradi ii plaaaace foarte mult, maninca bine, mi se pare ca evolueaza limbajul si mai ales comportamentul in fiecare zi.
Ioana mama de
Patrick Alexandru (01.06.2007)