***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(126)***

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Didi, merci de raspuns, dar tot nu inteleg, cum e la lucru, in ce domeniu lucrezi ca parca ai si studii tehnice si economice.

Si eu 'cica' de luni lucrez si sunt super stresata ce fac cu copiii, acum eu pana nu ma vad ca incep sa ma descurc nu zic nimic, ca a insistat cineva ca nu avea om pe proiect, si m-a luat ca din oala, sa vadem ce iese, ca nici nu stiu ce vorbeste.

Mergi la inceput

La gradi la stat voi platiti optionalele? Eu nu i-am ales nimic deocamdata Andreei, cum gradi e cu predare in engleza am zis ca ajunge deocamdata, cred ca au dans inclus martea. O sa incerc sa o duc eu la balet, inafara gardinitei, pentru corectarea mersului si sa mai socializeze.

Cat de lung e programul la gradi la stat? Ioana, cat sta Patrick la gradi, adica apuci sa il iei cand iesi de la lucru? Mie mi se pare f mult timp statul la lucru, ca dispar enorm de mult din viata lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

Betty, si mie mi se pare mult statul la lucru
Eu termin la 3,30 pm, la 4 fara ceva il iau de la gradi. Ma deplasez cu masina, ca eu lucrez in Grigorescu, iar gradi e in Zorilor. Programul cred ca e pina la 5. Chiar daca nu iau multi bani la acest job, imi convine ora de finish pt ca apuc sa stau cu Patrick destul de mult. Daca as avea un job cu mai multi bani, ar trebui dati la cineva sa preia copilul de la ora 4.
Tu vei lucra de acasa? Cine va sta cu Alexandra? Sau reusesti sa lucrezi cu ea?

Ioana mama de Patrick Alexandru (01.06.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Ioana13, ce as vrea sa termin si eu munca asa devreme. Pe ce domeniu lucrezi daca ne poti spune?
N-am prea inteles cum e cu fructele la cresa, aduceau parintii copiilor aniversati? Mi se pare neobisnuit...
bettyR, optionalele la stat se platesc; La unele gradi sau after-schooluri private cica sunt incluse si nu le platesti separat.Succes la servici!

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

ai mei nu au obtionale..mi se pare trist, pt copii a caror parintzi chiar nu au bani. daca ai chef iti salti copilul si mergi cu el..

trist frate si nedrept..inegalitate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Pai Didi, ziceai de accent pe distractie. Singura optiune e sa platesti un animator altfel nu distreaza nimeni gratis o gasca de 30 de copii cati sunt in grupa. Parintii de regula nu participa la eveniment ca-s l amunca si nici sala separata pt distractie in gradi nu au. Asa cum ziceai, aici e alt sistem.
La ce salarii au nemtii, 10 eu chiar mi se pare putin pt un cadou de copil. In plus nu cred ca ii poti lua mare lucru cu ei, sau cel putin nu in Ro.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Liviana, ce zice Didi, pare ciudat pt noi, romanii, dar in Germ. asta e modul de viata: ff econom.
Nu stiu daca noi suntem snobi, fitosi sau de-a dreptul prosti sa cheltuim aiurea, apoi sa ne vaitam ca nu avem bani, ca avem datorii,...
Da, in Germ. un cadou, inclusiv pt un adult nu depaseste 10 eur. Si nu e ciudat deloc. Cadourile sunt simbolice mai mult, cadourile nu sunt ca sa mobilezi casa sarbatoritului (generic spus).

Cand lucram in Germ., a plecat un coleg din firma si pt ca urma sa plece intr-o vacanta intr-o zona exotica nemtii i-au facut cadou o trusa medicala, adica o borseta cu niste medicamente de baza si o harta sau ghid. Deci totul a costa in jur de 10 eur (impartit la 10 colegi, de 1 eur de persoana).
Cand a fost ziua sotului, nemtii colegi i-au facut cadou un cos cu vreo 5 sortimente de bere mai deosebite, din zone diferite ale germaniei, dar sticle mici d-ale de 0.33ml. Deci la cat de ieftina e berea in germ., sigur n-au depasit 10 eur .

Noi in firma strangem 10-20 roni/pers x20 pers si luam chestii destul de "fitoase" de banii astia .

Alta faza in Germania, imediat dupa sarbatorile de iarna era un vraf de reviste cu specific (d-astea culinare, de aranjamente de sarb.) la reducere si o doamna era la coada in fata noastra cu un brat de reviste d-astea. Nu stiu, ne-o fi vazut pe noi chicotind (ca, deh, trecusera sarbatorile, ce-i mai trebuiau)sau poate pe altii, ca a zis ceva de genul: "sarbatorile vin iar si sfaturile, retetele din reviste nu se demodeaza asa repede". Alta a cumparat un bax de piper, doar ca era la reducere (cred ca-i ajunge pe urmatorii 10 ani ).
Dar asta e cultura lor: sa cumpere cand sunt la oferta, nu ca mine cand imi trebuie si dau oricat, ca mie atunci imi trebuie.

La fel vacantele si le organizeaza din ian-feb cu plecare in vara-toamna, d-asta zboara oriunde cu 1 eur si vaneaza genul asta de oferte, desi e vorba de directori de companii care castiga min. 300.000 eur/an. Dar iar tine de organizarea si cultura lor ca la ei concediile se stabilesc pe hartie la inceputul anului, deci te poti organiza. La noi e cu "pai, sa vedem, sa nu fie mult de lucru atunci si sa nu poti pleca, pai, sa mai vedem ce o fi pana atunci,..." cand e vorba de aprobat concedii. Asa ca ce naiba sa planifici vacante ieftine la oferta .

Mie imi place stilul lor si eu as putea sa ma schimb si sa fiu asa, dar ce ma fac cu risipitorul de barbate-miu ...

Alta deosebire: cum povestea Didi ca ei isi sarbatoresc copiii acasa cu cateva muffins si gata. Pai la noi daca nu-i serbezi la un loc de joaca/McD nu esti in trend si Doamne cat poate sa coste, ca m-am interesat eu prin primavara: vreo 15-20 mil, in conditiile in care mai imparti locul cu alti petrecareti, nu numai invitatii tai si meniul cosnta din cartofi prajiti si snitele .

10+ si mami de Ana (22mai2007)

Mergi la inceput

Carla, hai ca m-ai luminat cand ai zis de Macarena . Cred ca si a mea tot Macarena a invatat ca isi punea mainile in sold si se scutura si apoi mainile in fata si la fel le scutura . Azi cica nu a avut chef sa danseze si a stat pe scaun .
Aaa, daca la Disney e pe inaltimi, noi sigur nu treceam "testul" ca suntem miniogne.

Si pt mine Parisul a fost marea dezamagire, desi imi dorisem atat de mult sa-l vad. Da, seama cu Bucurestiul: aglomerat, zgomotos, prafuit, fara locuri de parcare, scump (si calitatea nu intotdeauna pe masura pretului), prea multi negrii (adica mie mi se parea ca vad numai negrii ), m-au dezamagit cu mancarea (n-am gasit nimic din rafinamentul cu care se lauda)...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ioana13

Bau

Ana@, tare draga mi-e Ana ta, cit e de vorbareata si de smechera! Daca vei mai avea o fetita ca ea, nu il vad bine pe sotul tau cu 3 ca voi

Ioana mama de Patrick Alexandru (01.06.2007)

Ioana .

Ma hlizeam citind mesajul tau si ma intreaba sotul de ce rad si ii citesc mesajul tau "incurajator" si si-a pus mainile in cap.
Deci sotul e ardelean de pe la voi ... cred ca asta spune tot cum ii va fi cu 3 ca noi .

Mergi la inceput

Ioana, f devreme iesi de la lucru, si acum intrebare, ce fac parintii care termina la 6 cum o sa fiu eu de ex? Adica programul e de la 9 la 6 cu o ora pauza, si mi se pare ca asa is multi, poate gresesc. Eu sunt in cautare de bona, daca stii pe cineva dispus sa vina 8 ore pe zi in plopilor, te rog scrie-mi pm, ca nr de telefon iar mi le-am schimbat, deja nu ma mai gaseste nimeni si nu mai am pe nimeni in agenda ca mi s-a stricat cartela si nu s-a putut recupera nimic. Nu o sa lucrez de acasa, la o firma, dar si asa ar fi fost problema ca as fi fost dupa ora americii, deci de la 4 la 8 seara minim online, si mai greu gasesc persoane dispuse sa stea asa tarziu, iar copiii daca m-ar sti in camera ar zbiera sa intre, birou separat nu avem... asa mai schimb si eu decorul.

Didi, mi se pare mai de bun simt comportamentul nemtilor, chiar am zis ca eu cu sotul ne-am incadra perfect, si francezii sunt asemanatori, au ramas interzisi cand au vazut o nunta la noi, tot spuneau 'cata mancare, cata risipa', era si nunta cu fitze. Si la ei se dau tot 50euro intr-un cont la ceva magazine, de unde se duc mirii si isi cumpara ce vor de banii stransi de ex. Iar de zile de nastere la lucru, le-am urat mereu, dar parca se mai schimba si la noi lucrurile. Astept email-ul.

Carla, La multi ani! Scuze de intarziere, iti doresc tot binele, sa fii fericita, iubita si sa te bucuri de fetele tale. Cred ca Franta in general e scumpa, dar frumoasa, acum drept ca eu cand zic ca imi place, ma gandesc mai mult pe unde am iesit, locurile pe care le-am vizitat in Franta, nu la Paris, banuiesc ca sa mergi doar asa sa vizitezi Parisul n-are haz.

Mergi la inceput