***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(126)***

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Mai, dar chiar asa, n-aveti nimic de povestit?
Pe unde umblati? Puneti muraturi, zacusti, d-astea?

Noi azi am avut prima zi de gradi. Asa, la mijlocul lunii, spre sfarsitul saptamanii ... sa nu ne spetim .
Am ajuns primele dimineata, asa ca am avut timp sa inspectam in voie pe la baie (ca au apucat-o nevoile de emotie ), sa studiem clasa din pragul usii. Apoi a mai venit o fetita si a mers cu ea sa se joace la o bucatarie de jucarie, s-a asezat pe scaunel la o masa si a zis ca o sa manance acolo. A venit si educatoarea, ne-am prezentat, Ana a placut-o ca a vorbit imediat cu ea (Ana nu vorbeste cu persoane straine, nu le raspunde si se uita urat. N-a fost cazul ). Eu am plecat si pt ca era prinsa cu joaca, nu mi-am luat la revedere de la ea. Am inteles ca s-a smiorcait putin dupa ce am plecat, dar i-a trecut repede. A luat-o bunicul dupa masa de pranz si a ajuns ff incantata acasa: ca e ff frumos la gradinita, ca azi a invata engleza (au avut ora de engleza optional) si a mancat ciorba de vacuta (acasa n-ar pune gura, decat daca o iei cu vrajeli si vede ca are morcov) si paste-cu-nu-stiu-ce, dar "foarte buna mancarea la gradinita" a declarat Ana .
Abea astept sa ajung acasa sa aflu amanunte de la ea .

9+ si mami de Ana (22mai2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

Mami de Ana super debut la gradi! Sa o tineti tot asa!

Noi inca ne chinuim. Nu mai plange chiar asa de mult, doar putin cand intra in clasa, in schimb dimineata ii e rau, are stare de greata cand se trezeste, nu prea poate manca si e trista.
Azi m-a mai "incurajat" si o colega de serviciul spunandu-mi ca fetita ei s-a obisnuit abia la sfarsitului anului scolar. Eu sper sa nu dureze totusi atat si la noi.
Marti am avut prima sedinta cu parintii si mi-a placut mult educatoarea, Ana este pe maini bune, totul e sa si inceapa sa ii placa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Alma, Ella, va asteptam maine daca veti putea, eu cred ca va fi frumos afara.
An@, e bine si mai tarziu decat deloc, ne bucuram sa auzim ce concluzii optimiste a "tras" fata ta. Ce noutati ai mai aflat de acasa?
Madi, dar educatoarea nu va ajuta deloc, cu o primire mai calduroasa ca sa atraga fata?

Am stat in cumpana daca sa va zic sau nu la ce m-am gandit pt maine (initial era surpriza), dar cred ca e mai bine sa va spun.

Activitatile care mi-au venit in minte sunt:

- facem fluturasi prin pictura pe jumatate de foie indoita
- pictam dovleci din plansele printate aduse de mine
- lipim frunze si facem iepurasi, cosuri de flori, copaci (colaje)
- adunam castane si le pictam
- pictam din natura, dupa ce mamele fac grafica in creion (pt cei mai mari)
- din cartofi decupam stampile in forma de stelute si "pictam" cerul cu stele (daca aduce cineva stampilele gata facute?)

Eu aduc: coli albe si printate, acuarele si pensule (multe ca am), creioane, lipici si daca am timp diseara o sa fac niste biscuiti de rontzait pt pitici.

Punctul de intalnire propun sa fie in parcul Carol-sub pod, la terasa cu ratze, in jur de ora 11:00.

Sa ne re-vedem cu bine!

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Ciao,

N-am mai apucat sa va scriu in ultimul timp.
Noi suntem bine, ne-am revenit dupa o raceala zdravana si otita...speram sa nu revina pt a3-a oara otita.Acum mai facem un tratament cu un spray de nas pt polipi...si vedem peste o luna cum se prezinta situatia, daca mai amanam operatia...sau poate chiar nu va mai fi nevoie.
Mergem la gradi unde-i place f mult, dimineata insa m-a surprins ca pt prima data s-a trezit singur-singurel pe la 7.10 fara sa ma duc eu la el.Au tot felul de activitati, deseneaza, picteaza, a invatat vreo 4 poezioare si vreo 3 cantecele pana acum si ma surpinde cat de repede prinde.
Inca mai avem accese de furie pe care nu stim cum sa i le mai stapanim...asa dintr-o data il apuca nervii....desi la gradi in continuare este f cuminte si ascultator.

Monytza, eu ii dau lui David Septilin, Ribomunyl, Vit C brontisori pt imunitate .Pupicei pt albastrica.

As veni si eu maine la intalnire cu David dar nu promit nimik pt ca am cam multe de facut pt acest week-end.Am nr Elei si al Micai poate sun pe una din voi dc e ok in caz ca venim.

pupicei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Liviana, ce de surprize ne pregatesti tu ! Abea astept!
Cu Ana a fost haios aseara cand ne-am vazut, am povestit o ora: 5 min. povestea cu incantare de gradi, urmat apoi invariabil de "Maine nu ma mai duc la gradinita. Nu-i asa ca nu ma mai duci?" . APoi iar imi mai povestea ceva, iar smiorcait si tot asa...

Era suparata ca dna nu i-a dat si ei bulina (le da buline de incurajare cand pleaca acasa si mai uita la unii si nah, tocmai pe Ana a uitat-o ). S-a mai suparat ca s-au jucat cu formele geometrice si pe ea de ce nu a intrebat-o formele ca le stia si ea . Dar in rest a fost bine: a dus-o dna in vizita la bucatarie (probabil sa o tenteze cu mancarea pe "marea mancacioasa"), a ajutat-o la toaleta, a ajutat-o la mancat supa. "Copiii nu sunt toti cuminti, dar dna nu-i pedepseste" si cand se serveste masa, toti copiii stau cu mainele la spate pana primesc toti mancare .

Dimineata s-a smiorcait putin si acasa si la gradi, dar a luat-o dna in brate si i-a distras atentia cu niste jucarii si am vazut ca s-a linistit, iar acum la pranz a venit cu bulina in piept si mancarea de gradi este in continuare "ff buna".

Madi, ma bucur ca acum esti multumita de gradinita si educatoare. Lasa, ca se acomodeaza si ale noastre. Eu nu-i dau Anei dimineata sa manance, am incercat ieri cu niste lapte cu fulgi, dar nu a vrut si o las sa manance micul dejun la gradi la 9. Ea oricum nu manca asa devreme si imediat dupa somn nici inainte de gradi. Cum am zis, nici Ana nu s-a trezit dim. prea fericita ca merge la gradi, dar la imbracat i-am distras atentia cu Disney Chanel la tv, cand am ajuns la gradi pt ca era devreme, am dat o tura prin curte ca au amenajat un loc de joaca nou si modern si ne-am jucat putin, apoi am dus-o in clasa, ne-am pupat, i-am zis ca la pranz merge acasa si gata.

9+ si mami de Ana (22mai2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Al_Ma spune:

Liviana, noi ce trebuie sa aducem, in afara de stampile din cartofi? Eu nu prea stiu parcul, au unde sa stea copiii cand fac toate activitatile astea? Sunt banci, mese etc.?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Cum a fost la intalnire? Poze aveti?

Ana, ma bucur ca inceputul e bun. Andreea isi ia bulinele cand le primeste si le lasa in sala.

Noi avem alte probleme, batut, muscat la gradi. Voi ce le ziceti copiilor sa faca? A mea o incaseaza, am intrebat-o pe educatoare si mi-a zis ca ii pune la pedeapsa, isi cer scuze si ca se mai intampla, dar Andreea deja imi spune ca nu mai vrea sa mearga ca o bat copiii la gradi, nu e chiar asa dramatic, dar totusi imi spune ca vrea si ea sa ii impinga si sa ii muste, eu i-am zis ca nu-i frumos, deocamdata. Dar parca nici nu-mi place situatia, ca a mea sta si nici nu se fereste, ca si Alexandra daca ii face ceva, tot asa sta.

Am fost cu fetele la un botez si a fost peste asteptari, au dansat si fugit, au si mancat, alexandra a dormit de amiaza(intr-o camera in hotel) si am putut sta pana aproape de sfarsit si a durat ceva. Incep sa simt ca au mai crescut si e mai usor, asta asa relativ, ca mereu apar altele. Si pe drum au fost mai cuminti si la bunici s-au jucat si mancat mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vas spune:

da..da...da haideti cu pozee!!!!!!!!!
Eliza face baie asa ca pe langa desene am reusit si eu sa trrag cu ochiul pe la voi.
Saptamana viitoare sunt libera, mi/am luat concediu medical sa stua uc printesa , sotul a mers pana la socrii la tara...asa ca am program de curatenie general....asa incet..nu fac efort dar vreau sa restabilesc ordinea prin dulapuri ca stiu ce ma asteapta dupa ce voi naste.
Maine ma duc la eco morfologica si 3D sa/mi vad buburuza din burtica. De abia astept...am niste emotii.....

Mergem in continuare la gradi, e incantata, fericita.
Betty, nu stiu ce sa/ti zic ca la noi e invers...Eliza e cea artagoasa si care se impune. E cea mai mititica si cand am vazut/o ce indicatii dadea la toti intr/o mini excursie.....mi/am dat seama ca imi seamana. In ultimul timp totusi nu mai apeleaza la lovit,muscat....a priceput ca se poate cu vorba buna. Sper sa o tina cat mai mult.
Va pup ma duc sa o scot din vana ca ea deja face valuri, cica e la mare......nu cred ca vreau sa vad cata apa e pe jos.

V/am pupat si intru maine sa va spun de eco.

21+

Andreea , mamica Elizei +

13.05.2007
poze2

bebelicu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vas spune:

Scuze de greseli dar nu mai am timp sa editez

Andreea , mamica Elizei +

13.05.2007
poze2

bebelicu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Al_Ma, sugerasem ca loc de intalnire acea terasa pt ca acolo erau banci cu mese din lemn. E un loc pitoresc, noua ne place f mult. Din pacate datorita vremii intalnirea nu a mai avut loc, noi insa am ajuns duminica dupa-amiaza in parc si a fost f frumos. Activitatile artisitice le-am desfasurat acasa, cei mici au fost f incantati sa pictam, o sa va arat pozele cu coronitele facute de ei. Din parc au ales frunze de forme si culori variate, ghinde, castane, au vazut ratele, s-au dat in leagane, au vazut schimbarea garzii la mausoleul erorilor, au admirat politia comunitara calare.
Voi ati reusit sa gasiti la magazin ceea ce v-ati propus?
An@, au lucrat bine mesterii sambata?
bettyR, ma bucur ca v-a placutla botez si ca v-ati distrat. Eu am senzatia ca nu va fi la fel de fun cand vom avea botezul nepotelului.
Vas, asteptam noutati de la eco.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput