***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(126)***
Raspunsuri - Pagina 10
madaiulia spune:
Al_Ma multumesc pentru site.
Liviana nici eu nu l-as duce la soacra pe Andrei. Deja imi fac planuri de pe acum cum sa facem cand o sa mearga la scoala. Si ai mei l-ar lua, dar eu nu ma impac cu ideea asta.
Iar la crescutul nepotilor si eu m-as baga, sper numai sa ma lase nora.
Am vazut si somnorosii. Si cosuletele pentru doamne sunt super. Baietii nu par prea emotionati in prima zi de gradi.
Ckristina ce domnisoara cocheta ai tu acolo!
Noi am venit in seara asta de la munte. Nu am avut parte de cea mai buna vreme posibila, a fost cam frig, dar am scapat de precipitatii in cea mai mare parte a timpului. Si azi ne-am si bulgarit putin in prima zapada. A fost super. Iar Andrei a fost super incantat, la plecare a spus la tot ce a intalnit in cale "pa, o sa mai vin pe aici!"
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007
bettyR spune:
Cautand ceva am dat peste pasajul asta:
"Să ne întoarcem la venirea pe lume a unui copil, într-o familie în care mai există băietei sau fetite de trei-patru ani. Acesti copii trebuie avertizati cu mult timp înainte, trebuie să li se explice ce e cu sarcina mamei lor?
Celor mari ar trebui să li se explice că se va naste un copilas si că nu se stie dacă va fi băiat sau fată;
copilul va întelege astfel de ce mama lui pregăteste un pătut. Dar în nici un caz mama să nu se mire că tot ce face ea nu e privit cu ochi buni; de pildă, dacă ea se învîrte în jurul pătutului pe care îl aranjează,copilul îl loveste ca din întîmplare cu piciorul… Mama nu trebuie să-i spună niciodată că e un copil rău.
El se află în fata unei situatii neobisnuite. Se fac pregătiri pentru un alt bebelus, iar pentru el să fii bebelus nu e asa bine ca atunci cînd esti mare.
Uneori mamele spun: „O să mai cumpărăm un bebelus.“ Dar asta înseamnă să-ti bati joc de o fiintă umană care stie foarte bine că înainte a fost si el bebelus. La nivel inconstient, fiinta umană stie tot de cînd e mică. „Inteligenta“ inconstientului este aceeasi ca si la adulti. De aceea, de fiecare dată cînd avem ocazia să vorbim copiilor despre problemele de viată, trebuie să le prezentăm simplu, asa cum sînt.
Numai că în legătură cu acest copil care se va naste, cel mare va spune: „De ce? Mie nu-mi trebuie.
– Dar acest copil nu este pentru tine.“ Cu toate acestea, în multe familii, părintii spun: „Un frătior sau o surioară pentru tine.“ În felul acesta, copilul se asteaptă, bineînteles, să aibă imediat pe cineva de o seamă cu el, pentru că el mai stie si alti copii care au frati si surori. Atunci, spune: „Să vină cît mai repede.“ –
„Dar stii foarte bine că si tu erai bebelus cînd te-ai născut.“ I se vor arăta fotografii. „Priveste cum erai
cînd erai mic. Vezi, si el se va naste tot asa.“ Iar dacă va decide de la început: „Oh! dacă e băiat, nu-mi trebuie“ sau „dacă e fată, nu-mi trebuie“, i se poate răspunde: „Să stii că nu are deloc nevoie să-l iubesti tu, si el are părinti ca si tine.“ Deseori, un copil căruia i s-a spus că nu e nevoie să-si iubească frătiorul
sau surioara, îi va iubi foarte mult, pentru că e ceva natural. Cînd un copil spune că nu-si iubeste frătiorul sau surioara e o prostie pe care o aruncă mamei sale, încercînd să o enerveze, să o scoată din pepeni,cum se spune."
lbelciug spune:
Multumesc Alynta27, bettyR, Madaiulia.
Mica, asa e, eu nu am zis ca sunt pt tinut nepotii exclusiv cu bunicii, doar ca le voi oferi ajutorul baitelor mei ori de cate ori mi-l vor cere, indiferent cat si cum.
ckristina, din pacate preturile sunt destul de aliniate aici, deh doar e capitala.
Frumoasa foc albastrica de Antonia, Monytza!
Madaiulia, pai zi-ne la ce solutie te gandesti in leg cu scoala?
FlorentinaRoman, pe unde esti, ne mai citesti?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
alynta27 spune:
Cateva poze noi!
Alina-Mirela mami deMaria(14.09.2010),Matei (15.05.2009) si David (27.06.2007)
POZE
Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra
chris27 spune:
Salutare fete dragi!Nu v-am uitat,va citesc constant ...de la lucru,intre un client care pleaca si altul care vine...Suntem bine,sanatosi dar solicitati la maxim.Albert a inceput clasa a treia si imi e din ce in ce mai greu sa-l ajut la teme ,pentru ca de multe ori nu inteleg cerintele si nu imi dau seama ce lucreaza in clasa.Sunt multumita de el,este exact opusul meu in domeniul matematicii-seamana cu taica-sau.In schimb,nu prea are inclinatii spre lectura...E prietenul meu magic,face tot felul de desene pentru casute in copaci cu strategiii de aparare folosind cuvinte al caror sens nu credeam ca il cunoaste.Il privesc si parca nu-mi vine sa cred ca-i al meu,a crescut asa mare,ne despart doua masuri la pantofi...
Are o adevarata pasiune pentru gatit,a inventat un sos special pentru mine,l-a numit Abeghiulsi are mult,mult ardei iute.A fost delicios.M-a pus sa promit ca nu spun reteta nimanui!
Domnisoara Daphne a inceput grupa mijlocie.Este sentimentala si apriga,are temperament vulcanic ...Trece usor de la suparare la chiote de veselie si pune atata suflet cand iti povesteste ceva incat parca te leaga te leaga cu privirea sa stai pe loc si sa asculti tot-tot.Cand ma duc dupa ea la gradinita are un fel de-a ma privi de parca suntem singure pe Pamant.Stau si-i povestesc Albertutului ca trebuie sa se poarte frumos cu sora lui,ca atunci cand o sa fie mare Daphne o sa-i faca prajituri cu frisca...Eu asa mi-o imaginez...nu stiu de ce o vad ca pe-o viitoare experta in prajituri cu frisca si creme,asa cum eu nu sunt.El imi spune ca o vede facandu-ne langosi si gogosi ...
Cu casa am progresat mai mult decat speram...Nu suntem gata ,dar de la anul ne-am propus sa facem pasi mai marunti...Nu mai putem asa,e deja al treilea an in care nu facem nimic pentru noi.Nici macar nu am iesit nicaieri.Asa ca n-am ce sa povestesc despre iesiri...Despre alte vise,ar fi multe de spus...Sanatosi sa fim!Va pup si o sa incerc sa va scriu mai des...
Filmulte nou,cu noi in Copiii Toamnei de la semnatura.Sper sa se vada!
http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=2d8e9adad03c7f51d38832&utm_source=otm&utm_medium=text_url
ckristina spune:
chris, se vede. sunteti minunati
CRISTINA , BIANCA(05.06.2007) si ELIAS(24.06.2010)
www.helpsonia.com/" target="_blank">de la o inima mare la inimioara Soniei!
www.inimacopiilor.ro
lbelciug spune:
Chris, ce bucurie sa te citesc, ti-am vazut pletosii, sunt minunati! Eu cred ca au o copilarie fericita printre fanete, cai si pajisti verzi, respirand aer curat de munte zilnic si zburdand liber pe unde doresc. Cand ma uit la pozele voastra am impresia ca veniti din poveste, din cea cu Heidi!Frumoase progresele copiilor, ai de ce sa fii mandra! Mult spor in continuare cu casa, sa ne arati si poze cu ea cand ai timp pls.
alynta27, ce aglomeratie placuta la voi! Buburuza mica are ochii la fel cu a baietilor, hehe ce fain trenuletzul din cadita! Asa-i ca vor si baietii din nou in cadita? Masaj cu ulei nu ti-au solicitat?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
madaiulia spune:
Liv deocamdata negociem daca sa-l dam la scoala la 6 sau la 7 ani. Si fac calcule termin rezi pana atunci sau nu, ce stagii mai am, chestii din astea. Nu-ti sunt utile. Oricum vreo o solutie ca sa stau eu cu el si sa ma ocup eu.
Chris frumosi copii ai! Mai scrie-ne.
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007
vas spune:
ceau.
Chris, ce ma bucur ca ai scris!!!!!! Am vazut si eu minunile tale.....daaaaa, foarte frumos traiti voi. Scrie-ne cat mai des!!!!!!
Betty, bine venite pentru mine sfaturile. Chiar ma tot gandesc cum sa porcedez cand va veni pe lume micutul.
Liviana, ca de obicei....flori, aranjamente ....si scumpi cei doi dormind....foarte frumos.
Am mai vazut poze cu o domnisoara frumoasa
Noi suntem bine, crestem si eu si Eliza , care pe unde, una la burta , una la inaltime. Eliza merge la gradi, e foarte fericita.
Eu ma simt bine, am saptamana viitoare liber, mi-am luat un concediu medical sa stau putin relaxata. Acum mi-a venit coleg nou, si am cui plasa lucrurile ca eram deja obosita de atata treaba.
Un sfat vreau de la voi. Cum sa o fac pe Eliza sa adoarma singura la ea in camera? Tot stau langa ea, dar problema e ca de gand sunt gravi adorm si nu ma mut. Nu de alta dar as vrea sa nu se obisnuiasca cu mine langa, petnru ca va fi si mai greu.
Am incercat sa-i las becul aprins, televizorul (care stiu ca nu e indicat) dar ea tot spune sa stau cu ea.....cum aude ca o las singura gata nu mai vrea la ea in camera. E constienta ca e camera ei, si ii place sa stea acolo dar nu sa doarma.
Liviana, tot evit cuvantul singur, imi amintesc ce ai patit tu atunci cu baietelul cel mare cand i-ai spus ca ramane singurel.....dar chiar nu mai stiu ce metode sa folosesc.
Andreea , mamica Elizei +
13.05.2007
poze2
bebelicu
vas spune:
ahh si inca ceva. Stiu ca multe din voi ati avut la bebe Wrap (ca vazusem acum la Alyna, e un fel de sling al ei). Daca mai aveti cumva si nu il mai folositi poate va hotarati sa-l vindeti. As cumpara unul dar sincer de pe net mi se pare mult prea scump.
Poate imi faceti o oferta mai buna. Astept, multumesc.
Andreea , mamica Elizei +
13.05.2007
poze2
bebelicu