Suntem in clasa a -II-a :2010-2011 (3)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lilipala spune:

Va urmaresc de mult, dar uitasem parola si numele de utilizator.Azi am incercat mai multe variante si am reusit.
Fiica-mea a luat 93 de puncte la Nastasescu, in conditiile in care a fost data afara din concurs dupa 60 de minute.
Nu numai ea, ci toti copiii din sala respectiva. Cred ca d-na care i-a supravegheat, habar n-avea cat trebuie sa dureze concursul.
Fiica-mea nu a reusit sa termine ultima problema, a bocit acasa la greu si mi-a facut problema din varful stiloului in cateva minute. Asta e....
As fi vrut s-o inscriu i la romana dar la noi vad ca nu se fac inscrieri. Nu-s de ce...
In schimb s-a inscris la Eurojunior si va merge si la Smart si la Cangurul.
In timpul liber face engleza (acasa), dans sportiv si pictura, la Palatul copiilor.
Fiind un copil tare docil, reusesc sa fac cu ea suplimentar la mate in fiecare zi. Sunt multumita de ea, merge bine, in schimb scrie tare repede si tare urat.
Bineteles ca dau vina pe tac-su, ca doar de la mine a luat numai chestiile bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Lilipala, bine ai revenit! Suze de intrebare, nu sunt cam multe concursuri? La varsta asta e bine sa mearga la cateva ca sa vada cum e, dar ca sa faca o performanta din asta nu e cam devreme?
Noi am intrat neoficial in vacanta. Maine au excursie undeva pe langa Curtea de Arges, la o fabrica de ciocolata. Stiti ceva de vre-o astfel de fabrica? Vineri nu mai merg la scoala pt ca sunt obositi dupa joi si iac-asa a venit vacanta.
Au dat si ei testari saptamana trecuta si ieri dar nu le-a adus rezultatele decat la mate, unde a luat FB. Restul aflam dupa vacanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Apropo de Nastasescu,eu am intrebat neoficial cum de cateva scoli au concentrat cea mai mare parte din rezultatele de peste 90 de puncte.Uitati-va la judetul Vrancea si va va apuca greata.In Bucuresti ,sunt doua scoli care au niste rezultate fantastice,si e vorba de scoli slabe. Oameni buni,sunt doar copii de 7-8 ani,nu-i corupeti de la varsta asta.
Dupa ce-am vazut rezultatele din toate centrele,m-am gandit sa o retrag de la romana.Sincer,chiar nu stiu daca o mai trimit sau nu.In anumite scoli se intampla lucruri extrem de stranii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Asta ar fi chiar aberant, ce zici tu lory!
Ce mama zmeilor e un amarat de concurs ....
Eu o trimit sa vad ce face ea, putin imi pasa cine "castiga" (apropos, ce d-zeu castiga???)

Mergi la inceput

nu castiga nimic material, poate doar o diploma, ceva...
Dar e un bun exercitiu pentru depasirea emotiilor si cresterea competitivitatii.In clasa fiica-mii e o competitie fantastica, toti sunt f buni.
Stiu si eu un caz in care proful supraveghetor a dat "idei" de rezolvare la ultimile doua subiecte. In acea sala s-au luat si 100 de puncte. Nu stiu daca e de condamnat, copiii aceia cu siguranta s-au bucurat mult de rezultat. Si parintii lor... dar cu siguranta, fiecare parinte stie ce-i poate capul copilului lui. Prin aceste rezultate fantastice reusesc poate sa cresca stima de sine a copilului. Tot e ceva...
Din alt punct de vedere totusi, scade stima de sine a copilului care nu a reusit sa rezolve tot si a luat un punctaj mai mic, pe drept. Asta e de condamnat.
Eu cred ca acesti copii trebuie lasati sa lupte singuri pentru a se afirma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Grotescul s-a atins la o scoala din Buzau-toti,dar toti elevii de clasa a doua au luat fix 96 de puncte.Ulterior,au fost scoase de pe site acele rezultate.
Scolile bune ale buc si unde competitia e fantastica au rezultate absolut firesti.
Eu de felul meu nu prea accept mizerii de acest gen,nu vreau sa imi bag copilul,foarte bun de altfel si competitiv,in astfel de concursuri care nu respecta standardele.
Din pacate,concursul de care vorbim-si eu sunt convinsa ca lucruri necurate se intampla pe la mai multe-,este cica sub patronajul Academiei Romane.
Peste ani ne vom intreba cum de aceeasi elevi cu punctaje care nu respecta logica vor fi codasii europei la testarile de genul Pisa.
Eu cred ca ar trebui aplicata curba lui Gauss la unele scoli si se va vedea imediat mizeria,oare de ce in strainatate se aplica atat de mult?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba_ca_zapada spune:

Da loryi, este o mare neghiobie din partea unor dascali (ca aia sunt supraveghetorii) sa le induca elevilor de 8 ani ca la un concurs te va ajuta profesorul din clasa sa rezolvi exercitiile.

Eu am acceptat propunerea facuta de fi-mea de a participa la consurs in ideea de a se obisnui cu conditiile de concurs: sa se orienteze sa gaseasca clasa, sa se concentreze in conditii diferite de ora de clasa, sa se invete sa isi dozeze timpul necesar, s.a. chestiuni pe care nu pot sa i le spun eu de-acasa ca trec pe langa urechile ei fara sa retina nimic si consider ca evident conteaza mai mult experienta personala. In aceste conditii, clar m-ar deranja ca sa adauge la experienta concursului si sugestiile mai mult sau mai putin explicite ale supraveghetorului.

Arata timp cat ea ma intreaba daca o las sa participe la un concurs, nu ma voi opune mai ales ca la noi in scoala nu se participa (din cate am vazut) dacat la vreo 2-3.

In alta ordine de idei, noi am fost azi in greva si am stat acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Noi nu facem greva si nici la concursuri nu mergem, inca.
Facem in schimb la greu probleme si exercitii cu trecere peste ordin(0-30), iar la romana exercitii de vocabular si mici texte, dialoguri. Maine avem ora deschisa la limba romana si seara petrecere de Halloween, asa incat va fi o zi extrem de interesanta.

Mergi la inceput

Ca veni vorba de exercitiile cu trecere peste ordin...inv. fiica-mii ne-a zis la sedinta ca aceste adunari si scaderi trebuie invatate pe de rost ca pe tabla inmultirii> Si eu si sotul ne-am uitat la ea cam stramb: cum doamne iarta-ma sa fac si asta? Eu ma gandeam ca prin exercitiu si rezolvarea problemelor aceste adunari vor deveni un fel de semi-automatism, in timp. Dar s-o pun sa invete mecanic? Voi ce ma sfatuiti?
Am cronometrat-o, ii dau cate 20 de adunari cu trecere si obtine cca 5 secunde (4.7)per adunare. Oare timpul e bun? Asta la scris, ca la oral merge mai greu/...
Sa-mi fac griji?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Lilipala eu zic ca le va invata "de la sine" exersand. Nici a mea nu le stie pe dinafara, socoteste de fiecare data. Nici prin cap nu mi-a trecut s-o cronometrez. Mai ales ca timpul difera functie de scadere - pe cele cu 9 le stie instantaneu, pe celelalte mai greu.

Mergi la inceput