Suntem in clasa a -II-a :2010-2011 (3)
Raspunsuri - Pagina 13
madyrizi spune:
eee, vezi? am rezolvat problemele impreuna. trebuia sa ne trimita pe noi (la pachet) la concurs ![]()
![]()
.
Mami
de
www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
veniti POSTARI NOI
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
am nevoie de voturi
sorana spune:
Da, Sabina - ala e raspunsul.
Asa am facut si eu (aflat nr. 2, apoi 4, apoi 5 si apoi 6).
Dar zau ca pentru 8 ani e destul de grea problema ...
Dar pentru problema aia nu m-am ofticat. De fapt la asta fi-mea isi aminteste ca a scris ceva dar habar n-are ce anume
.
Si nici pentru bomboane - nah, nu s-a prins si gata.
DAR m-am ofticat pentru ca a iesit din concurs zicand "stii era ceva cu 15-7, am bifat 9, stiu ca nu e bine, dar nu mi-a venit din prima si n-amn avut chef sa socotesc ca mi-era foame". 

Uite pentru replica asta m-am ofticat.
Si m-am mai ofticat cand mi-a povestit ca a trimis-o supraveghetoarea sa mai verifice, n-a lasat-o sa iasa asa devreme, si ea s-a intors in banca si a stat degeaba, ca n-avea chef sa socoteasca.
Cu alte cuvinte nu ma oftic ca s-a chinuit bietul copil si n-a stiut, nu i-a iesit, etc. Ma oftic pentru ca nu s-a straduit deloc. A facut doar ce a vazut din prima, ce nu, a bifat la plesneala sau a deloc.
Daca incerca si ea un pic sa gandeasca facea mult mai mult dar ei ii era foame si nu se putea concentra 

Nu ma deranjeaza ca ia punctaj mic la concurs. Ma deranjeaza atitudinea.
Nici macar nu stiu ce sa cred despre propriul copil. Pe de o parte zice ca are emotii inainte de concurs apoi iese de acolo cu replica de mai sus. Pana la urma avea emotii sau nu-i pasa deloc???
Sabina spune:
mai, eu nu m-as oftica. In mod clar a aviut emotii si s-a blocat. Apoi, ca sa nu se gandeasca, si-a dat seama ca ii efoame, somn samd.
Pe bune, nu e un capat de tara,sa stii ca de fapt normalitatea nu e sa mergi la concurs in clasa a doua.....o sa devina mai sigura pe ea cu timpul.
Cred ca cerem f mult de la copiii nostri ....
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Sabina spune:
Si daca nu ii pasa, f bine ca se exprima in consecinta. De ce ai vrea sa se prefaca?
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
sorana spune:
Ai dreptate Sabina cel putin intr-o privinta - cer mult de la propriul copil.
Si da, nu e deloc un capat de tara.
Pana la urma mersul la concurs si-a atins scopul.
Am inteles amandoua ce trebuie sa facem.
Sper ca data viitoare va fi mai atenta, va verifica cum trebuie.
Si o sa incercam si acasa chestia asta cu verificatul. Adica sa o las pe ea sa se verifice, sa-si corecteze ceea ce face.
Si o sa-i dau mancare la ea ![]()
happiness spune:
Mie mi se par grele, mai grele ca anul trecut. Maine i le dau si eu fiica-mii, acum e prea obosita...
loryi1974 spune:
Fiica-mea a mers bine la acest concurs,desigur ca se putea si mai bine,dar concursul si-a atins obiectivele din punctul meu de vedere.
1.Un copil cu un program echilibrat reactioneaza mai bine in conditii de concurs-prima concluzie:nu ii schimb stilul.
2.A doua concluzie este ca tonele de probleme usurele din nspe culegeri sunt de prisos,mai bine o problema dificila pe zi si tema de la scoala.
3.Si-a pastrat intaietatea in clasa-moral crescut in acest moment.
Din pacate,doamna m-a abordat sa-mi spuna ca ,dupa aceste prime trei concursuri pentru care nu a facut nicio pregatire speciala,si-a dat seama ca fiica-mea are un potential mare de a lua punctaje bune si ca va face o pregatire speciala.I-am spus sa nu puna presiune pe ea si nici sa nu o scoata din ritmul clasei la orele de matematica,eventual,daca vrea sa o ajute ,sa-i dea o problema mai dificila-gen cele de la punctul III sa o rezolve acasa si sa discute a doua zi cu ea despre acea problema.
Sabina,ai dreptate,normalitatea nu ar trebui reprezentata de concursuri la clasa intai sau a doua.Presiunea pe copii de 7 -8 ani este enorma si numai bine nu le face.
dinubebe spune:
Buna, dragi mamici,
Vin si eu sa-mi dau cu parerea referitor la subiectele de sambata...Mie mi s-au parut greute spre foarte dificile...Cel putin la cea cu numerele, nici nu m-as fi asteptat ca ultima intrebare sa aiba in ea un indiciu atat de important pentru intreaga problema.
I-am dat si eu fetei mele subiectele, si am lasat-o sa incerce sa le rezolve singura, fara sa imi puna mie nici o intrebare, ca si cum ar fi fost in sala de concurs. Surpriza mea a fost ca in acest caz nu a reusit sa faca unele probleme pe care le consideram dintre cele mai usurele. Ideea e ca lasata singura, sa isi citeasca problema in gand si sa se concentreze asupra rezolvarii ei, am vazut ca era tentata sa le rezolve rapid, dupa o prima analiza, destul de superficiala de altfel. Si spun asta pentru ca m-am convins ca cea mai mare parte din problemele la care initial nu stia rezolvarea, a reusit de fapt sa le rezolve singura, fara nici cel mai mic ajutor al meu, insa dupa ce mi-a citit mie enuntul lor si i-am cerut sa se gandeasca ceva mai atent la modul in care ar putea sa le rezolve.
Inteleg asadar ca mai are destul pana sa invete sa descalceasca singura contextul unor exercitii, ea merge foarte bine cat timp stie ca are pe cineva prin preajma, chiar si numai ca prezenta, dar e ideea de ajutor just in case, insa in momentul cand ramane singura devine nesigura si superficiala.
In sfarsit, parerea mea e ca mai e suficient timp sa se puna la punct, dar nu ma astept sa ajunga la nivel de performanta, cel putin in ceea ce priveste matematica.
Invatatoarea fetitei imi spunea ca si la clasa a patra, unde are ea copilul, au fost foarte grele subiectele, fapt care i-a surprins pe toti, caci inteleg ca etapa aceasta era de obicei una mai lejera.
Asadar, felicitari maxime tuturor celor care s-au incumetat sa participe, copiii merita toate laudele, indiferent de rezultat, si sa ne auzim cu bine mai departe. Sanatate multa va doresc. Loredana
sorana spune:
Bravo fetita lui lory ![]()
E foarte importanta in aceste concursuri puterea de concentrare si atentia.
Si da, ai dreptate cu concuzia - nu are rost sa faca 100 de probleme usoare din moment ce le stie deja. Important e sa faca putine dar din cele dificile.
Sa stii ca eu nu cred ca e presiunea prea mare. Sigur ca exista o presiune. Dar trebuie sa se obisnuiasca cu asta, sa nu mai fie presiune ci normalitate. Cu alte cuvinte, cum ziceam deja, vom continua sa mergem la concursuri.
Apropos fi-mea a rezolvat corect una din cele 2 probleme de la punctul 3, pe cealalta a incercat s-o faca dar nu a izbutit.
A gresit insa foarte multe de la punctele I si II, bifand la plesneala, ne-citind enuntul pana la capat si asa mai departe.
Nu lipsa de cunostinte pare sa fie problema noastra ci lipsa atentiei si faptul ca nu a dat nici o importanta concursului (de unde si explicatia "n-aveam chef sa socotesc").
In fine, nici ei nu i-a convenit rezultatul, in mod evident are colegi cu care e la acelasi nivel care au luat mult mai mult, cred ca si-a tras singura concluziile ... De fapt stiu ca si le-a tras pentru ca mi-a zis aseara ca la romana o sa fie atenta, o sa verifice tot si o sa ia 100 puncte si ca sa-i scot subiectele din anii trecuti ca sa vada ce s-a dat.
Si e prima data in viata ei cand cere ceva legat de scoala ![]()
madyrizi spune:
am vazut si eu azi rezultatul la concurs: fiimiu a luat 80 de puncte. mai mult decat ma asteptam si decat a zis el ca a facut.
sunt multumita de rezultat, mai ales ca e prima data cand participa la un concurs si l-a ambitionat sa faca mai mult si mai bine.
fetele cucuietele.
Mami
de
www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
veniti POSTARI NOI
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
am nevoie de voturi