Suntem in clasa a -II-a :2010-2011 (3)
Raspunsuri - Pagina 12
sorana spune:
Am venit de la concurs. Din ce spune fi-mea n-a facut mai nimic ![]()
Adica era 15-7 si a incercuit "9" desi stie ca nu-i corect pentru ca n-a stiut din prima si n-a avut chef sa calculeze pentru ca ii era foame 

Apoi era ceva cu bomboane de impartit la mai multi copii si intrebarea era cu nr. minim de bomboane si ea a pus "1". Presupun ca totusi era vorba de nr minim de bomboane pentru toti copii, dar ea zice nr. minim de bomboane intr-o punga e 1 sau poate chiar 0
, nu s-a gandit ca era vorba de a ajunge tuturor.
Asa ca mi-e clar, a facut o varza.
sorana spune:
Au aparut si subiectele pe site. Din ce isi aduce aminte ca a scris ia ceva gen 60-70 puncte.
Nu au fost usoare dar oricum cred ca se puteau lua 90 puncte cu ceva atentie si chef. Ceea ce fiica-mii i-a lipsit cu desavarsire.
Flowers spune:
I-am dat si eu Juliei sa faca testul. A reusit sa faca tot, mai putin ultimele doua subiecte. N-are rabdare sa stea sa gandeasca, ultima a fost destul de grea pentru ea(interesanta pentru mine) , insa penultima mergea facuta.Ca si timp mai avea cel putin o jumatate de ora la dispozitie.
Edit: Am pus-o eu sa se gandeasca mai bine la cea cu trenul si la cea cu bomboanele , ca le gresise prima data, dar apoi le-a facut.La cea cu bomboanele mi-a spus ca a incercat sa descompuna in trei, cifrele de la 1,2,....si ca abia la 6 a reusit.![]()
Nicoleta spune:
Sorana, nu fi suparata... Copiii la varsta asta nu pot trece peste alte feluri de disconfort pentru a-si duce la capat treaba... eu cred ca cel mai important este ca a participat. Data viitoare va fi mai bine ;).
-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!
Sabina spune:
unde ati gasit subiectele?
Sorana, nu te necaji degeaba...
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
sorana spune:
Acasa le face si fi-mea. Problema e in concurs. Adica pot doar sa presupun, stiind-o foarte emotiva, ca s-a pierdut de tot.
Concursul s-a tinut in alta scoala, supraveghetoare necunoscuta, etc.
De fapt cam de-asta am si tinut sa mearga - pentru ca stiu ca e asa emotiva si ca sa o obisnuiesc sa lucreze si in conditii de stres.
Acuma nah, incerc si eu s-o scuz. Dar acasa, pe subiectele de anul trecut, a luat 93 p.
Pe cand acolo, la concurs a gresit chestii foarte banale gen "un nr. cuprins intre 23 si 28 are cifra zecilor ....". Ea a scris 24.
Practic doar ultimul subiect mi se pare greu. Celelalte ar fi trebuit sa le faca fara probleme. Dar nu le-a facut.
A vrut sa iasa din concurs dupa jumatate de ora, n-a lasat-o doamna, a trimis-o sa mai verifice o data. S-a intors in banca si s-a uitat pe geam ca n-avea chef sa verifice, ii era foame si nu se putea concentra (adica asa mi-a zis).
Acum mi-e si mai clar ca trebuie mearga la cat mai multe concursuri pentru a se obisnui cu genul asta de a lucra.
madyrizi spune:
si fiimiu a facut o mare varza. a zis ca a facut primele puncte de cate 35 p.
si putin din prima problema. la ultima problema deja nu se mai putea concentra
.
i-am aratat in toate felurile ca nu-s dezamagita de el si ca nu trebuie sa fie nici el dezamagit, s-o priveasca (virgula) ca pe un experiment si o experienta. in fine, acasa s-a apucat si a facut 20 de pagini de suplimentar din culegere 

ce n-a facut 2 saptamani si m-am rugat de el cu ceru' si cu pamantu'. bietul copil, tare stresat a fost.
Edit: eu de aici le-am descarcat http://mate.info.ro/MaterialDescription.aspx?ID=1369
Mami
de
www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
veniti POSTARI NOI
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
am nevoie de voturi
Sabina spune:
io nu stiu sa fac problemele astea ;P
cum e cu bomboanele?
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
madyrizi spune:
mey, aia cu numerele nici eu nu stiu s-o fac
. cum draqu sa o explic copilului daca nici eu nu stiu s-o fac? adica imi iesea cat de cat si mi-a trantit-o pe aia cu suma 50... si... gata, dusa a(m) fost.
cu bomboanele era simpla: un copil putea sa primeasca o bomboana (cel mai putin) si daca nu aveau acelasi nr. de bomboane cel mai putin puteau sa fie 6 bomboane (1+2+3).
Edit: uite si baremele http://mate.info.ro/MaterialDescription.aspx?ID=1366
Mami
de
www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
veniti POSTARI NOI
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
am nevoie de voturi
Sabina spune:
asa m-am gandit si eu, dar am citit ce zis Sorana si m-am gandit ca poate mai e ceva p-acolo...
pai aia cu suma 50 cred ca raspunsul, daca 12 plus 24 =36, inseamna ca nr 2 e 14, nu?
deci 12, 14, 24, 12, 14, 24 12
daca sunt pe carari, nu radeti, nu uitati ca eu sunt lautara ![]()
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo