Suntem in clasa a -II-a :2010-2011 (3)
Raspunsuri - Pagina 14
happiness spune:
Ultimele doua probleme le -a facut, dar ghidata de mine si cu un pic de ajutor, nu8 cred ca s-ar fi descurcat singura. Nu e obisnuita cu asa ceva, la scoala nu au facut acest tip de probleme, deci nu am ce sa ii reprosez. In schimb la primele doua parti foarte bine, inclusiv la trecerea peaste ordin, nu are probleme.La cea cu bomboanele m-a surprins chiar, i-a venit repede raspunsul, dupa ce i-am cerut sa mai citeasca o data enuntul.Aceeasi problema si la noi, are tendinta sa citeasca repede si superficial enuntul, era sa greseasca la cea cu trenul...Deci, daca ar fi mers cred ca mai mult de 80 de puncte nu ar fi luat, asa ca mai bine ca nu a mers. O sa mai facem subiecte asemanatoare pana la urmatoarea etapa si poate va fi mai bine. Mie nu mi se pare normal sa dau 20 ron si sa ia 80 puncte...E adevarat ca orice concurs e o experienta in plus, dar nu as vrea sa fie ea dezamagita cand vede ca altii reusesc punctaje mai mari. Ce ma bucura pe mine e ca vrea sa faca subiecte din astea grele, mi-a cerut sa ii mai caut si altele din alti ani si a decretat ca e indragostita de mate. La romana nu scrie foarte frumos si nici nu depaseste pragul de un punct uitat sau o caciula uitata pe pagina, sau a stersatura pe pagina...Ceea ce la doamna inseamna cel mult -FB. FB curat la romana nu a luat inca, la mate da...De citit tot nu ii place sa citeasca, nu stiu cum sa o mai determin sa citeasca...O alta revelatie e ca are memorie foarte buna, am ascultat-o la cunoasterea mediului si stia tot ce ii predase in clasa.
alba_ca_zapada spune:
Buna,
Am participat si noi la concursul cu pricina...
Eu sunt relativ multumita de rezultatul concursului si nu ma refer numai la punctajul obtinut.
Evaluand toate aspectele:
- proasta organizare care a cauzat buluceala si faptul ca prichindeii de-a II-a care nu gaseau clasa erau confuzi si eventual bazaiau pe hol (fi-mea)
- ca o colega de clasa si-a pierdut guma si a cautat-o toata ora si a plans ca a pierdut-o
- ca tot acea colega a interpretat ca problemele de la punctul III erau de clasa a III-a ca doar la ei pe usa a scris clasa I anul trecut si acum scrie clasa a II-a
- ca nu au stiut sa foloseasca ciorna pentru calcule
- ca modelul problemelor de la punctul III care au cauzat batai de cap la nivel de adulti, nu au trecut prin clasa de curs
- si altele care m-au amuzat sau enervat, dar mi-au dat si dimensiunea modului de adaptare a propriului copil la conditiile de concurs,
consider ca am depistat noi cai prin care o pot ajuta sa se orienteze in astfel de situatii.
Ca si lory1974 cred ca suplimentar trebuie lucrat la nivel de probleme in genul celor de la concurs, deoarece pe cele de nivelul clasei la face ca tema si nu are sens sa mai facem suplimentar inca 10 pana ii trece cheful de mate.
Succes copiilor!!!
sorana spune:
Ei uite de asta nu ma pot plange - de organizare adica.
La parter era lista copiilor pe sali - bodyguardul te intreba ce sala si iti spunea la ce etaj e, pe usa salii scria nr. si oricum era o doamna care bantuia pe hol si te indruma, plus ca lasau parintii sa urce cu copii.
Happi nu credca ducandu-te pentru prima orara la un concurs te poti astepta la un anume punctaj. Sau n-ar fi bine s-o faci. Pentru ca nu stii cum reactioneaza copilul in conditii foarte diferite de "obisnuitul" ei.
Eu nu m-am asteptat la punctaj mare, o cunosc suficient cat sa stiu cat e de emotiva. In schimb invatatoarea era suparata (mi-a zis mie, nu copilului), era convinsa ca fi-mea va lua peste 80 puncte, chiar peste 90.... Nu i-a venit sa creada ca a facut una din problemele "grele" si a gresit foarte mult la cele usoare.
Dar fix din motivul asta consider ca au fost bine investiti cei 20 lei - a vazut copilul ce si cum si data viitoare va fi mai putin emotionata si (sper) mai atenta.
Si astfel, pas cu pas, va ajunge sa aiba si rezultate la un moment dat. In clasa II nu sunt asa importante rezultatele, dar ar fi fost aiurea sa mearga prima data la concurs intr-a V-a ...
happiness spune:
Nu intr-a V a, ei au mai fost in clasa I la un concurs de matematica, mult mai simplu, la care a luat 10, dar era la final de an scolar, dupa ce trecusera prin toata materia. Nici macar la ala nu m-am asteptat la 10, desi stiam ca e simplu si nu prea are cum sa rateze, gandindu-ma ca si Sorana ca fiind primul concurs cine stie cum se va aduna si cum se va concentra. Aici stiam ca subiectele sunt de logica mai mult decat de cunostinte matematice...Ei la clasa bat apa in piua acum pe aflarea termenului necunoscut si probleme cu 2 rezolvari(3 intrebari la fiecare). A devenit as la ele, ca da test aproape zilnic...Deci asa ceva (probleme tip evaluare in educatie)nu a facut niciodata la scoala. Dupa rapiditatea cu care mi-a raspuns la problema cu fetele, cred ca daca ar face macar 5 pe saptamana de acest tip i-ar fi extrem de usor sa le rezolve pe viitor, dar efectiv nu stiu de unde sa le iau. In Mate 2000 nu exista asa ceva. La romana subiectele imi par mult mai simple si pliate efectiv pe ce fac ei la clasa. Deci la mate nu respecta programa deloc dupa parerea mea...
Nu, Sorana, e bine ca a mers totusi, dar eu imi cunosc copilul. Daca ia 9,5 la engleza plange ca vrea 10...Nu se multumeste cu atat. Nu i-ar fi picat deloc bine sa ia punctaj mic in conditiile in care altii luau mai mult. Ai vazut ca si a ta a devenit mai ambitioasa.![]()
sorana spune:
Happi corect - si eu as face cu ea probleme de genul asta (cum zice lory - 1 pe zi, nu mai mult).
Singura culegere cat de cat apropiata, adica in care mai gasesti pe ici-colo cate o problema de gen, se numeste "concursul micul matematician" clasa II-a si este de la editura Nomina.
Inca n-am lucrat nimic din ea dar probabil ca vom incepe.
Daca mai stiti si altele ziceti.
Momentan ne pregatim de concursul la romana. I-am dat aseara subiectele din 2008, a facut de 100p fara probleme. Acasa, normal, ca in concurs e alta discutie ![]()
La romana subiectele sunt mai usoare, adica arata fix ca un test obisnuit de la noi.
sorana spune:
Maine avem Winners la cultura generala.
Asta am aflat eu azi de la alta mamica pentru ca fi-mea uitase sa-mi zica
.
happiness spune:
Eu sunt foarte nemultumita de scrisul ei, din ce in ce mai urat, ma gandesc ca au trecut prea repede pe dictando totusi. In schimb, sunt mandra la mate, are iar FB cu Bravo! la un test facut perfect, si vad ca si azi la adunari cu trecere peste ordin a facut fara greseala. La citit, ca sa o mai ajut, cand are 3-4 pagini de pe o zi pe alta, facem un joc: citeste ea un fragment si eu un fragment. Asa e mai distractiv si ma scuteste de zecile de nervi de dinainte.
Sabina spune:
mai, mi se pare mie sau ei n-au facut si scaderi mai grele...adica de genu 50 -36?
I-am dat Sofiei ultima pagina de la nastaescu.
A facut pana la ultima problema unde s-a blocat dupa ce a aflat al doilea numar:)
S-a prins de indiciul din ultima intrebare, dar n-a facut legatura cu cerinta initiala(caa primele 3 nr sunt 50, atunci se leaga de propozitia suma a 3 nr alturate este aceeasi)
si a gresit la 50-36
.
Dupa ce ne-am mai gandit noi a fcut si restul, dar mi-a spus ca nu au facut astfel de scaderi la scoala. Ai vostri au facut?
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
happiness spune:
Da,noi am facut adunari si scaderi cu trecere peste ordin inca de la pregatirea din vara, de la scoala, si oficial in caiete de ieri. Vreau sa spun ca mare dreptate a avut doamna sa faca asa, le stie deja repede si bine, fara probleme. Pana la 30 au facut ieri, dar daca le scapa la fise si peste , am inteles ca in general fac operatia fara greseli. Deci le-a prins bine totusi.
Uitandu-ma in urma, la vacanta, nu regret ca nu i-am dat de lucru mai mult la mate si romana, dar imi pare tare rau ca nu am obligat-o sa citeasca. S-a vazut foarte clar pauza si acum incepem sa recuperam, dar era mai bine daca o puneam sa citeasca zilnic.
Sabina spune:
pai si Sofia a inteles in 3 minute cum sta treaba, am invatat-o sa scada unele sub altele, sa "imprumute" de la nr celallt etc :) dar ma indoiesc ca in programa erau deja, asta era nedumerirea mea.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo