Suntem in clasa a -II-a :2010-2011 (3)
Raspunsuri - Pagina 11
sorana spune:
Eu inca nu stiu ora, abia maine ne anunta doamna. Noi mergem la o alta scoala, scoala noastra nu e organizator. Asa ca e posibil fie sa ne intalnim devreme la scoala noastra, fie direct acolo pe la 8 si ceva ...
Fiind primul an de concursuri eu anul asta nu ma astept la nici o performanta, la nici o nota mare, la nimic de gen. Ma astept sa inceapa sa se obisnuiasca cu ideea, sa scada emotiile pe masura ce mergem la mai multe concursuri, etc.
Maine dam test la cunoasterea mediului. Si cam atat pe saptamana asta.
Noi ortograme inca nu facem. De fapt noi facem la romana chestii de gen "analiza textului". Adica invatam chestii gen rima, versuri, unde scriem cu litera mare, alineat, titlu, idei principale, dialog, monolog, descriere, de-astea.
happiness spune:
Interesant...Nu am mai auzit sa se predea asa ceva la clasa a II a...Nu e cam greu totusi? Sau le zice asa in treacat? Eu ma bucur ca face ortograme, imediat vor incepe compunerile si va scrie corect doar daca intelege si invata aceste ortograme.I-am luat si eu culegerea "Sa scriem corect", lucram din ea, e draguta, pe intelesul copiilor si cred ca pana la Craciun o terminam. Multe exercitii sunt de incercuit, completat,deci dureaza maxim 10 minute 1 pagina.
La mate ati trecut la operatii cu trecere peste ordin? Noi oficial nu, dar mereu scapa doamna cate 1-2 calcule de acest gen si vad ca se descurca.
Nicoleta spune:
Salut.
Stefan a inceput inmultirea :). Cu 2 pana acum. Ei fac de anul trecut la matematica operatii cu trecere peste ordin. Insa numai pana la 30, si doar unul dintre numere are zeci.
In alta ordine de idei.. Stefan scrie in continuare destul de necaligrafic, insa corect. Primeste laude fiindca este rapid, silitor, atent etc. Ei scriu cu creionul inca (mie asta mi se pare un mare plus), au inceput scrierea cu litere de mana (ondulate, de le zic ;) ). Ma bucura ca este totusi mai prezent, mai ordonat, cu loc de mai bine, ca intotdeauna.
Succes la concursuri!
-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!
Sabina spune:
nu e Nastasescu, e Euclid :) M-am lamurit ca am vazut o fisa la ea in ghiozdan. E pe 23 octombrie.
Vrea sa se duca, mi-a spus ca ii plac f tare concursurile si vrea la cat mai multe 
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
loryi1974 spune:
Pe scurt:
Pai si noi facem ca Sorana -alineate,dialog etc.Si la dictari le da si ortograme,deci trebuie sa le stie...
Ieri au avut tema de continuat cu minim 10 randuri un text despre prietenie.
Am trecut la scaderea peste ordin.
sorana spune:
Happi chiar nu e greu. Ortogramele sunt mai grele
.
Ce face sunt fix chestiile din manual. Avem un manual de la editura Ana, autor Marcela Penes.
Noi nu facem (inca) oficial ortograme dar le corecteaza cand apar in dictari sau propozitii facute de copii.
Noi inca n-am ajuns la trecere peste ordin dar suntem fix inainte, probabil de luni incepem si noi. Si la noi au mai "scapat" treceri peste ordin. Se descurca la numere mici si Monica, nu sunt asa sigura la scaderi cu numere peste 20.
Nicoleta si cum e cu inmultirea? Adica va descurcati? In .ro se face abia intr-a 3-a.
faby57 spune:
Buna, nu am timp sa scriu mai mult dar iata cateva ortograme aici:http://www.didactic.ro/lectii-limba-si-literatura-romana-1-ortograme-simple-p54163-t3.
Sunt explicate si putem sa-i intelegem mai bine.
o zi buna si succes copiilor vostri.
dinubebe spune:
Buna tuturor,
In primul rand mult succes copilasilor la concursul de sambata, asteptam sa ne spuneti si noua primele impresii, va tinem pumnii si ne gandim la voi. Dupa cum spuneam, noi inca ne facem incalzirea pentru Nastasescu, am observat ca toate invatatoarele de la clasa a doua de la noi din scoala prefera sa participe incepand cu etapa a doua, lucru care nu ne deranjeaza, dar nu m-ar fi deranjat nici sa incepem de pe acum.
Privind ortogramele, la clasa Ioanei nu se vorbeste inca despre ele, sunt mentionate doar daca apar in vreun text, insa la dictari sunt evitate si nu se depuncteaza la teste scrierea lor incorecta.
Spre deosebire de anul trecut, anul acesta am fost cu mult mai relaxata in ceea ce priveste lectiile fie-mii, asa ca m-am rezumat pana acum doar la a-i verifica temele. La limba romana erau zilele trecute la o lectie cu Invatatorul, un fragment din cartea Cuore, au tot discutat pe marginea lui cateva ore bune, si ce ma incanta cel mai mult este ca doamna incepe deja sa le dea ca tema sa compuna mici textulete. Inclusiv la optionalul Educatie pentru sanatate au avut ca tema sa compuna un text cu titlul Cearta organelor (tocmai facusera o lectie despre corpul omenesc). Spre incantarea mea, Ioana mea le face cu mare drag, imi place ca e creativa si scrie cu placere cand vine vorba de teme de tipul compunerilor.
Am incercat sa o atrag in a scrie mici istorioare si in afara temelor date de doamna, dar aici ne-am impotmolit, caci nu prea are nici un chef sa se mai incarce cu altceva in afara temelor. De altfel, facem destul de rar exercitii suplimentare - la romana sau matematica, in general au destul de lucru la teme, trebuie sa citeasca zilnic macar cate o pagina (la noi "portia" de citit e de 5 pagini in fiecare seara) si daca se mai nimereste si ziua cu dansuri sau cand stau peste ore sa lucreze pentru concursuri se aduna multisor de lucru. In plus, se mocaie inca foarte mult la toate: la imbracat dimineata, la schimbat cand vine de la scoala, mai gaseste si cate ceva sa o distraga, pisica sa o mangaie, o revista sa o citeasca, si un pliant publicitar daca se nimereste sa ii pice sub ochi, daca as lasa-o in ritmul ei cred ca ar sta si zile in sir pana sa imbrace o uniforma. Spuneam ca scriu deja pe caiet de dictando, lucru care nu ma prea multumeste, caci a inceput sa cam arunce cu literele alandala si incep sa ma tem ca scrisul ei nu va fi prea frumos niciodata. In plus, ma ingrijoreaza si ca nu am vazut in caietele ei nici o atentionare din partea doamnei privind scrisul, s-a obisnuit deja sa aiba numai FB-uri, si parca simt si la ea un fel de relaxare in ce priveste scoala, ceea ce, logic, ma sperie.
La matematica fac si adunari si scaderi peste ordin, vad ca le-a inteles bine, imi place si abordarea doamnei in explicarea lor: 4 - 9 nu se poate si atunci zecile ii fac cadou "o zece" lui 4 si avem la unitati 14-9, adica 5.
Au dat si ceva teste, nu prea stiu cate, caci doamna i-a cam obisnuit cu fise de lucru si cu exercitii de activitate independenta, asa ca nu prea stie cand a dat test si cand a facut fise.
Cam astea sunt noutatile noastre, inca o data bafta multa puilor care au concurs in acest week-end, iar in rest va dorim un week-end placut si odihnitor.
Loredana
sorana spune:
Faby la mine nu merge linkul tau.
Intre timp am cumparat o carte "Tainele ortogramelor".
O sa ne apucam asa incet cate 1 - 2 pe saptamana.
Noi inca nu avem compuneri propriu-zise dar am avut chestii gen "imaginati un dialog". Eu sunt varza la romana (deh, inginer). Mie mi-a facut mama compunerile toata viata ... sunt chiar varza la astea. Sper sa se descurce singura sau poate cu tati ... cand o fi cazul.
Intrucat ultimele 2-3 saptamani am facut numai mate, urmatoarele 2 vom face romana.
Nicoleta spune:
Salut.
Succes copiilor la concurs!
Sorana, Stefan se descurca la inmultirea cu 2, mai ales ca ei de anul trecut au inceput sa tatoneze terenul... cu exemple de astfel de operatii explicate ca adunare repetata. Deocamdata este ok.
Cu ortogramele... uf, asa as incepe si eu cu Stefan! Insa nu prea avem timp si daca apare prefer sa citeasca in germana... sau sa lucreze putin la matematica... El ar vrea sa joace, desi si la hort au destul de mult timp pentru joaca.
Loredana, cu imbracatul... parca l-ai descrie pe Stef al meu
.
-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!