Suntem in clasa a -II-a :2010-2011 (3)
Raspunsuri - Pagina 10
Flowers spune:
Sorana , am scanat cateva pagini.Cartea mi se pare usurica , usor de inteles. Din cea cu texte ii dau dictari. Scuze pentru raspunsul intarziat.
La noi este o intreaga telenovela cu vaccinul. N-a fost campanie in scoala ci fiecare s-a vaccinat la medicul de fam (asa se procedeaza in sectorul Ilfov) iar fii-mea a ramas nevaccinata pentru ca med de fam din Bucuresti nu primeste vaccin pentru ea, iar cei de acolo au solicitat vaccin doar pentru elevii inscrisi la ei. So, ori il cumpar, ori ramane nevaccinata.
Nu mi se pare corect deoarece beneficiaza si ea de vaccin gratuit de la sanepid, la fel ca si colegii ei.
loryi1974 spune:
Flori,e tipica pentru societatea rom povestea cu vaccinul.Oricum,schema data la nastere pentru copiii nostri e modificata.Il face la primavara,mai ales daca a facut trivaccinul in prima doza(ca nu era obligatoriu,era doar cel antirujeolic obligatoriu).
Flowers spune:
Lory, ultimul vaccin l-a facut la 2,6 luni DTP.Despre acesta vorbesti?
La primavara se va repeta povestea de acum, daca se realizeaza tot in "campanii scolare".
Sabina spune:
dragelor, mai spuneti-mi odata, cand e nastasescu asta la mate, ca mi-a zis Sofia de un concurs care costa 20 de lei si e intr-o sambata, da n-a stiut data.
Multumesc frumos.
In alta ordine de idei, mie nu-mi arata ce scrie la teme, decat cand nu stie ceva.....si le pune in ghiozdan si nu ma lasa sa umblu, zice ca ii stric ordinea 
![]()
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
anya spune:
Buna dimineata,
Ieri a facut Matei vaccinul. A fost barbat si l-a facut la scoala. S-au dus cate 6 la cabinetul medical si din cate stie el un singur copil a plans
. De unde rezulta ca au crescut
.
Schema oficiala de vaccinare a copiilor nostri a avut ROR la 1 an si 1 luna si la 7 ani in campanie scolara. DTP-ul l-au facut la 2,4,6 luni, 1 an si 2 nai jumate.
loryi1974 spune:
Nu ,n-au avut ROR in schema obligatorie nici cei nascuti in 2003 ,il luai si il facea medicul de familie in loc de antirujeolic.Cel putin carnetu meu asa zice.Si la 7 ani mai zice acelasi carnet ca trebuia facut si DTP-ul.Antirujeolic si DTP.Intre timp ,pe de o parte s-a schimbat schema ,pe de alta parte n-au avut probabil vaccinurile anul trecut.
Sabina,primul dintre concursuri este sambata,16 octombrie,la matematica,la ora 9 ,apoi pe 30 octombrie la romana.
sorana spune:
Sabina da, probabil despre Nasatasescu (evaluari in educatie) era vorba. Este sambata asta la mate si e 20 lei.
alba_ca_zapada spune:
Pe noi doamna invatatoare ne-a chemat la concurs de la ora 8.30.
Probabil ca supraveghetorii trebuie sa aranjeze copii in clase, in banci, sa le dea ultimele indicatii... inainte de ora 9.00, cand incepe testarea.
happiness spune:
Ieri a fost muuult mai bine, a rezolvat singura, perfect, o problema cu 2 rezolvari si a luat bine-meritatul FB Bravo,asa incat ne place matematica mai mult decat niciodata.Si la romana e ok, dar de cand au voie cu pic la scoala are o preocupare deosebita sa il si foloseasca, adica a sters de 2 ori in aceeasi pagina...Fac multe exercitii cu ortograme, am inteles ca maine au si test din asa ceva.Azi cica au dat evaluare la mate, sa vedem maine ce a facut, ea zice ca foarte bine.
Eu sunt un pic dezamagita ca nu merge la Nastasescu, ma gandesc ca s-ar fi descurcat totusi, si nu imi doream neaparat sa ia medalie, dar sa castige macar experienta.Asta este, poate la etapa urmatoare.