Suntem in clasa a -II-a :2010-2011 (3)
Raspunsuri - Pagina 9
happiness spune:
Ortogramele nu sunt in programa, nu sunt in manual, dar am inteles ca in clasele a doua si a treia ele trebuie totusi insusite, asa incat la ei la clasa se fac din clasa I. In primul an mai usurel, acum vad ca au o fisa cu mai multe chestii(nea/ne-a,ia/i-a,iau/i-au ,sau/s-au,la/l-a etc)si am facut de pe aici. Vad ca le pricepe, dar e inca nesigura, ceea ce cred ca se rezolva doar prin exercitii.Nu am luat culegere speciala pentru ortograme, deocamdata facem asa din fise/culegerile de la scoala, dar cred ca o caut si eu pe cea de la Paralela 45.
Azi am incasat un FB la muzica(in catalog) si un B la pictura, ca cica nu a terminat desenul din clasa...Asta sper ca nu e in catalog...
sorana spune:
Am mai luat un FB la mate.
Ce ma deranjeaza un pic este ca nu mai avem acele punctaje clare. Pe lucrarea asta scrie "10" si mi-a explicat fi-mea ca i-a zis doamna ca a fost cea mai buna lucrare din clasa dar ... are o greseala, deci nu e 10 curat.
Eu imi vreau punctajele inapoi
. Chestia asta cu "prin comparatie cu ceilalti" pe mine nu ma incanta.
Edit: Stie cineva la ce ora sambata?
Evident ca nu conteaza de fapt dar probabil am ceva emotii din moment ce ma intereseaza ![]()
sinzi_ana spune:
Multumesc pentru linkuri!!!
Sunt foarte interesante problemele astea la matematica...aici nu sunt foarte inclinati spre ele in clasa a 2-a...si lui David ii plac!!!
happiness spune:
Am avut o zi proasta ieri...A gresit la mate desi facusem cu ea probleme asemanatoare. Ori e obosita cu scoala/dans/pictura, ori nu stiu ce are, astept ziua de azi sa vad ce si cum. La romana mult mai bine , vad ca face cu schimbul, cand la mate cand la romana e mai buna. Ma ingrijoreaza faptul ca nu se concentreaza si greseste din neatentie, dar sper ca prin exercitiu sa se redreseze.La mate fac probleme cu 2 rezolvari iar la romana un text nou din manual ,exercitii din manual, fise cu grupurile de litere si ortograme...Citit foarte mult..Ai vostri copii ce mai fac la ore?
Lala_D spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui sorana Edit: Stie cineva la ce ora sambata? Evident ca nu conteaza de fapt dar probabil am ceva emotii din moment ce ma intereseaza Sorana si Monica (28.09.2002) |
Anul trecut au fost toate la ora 9.00.Banuiesc ca si anul acesta este la fel.Adica la 9.00 deschideau subiectele.
Multa bafta scolaritei!
Al meu e "coleg de suferinta " dar la a cincea
loryi1974 spune:
La a cincea sunt deja experimentati...Si cand te gandesti ca eu in a cincea am participat la primul concurs ....
madyrizi spune:
am incasat si noi cate un FB la romana si mate. nu ne pregatim de concurs pentru ca suntem intr-o oaza de puturosenie. abia nemiscam si pentru lectii... nu mai vorbesc de suplimentar. e total aerian copilul meu. se gandeste doar ca mai are o juma de luna si vine vacanta
.
Mami
de
www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
veniti POSTARI NOI
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
am nevoie de voturi
anya spune:
Al meu ori s-a mobilizat si scrie lectiile mai repede, ori nu le da doamna exagerat de mult...dar reuseste sa termine lectiile destul de repede si are timp de sporturile lui. Pentru azi a avut de copiat un text destul de lung la care era pusa cerinta speciala "frumos" - ne-a zis invatatoarea ca vrea sa faca si putina caligrafie cu ei, acum ca au inceput sa scrie mai repede. La mate au avut 3 probleme. Mi-a zis ca au fost "floare la ureche". De suplimentar n-a putut fi vorba ieri si alaltaieri.
Luni a fost dimineata la scoala, apoi lectii, de la 16-18 dansuri, 19.30-21 karate. Marti: dimineata scoala, 13-14.30 engleza, 15-16 tenis, apoi lectii si 19.30-20.30 karate. Astazi dimineata mi-a zis ca s-a saturat de scoala pt ca trebuie sa se trezeasca prea devreme. I-am zis sa se culce astazi ca e mai liber, n-are decat karate diseara. Inca o saptamana o sa-i mai fie programul asa de incarcat pt ca in wekendul 22-24 are campionatul de karate si dupa aia nu va mai face decat 3 antrenamente/sapt in loc de 5 cate are acum.
Astazi e zi de vaccin. Initial am zis sa i-l fac la pediatru, dar trebuia sa-l cumpar si am stabilit cu el, ca, daca e barbat si il face la scoala, de banii care ii economisim ii cumpar bakuganul la care viseaza. Asa ca astazi trebuie sa fie "barbat" si sa nu se miaune la vaccin.
Lala_D spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui loryi1974 La a cincea sunt deja experimentati...Si cand te gandesti ca eu in a cincea am participat la primul concurs .... |
Corect.
Si al meu insa a participat la concursuri inca din clasa I, in a IV a a fost apogeul aparand si olimpiadele pe langa concursurile obisnuite iar acum in gimnaziu este deja rodat, nu mai este emotiv, stie cum sa le abordeze, ce se cere de la el, cum sa nu intre in criza de timp etc.
E bine sa ii trimiteti macar la 2-3 concursuri pe an.Ii maturizeaza ca si scolari.
sorana spune:
Noi avem destul de multe lectii mai nou. Adica nu mai sunt 3 probleme la mate si 3 randuri sau 3 exercitii la romana ... acum avem cam 6 la mate si 6 la romana. Deja e destul de multicel, facem teme mai mult de o ora pe zi.
Ceea ce nu e bine din punctul meu de vedere pentru ca timpul si cheful de ceva suplimentar e mult mai mic.
Lala merci. Bine ca e la 9 si nu la 8
.