Albinute & bondari de mar-apr '07 (149)
Raspunsuri - Pagina 8
tzuna spune:
Astazi sunt libera si am mers cu gaza la medic. Tuseste (a tusit toata noaptea) , nasul ii curge f putin spre deloc, febra ioc dar s-a uitat dr in gatul ei si e jale. Are amigdalele pline de puroi si ajunsa acasa m-am uitat si eu. asa este. Sunt mari si acoperite pe alocuri de ceva alb. Tratament: ca si pana acum adica nurofen la 8 ore (ca e antiinflamator), eurespal pt tuse, picaturi de nas si tantum verde. Sincer ma asteptam la antibiotic pt gatul cu puroi dar mi-a spus ca atata timp cat nu face febra si mananca nu-i nici o graba mai ales dc nu o duc la gradi. Si uite asa va sta toata saptamana acasa. Si o duc bine luni si cine stie cu ce ne mai trezim.
Mai stiti pe cineva cu puroi in gat care sa fi trecut asa de la sine? Am mai citit pe net, ar mai fi ceva cazuri.... sa speram ca si Maria va fi un caz fericit si scapam si data asta de antibiotic.
Eu sunt f incantata caci o buna prietena de-a mea a nascut o scumpete de fetita chiar de ziua mea. Si sunt bine amandoua.
Legat de copiii cu autism/elemente de autism.... Din punctul meu de vedere cred ca sunt niste copii neintelesi si f singuri si ca trebuie sa li se ofere toate oportunitatile de a se exprima ( cum vor ei nu neaparat verbal). Trebuie sa fie groaznic sa ai un copil cu probleme si sa te lupti cu asta si cu societatea noastra zi de zi.
Laina spune:
TZUNA, multa sanatate Mariei! Ne rugam sa treaca fara antibiotic...daca mai sunt cazuri, nu stiu ce sa-ti spun, siiigur noi nu suntem unul dintre acele cazuri.
Roxana, multumesc pentru ideile de activitati postate, vom incerca sa ne inspiram si noi si sa urmam in mare ce fac la gradi...voi vedea cat este si ea de receptiva...
Despre noi: am primit rezultatele la analize si a iesit un mic stafilococ auriu in gatut. bine ca nu e streptococ. am vorbit cu pediatra ei si sa vedem ce linie de tratament urmam...hm, beneficiile colectivitatii. In rest ea e bine, nu face febra, nimic, a inceput sa si manance mai binisor...
Am identificat si ceea ce cred eu a fi cauza pentru care a plans la gradi...intr-adevar i s-au parut portiile foarte mari la masa. De ce zic asta: am facut un experiment cu ajutorul educatoarei. I-a spus Antoniei ca vor merge la masa, moment in care gaza mea a dat sa planga, insa s-a linistit cand i s-a spus ca vor manca putin, si nu se va supara nimeni daca nu va manca tot. Si intr-adevar, i-au pus mai putin in farfurie, si a mancat si ciorbica si felul 2 fara plansete.
gabi78 spune:
Buna ziua cu multa sanatate de la noi!
Copii mei si-au revenit. Tudor a facut febra duminica seara pana la 39,1, desi era a doua zi de antibiotic. De atunci nu a mai avut. Mai are inca muci grosi, nasul infundat si tuseste sporadic, dar e ok.
Bianca si-a revenit mai repede si e chiar bine bine.
Eu am incercat si ieri si azi sa nu il rasfat pe Tudor, pot sa spun ca m-am purtat chiar urat cu el. L-am certat pentru fel de fel de prostioare, de iesit afara nici nu s-a pus problema si in felul asta am incercat sa nu i se para ca daca sta acasa e plimbat si alintat si sa creada ca e mai bine cand merge la gradinita.
La un moment dat chiar i-am zis: "uite ca ma tot superi si eu te cert mereu, la gradinita nu te cearta nimeni, te si joci cu ce vrei tu si inveti si multe lucruri frumoase". Ce sa fac ... poate nu se mai smiorcaie si accepta sa mearga linistit ....
Sanatate multa doresc si eu tuturor bolnaviorilor si sa avem cat mai putine evenimente de acest fel.
La capitolul activitati "domestice" cum le spune Roxana, eu am cumparat din Selgros niste carti care se numesc Activitati practice si sunt pe categorii de varsta. Sunt in editura Teora si contin cam ce vrea Roxana sa faca cu Rares, mai putin recunoasterea si scrierea literelor ... .
O dupa amiaza placuta sa aveti!
diana_jors spune:
tzuna, lui Alex i-a trecut de mai multe ori fara antibiotic. Si mie la fel
Activitati - mai mai zis de n ori, si am pus si poze cu aproape tot ce a lucrat Alex la gradi... eu cred ca sunt idei suficiente.
BTW, cand merge la gradi si face tot felul de activitati acolo, eu nu mai lucrez cu el acasa aceleasi lucruri. Acasa facem activitati "domestice" la propriu impreuna - mancare, curatenie, eterna joaca cu masinute, uitat la desene, iesit in parc etc. Nu mai vad nici un motiv sa repet cu el in casa activitatile de la gradi.
Povestea luptei lui nu o scriu, in primul rand pentru ca nu o stiu eu stiu povestea mea, pe care abia astept sa o uit... si pe de alta parte, sper ca nici un membru al stupului sa nu aiba nevoie de incurajari de acest fel. Asta e, a fost, a trecut, mergem mai departe.
Despre ne-alintatul copiilor acasa (sper sa nu supar pe nimeni, tocmai de asta nici n-o sa dezvolt): parerea mea proprie este ca ar fi bine sa avem in vedere faptul ca una din (cele 2!) fricile native ale copiilor este teama de a nu fi iubit. Cred ca ar fi de preferat sa nu o alimentam... am mai pus de mai multe ori link-uri despre programarea parentala, consider ca e bine sa stim una-alta despre ea...
Traseul maratonului, din cate imi aduc aminte: Zarnesti - satul Magura - Casa Folea - saua Joaca - La Table (timp limita 3h30) - saua Funduri - Marele Grohotis - Umeri - Spirlea - Plaiu Foii (timp limita 6h30) - Diana - coltul Chiliilor - Zarnesti (eu am ajuns dupa 9h55). Total aproape 42 km, cu diferenta de nivel de aprox 2150m in total.
Am mai primit niste poze superbeeeee (pacat ca nu-s si eu prin ele).
Diana de Alex (23 aprilie 2007)
Alerg 42 pentru o sansa
"When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever." (Dick Beardsley)
rein spune:
Tzuna, am fost, am intrebat, au numai pantofi de dans de la mar. 26 in sus, costa 55 lei. Imi pare rau.
Gabi, ai pus un link cu o masinuta, as vrea tare mult sa i-o iau si eu lui Petrisor. Tu ai comandat-o pe un site on-line sau ai cumparat-o dintr-un magazin?
Eu sunt tare suparata ca nu am cu cine sa il las pe Calin 2 ore pe zi cat ma duc sa il iau pe Petru de la gradi. In bloc sunt numai cupluri active la 40-50 de ani, cu copii mari, fara bunici. Practic nimeni in afara de mine in cursul zilei. Nu imi vine sa abordez nici pe strada si nici in parc. Nu stiu cum sa fac, azi m-am dus pe ploaie, cu o amarata de umbrela pe care nu puteam sa o tin si ne-am udat toti.
Asa ca maine nu merge la gradi ca ploua.
rein spune:
Diana, eu am spus de poveste la modul pozitiv, eu am retinut totul ca pe o lectie de viata pentru mine si copii, ma bucur mult ca Alex e din ce in ce mai bine, sper sa nu ramana nici urma de lovitura.
gabi78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rein Gabi, ai pus un link cu o masinuta, as vrea tare mult sa i-o iau si eu lui Petrisor. Tu ai comandat-o pe un site on-line sau ai cumparat-o dintr-un magazin? rein |
Din magazin. Oriunde au produsele firmei.
BiancaM spune:
Pot sa spun ca cele dela Toera sun faine. Amalia a primit www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=16&action=view_product&productID=1014&category=06" target="_blank">asta si intr-o luna a dat-o gata. Activitati, numara, incearca sa scrie litere, labirinturi, invata sa foloseasca foarfeca, joaca cu papusile( care mai nou se desfasoara in lb engleza), coloreaza...
Din ianurie o sa mearga si ea la gradi, 3 zile pe sapt cate 5ore, dupamasa. Am avut noroc, ca ne-a cedat cineva locul, si am hotarat ca e timpul sa stea in comunitate. Desi sunt putine ore, tre sa sapam adanc in cont.
Andrei are deja un an, merge, vorbeste la telefon, o imita pe Amalia, doarme la fel de prost ca atunci cand era nou nascut.
Mi s-a terminat timpul, ma vor la joaca, sanatate multa tuturor!!!!
Mami de Amalia si Andrei
Kitty spune:
La multi ani, Tzuna!!!
Cu scuzele de rigoare pentru intarziere si cu toata admiratia pentru ceea ce faci pentru altii!!
tzuna spune:
Kitty- iti multumesc pentru urari. Nu am sarbatorit decat cu niste prieteni acasa. Aveam planuri mai mari dar Maria fiind bolnavioara nu am vrut sa o lasam cu altcineva. Asta este, recuperam alta data. Oricum am avut parte de o petrecere pe cinste organizata de Maria. Un tort facut de ea din lego si ca invitati toate animalutele de plus. M-a si asezat pe un scaunel mic de la biroul ei (probabil asa fac la gradi cu aniversatii) si mi-a cantat La multi ani! A fost asa spontana si draguta.... E cel mai frumos cadou.
Diana- ma bucur sa vad ca ati scapat de puroi in gat fara antibiotic. Maria e binisor dar tuseste destul de rau (mai uscat acum), nasul nu prea-i mai curge si in seara asta a avut 37 cu 3 deci e posibil sa faca si febra de acum.... Eu sper sa nu. Ideea ar fi ca daca tot o tin toata saptamana acasa sau si din cealalta macar sa-i treaca fara antibiotic.