Albinute & bondari de mar-apr '07 (149)
Raspunsuri - Pagina 7
carmenefr spune:
Citat: |
citat din mesajul lui diana_jors rein, multumim ca ti-ai adus aminte de noi nu prea m-am bagat in discutii in ultima vreme pentru ca nu ma simt in acelasi tip de probleme pe care le aveti majoritatea nu gradinita, nu raceli, nu cursuri optionale, nu limbi straine, nu bani de dat la gradi etc ... Intre timp Alex s-a recuperat complet (merge bine, alearga, sare, doar ca oboseste mai repede decat inainte de accident), a invatat si sa inoate cu ocazia asta, si face de cateva ori turul bazinului de recuperare A avut totusi o problema de sanatate - o alergie despre care s-a presupus ca ar fi de la nuci (ceea ce ar fi fost grav, ca e de-aia cu sufocare si soc anafilactic); pana la urma a fost "doar" de la niste aditivi alimentari din cornul primit de scolari in celebrul program (i l-a adus nepotica, e in a 3-a)... Problema mea de la os s-a dovedit a fi (RMN-ul a confirmat rezultatul biorezonantei) o articulatie distrusa foarte inflamata, iau (de capul meu) niste suplimente din plante care ajuta incheieturile si nu ma mai doare, chiar daca inflamatia aia nu cred ca se va mai retrage vreodata. N-am mai ajuns la nici un medic care sa mearga mai departe cu investigatia. Eu am terminat sambata www.facebook.com/album.php?aid=516280&id=619250200&l=53796e8123" target="_blank">Maratonul Pietrei Craiului intreaga si sanatoasa A fost senzational (da, asta e cuvantul potrivit, de fapt cam asta cred eu ca e definitia acestui cuvant ) O sa scriu si povestea maratonului, numai sa imi fac putin timp si sa mai treaca febra musculara. Si in campania de la semnatura am reusit sa strangem cam 30% din bani Cam astea sunt noutatile mele... Diana de Alex (23 aprilie 2007) Alerg 42 pentru o sansa "When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever." (Dick Beardsley) |
Bravoooo pt Alex !!! Ce bine ca v-ati revenit!!
Si felicitari si pt tine, pt maraton!
Numai vesti bune de la voi.
Laina spune:
Buna dimineata si de la noi...
Sanatate bolnaviorilor, Edy, Razvan, Maria, Matei...greu cu vremea asta, si parca prea brusc a venit frigul, nu stiu cum...
DIANA, ma bucur tare mult pentru toate realizarile voastre, e un lucru fenomenal ca pe langa recuperare a invatat sa si inoate...Si la noi la gradi este curs de inot, dar de la grupa mijlocie...mai asteptam...
Noi...am dus-o astazi la gradi din nou. Si ea este mucioasa un pic de tot, adica i se infunda nasul din cand in cand...si pe fondul asta se ineaca si tuseste....dar fara febra sau alte complicatii...Greu este cu adaptarea psihica la colectivitate...tare mai e sensibila...O afecetaza foarte mult galagia si plansul celorlalti copii. Sunt unii duci de la 1 sept care acum au inceput sa planga...sunt uii care abia acum au venit pentru prima data si, logic, plang....greu. Ea in continuare mananca mult mai putin decat inainte, dar e bine ca si-a mai revenit, a inceput sa mai pofteasca si de la noi cate ceva...Acum dimineata a mancat jumate din cerealele cu lapte pe care le-au avut...sa vad la pranz cum o iau...
Uof. Doamne ajuta. Cu toate ca stiu ca toate astea se inscriu in normal, greu mai e cand e al tau...
Siuta spune:
Gabi, te inteleg perfect la faza " mai multe siropuri decat mancare " .Toata saptamana am avut masa plina de fel si fel de sticlute- asta ca sa-mi scot parleala pt tot anul in care nu i-am dat nimic .
Teodora de Carmen- ce frumusica e, si ce par lung are !
Anastasiei parca ii sta parul pe loc- nu vrea sa creasca si pace. Ieri nu am mai suportat bretonul in ochii si zeci de cleme pierdute, asa ca i-am facut breton deasupra sprancenelor. Jale mare......
NOi dupa 2 sapt de gradi si 1 de stat acasa, azi am luat-o de la inceput : am mers la gradi cu mare voiosie. Sa vedem cat rezistam.
Diana, felicitari pt maraton si felicitari micutului inotator pentru reusite .
Tzuna, am vazut niste cipici fara talpa la Piciul din Iancului. Daca te intereseaza, pot sa-ti iau eu .
Si eu sunt racita , de fapt am nasul infundat de vreo 3 zile si tot de atatea nu pot sa dorm noaptea, asa caa sunt cam zombi.
Va doresc o saptamana usoara
Andreea, mamica de Anastasia si bb2
Laina spune:
partea a doua. la pranz.
am ajuns pe la 12. in momentul ala intrau la masa. Antonia era plansa toata, cu mucii la brau, iar in clipa in care m-a vazut s-a agatat de mineee....si musai sa intru cu ea la masa. am calmat-o cu chiu cu vai, dupa care musai sa o hranesc eu, ca ea e obosita. am facut-o si pe asta, a mancat un castron de ciorbica si a gustat din felul 2...dupa care mi-a aratat foate mandra ce a facut ea astazi la panou...am plecat vesele spre casa...totul in regula.
abia acu a lovit-o adaptarea si dorul de mine?...Uof.
tzuna spune:
Sunt destul de suparata ca Maria tuseste la fel ca aseara si-i curge nasul si mai rau (dupa spusele bonei). Eu fug acasa in 15 minute si sa vedem cum se prezinta treaba.
Azi am reinceput cursurile si la gradinita Mariei si pot sa spun ca peste 75 % dintre copiii prezenti erau raciti exact ca a mea deci treaba cu vremea si cu vizita noastra la ferma nu pare sa aiba asa mare importanta si sa fi cules si ea ceva de la gradi. Mai rau e ca unii micuti sunt in spital cu probleme respiratorii.
Si o veste buna.... cred ca mi-am gasit un al 2-lea job f relaxant ca sa spun asa. Voi lucra cu o fetita, o scumpete de fetita cu elemente de autism care nu a vorbit deloc pana astazi (decat cate un cuvant izolat ) si care s-a trezit astazi sa-mi spuna cat de dor i-a fost de mine si mi-a povestit cu lux de amanunte ca abia ma astepta sa le dau iar de lcuru sa caute animalele salbatice in ferma si sa deseneze in paint. Asa ca educatoarea incantata a sunat mamica si mamica avenit intr-un suflet la gradi, am discutat si o vreme ma ocup de asta mica. Cand? pai nu prea stiu ca nu am prea mult timp la dispozitie. Dar imi voi face ca e f draguta si pentru ca as face ce am invatat in cei 4 ani de facultate. Vedem ce iese.
tzuna spune:
DIANa -felicitari pentru noua performanta, felicitari si flacaului ca stie sa inoate....
REIn- esti o draguta. papuceii ar tb sa coste in jur de 10-15 lei ca sunt din carpa, cu ceva intarit la calcai. Ei sunt pt dans dar Maria ii va folosi intr-o prima faza si la balet. Asa ni s-a spus. Dar poarta 22. Ca am incercat ieri 23 in Titan si erau si largi si lungi. Ea in mod normal poarta 23-24 dar astia fiind chinezesti probabil... Nu stiu ce sa spun. Dc ai drum pe acolo (dar numai dc ai drum) intreaba te rog dc au marimi mici si uita-te la programul de week-end. Iti mutumesc.
Laina spune:
TZUNA, este foarte frumos ce faci tu cu fetita aceea, iti doresc mult succes cu ea, stiu ca vei face tot ce poti ca sa-i fie bine.
sanatate Mariei...
tzuna spune:
Legat de vremea rea, boli etc. a venit din nou timpul sa lucram mai mult acasa cu cei mici. Si acum va intreb: ce mai faceti interesant cu ei? In seara asta noi am facut un paun. Am rasfoit o carticia f draguta de la Teora in cora (dar era 25 de lei si nu am luat-o dar mi-a ramas in minte paunul si liliacul)... si se pot face multe chestii dragute pronind doar de la conturul mainii copilului. Asa ca manuta Mariei a devenit un paun cu ajutorul cariocilor si a unui ochi de la un alt set practic. Poate pun poze cu plansa ca nu stiu cat de explicita am fost.
ANDRA- vreau f putina vopsea (verde pt frunzulite si alte culori vesele pt floricele) ma gandeam eu in sticlute de esenta sau medicamente. aut sticlute si poate spre sf saptamanii iti fac o vizita. Iti multumesc mult.
rein spune:
Diana, puteam sa bag mana in foc de Alex. In afara de povestea maratonului te rog mult de tot sa scrii si povestea acestei mari batalii pe care a dus-o Alex (daca nu ai facut-o deja) si voi pe langa el, ca mic suport motivational pentru altii si pentru el, mai tarziu. Sunt sigura ca ar iesi ceva de dat la gazeta.
Tzuna, trec in fiecare zi cand nu ploua. E in drumul meu catre si de la gradi (de 40 de min. dus si tot atat intors pe jos, auzi Kitty?).
Intru si intreb, chiar am vazut unii in vitrina frumosi ca niste conduri de Cenusareasa. (nr. 22 la incaltari poarta Calin cel mititel la noi).
Apropo de acea fetita. E un subiect care m-a framantat o vreme, asta cu lipsa vorbirii. La Petrisor in grupa mica de anul trecut (stiti ca el a fost 2 luni la gradi imediat dupa ce a implinit 3 ani) era un baietel de 5 ani care nu vorbea deloc. Scotea numai sunete disparate. Dar intelegea tot si avea mimica de om normal. Era foarte afectuos, nu stiu de ce capatase drag si venea inainte sa apara Petrisor si ma lua in brate sau de mana.Eu vorbeam normal cu el si ma bucuram sa-l vad. Dar nu puteam sa-mi explic problema lui. Parintii pareau ok, iar comportamentul lui nu trada o problema fizica. Sa fi fost tot autism?
m-a impresionat oricum, mai ales la serbare, el nu a capatat nici un rol, nici o poezie, ca evident nu avea cuvintele la el, iar duamnele nu au fost in stare sa-i gaseasca ceva potrivit, un dans, un joc de mima. A fost trist ca nu l-au implicat.
roxanici spune:
noi cam asta am facut anul trecut in casa. ultimele 4 is di nsezonul 2010.
aveam/am ceva idei de activitati insa rares nu e mereu dispus si nu foarte receptiv asa ca trebuie sa ma mulez dupa el, sa fac dupa cum are el cheful.
anul trecut am facut in mare parte chestii de lipituri, colorari, forme, etc. anul asta aveam de gand sa fac chestii mai inteligente care includ si elemente de matematica si altele insa se pare ca trebuie sa mai am rabdare cu rares
ma inspir de pe la gradi si fac chestii asemanatoare cu ce au facut ei in sapt respectiva, de pe net, din revistele pt copii, din sesame street... ma mai gandesc si io, etc.
ce idei aveam pt acum...sau ce sa urmareasca activitatile de acum:
- grupat elemente in multimi dupa forma, marime,asemanari
-serii de figuri din care lipseste una si el tb sa completeze, sau serii pe care trebuie sa le continue (e o poza cu asa ceva)
-imagini cu diferente pe care el tb sa le gaseasca
- numarat
- ceva litere cu tot cu caligrafia lor.
-
no, io am idei multe si unele marete dar de multe ori rares imi taie elanul ca nu vrea sa faca asa ca maadaptez la el.
in timp ce facem ce facem mai includem si cuvinte in germana, atat cat stiu si ioo, ca io nu stiu deloc dar primesc hartii de la gradi cu ce au facut in sapt respectiva si invat si io si repeta si el; el de multe ori ma corecteaza la pronuntie.
na, ca m-am intins cat o zi de post; sa stiti ca activitatea dureaza max 20-30 min, restul joaca la greu cu masinutele.
acum mai nou vad ca ii place sa faca si joc de rol, el e tatal si io copilul si fac ce zice el, nu va zic ca ne copiaza exact comportamentul nostru din realitate si replicile; pana si tonul pe care imi zice coincide.
Diana mai are multe idei de activitati, poate vrea sa le impartaseasca aici.
btw, felicitari pt maraton si bravo lui alex. ce traseu a avut maratonul?