Albinute & bondari de mar-apr '07 (149)
Raspunsuri - Pagina 19
madybulancea spune:
Buna...ohhhhh butoi,acolo sunt si eu de mult timp... nu vad nici o luminita de la capatul tunelului...cum zic ca a trecut o perioada grea si sunt un pic linistita,cum pac mai pica o bomba....azi dimi ma gandeam,ce ar fi daca nu m-as mai da jos din pat si as sta si as zace...nu am chef de nimic...
Poze Razvanelu vechi
poze razvanelu noi
madybulancea spune:
Pisik,rein multa sanatate! si razvi avea dimi nasul infundat...
Poze Razvanelu vechi
poze razvanelu noi
tzuna spune:
PISIK- nu,nu este numai a ta bolnava mai sunt si altii dar parintii mai iresponsabili ii duc la gradinita, asistenta si ea iresponsabila ii primeste si tot asa. Si nu sunt absurda dar daca copilului ii curge nasul rau si daca mai si tuseste mi se pare putin deplasat sa-l duci la gradi.Poate nu a facut febra (poate nu inca). oricum acolo nu se ocupa cum trebuie de un copil bolnav in sensul ca nu sta nimeni sa-i sufle nasul bine, sa-l hidrateze etc. Poate respectivul e mai puternic dar restul? Sau stai ca am uitat: la noi in Romania e povestea aia cu capra vecinului.
Oricum ce povesti am auzit eu pe la gradi cum ca le dau copiilor dimineata nurofen si panadol sau 1 fiola de algocalmin (eu stiam ca nici nu se da la copii dar in fine)ca sa nu faca febra si sa-i poata aduce destul de fresh..... Asta este isi bat joc de copiilor lor dar si de ai nostri.
Maria pentru ca e sanatoasa merge la gradi dar nu stiu cat o va tine ca la ea la grupa tusea un baiat azi.... si pe ala l-am vazut eu dar cine stie altii....
diana_jors spune:
Poate parintii acelor copii nu au cu cine sa ii lase acasa si nu isi mai pot lua concediu medical, poate lucreaza "la negru" sau poate au terminat cele 30 de zile de medical la care au dreptul in decursul a 12 luni sau poate daca renunta la o parte din banii lunari nu se mai pot descurca... Eu sunt absolut convinsa ca nimeni nu isi bate joc intentionat de nimeni, doar ca unii nu au/gasesc alta solutie... si mai sunt convinsa ca nici unui parinte nu ii convine sa isi vada copilul bolnav. Eu cred ca unora chiar le este mai greu decat ne e noua...
Diana de Alex (23 aprilie 2007)
Alerg 42 pentru o sansa
"When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever." (Dick Beardsley)
gabi78 spune:
Da, nu invinovatiti parintii care isi aduc copii cu un inceput de sau chiar bolnavi. Sunt copii care sunt adusi la gradinita de la 6.30. Credeti ca ii aduc la ora aia ca sa nu ii lase sa mai doarma o ora in patutul lor cald?
Eu stiu sigur ca nu.
Am fost samabata seara si am facut ceva cumparaturi (lapte, branza, apa .... d-ale gurii). Ceea ce am cumparat nu ne ajunge intreaga saptamana si vom cheltui tot pentru mancare inca ceva bani. Am facut o socoteala si cu banii pe care noi i-am cheltuit pe mancare altii sunt nevoiti sa traiasca toata luna! Inchipuiti-va ca acesti oameni sunt fericiti ca au prins loc la o gradinita cu program prelungit si dau 9 lei/zi si copilul lor mananca 3 mese consistente. Acestia sunt oamneni care nu isi permit sa intarzie la servici nici macar 10 minute si nu isi permit nici sa nu isi duca copilul si sa stea cu el acasa.
Nu judecati gresit oamenii.
Kitty spune:
Uite-ma si pe mine din fundul butoiului, n-am nici raze de soare, n-am nimic...dar daca gasesc pe undeva va trimit si voua ca vad ca e intunecat rau in stup.
Inteleg toate punctele de vedere, am fost si in partea indignata de parinti care duc copiii bolnavi la gradi...si in partea cealalta in care am dus pe Raul foarte tusitor, ca nu-mi permiteam sa mai stau acasa si el se imbolnavea rar, dar cand se imbolnavea tusea o luna dupa ...
Pe de alta parte ganditi-va ca multe boli sunt contagioase intainte sa se vada simptomele. Giulia a facut conjunctivita de 2 ori de cand a inceput gradi, de fapt nu stiu, a luat iarasi sau i-a revenit..oricum e plin la gradi, are si una dintre educatoare.
Pisik stiu cum te simti. Imi vine sa-ti spun sa o mai lasi acasa daca poti, sa incerci sa o duci cand nu e asa sezon de boli.
tzuna spune:
DIANA- ai dreptate in mare, nu ne place sa vedem copiii bolnavi, am face tot ce e mai bine pentru ei si totusi te asigur ca sunt si exceptii. Nu au cu cine lasa copiii? Pai eu am... a, da am bona si uneori tb sa-i dau 50lei/zi ca sa stea cu Maria si crede-ma ca ajung sa merg la serviciu degeaba. Iar asta cu nu au cu cine lasa copilul iar se rasfrange asupra tuturor ca e ca un cerc vicios. Azi il aduce unul bolnav ca nu are cu cine-l lasa, maine altul si tot asa plimbam viroza prin gradinita. Unii au bunici si stiu sigur ca ar avea cu cine-l lasa dar il aduc la gradi ca asa se face imunitatea. Daca toti ar fi mai cu simt de raspundere s-ar reduce la jumatate numarul virozelor din gradinite.
Maria anul trecut din cauza nebuniei cu gripa porcina (cand nu primeau nici copiii care stranutau de cateva ori consecutiv ca sa nu mai vb de muci si tuse) la maria la grupa mica pana in februarie aproape ca nu au lipsit copiii. ea desi era in primul an la gradi nu s-a imbolnavit deloc in ciuda iernii f geroase si a transportului cu metroul. Apoi ... jale, a trecut povestea cu gripa , au primit copiii putin raciti si a inceput calvarul. Si Maria si alti 3 copii au fost internati la sf. lui februarie si de atunci virozele s-au tinut lant pana in mai. Asa ca nu ma poate convinge nimeni ca lucrurile ar sta altfel. Iar povestea cu algocalminul e reala. Ala e parinte responsabil?
gabi78 spune:
Buna dimineata!
La noi ploua ploua ploua .....
Tudor a refuzat sa deschida ochii, asa ca l-am imbracat dormind, a plecat cam motaind si nespalat nici pe dinti nici pe ochisori. La olita nu a vrut sa stea si a mormait doar "o sa fac la gradinita".
Kitty spune:
Buna dimineata!
Si la noi ploua, copiii s-au trezit greu, smiorcaiti.
Giulia aseara ne-a tras un spectacol cu "Capra cu trei iezi" ne-a cantat cantecelul cu vocea caprei, apoi cu vocea lupului, ne da detalii horor despre cum a mancat lupul iezii . Apoi le imita pe educatoare cu tot cu gesturi. Imi pare rau ca nu stiu sa ma bucur mai mult de ceea ce fac, in schimb ii tot cert, sunt cu gura pe ei.
Citesc niste subiecte de pe forum in care se vorbeste mult despre relatia dintre copii si parinti si ma culpabilizez pentru ca mi se pare ca gresesc foarte mult si le fac rau pe termen lung. Mi se pare ca teorie stiu destula, dar firea mea mai navalnica si setea mea de a face foarte multe lucruri, de a nu renunta la nimic, ma face sa nu fiu consecventa si echilibrata in relatia cu ei. Incerc din greu sa invat sa numar pana la 10, 100, 1 milion pana sa reactionez cand sunt foarte nervoasa.
....mda...recunosc ca am mult timp sa ma gandesc zilele astea, sper sa iasa ceva bun din asta.
A dat cineva cafea?
o dau eu...atunci.
Kitty spune:
http://www.youtube.com/watch?v=PDa1Ek3LVlc&feature=player_embedded
Am gasit asta pe forum si mi-a placut...aviz dependentilor.