Albinute & bondari de mar-apr '07 (149)
Raspunsuri - Pagina 16
rein spune:
Eu le-am facut exudat nazal acum o saptamana, am luat rezultatul azi, au amandoi streptococcus pneumoniae (o tulpina care nu e acoperita de prevenar evident).
Partea buna e ca dr. i-a controlat in nas, gat si urechi si chiar sunt bine, vindecati, ne-a zis ca acum sunt purtatori sanatosi si nu e nevoie de antibiotic. Ca trebuie sa ne ingrijoram daca fac temperatura.(ne-a felicitat ca, vai, ce luptator organism au)
Asaaa, asta era situatia azi, ca in seara asta Petrisor a inceput cu o tuse proaspata si niste muci transparenti noi-nouti.
La gradi azi era o fetita care plangea de zor ca ii era rau, avea mucii pana la brau si temperatura... io chiar nu inteleg de ce doamnele nu cheama parintii prin telefon. Mie daca mi-ar da un bip as zbura.
elpower spune:
Fie-mea azi la gradi a "acuarelorat" cu degetele pentru ca nu i-a mai lasat cu pensula. Probabil faceau prea multa mizerie. Bine ca m-am prins ce vrea sa zica.
Rein, sanatate la pitici!
Diana, Andra, Tzuna nu exista cuvinte pentru a exprima dezamagirea, tristetea si amarul pentru ce se intampla in tara asta. Multa putere!
ioanaradu spune:
buna dimineata!
sanatate bolnaviorilor!!
matei e bine, inca are un rest de tuse. e in continuare in "delegatie" la bunici si acolo va ramane pana pe 7 noimebrie.
eu m-am ales cu un microb la ochi ... din aer. m-am trezit ieri cu o durere la ochiul stang si cand m-am uitat aveam ceva care semana a urcior. toata ziua m-au durut ochii f tare si cum mie imi inainteaza dioptriile lunar, m-am cam speriat. mi-a dat dr niste picaturi si deja e putin mai bine. totusi tratamentul este pt 2 saptamani.
diana avocatul ce zice? si de unde chestia asta? s-a autosesizat justitia sau e o gaselnita de a avocatului soferului vinovat?
activitati in casa: desenam pe o coala mana lui si de acolo dezvoltam in sensul ca eu tai de prin ziare diverse forme si le lipim la mica intelegere, dupa imaginatie. am mai cumparat de la librarie coli autocolante colorate si taiemd e acolo forme si lipim pe foaie, facem ceva colaje. mai coloreaza. isi face scenarii cu masinutele si cu jucariile lui. jucam tenis ... mai avem un joc care nu stiu cum se cheama ... sunt 2 sfori cu manere si pe sforile alea se plimba o bila. trebuie sa tragi cu putere de ambele sfori ca sa se duca bila cat mai aproape de celalalt. (sper ca ati inteles ceva ) se uita la desene animate. nu are rabdare sa-i citim povesti. seara imi spune: hai zi-mi o poveste scurta sa ma culc ca mor de somn!! si trebuie sa-i spun povesti cu un baietel, el completeaza-pe care il cheama matei, si care face diverse lucruri.
mai avem in casa un topogan maaare pe care se da, isi da jucariile, masinutele, isi face "pod" din el, etc.
atat deocamdata. poate in iarna asta imi mai vin idei. asta dc are si el chef ... ca dc nu, greu il implic.
sa aveti o zi buna si un weekend de toamna cat mai frumos!
gabi78 spune:
Buna dimineata!
Nu am citit ce ti s-a intamplat Diana, dar indifirent ce este imi pare rau ca ai probleme si sper sa fie bine. Am un prieten avocat in Bucuresti daca ai nevoie, caci am citit ca e ceva cu avocati.
Pisi ... pentru Nora.
Acum, in legatura cu acomodarea asta .... eu am mai scris voi ziceti/faceti ce vreti. Tudor a fost ok 3 zile si apoi dai si plangi si urla si tipa. Nu toata ziua, doar dimineata si la pranz. Incepuse noaptea in somn sa se zvarcoleasca si sa spuna ca el "nu vrea". Am vorbit cu medicul si mi-a dat sa ii dau un siropel pe baza de plante (musetel si tei) dimineata si seara cate o lingurita. Ei bine sa stiti ca de mai bine de o saptamana Tudor nu mai are starile respective, doarme foarte linistit, iar gradinita atat dimineata cat si la pranz se uita asa miorlait si zice "mi-e dor de mami" si atat. Nu mai plange, nu mai tipa .... nu e tocmai fericit, adica nu va inchipuiti ca sare din pat in pantofi sa ne traga de manecaa sa plecam , dar nu se impotriveste, nu face mofturi .... deci siropelul asta l-a ajutat sa fie mai calm. Eu ii zic Nesimtzol...
Jurnalul de sanatate la noi este cam asa: Tudor are la activ 5 tipuri de sirop de tuse. Cel mai recent (ca inca nu zic ultimul) este un Favitusin cu care dupa 2 zile deja tuseste de 2-3 ori/zi.
Bianca trece printr-o perioada mai dificila. A facut febra cam mare, o dor si are gingiile inflamate, tuseste extrem de rau si mai ales noaptea si are si nasul infundat si muci verzi si grosi. I-am dat si ei siropul aceste de tuse si a avut si la ea efect bun. Azi-noapte a dormit toata noaptea fara sa tuseasca, asa ca e spre vindecare. Noptile trecute am avut episoade si de 2 ore in care nu a putut sa doarma si se linistea foarte greu.
Sanatate multa tuturor si sa citesc numai vesti bune!
ralualexandrei spune:
Neatza poftiti la .
Gabimulta sanatate Biancai si lui Tudor.E bine de retinut siropelul,eu i-am dat lui Eduard Rinathiol si nimic,tusea persista nu asa rau dar oricum,asa ca am zis basta,l-am trecut pe ridiche cu miere si e mai bine.Maria a inceput si ea sa tuseasca dar rarut insa ii dau si ei sa nu se agraveze tusea.
Ioana sanatate multa si tie si lui Matei!
Cam asta e ,va doresc o zi buna si un weekend fain,noi participam la un botez si Edy nu are pantaloni,i-am luat din Auchan si ii sunt mici,i-am luat pt 5 ani,ma duc in seara asta sa-i iau altii mai mari.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 albumul no2
Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!
elpower spune:
'Neata!
Andra, eu pentru Thea, in general iau hainute pe care scrie ca ar fi pentru 6 ani. Desi pantalonii se intampla sa fie uneori lunguti, ii scurtam si ii purtam.
Gabi, multa sanatate la pitici! Acum isi paseaza de la unul la altul raceala. Tare greu trebuie sa fie, mai ales ca Biencuta e si in perioada eruptiei dentare cand oricum organismul e slabit. Multi si sa rezisti in front! Referitor la siropel e vorba cumva de Calma Baby sau de Alinan Kids? Ca Thea mea a inceput sa nu vrea sa mai adoarma seara cam de o saptamana si ne chinuim cate 2 ore pana se face aproape 11. M-am gandit sa ii iau ceai de tei sa ii dau seara, dar ma indoiesc ca ar accepta ea sa bea o cana de ceai la culcare.
pisikuta spune:
hello!
siuta, multumim! avem si noi ceva similar, de la editura litera, prima carte de matematica si una ptr dezvoltarea gandirii. aia de matematica e foarte misto.
am comandat si eu, azi, la teora:
1. coloreaza si rezolva, 100 teste, intrebari, etc
2. ma joc si invat - activitai practice 3-4 ani si 4-5 ani
3. oare de ce rasare soarele
din colectia oare de ce aveau multe titluri, astept sa vad asta cum e, ca sa mai luam cate ceva.
gabi: te nteleg perfect. nora s a zvarcolit primele 4 nopti si ea, se dadea jos din pat, continua sa vorbeasca si gesticuleze cu ochii deschisi, dar in visare inca, si plangea continuu, acolo, acasa, zi si noapte. am vb cu psihologul de la gradi si au stat impreuna o zi, am luat o relaxata. nu voia in continuare la gradi, dar n a mai plans acasa, doar dimineata acolo.
ceai de tei i am dat la greu si eu, ca tot a tusit de o luna incoace.
multa sanatate biencutei!
rein: nu pot sa cred. cum sa nu sune dupa parinti? si daca i se face si mai rau, nu sint raspunzatori ca n au facut nimic? sanatate lui petrisor!
jo, sper ca azi esti mai bine. sigur era din aer sau te ai uitat tu dupa careva asa, mai luung si apasat?
andra: distractie placuta la botez si lui bebe sa i fie de bine crestinarea! inteleg ca nu esti nasa de data asta. ando, cand or incepe nuntile la toti copiii botezati, sa te tii!!
am intrebat la gradi, si la noi se dau lucrarile la sfarsit de trimestru.
nana, daca tot a plans pe acolo zilnic, e in atentia tuturor. ingrijitoarele o ajuta foarte mult, sint foarte atente cu ea. eu ma simt cumva datoare ptr asta. dar, in ciuda anilor care m ar cere mai matura, am inca o mare retinere atunci cand trebuie sa ofer ceva. mi e teama si de reactia celuilalt. acu', intrebarea mea este: se da ceva in plus ingijitoarelor(e o gradinita de stat), e o practica curenta?
o zi usoara la toata lumea!
pisikuta spune:
am mai vrut sa va zic de hartia aia autocolanta, color, ca am luat si eu dar e ceva de groaza sa i dezlipeste spatele.
giovanella, tu cum te descurci cu ea?
nora mare fan decupat si lipit, dra cu aia nu poate deloc, asa ca i da cu lipici pe spate....
ioanaradu spune:
pis e ok.
acum ca ai zis de decupat am si eu o intrebare: ai vostri decupeaza singuri??? ca noi inca nu i-am dat foarfeca in mana si parca as mai amana putin momentul.
pisikuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ioanaradu pis e ok. acum ca ai zis de decupat am si eu o intrebare: ai vostri decupeaza singuri??? ca noi inca nu i-am dat foarfeca in mana si parca as mai amana putin momentul. A fost o data o printesa ... Emma! Bazar - Bogdan are nevoie de noi! Ioana mamica lui Matei Stefan 12.03.2007 Matei, mami si tati te iubesc mult ... mult ... mult de tot! |
da, singura, dar sint langa ea. am inceput cu o forfecuta boanta, dar nu s a descurcat prea bine cu aia, ca era prea mica si ti trebuie finete. acum decupeaza cu o foarfeca mare, de papetarie.
la inceput mi a tremurat inima la fiecare miscare a manutelor ei. acum sint mai relaxata.
zi cu hartia aia autocolanta, cum de o dezlipesti, ca mie nu mi iese.
pup!