Albinute & bondari de mar-apr '07 (149)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Siuta spune:

Au sosit cartile de la Teora. Sunt asa de dragute ! Tzuna, luam legatura.
Aseara am avut o surpriza cam neplacuta: Anastasia s-a trezit pe la 12 noaptea plangand, nu am putut sa o calmrz nicicum, mi-am dat seama ca vrea sa faca pisu dar nu am reusit sa o pun pe olita. S-a dat singura jos din pat, a topait vreo 2 minute dupa care a facut pisu pe ea si s-a potolit brusc. Am schimbat-o deja adormita... sper ca doar a visat ceva urat ...De dimineata nu parea sa-si aminteasca ceva si a plecat vesela la gradi .
Pupam copilasi suparati si smiorcaiti ( si noi suntem idem )

Andreea, mamica de Anastasia si bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lumi_Nag

Buna dimineata!
A inceput si George gradinita si de bine ce a inceput s-a si imbolnavit deja de 2 ori.De maine cred ca il vom duce din nou ca e spre bine. La optionale am avut de ales intre germana, engleza, karate si dans.Am ales germana si dans.A prins doar cate o lectie din fiecare, dar nu prea coopereaza.E cel mai mare din grupa si cred ca de asta nici nu se joaca cu ceilalti copii.Intotdeauna l-au atras copiii mai mari decat el, in special fetitele. Probabil se joaca mai frumos sau mai pe placul lui, iar in grupa lui sunt copii care nici 3 ani nu au. Educatoarea zice ca e prea retras, nu vrea sa asculte povestile si poeziile ei si nu mananca nimic. Totusi acasa ne spune o poveste de la gradi pe care a invatat-o, face gimnastica si spune in acelasi timp exact cum fac ei la gradi...deci totusi e receptiv desi aparent nu este atent. Cu mancarea nu stiu ce sa ma mai fac cu el. Vine mort de foame pentru ca acolo nu accepta sa pape decat painea sau suplimentul (ceva dulce).A incercat sa-i dea cate ceva in gura educatoarea dar nu accepta. Probabil asa isi manifesta el protestul pentru ca il ducem la gradi impotriva vointei lui.
Cineva mi-a zis sa-l dau la grupa mijlocie pentru ca e marisor pentru grupa mica si nu prinde grupa pregatitoare...va merge direct la scoala.Stie cineva daca la varsta lui as putea sa-l mut la mijlocie? Nu stiu daca nu ar sari cumva peste o etapa esentiala.
Sper ca nu v-am plictisit cu mesajul meu luung, dar intru mai des pe la bazar si m-am gandit sa mai scriu si aici doua cuvinte
O zi faina!

Luminita, mami de ingerasul mult iubit George Catalin
Povestea minunii noastre in imagini,
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3e42c4b9e14d94094845f0" target="_blank">19.03.2007

Din cate intelesesem eu, doar grupa pregatitoare e esentiala pentru scoala. Restul grupelor sunt optionale. Adica, daca vrei si ai posibilitatea il poti duce linistita la grupa mijlocie. Acolo poate ca vor fi un pic mai disciplinati copilasii, insa lucruri cu mult diferite nu cred ca fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madybulancea spune:

Neatza... calda pentru voi....

Lumi poti sa incerci sa vorbesti pe acolo la gradi!

O zi usoara!

Poze Razvanelu vechi

poze razvanelu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi_Nag spune:

Buna!
Ela, Mady, va multumesc pentru raspunsuri. O sa intreb cand ajung la gradinita dupa ce se face Jiji bine. Desi o sa-mi para rau dupa actuala educatoare, nu cred ca am incotro. Oricum o sa cer si parerea ei si eventual parerea directoarei.Pe de alta parte sper ca la grupa mijlocie au oarecare imunitate deja si nu se va mai imbolnavi asa des.
In alta ordine de idei...m-am inspirat si eu din site-urile care le-ati dat cu cateva zile in urma si vom incerca sa facem si noi ceva lucru manual.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Buna!

Am avut o zi plina dar suntem bine si eu si Maria. Eu mai putin de fapt pentru ca ma doare gatul groaznic si nu stiu ce sa mai iau.

Maria... pai am intrat sa o laud ca e o fetita minunata. Exceptamnd mataiala de dimineata de la gradi ca ea vrea sa stau si eu acolo... Deci nu ca nu-i place dar sa stau si eu....Profesoara de engleza mi-a laudat-o ca este atenta si a raspuns la lectie a primit o bulina cu fata zambitoare), educatoarea a laudat-o ca se joaca frumos iar in seara asta afara a fost singurul copil care a dat jucarii si altora si s-a jucat cel mai frumos....(zise cioara).

Mergi la inceput

'Neata! O mare si tare la oferta!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui tzuna

Buna!

Am avut o zi plina dar suntem bine si eu si Maria. Eu mai putin de fapt pentru ca ma doare gatul groaznic si nu stiu ce sa mai iau.

Maria... pai am intrat sa o laud ca e o fetita minunata. Exceptamnd mataiala de dimineata de la gradi ca ea vrea sa stau si eu acolo... Deci nu ca nu-i place dar sa stau si eu....Profesoara de engleza mi-a laudat-o ca este atenta si a raspuns la lectie a primit o bulina cu fata zambitoare), educatoarea a laudat-o ca se joaca frumos iar in seara asta afara a fost singurul copil care a dat jucarii si altora si s-a jucat cel mai frumos....(zise cioara).

Bravo Mariuca! Fetita cuminte si frumoasa are mami, ca merita pe deplin!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Siuta

Au sosit cartile de la Teora. Sunt asa de dragute ! Tzuna, luam legatura.
Aseara am avut o surpriza cam neplacuta: Anastasia s-a trezit pe la 12 noaptea plangand, nu am putut sa o calmrz nicicum, mi-am dat seama ca vrea sa faca pisu dar nu am reusit sa o pun pe olita. S-a dat singura jos din pat, a topait vreo 2 minute dupa care a facut pisu pe ea si s-a potolit brusc. Am schimbat-o deja adormita... sper ca doar a visat ceva urat ...De dimineata nu parea sa-si aminteasca ceva si a plecat vesela la gradi .
Pupam copilasi suparati si smiorcaiti ( si noi suntem idem )

Andreea, mamica de Anastasia si bb2

Macar Anastasia se ridica din pat, dar Thea nici nu ma lasa sa o pun pe olita noaptea, asa ca inca nu renuntam la pampersul de noapte. Am avut si noi ceva tentative esuate tocmai pt ca plange si se zbate cand vreau sa o pun pe olita, dar in minutul urmator da drumul pe ea. Oricum nu ma stresez, probabil ca, la fel ca si in toate celelalte cazuri, va renunta si la asta cand va fi pregatita. Acum nu e inca. Mai exista cineva cu pampers de noapte la varsta asta? Asa de curiozitate. Daca tot m-am trezit cu chef de , macar sa pun si intrebari stupide, nu?

Mergi la inceput

Despre gradinita, ce sa zic? Bag seama ca am inceput-o si eu odata cu ea ca nu-mi mai revin din raceli. De cand a inceput am luat amandoua antibiotic odata iar pe mine iar m-a luat. Nu ca ea ar fi mai bine, dar macar nu se plange de nimic, inca. Doar muci si , din cand in cand, cate un acces de tuse. Facem o cura de salina sa vedem ce-om rezolva cu asta. Dupa 4 zile deja noaptea nu s-a mai infundat si a dormit si ea linistita.
Pe partea cealalta, cu doamnele tot nemultumita sunt, in special de cea mai in varsta care, desi se pare ca face cele mai multe activitati cu ei, nu se comporta tocmai ok. Nu dezvolt subiectul deocamdata. Mai asteptsa ma lamuresc ce si cum. Pe Thea a laudat-o cum ca, la o lectie despre iepurasi grupati pe multimi de mare si mic ar fi povestit/ "verbalizat" Thea foarte frumos. Deh, macar sa se distreze si ea acolo un pic.
Va pupicesc si sper sa aud doar vesti bune de la voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisikuta spune:

'neata!

siuta si tzuna, ce carti de la teora? scuze, nu am avut timp sa citesc din urma inca...

tzuna, eu stau si ma ntreb daca te ai enervat/suparta vreodata pe maria. e un copil atat de bun. sau esti tu o mama foarte echilibrata. ori si una si alta. n am citit sa te fi plans de toanele mariei, de negativismul mariei, de schimbarile la care au raspuns tipic la fiecare varsta si care pe multe din noi ne au speriat, suparat, cel putin la inceput. cand imi mai pierd cumpatul cu nana ma gandesc uneori la tine, sa stii!

nana mea a reinceput gradi azi, a fost tot un plans. la 1 o iau, stau cu inima stransa pana atunci.

va pup.

Mergi la inceput