Fulguleti de nov-dec 2006 (234)
Raspunsuri - Pagina 9
ruxandra_sb spune:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/doua-ore-la-tv-sau-pc-provoaca-probleme-psihice-copiilor-908694.html
..adevarata fericire in tine rasare si-n tine infloreste si leaga rod, cand ti-ai pregatit sufletul pentru ea. (Alexandru Vlahuta)
ruxandra_sb spune:
Dani,
De ce sa nu-l scoateti putin afara.. mai ales daca n-a mai facut febra si este vioi. Profitati de vremea frumoasa.. fara vant, lalala.
..adevarata fericire in tine rasare si-n tine infloreste si leaga rod, cand ti-ai pregatit sufletul pentru ea. (Alexandru Vlahuta)
Laura13 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ruxandra_sb Dani, De ce sa nu-l scoateti putin afara.. mai ales daca n-a mai facut febra si este vioi. Profitati de vremea frumoasa.. fara vant, lalala. ..adevarata fericire in tine rasare si-n tine infloreste si leaga rod, cand ti-ai pregatit sufletul pentru ea. (Alexandru Vlahuta) |
pana acum nu am avut voie sa il scoatem afara deoarece diferentele de temperatura ii fac f rau. asa ni s-a spus, asa am facut. oricum, abia de ieri e vremea mai buna la noi.
azi cand vine doctorita sper sa avem liber ...
Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
Donia spune:
Multumiri pentru urari si sustinere!
N-am mai bolit de mult asa rau, dar macar acum am terminat cu febra si mai sunt capabila sa stau pe picioare. Insa acum am ramas cu tusea... eh, macar sunt pe drumul bun.
Laura, e grozav Dani, auzi, sa-si faca singur injectia Ma bucur ca e mai bine, poate scapa de branula. Tu cum esti, ca parca te luase si pe tine?
Lory, multa sanatate fetitei!
ruxandra, si ce zice boier G in germana? (cu traducere, please ) Voi vorbiti cu el in germana acasa?
Asa si la noi cu alegerea activitatilor, au centru (zona) de citit, de arte, de bucatarie, de constructie etc.
danutz, ce dulce Rares cu fetita, chiar emotionant, ai motive sa fii mandra de el! M-am uitat si eu la o parte de poze, tare frumoase si multumesc mult pentru descriere, vreau sa merg sa le vad pe toate.
Ma duc cu tusea mea cu tot... of, ca raman fara gat in curand! Ce enervanta tuse!
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Donia spune:
danutz, tare interesanta calatoria!
Ce m-a amuzat ghidul cu "Alo, familia, adunarea"
Oh, sa lesin cand am vazut Star Wars! I hear you sister, cu pelerinajul! Wow, ai fost pe Tatooine, iti dai seama???
Sunt uimitoare locuintele alea in stanca, si cata simplitate... Minunat si in asezarile romane, e ca o calatorie in timp. Si desertul, si oazele, multumesc mult pentru ca ti-ai facut timp sa pui descrierile
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Laura13 spune:
a fost doctorita, a plecat doctorita.
dani este vizibil mai bine, acum are murmur la ambii plamani, ceea ce e bine ... nu stiu de ce, dar cica e bine.
totusi mai stam pe cefort inca 2 zile, ca sa fie 5 de toate, apoi vom continua cu antibiotice pe cale orala.
am aflat ca pneumonia se trateaza cu 7-10 zile de stat in pat, fara efort - sa ne spuna donia daca e adevarat - de asta nu avem voie afara. totusi ni s-a dat voie la plimbari scurte, cate 15-20 min, la soare, fara alergat/topait/fotbal/parc/etc., doar in plimbare si doar la pranz cand e ceva mai caldut afara.
eu is beteaga, rau, ma cam doare in capu' pieptului cand tusesc, curge nasul ceva de speriat si stranut la fel ... cu foc si dragoste.
dar dani e mai bine, asa ca moralul e sus sus de tot.
donia multa sanatate.
pup gasca.
Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
iulia-stefy spune:
Va ofer o
danutz, un cavalerului.
Laura, felicitari lui Dani si multa sanatate la amndoi.
Donia, multa sanatate si tie.
danutz spune:
Repede repede pana nu uit si pana nu trag altii de mine
Ruxandra, gradi lui G e privata? Nici la Rares nu-i obliga la activitati. Nu prea stiu cum e cu alea facultative, fiindca nu l-am dat. Sunt si putintei copii in grupa si 2 educatoare, iar cativa copii au si optionale pe care le fac separat cu altcineva, deci la activitatile colective sunt de fapt maxim 8-10 copii. Au timp sa se ocupe diferentiat de fiecare in parte. Rares are asa o inclinatie spre matematica, face deja tot felul de combinatii cu cifrele( nu zic ca stie sa adune sau sa scada dar e pe aproape) si asta fara vreun efort. Engleza nu se prinde deloc de el, insa invata in zbor cuvinte in franceza, e mai melodica si se pare ca are ureche muzicale. Adica ceva de genul imi zice:- Ghinda e "au bas", "Zboara a haute alluette"
O varza pentru cineva din afara, dar eu inteleg exact ce vrea sa zica si ma bucuraaaa. Noi inca suntem in intarziere cu limbajul, cuvinte spuse foarte pocit, nu-l zice nici pe R, pe C il inlocuieste cu T, si face doar propozitii simple. Am rabdare, fiindca in ultimele 3 luni oricum a facut mari progrese. Nu m-am gandit inca la logoped, am in familie si cazul varului meu care a inceput sa vorbeasca bine la 5 ani abia.
Despre Tunisia- off topic, pentru cine nu intereseaza scroll.
Este foarte obositor. Transferurile aeroport hotel si invers dureaza cam 5-6 ore, fiindca este un singur autocar care merge si lasa turistii in toate statiunile, care statiuni sunt rasfirate pe o distanta de litoral de 400 -500 km. Dar au autosttrazi
Pe noi ne-a sfatuit cineva in nici un caz daca copilul are sub 7 ani sa nu-l luam. Ajunsi acolo i-am dat dreptate fiindca
-intr-adevar e foarte obositor derumul
-mancarea este ciudata, foarte condimentata, ei folosesc o pasta din ardei iuti (harissa) pe care efectiv o pun in orice mancare. Nu stiu zau ce ar fi putut manca un copil, nu exista bufet special pt copii, fiindca eu una m-am deranjat rau la stomac din prima zi si chiar daca am luat medicamente tot timpul, nu mi-a trecut decat dupa ce am ajuns inapoi acasa
- apa potabila este o problema: cea de la robinet nu se poate consuma de noi, tunisienii o beau, dar pt noi e o bomba, cea imbuteliata nu se gaseste chiar peste tot si e scumpa. Chiar si cea imbuteliata mie una nu mi-a inspirat mare incredere
- la hotel, orele de masa sunt ciudate: adica dimineata e ok relativ dar cina se serveste de la 7.30, adica ora 9.30 ora noastra. Foarte tarziu si nu poti sta pana atunci, trebuie sa mai consumi cate ceva.
La restaurantul hotelelor nu te lasa nicaieri sa iesi cu mancare, de nici un fel, nici macar un mar sau un croisant. Pt Rares care nu mananca decat in camera eventual cu TV-ul deschis, ar fi fost o mareee problema. Plaja e ok, decat ca nici gand sa poti face topless.
Piscinele au apa cu foarte mult clor, chiar si cele pentru copii, o problema si asta. Nu prea au dotari pt copii, adica in afara de piscina si un mic mini show de aprox 30-45 min seara, eu nu am vazut altceva.
-nu se merita efectiv sa ajungi in Tunisia si sa nu vezi desertul. Cu copii este extrem de greu. Plecarea in excursia din Sahara este dimineata la 6 in prima zi si la 4 in a doua. Toata ziua esti in autocar. Pt oaze se merge cu jeep-ul care nu are aer conditionat, sau daca are nu i se da drumul decat la peste 50 grade, si care jeep merge cu 110-120km/ora cel putin pe serpentine, pe pista de sare sau urca si coboara dunele de nisip cu panta de 70 grade. Este aventura curata, nu vad cum ar rezista un copil la asa ceva, eu m-am ales cu un ditamai cucui in mijlocul fruntii din aventura asta. Apoi este drumul pe camile, unde nisipul este foarte fin si-ti intra si-n chiloti sa ma exprim elegant. Iar caldura in desert, la 8 dimineata si inceput de octombrie, e peste 35 grade. Imaginati-va cum e in mijlocul verii si la mijlocul zilei.
Eu una nu prea am vazut copii pe acolo decat foarte putini si acele familii stateau doar la plaja si nu faceau excursii.
Noi am cumparat cica un sejur de 7 nopti, ei ziceau 8 zile, dar de fapt sunt 6 zile, fiindca de ajuns acolo ajungi in miezul noptii iar de plecat pleci la 9 dimineata. 3 zile le-am stat efectiv la plaja, alte 3 am fost in excursii. Destul de obositor in excursii. Ziua la plaja erau cam 30-31 grade, apa cam 24-25 grade, perfect pentru mine, soare cam prea puternic pt Cata care a cam stat sub umbreluta.
ce ar mai fi, ah:
- doar tunisienii care lucreaza la hotelurile mari stiu ceva engleza, franceza sau germana. Peste tot, in rest se vorbeste numai araba. Indicatoarele sunt in general in araba-franceza, dar si multe numai in araba. asta e o mare diferenta intre Tunisia si Maroc, in Maroc toata lumea vorbeste franceza, acolo m-as duce si pe cont propriu, in Tunisia nu.
- daca vrei o bere e cam o problema. Nu mai vorbesc de alt fel de alcool. Noi am ales o statiune exclusivista zic ei, un fel de Mamaia mult mai mica si cu un port de iachturi, situata langa un mare oras-statiune. de aia am zis Mamaia fiindca Port El Kantaoiu e langa Sousse, care e un oras mare, aglomerat, murdar mi s-a parut si nu prea sigur. norocul a fost ca aici, in statiune, se mai gasesea bere si chiar si vin, la restaurantele de la hoteluri sau la restaurantele din port, dar foarte scumpa. Au o fabricuta de bere chiar in Port El Kantaoiu, care face un fel de bere slaba si un pic dulceaga, dar buna. O sticla de 0.33 ml, cam 3-4 DT (1 DT-2 Ron), destul de scump.
-Preturile in general destul de mari. Se practica negocierea peste tot, nu si la mancare/bautura. Nu prea ai ce sa cumperi fiindca marfa e de proasta calitate. Poate doar ulei de masline, fructe de sezon (noi am prins sezonul curmalelor) si poate ceva articope de pielarie. Dar nu prea ai cum sa le cari, daca iei cantitati mai mari, fiindca limita de bagaje e de 15 kg cala/persoana si 5kg de mana. In bagajul de mana nu e voie nici cu lichide nici cu mancare de nici un fel, sunt extrem de stricti.
- am auzit tot felul de povesti cum ca din hoteluri se fura. Noua ne-au disparut niste bani dar nu la hotel ci din bagajele lasate in autocar, in timpul excursiei in Sahara. Ni s-a zis ca autocarul e cel mai sigur loc ci ca putem lasa acolo orice fiindca se incuie. Am lasat inclusiv niste bani, nu sume mari insa si ne-a disparut ceva din ei. Nu toti, spre uimirea noastra. nu avea cine altcineva decat soferul, tunisian, fiindca toti turistii coborau din autocar. Am zis la agentie, ne-au zis ca nu au ce sa faca, fiindca ei colaboreaza cu agentii locale pt autocarele din excursii.
-peste tot se practica bacsisul, pt orice. Daca nu dai, trag de tine, fiindca la ei e un mod de viata. La receptie nu am dat, fiindca am fost multumiti cu camera, dar unii au dat cam 20 eur sa le-o schimbe, de exp. Am dat in schimb cameristei- cam 5 DT sa ne asiguram ca ne face curat ca lumea si ne schimba prosoapele. A fost ok asa, mai ales ca m-am si conversat cu ea prieteneste in franceza, de mi-a povestit toata viata ei in 10 min. Nu am facut un calcul in total cam cat am dat bacsisuri, dar daca mergeti trebuie sa le luati in considerare fiindca poate ajunge la sume considerabile.
- in afara hotelurilor e multa mizerie peste tot, iar aici am avut bafta cu staiunea aleasa, fiindca spre deosebire de alte locuri, statiunea asta e foarte curata
Donia, da, am fost in Tatooine, la propriu, fiindca Tatooine e un sat in zona iar Lucas s-a inspirat dupa numele acelui sat Platourile de filmare Star Wars sunt in largul desertului si se degradeaza de la an la an, deci nu stiu cat mai rezista, fiindca nimeni nu baga nici un ban acolo. Chiar ma gandeam la asta, daca s-ar fi filmat undeva in America probabil ca ar fi acolo dezvoltata o adevarata industrie, aici e un mare pustiu, unde ajungi extrem de greu si unde in afara de turisti nu-i nici tipenie de om.
V-am zis de muste? In desert sunt roiuri roiuri de muste, o adevarata invazie, daca nu esti atent iti intra si in gura si in ochi si peste tot.
Mai e o chestie, Romania are traditii foarte mari de turism cu Tunisia. Inainte de primul razboi, a fost un boier roman, George Sebastian, care si-a construit un conac in Hammamet (o alta staiune) si el a pus bazele turismului in zona. Deci ca turisti, romanii sunt destul de bine vazuti in Tunisia,plus ca multi tunisieni invata in Romania, nu stiu cat o sa mai fie asa, fiindca acum au navalit rusii si acolo.
Ca si concluzie: e o experienta inedita,multe lucruri foarte diferite fata de ce stim noi europenii, mi-am dorit mult sa ajung. Clar de mers fara copii, sau cu copii mai mari care sa si intelgeaga ceva. Cu copii mici se poate merge numai la hotel de 5 sau 4 stele (sunt cotate dupa sistemul tunisian, cam 3-maxim 4 stele la noi) si de stat numai acolo, dar eu as merge in Turcia pt asta. All inclusive la ei inseamna doar 3 mese si bauturi incluse gen apa, suc la dozator si eventual ceai si cafea. Atat. Deci nu se merita, e mai rentabila demipensiunea, chiar daca preturile sunt mari, macar poti sa-ti alegi tu restaurantul unde sa mananci.
cam asta, ce vad eu important, daca aveti intrebari, pls feel free
gata, ca scriu la mesajul asta de juma de ora deja si suna tel in draci deja
acs spune:
Danutz, super pozele si explicatiile! Mai trec un rand la lista de calatorii visate.
Foarte scump Rares avand grija de fetita care plangea!
Laura, Donia, multa sanatate!
Uau, Dani isi face singur injectia!