Fulguleti de nov-dec 2006 (234)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

nani, nani pruncusor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

is mandra tare... in sfarsit am pus poze pe picasaaaa... am sa dau un link de invite pe adresa de mail comuna. sau dati pm cu mail-ul vostru, daca nu ati primit deja invite :) nu le mai pun pe public nici picata cu ceara, mai ales e si cu bikini :))) (dar nu de-i mei!)

rox, nu-s impotriva neaparat, doar ca prevenarul a fost inutil, raza lui de acoperire fiind limitata la niste tulpini. in final operatia de polipi, cu toate riscurile implicate, a fost decizia buna in cazul mamarutzei mele. pe incercate

laura, nu le am deloc cu conta...

dandusa, sa sti ca eu m-am gandit la modul serios. si inca de acum 2 ani. trebuie sa fii atestata ca unitate de invatamant prescolara, e un proces complicat de tot, chiar de as vrea sa fac asta pt o grupa de 5-6 copii. si extrem de scump. iar la modul sa fiu eu singura nanny pt copiii altora nu pot, mi-e frica sa-mi asum responsabilitatea pt siguranta mai multor copii. plus ca pretentiile parintilor din partea unei gradi este sa parcurgi o programa stabilita de minister, conceptul de home-schooling este cu totul inexistent in catun la mine, chiar si pt nivelul basic de "invatamant" de 3-5 ani.
in ro nu exista legislatie pt tipul de day-care, ca in canada, de ex.
tu ce-ai inceput exact de intreaba ruxandra? ca io pricep mai greu...

dar daca stiti mai multe despre gradi privata, va rog, nu va sfiiti

acs, am admirat pozele cu maria pe cal acu ceva timp. este un sport minunat, va admir inca o data pt felul in care deschideti copiilor vostri poarta catre frumos... cat despre emotii, eu am la fiecare urcare a lui I. in cires stiu ca nu este termen de comparatie. cunoasterea calului si a tehnicilor se deprinde in timp si iti ofera siguranta necesara atunci cand tii seama de ele..

manu, daca nu apuc sa te sun, iti zic pana nu uit. dupa mutarea la bucuresti, o prietena te va suna, are nr tau de la mine. e o mamica "din umbra".

aelita, adres a facut crize de wheezing? descrierea seamana cu ceea ce face m. in bronsitele astmatiforme...

laura, copilul are motivele lui sa prefere "studiul". roata e rotunda, sa sti. va veni si vremea cand va prefera joaca la gramada. perioadele se succed in functie de dezvoltarea personalitatii lui. acum este timpul sa absoarba, perioada asta este buretzel. incurajeaza-le pe doamne sa-l sustina. sunt convinsa ca ar mai gasi 2-3 mai avansati sa zic asa, si lor sa le dea o fisa in plus de lucru. sau o sarcina putin mai dificila... in grupa mamarutzului se lucreaza partial pe grupe de varsta. 5 sunt mai mici, intre 3-4 ani, ei primesc uneori alte lucrari fata de restul...

gata, nani!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

LIZZY,Andres a avut criza astmatica,nici medicul nu a stiut sa imi spuna daca e raceala sau alergie la ceva inhalat cica...
Nu stiu daca e vorba de raceala,are doar ceva muci dar nu cine stie ce,nu febra,nu i-am dat nimic in plus ,doar sprayurile,si din prima tura si-a revenit,dar ii dam 10 zile cum a zis medicul.Maine merg cu el sa il verifice,dar e bine.
E a doua oara cand i se intampla,eu pana acum nu stiam ce sunt aerosolii,nu am avut probleme nici cu Sofia,si nici cu el pana dupa 2 ani...tind sa cred ca e alergie,sau ca face asa si la alergie si la raceala.
cu o zi inainte am fost intr-o vizita...si au camera de jucarii la subsol,ciudata alegere ! si ai mei s-au dus dupa copiii lor acolo,cum sa ii opresti de la joaca?la subsolul ala e un miros groaznic,ei stiu de ce..si de ce fac "locuibil" .ca sa nu faca mizerie in casa,hm...
cred ca si data trecuta cand a ajuns la aerosoli a fost acolo,dar nu imi amintesc bine..si am crezut eu atunci ca a racit acolo ca au casa foarte friguroasa,nu doar subsolul ala ciudat mirositor.
banuiesc ca e multa umezeala acolo,mucegai si alti elementi alergeni.
nu sunt sigura ca e asta,dar e o posibilitate,ca eu racit nu il vad,niste muci nu stiu daca iti pote face chiar asa rau...sau poate da ,cine mai stie,ma mira insa ca nu a facut deloc febra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Va ofer o ....

Mergi la inceput

Acs, i-a scos Nasa in oras.. piesa intr-adevar nu era taman pt G .. da a rezistat . Si mai vor!
Apropo de Festivalul International de Teatru pt copii, www.fitc.ro/content.jsp?page=3&language=1" target="_blank">aici programul.
Uau, voi chiar v-ati apucat serios. Pupam pe Maria sa-i treaca repede, curajoasa.

Dandusa, super!
Asteptam detalii.

La multi ani dulce Maria!

Sa ai o viata frumoasa si blanda, precum esti.. si tu si mami.

Roxanica, pare rau pt raceala lui David taman in vacanta.. dar ma bucur c-ati trecut cu bine si ca Maria a fost fata serioasa. Poze, vrem poze!
Vorbind de un copil normal.. si io sunt contra oricarui vaccin in afara de schema obisnuita. (de fapt nici cu ele nu sunt 100% convinsa)

Bre Lizzy, tu zici ca nu ti-ai deschis gradinita acasa??!!
Si vrei sa te si cred??? Nebunie de copii veseli!
Ce-au crescut amandoi.. si s-au voinicit! Colectia de masinute.. stim . Si tatuajul. Iar pozele cu toamna la mal de mare, in tonuri de gri..

Aelita, s-ar putea sa fie ca o reactie alergica la acel mediu.
Sper sa nu mai experimentati altele.

..adevarata fericire in tine rasare si-n tine infloreste si leaga rod, cand ti-ai pregatit sufletul pentru ea. (Alexandru Vlahuta)

Mergi la inceput

Shoshika, cand exact in august s-a nascut sora lui Tudor?

Idem rog pe Bambo si Aka!

Care sunt bb care inca nu-s in lista:

Maria de Roxanica (2 octombrie)

Maia Carina de Teutz (19 august)

Miguel de Aelita (16 august)

Cine mi-a mai scapat???

..adevarata fericire in tine rasare si-n tine infloreste si leaga rod, cand ti-ai pregatit sufletul pentru ea. (Alexandru Vlahuta)

Mergi la inceput

curiozitatea mea... aelita, ce scrie pe cutia de aerosoli? substanta ma intereseaza.
daca e reactie alergica macar sti din start de ce sa il feresti. ca daca de virusi nu prea avem cum, alergenii (cel putin unii dintre ei) sunt simplu de evitat...

Mergi la inceput

ii scriam unei prietene pe mail ca ne intereseaza cu precadere germana. pe noi, parintii. ei merg la grupa romano-germana. conversatie de dimineata

mamarutzul: "mami, cum tebuie sa zic cand azundzem la gadi?"
eu: "guten morgen"
el: da, mutzumesc ca mi-ai amintit...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavinia_P spune:

Salut,
Vazand pozele signed by Lizzy,am realizat ca incepem acusi cu sarbatoritii..deci sa ne punem straie de sarbatoare!

Lizzy

Cat de bine iti seamana Ianis..si ce de voinici -peste vreo 10 ani va fi bataie pe Ana.Si marea...waw..atat de gri (vorba ruxandrei) nu am vazut-o niciodata.
Si mamarutza de unde acu vreun an abia vorbea acu stie si germana.Ai fi crezut asta?
Cu jobul..am o cumnata care tine contabilitate la cateva pfa-uri de acasa..si castig abinisor..macar indemnizatia CIC a reusit sa o obtina destul de marisoara!Nu ma picep la conta,dar poate se poate.

Laura
Ei ..faina preocupare cu "sulioala"-spor la treaba!Te astepam cu liniutele!
Mihaita dupa 3 zile (k iar a tusit) de stat acasa cu program de voie,desene si zbenguiala azi nu prea vroia gradi..sper ca a uitat ca nu voia.

Roxanico,

la muti ani pt Maria!Ah parca vad si acum postarea t ..ca luasei nu stiu ce medicamente si daca nu va iesi Maria sanatoasa si ca e neprogramata si griji peste griji..- si acum mami mandra de 2 copii frumosi!
Am facut Prevenarul si mie mi s-a parut mai bine dupa...si daca il faceam anul trecut poate scapam de infectia cu stafilococ pneumone care a avut-o si a necesitat 3 feluri de antibiotic intravenos.
Nu a mai facut febra nu mai stiu de cand...nu a mai fost nevoie de antibiotic...acu..el a fost mereu mai bolnavicios...cu multe otite la activ..se impunea..stiu ca o dr din spital mi-a zis ca va ramane surd intr-o zi daca o tine tot asa..si m-a panicat..

Ce shema folositi la tusea seaca..ce tratamente?
Nu vreau sa mai ajungem la prednison,pe de o parte, pe de alta..tuseste de ma doare sufletul..
Parca nimic nu il ajuta..
Inainte de "berlin" a avut un episod in care apoape a lesinat..mi s-a muiat in brate si a dat ochii peste cap..ma ingrozeste cand tuseste atat..

Dandusa,

Lizzy are dreptate..cu gradinita..iti tb multe avize si studii pedagogice...pp ca tu faci un fel de daycare,nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

lavinia eu de azi am inceput sa ii dau plantusin, mi-a recomandat simi anul trecut si stiu ca atunci i-a facut f bine. si pentru ca de ieri tuseste si dani f rau azi am inceput sa ii dau. deja tusea eproductiva, sper sa fim ok.
prevenarul noi l-am cumparat acum vreo 3 saptamanai si de atunci nu am gasit un moment de liniste si sanatate in care sa il facem. dar il am si vreau sa il fac ... si pe noi tot pneumonia de anul trecut ne-a facut sa ne hotaram.

in afara de faptul ca dani e mucos si tuseste, ca ieri a avut diaree si azi se plange de burtica, ca mie mi-au venit "prietenii", ca azi am avut garda (dar am scapat cu amenda mica), suntem in regula, pe baricade.
cu gradi totul se desfasoara de minune, mai ales dupa discutia cu educatoarea, acum cand se trezeste se uita pe carti, iar azi chiar a pictat cuminte la masuta. deci nu mai "sufera" din cauza somnului la gradi.
in rest nu sti ce sa va zic, decat ca e frig, frig rau de tot, parca prea brusc, dimineata erau 2 grade. brrrrrrrr.
pup gasca.

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput