Fulguleti de nov-dec 2006 (234)
Raspunsuri - Pagina 2
dandusa spune:
Lizzy,
date fiind gandurile mele de acum si corelate cu minunatiile din poze de la tine: curte/casa/spatiu/natura/bunici/meseria de mama full time...,ti-am gasit jobul ideal pt care vei fi vesnic acasa cu puii tai!de ce nu-ti deschizi o gradi?personal,mi se pare cea mai buna solutie pt a fi mereu in preajma copiilor tai.curtea aia face cat zece gradinite.si cu toate ca unele chiar o au,n-o prea folosesc!pt mine,nu mai conteaza ce am facut pana acum.de cand am copii sant alt om.copiii sant sursa mea de viata si energie pozitiva.ei ma descarca si tot ei ma incarca.visez sa am un cuib cu curte,in care sa plantam legume si pe care sa le mancam.sa am un bus cu care sa duc/aduc copiii,sa am spatiu de joaca si multa imaginatie.visez cu ochii deschisii la propria-mi gradinita
mami de Crinuta si Raducu
ruxandra_sb spune:
Sunt incorigibila. Incorigibila.
Lista de to-do e pe zi ce trece mai mare.. si io ce fac? La ce-mi sta mie gandul? La unde sa mai fugim si ce sa mai vedem. off, off.. mey, mey.
Dandusa, ati inceput?
Lizzy, daaa... asta cu jobul part-time e greut bine pe la noi.
Danutz, sa va intoarceti prospeti si veseli.
Laura, muciosul. Fain ca aveti sirop de catina de la mama.
Lacramioara, la noi sedinta urmeaza. Felicitari pt implicarea in comitetul de parinti.
..adevarata fericire in tine rasare si-n tine infloreste si leaga rod, cand ti-ai pregatit sufletul pentru ea. (Alexandru Vlahuta)
Laura13 spune:
salutari mamici,
am absentat pe motiv ca eram suparata. dar acum s-a rezolvat
dupa cum am banuit dani a inceput ca nu mai vrea la gradi. dupa multe discutii am aflat ca nu vrea din cauza somnului, adica pentru ca trebuie sa stea in pat dupa ce se trezeste si el doarme putin si sta degeaba cam o ora si ceva.
am avut sedinta cu parintii, am vorbit cu doamnele educatoare si de acum ii dau carti in patut. nu deranjeaza copiii, dar nici nu se mai plictiseste
ieri a venit ff fericit ca doamna i-a dat 2 carti si el a citit si dupa aceea a venit geta. azi dimineata a intrebat-o pe educatoare daca ii da carti in pat, ea a spus ca da si copilul a fost ffff fericit. asa imi place cand ai cu cine vorbi la gradi si cand problemele se rezolva
ne-am decis, din moment ce avem ceva profit pe firma lui florin, sa facem o sponsorizare la gradi, nu vreau sa le dau lor bani, dar voi cumpara ce au nevoie. si uite asa nu mai dau bani la stat si fac si ceva bun pentru gradi si copilul meu. is tare mandra de idee
tot la sedinta am aflat ca dani se cam plictiseste la gradi, adica el nu vrea sa se joaca, doarsa faca lectii. cica le toaca pe educatoare cand facem lectii, cand incepem, cand invatam , una din ele spunea ca iiva da de lucru separat, deoarece pe langa faptul ca nu se joaca ci vrea sa invete, i se pare putin ceea ce le explica ea, el vrea mai mult. de ce numaram pana la 5 si nu pana la 20? de ce spune 5 fructe si nu 10? de ce completam in caiet doar o singura pagina? etc. ma bucur pe de o parte ca au reusit sa il copeze la activitati, imi pare rau pe de alta parte ca nu se joaca cu copiii decat putin ... asta e, poate daca va a avea un fratior va invatasa fie mai sociabil.
asta continua sa fie o mica durere la mine in suflet, ma intraba: mami, cand o sa imi dea si mie DD o surioara? eu ii spun ca DD stie el ce face si ca atunci cand va fi momentul va veni si surioara, dar si mie imi vine sa intreb pe cineva asa cum el ma intreaba pe mine. ei, noi muncim oricum, incercam si atunci cand va fi momentul ... va veni.
altceva nu stiu ce sa va mai zic, decat ca va
Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
aelita spune:
DONIA,da,i-am tricotat si lui cate ceva(am unul inceput dinainte sa nasc,nu l-am mai terminat)
tot tati il spala si pe el :)
Miguel seamana si cu Sofia si cu Andres cand erau foarte mici.
RUXANDRA :)) asa cand ma gandesc ca au fost 3 copii din 2006 incoace..nu imi vine sa cred nici mie..
YAGMUR-sunt total de acord cu ce spune LIZZY ,si eu cred ca e pt un motiv,atunci cand se intampla ceva,rau sau bun...mai ales atunci cand ai tendinta sa te impotrivesti.
Mult noroc iti doresc !!
LIZZY,uf..3 saptamani ..Eu am avut asa,mana "de gat" ,vai ce dureri sunt atunci !! si in timpul asta,am cazut iar si mi-am luxat si umarul celalalt.ca mi-am amintit cand ai spus ca a cazut ...Luxatia mi-au reglat-o intr-un mod foarte foarte dureros,dar am scapat de ghips.bine,eu preferam ghipsul decat durerea aia !!
Refacere rapida !!
KIKINEAtA-cred ca in albumul de tricotate(in care nu mai stiu daca sunt toate ale mele) sunt de cand am copii,adica de cand eram gravida cu Sofia,dar sunt si mult mai multe lipsa pe care uit sa le fotografiez.acolo am pus cand "a venit vorba":)
LAURA,te-ai gandit ca poate e supradotat?stiu ca asa fac ,se plictisesc rau pt ca ei vor in cursuri mai mari,si psihologic nu le face bine sa "stea pe loc" pe langa ceilalti .poate e nevoie sa il dai la o grupa mai mare.
Citat: |
dar si mie imi vine sa intreb pe cineva asa cum el ma intreaba pe mine |
Am fost si noi zilele astea cu ANDRES marait,l-a dus tati la urgente ca respira foarte greu ,i-au dat sprayuri aerosoli..si-a revenit.continuam cu ele.mai degrabapare alergie ,ca nu imi pare racit,doar uun pic de muci,nu febra..
e a doua oara cand i se intampla asa cu respiratia...
ceilalti doi sunt bine,Sofia fericita cu gradinita,nu a plans nici o zi,e mai cuminte acasa pt ca tot are impresia ca ii facem un favor ca o ducem la gradinita.
nu zice nimic,nu intreaba in weekend de ce nu o ducem,ceea ce ma face sa cred ca ea gandeste asa.
Luni s-a trezit singura,a fugit la tati ,el i-a spus ca merge la cole(ea nu intreaba,asteapta sa ii spui,siapoi chiuie de drag,iar in weekend nu zice nimic),si a venit fuga la mine: " tati ma duce IAR la cole".acest "iar" m-a facut sa ma gandesc ca ea crede ca e ca un premiu.Cand s-o prinde ea ca e definitiv,cred ca se termina cumintenia din casa
Azi s-a trezit iar dimineata singura,si s-a dus la tati si i-a spus "a zis mami sa ma duci la cole"-minciuna,ca eu dormeam !
iar Miguel suge,doarme...e cumintel.mai are si el reprizele lui ..dar in general e bine.
dorm mai mult acum decat dormeam cu ceilalti.
iulia-stefy spune:
La multi ani, miki!
Va ofer o fierbinte.
Ruxandra, multumesc.
Sambata am fost sa cumparam jocuri si jucarii. Asa cum mi-am dorit, sa nu vrea cate una din tot ce s-a cumparat, a vrut doar o numaratoare care era foarte viu colorata.... si o mingiuta-caracatita.... Totul ridicandu-se la 6 lei.... Nu a cerut nimic din ce am cumparat pentru gradi.
ruxandra_sb spune:
Laura, auzi la el.. nu vrea la joaca, ci la lectii. Oare cat sa-l tina?
In alta ordine de idei.. incearca sa nu te cramponezi.. de ce nu acum, de ce nu luna asta? In schimb mai bine savureaza amorul.. va veni si fratioara.
Aelita, sanatate lui Andres.
Ce dragalasa e Sofia cu mersul la colegiu.
Lacramioara, si io am fost placut surprinsa de finuta a mare. Cand am intrebat-o ce-si doreste de ziua ei.. carte de colorat si carte cu Alba ca zapada! Nici chiar asa... da fata de anul trecut.. cu calculator si alte minunantii.. Acum pare a intelege ca banii nu vin in zbor; adevarat ca e si mai mare.
acs spune:
Buna fetelor,
Repede, repede, cat nu ma-ntreaba seful ce am mai rezolvat :).
Ruxandra, ne-am intalnit cu baietii langa teatrul Ion Creanga, pe Lipscani. Nu m-a recunoscut M :).
Si ca tot ziceam de teatru, am fost la "Alice in tara oglinzilor" (teatrul polonez). Mie nu mi-a placut, dar copiii (toti trei) au fost incantati, mai ales Victor.
Manu, imi pare rau pentru toate necazurile, dar ma bucur ca ne vom vedea mai des.
Victor e a doua saptamana la gradi si vad ca-i place din ce in ce mai mult, chiar daca a avut prima peripetie (l-a zgariat un baietel). Are deja lucrari la panou si mi-a facut o bratara din plastelina: "Mami, dar nu te las s-o iei la mare si la munte, ca poate o pierzi" :)
Maria a cazut de pe cal sambata; s-a lovit putin, chiar daca e nisip pe jos, ba a mai atins-o si calul cu copita pe o mana. Dar acum e bine si vrea din nou la calarit. A schimbat calul, pe cel mai bland s-a suit Ioana si nu a fost atenta cand si-a schimbat ritmul. O sa le las in continuare la lectii, chiar de voi sta cu inima cat un purice. Insa i-am spus ca primul lucru la lectia viitoare va fi sa intrebe cum sa se tina mai bine.
Fug din nou la treaba
dandusa spune:
Ruxandra,
da,am inceput!
sant asa entuziasmata de micuta mea gradinita,incat as face-o full time si night timeC&R sant f incantati.bine,copiii erau din anturajul lor,deci f simpla integrarea pt ambele parti.abia astept ziua de maine!
mai vin sa povestesc detalii,acum sant pe fuga
roxanica2006 spune:
Salutare. fetele !
Am revenit din concediu, numai ca de atunci am fost nasi de botez, am avut si o nunta, dar cel mai important , am serbat-o pe Maria noastra, care a implinit 1 an, Doamneee, nu-mi vine sa cred.
David va merge de maine la gradinita, o noua incercare, nu stiu sincer cum va fi...am mari emotii. Tot am amanat momentul, nici nu am prea avut tragere de inima.
Asaaa. Sa o luam metodic: concediul a fost relativ ok, Cristi a fost foarteee, da' foarteee bine dispus, si placut, si saritor, si asta mi-a fost de real folos. El a savurat la maxim timpul petrecut cu puii, mai ales ca tot timpul anului lucreaza enorm, am impartit egal sarcinile, s-a implicat si el, si cel mai important am petrecut 24 din 24 impreuna. DAR David s-a racit, cu tot tacamul, tuse horror, cum face el de obicei, febra cu frisoane, si celebra mare cu aerosoli nu ne-a ajutat. In schimb ne-am continuat programul, nu l-am putut tine departe pe David de mare, de nispi, joaca, de mini-disco , cartofi prajiti si alte lucruri benefice. Noroc ca Maria nu s-a molipsit, nu stiu prin ce minune !
Aaaa..si mai am o veste mare : Maria a facut primii pasi singurica !! E atat de scumpa, ne pupa toata ziua, il dojeneste pe David cu aratatorul ridicat, ca o nevasta enervanta, e nemaipomenita, e atat de calda si placuta, tanjeste dupa dragoste. Chiar radeam cu Cristi, spuneam ca atunci cand il vom cunoaste pe sotul ei , ii vom spune: " Ma, o s-o tii in brate?? Bine..ia slingul asta, si-i a ta fata !"
Mici probleme mai am cu David si atitudinea lui fata de Maria, dar oricum fata de prima zi cand am adus-o din spital acasa pe micutza e parfum..
Yagmur, te pup si-ti doresc putere s-o iei de la capat si sa va fie bine! Ma gandesc cat ti-e de greu...
Dandusa, Ruxandra, io nu inteleg nimic, si-a deschis Dandusa gradinitaaaaaaaaaaaaaa????????????? Hai ma, vine busu de la Constantza pana la SM???
Auziti , fetelor, dr. de familie imi tot spune de PREVENAR asta , sa i-l fac lui David, voi ce ziceti?? Stiu ca l-ati facut unele dintre voi, Dia, Lavinia, mai stiu ca Lizzy e contra Ce mai face muschetarul Ianis cu mana lui ranita??
Imi pare rau, tre' sa va las!! Va tzuc pe toate, toate !
Roxana, mamica lui David (20 noiembrie 2006 ) si a Mariei ( 2 octombrie 2009)