Fulguleti de nov-dec 2006 (234)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

Ca sa radem un picutz:

In fiecare persoana batrana se afla una tanara-- care se intreaba cum dracu s-a intamplat asa ceva.
- Cora Harvey Arm strong -

Inauntrul meu traieste o femeie slaba care plange ca nu poate sa iasa. Dar de obicei o fac pe proasta sa taca cu prajituri.

Cei mai grei ani din viata sunt intre 10 si 70.
-Helen Hayes (la 73 ani)-

Refuz sa cred ca sunt fire de par in barba. Cred ca sunt, mai degraba, sprancene razlete.
- Janette Barber-

La 35 de ani este perioada cand iti vine si tie mintea la cap intr-un final dar corpul nu te mai asculta.
- Caryn Leschen -

Cand viata iti da lamai cere si tequilla si sare si cheama-ma si pe mine!

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Am venit sa imi beau cafeaua cu voi, afara e soare, bate vantul prin frunzele galbene si eu ascult pian, mai devreme Chopin, acum Debussy, e atat de frumos!
Copiii sunt la scoala, eu merg mai tarziu la servici si imi incarc bateriile acum. Nu stiu ce am, dar de cateva saptamani nu mai pot sa ascult decat muzica clasica, acasa si in masina, asta-i trebuie sufletului meu acum. M-a apucat cam de cand m-am imbolnavit de Mandrie si prejudecata, dar nici ca vreau sa-mi treaca... Ma gandeam si aseara, erau vremuri atat de simple, viata atat de linistita, fara graba, as fi vrut sa traiesc atunci!
Oh, acum Ceaikovski, e nemaipomenit! Liniste si pace, lumina galbena jucausa, e atat de bine!

Si legat de saptamanile de boala, roxanica, am implinit azi doua saptamani de cand tusesc si dupa estimarile mele cred ca mai urmeaza inca una. Cum spunea si lizzy, si pediatrul copiilor ne-a spus ca tusea poate sa dureze pana la 6 saptamani si ca nu e nimic anormal in asta.

Acest Chopin e de-a dreptul magnific, nu am ascultat nimic mai frumos! Fetelor, un cadou pentru sufletul vostru, daca aveti 3 minute si dispozitie:

roxanica, povesteai de tusea nocturna a lui David. Si noi ne-am chinuit mult cu acelasi gen de tuse la R, facea cate o raceala usoara urmata de o tuse ingrozitoare, nocturna, pret de vreo 2 saptamani, uneori aveam impresia ca se sufoca. Doctorita ei imi daduse reteta pentru puffer cu Ventolin, dar nu l-am luat si apoi am regretat, ca uneori am simtit ca ar fi fost bine sa-l am in casa. Citisem si eu ca tusea asta de noapte poate sa fie datorata astmului si am refuzat sa cred ca poate sa fie vorba de asa ceva... nu stiu daca am gresit sau nu, cert e ca pe la 5 ani accesele de tuse s-au rarit si acum au disparut cu desavarsire.
Nici vorba de glume proaste, daca nu mai pot sa rad la o gluma fug in padure, si apoi suntem aici impreuna de mai mult de 4 ani, cum o sa ma supar, cred ca ne cunoastem binisor de acum ca sa ne mai putem supara pentru o gluma sau chiar o parere contrara, nu?

Laura, asta m-a amuzat, cu viata grea intre 10 si 70 de ani, desi Roxanica mea ar fi de parere ca limita de varsta ar trebui scazuta pe la 8-9 ani

saryta, m-a impresionat trauma pe care inca o mai resimte micuta, sper sa nu mai treaca vreodata prin asa ceva! Sper sa treaca repede urechiusa!

danutz sper ca si la voi nu e decat tuse de gradinita, poate anticorpii sunt la datorie si pun microbii pe fuga!

kikineata, e totala garga cu palarie, poseta si calare pe zid, apoi cu batul in mana

chinico, dupa cum se vede treaba, trebuie sa imbratisezi rozul cu toata fiinta ta, nu doar sa-l tolerezi Mie imi place, la mine e usor, dar drept sa-ti spun si eu am fost usor speriata de cantitatea de roz pe care toata casa noastra a absorbit-o in primii ani de viata ai lui R. Am trecut prin verde apoi, iar acum suntem la albastru, mov si ceva negru. Deci vezi ca nu dureaza mult, fa un sacrificiu. Merge un shopping cu tema "roz" in week-end?

Ma duc sa-mi mai torn o cana de cafea, ca prea e bine aici pe canapea, cu muzica asta frumoasa si toamna colorata de afara!

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

roxanica, tot eu Sirop cu Codeina ne daduse doctorita pentru R si a ajutat binisor, chiar daca nu de tot. Ii dadeam doar seara la culcare, ca sa nu mai aiba accesele alea atat de urate.
Medicul la care am fost eu zilele trecute mi-a spus ca si sub anestezie oamenii pot sa tuseasca, pentru ca tusea e un reflex atat de puternic. Eu am incercat ceva siropuri de tuse si nu m-au ajutat absolut deloc, drept pentru care am renuntat la ele complet.

Fetelor, ceva comedii romantice, usurele, ati mai vazut? Recomandari?
Eu recomand Love actually, dragut, relaxant.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Donia

roxanica, tot eu Sirop cu Codeina ne daduse doctorita pentru R si a ajutat binisor, chiar daca nu de tot. Ii dadeam doar seara la culcare, ca sa nu mai aiba accesele alea atat de urate.
Medicul la care am fost eu zilele trecute mi-a spus ca si sub anestezie oamenii pot sa tuseasca, pentru ca tusea e un reflex atat de puternic. Eu am incercat ceva siropuri de tuse si nu m-au ajutat absolut deloc, drept pentru care am renuntat la ele complet.

Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica2006 spune:

Of, fetelor, bineinteles ca tusea asta lui David a sfrasit intr-o bronsita sau pneumonie interstitiala, nu stiu exact, ca la spital ne-au zis una, iar pediatra la cabinet, alta.
Cand l-am luat la pranz de la gradi l-am simtit caldutz, avea 37,8, si tocmai eram atat de incantata ca fusese prima noapte linistita, cand n-a tusit si s-a odihnit micutul meu. Nu-mi vine sa cred, pana la urma se pare ca a fost gresita si varianta asta, numai cu Paxeladine si multe lichide, cum mi s-a spus la Cj, pentru ca starea lui s-a agravat. Am mers aici la pediatra noastra, pentru ca nu pot de fiecare data sa ma deplasez pana la Cj, si cand l-a ascultat la plamani, ne-a spus ca suspecteaza o pneumonie, dar nu e sigura, asa ca ne-a trimis sa facem radiografie Cristi tot m-a batut la cap sa nu-l ducem, dar n-am putut sa-mi asum riscul asta, David febril, stare f. proasta, nu, n-am putut, desi stiu ce daunator e...Acolo, la spital dr. ne-a spus ca nu e pneumonie, e doar o bronsita, dr. la cabinet a zis pneumonie interstitala. Oricum tratamentul e antibiotic, Klacid, daca era pneumonie ne dadea Zinnat injectabil de 3 ori/zi. Era imposibil, David n-a mai luat injectii, cred ca muream amandoi.
Acum sper doar sa fie eficient antibioticul asta, ca am impresia ca-i torn otrava pe gat de fiecare data. Se simte rau David cand are pusee de febra, face frisoane, e schimbat, apoi isi revine dupa antitermic. Maria mi-a tusit si ea in seara asta de cateva ori si plange non stop.Probabil trebuie sa ma astept la ceva si din partea ei.
Nu pot sa cred , nici macar o zi n-am avut pauza intre raceli, minunata gradinita. Dar nu inteleg de ce e David atat de slab, de ce le culege chiar pe toate, vad copii in parc saptamani in sir cu muci, cu tuse, nu se complica nimic, la noi totul se suprainfecteaza, fir-ar sa fie.

Donia, te pup, iti multumesc mult pentru mesaje, n-am stiut ca si Roxanica ta a avut probleme cu tusea. Da si noua ne tot prescrie Ventolin, ca bronhodilatator si apoi cortizon Flixotide, ca antiinflamator. Nici eu nu i-am dat lui David tratamentul asta, dar acum sunt hotarata sa incerc, pentru ca uite unde am ajuns! Nu stiu ce e mai rau, tusea aia chinuitoare care vad ca aduce complicatii sau efectele adverse ale cortizonului.
Sunt foarte suparata, chiar am avut toata increderea ca va fi bine, si uite ca tot la blamatul antibiotic ajungem. Cum as putea sa refuz sa-i administrez tratamentul dat de medic ? Si acum vom lua antibiotic din 2 in 2 saptamani, offfffffff, urasc colectivitatea !!!

cristi tot imi spune ca nu poate sa inteleaga cum ma pot stresa la fel de intens la fiecare raceala, dar sicner, simt ca dupa fiecare boala mi se fasie o particia din suflet si raman pustiita in locsorul ala, ma epuizeaza, ma dispera, nu mai pot. Am citit mesajul Laviniei despre fetita aceea grav bolnava si ma gandesc mere la cazuri de genul asta cand sunt bolnavi ai mei pui, dar tot ma doare, stiti si voi cum e, pentru un parinte problemele copiilor sai sunt cele mai grave. Si ma gandesc ca grijile astea sunt pentru toata viata, acum raceli de gradinita, mai incolo...
Chiar aseara a venit la noi o cunostinta, tremura sarmana si plangea, baiatul ei de 18 ani care tocmai a luat permisul a facut un accident, nu f, grav, o femeie din masina in care a intrat, era ranita usor, masinile avariate, dar sarmana era distrusa, plangea, tremura, mi se rupea sufletul cand o vedeam. Baiatul, de altfel, e un copil cumintel si destept foc, dar in seara aceea luase cheile masinii si dus a fost, fara sa ceara voie, etc. De fapt, aspectul asta o deranja cel mai tare. Am incurajat-o, eu am vazut la viata mea accidente ingrozitoare, copii morti, copii la volan ce au omorat alti oameni, cazul asta era parfum. Dar tot n-am reusit s-o linistesc, toata viata ei, toata ratiunea de a trai e concentrata in jurul copilului ei, se prabusise totul pentru ea...si Cristi a lacrimat vazand-o, ne-a impresionat mult.
No, hai ca va las, ca vorbesc tare mult la suparare, da' si la veselie. Va pup, fetelor !
saryta, cum a fost la control??

Roxana, mamica lui David (20 noiembrie 2006 ) si a Mariei ( 2 octombrie 2009)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui roxanica2006

Of, fetelor, bineinteles ca tusea asta lui David a sfrasit intr-o bronsita sau pneumonie interstitiala, nu stiu exact, ca la spital ne-au zis una, iar pediatra la cabinet, alta.
Cand l-am luat la pranz de la gradi l-am simtit caldutz, avea 37,8, si tocmai eram atat de incantata ca fusese prima noapte linistita, cand n-a tusit si s-a odihnit micutul meu. Nu-mi vine sa cred, pana la urma se pare ca a fost gresita si varianta asta, numai cu Paxeladine si multe lichide, cum mi s-a spus la Cj, pentru ca starea lui s-a agravat. Am mers aici la pediatra noastra, pentru ca nu pot de fiecare data sa ma deplasez pana la Cj, si cand l-a ascultat la plamani, ne-a spus ca suspecteaza o pneumonie, dar nu e sigura, asa ca ne-a trimis sa facem radiografie Cristi tot m-a batut la cap sa nu-l ducem, dar n-am putut sa-mi asum riscul asta, David febril, stare f. proasta, nu, n-am putut, desi stiu ce daunator e...Acolo, la spital dr. ne-a spus ca nu e pneumonie, e doar o bronsita, dr. la cabinet a zis pneumonie interstitala. Oricum tratamentul e antibiotic, Klacid, daca era pneumonie ne dadea Zinnat injectabil de 3 ori/zi. Era imposibil, David n-a mai luat injectii, cred ca muream amandoi.
Acum sper doar sa fie eficient antibioticul asta, ca am impresia ca-i torn otrava pe gat de fiecare data. Se simte rau David cand are pusee de febra, face frisoane, e schimbat, apoi isi revine dupa antitermic. Maria mi-a tusit si ea in seara asta de cateva ori si plange non stop.Probabil trebuie sa ma astept la ceva si din partea ei.
Nu pot sa cred , nici macar o zi n-am avut pauza intre raceli, minunata gradinita. Dar nu inteleg de ce e David atat de slab, de ce le culege chiar pe toate, vad copii in parc saptamani in sir cu muci, cu tuse, nu se complica nimic, la noi totul se suprainfecteaza, fir-ar sa fie.

Donia, te pup, iti multumesc mult pentru mesaje, n-am stiut ca si Roxanica ta a avut probleme cu tusea. Da si noua ne tot prescrie Ventolin, ca bronhodilatator si apoi cortizon Flixotide, ca antiinflamator. Nici eu nu i-am dat lui David tratamentul asta, dar acum sunt hotarata sa incerc, pentru ca uite unde am ajuns! Nu stiu ce e mai rau, tusea aia chinuitoare care vad ca aduce complicatii sau efectele adverse ale cortizonului.
Sunt foarte suparata, chiar am avut toata increderea ca va fi bine, si uite ca tot la blamatul antibiotic ajungem. Cum as putea sa refuz sa-i administrez tratamentul dat de medic ? Si acum vom lua antibiotic din 2 in 2 saptamani, offfffffff, urasc colectivitatea !!!

cristi tot imi spune ca nu poate sa inteleaga cum ma pot stresa la fel de intens la fiecare raceala, dar sicner, simt ca dupa fiecare boala mi se fasie o particia din suflet si raman pustiita in locsorul ala, ma epuizeaza, ma dispera, nu mai pot. Am citit mesajul Laviniei despre fetita aceea grav bolnava si ma gandesc mere la cazuri de genul asta cand sunt bolnavi ai mei pui, dar tot ma doare, stiti si voi cum e, pentru un parinte problemele copiilor sai sunt cele mai grave. Si ma gandesc ca grijile astea sunt pentru toata viata, acum raceli de gradinita, mai incolo...
Chiar aseara a venit la noi o cunostinta, tremura sarmana si plangea, baiatul ei de 18 ani care tocmai a luat permisul a facut un accident, nu f, grav, o femeie din masina in care a intrat, era ranita usor, masinile avariate, dar sarmana era distrusa, plangea, tremura, mi se rupea sufletul cand o vedeam. Baiatul, de altfel, e un copil cumintel si destept foc, dar in seara aceea luase cheile masinii si dus a fost, fara sa ceara voie, etc. De fapt, aspectul asta o deranja cel mai tare. Am incurajat-o, eu am vazut la viata mea accidente ingrozitoare, copii morti, copii la volan ce au omorat alti oameni, cazul asta era parfum. Dar tot n-am reusit s-o linistesc, toata viata ei, toata ratiunea de a trai e concentrata in jurul copilului ei, se prabusise totul pentru ea...si Cristi a lacrimat vazand-o, ne-a impresionat mult.
No, hai ca va las, ca vorbesc tare mult la suparare, da' si la veselie. Va pup, fetelor !
saryta, cum a fost la control??

Roxana, mamica lui David (20 noiembrie 2006 ) si a Mariei ( 2 octombrie 2009)

roxanica imi pare tare rau. poate pe langa radiografie nu ar strica si o hemolocugrama, eventual si protecina C reactiva, am inteles ca e markerul unui infectii bacteriene si atunci stii sigur ca e necesar antibioticul.
cu klacidul am inceput si noi, e fff rau la gust, din pacate, apoi cand s-a confirmat infectia bacteriana am trecut si pe injectabil.
imi pare sincer rau, te cred, stiu cum esti.
pentru imunizare ii dai/i-ai dat ceva?
da, asa e cu colectivitatea, pe de alta parte vb cu pediatra si imi spunea ca daca nu isi fac imunitatea acum, la gradi, si-o vor face, in acelasi fel, la scoala.
asta e, toti am trecut prin asta, adica vreau sa zic si noi cand eram copii si uite ce mari/grasi/frumosi suntem acum.
curaj, putere si doamne ajuta sa nu ia si Maria.

Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Laura13

Citat:
citat din mesajul lui Donia

Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

it's complicated. e bestial!

Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

Mergi la inceput

roxanica, imi pare rau de vestile proaste cu David. Si nu e mai slab decat altii, asta e varsta cand bolile vin una dupa alta. Dar crede-ma, o sa vina o vreme cand se va imbolnavi tot mai rar, iar apoi va duce racelile pe picioare fara probleme. Si apoi va urma o perioada usoara, fara boli, fara emotii mari, cam pana pe la (pre)pubertate, asa ca o sa ai timp sa respiri.
Sper sa treaca repede si sa fie bine atat David cat si Maria, si tu pe langa ei!
P.S. Eu cortizon nu i-as da, as incerca doar cu Ventolin, daca da semne ca nu mai ia aer suficient cand tuseste.

Laura, sar'na de film, o sa-l incercam, am mai auzit de el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Va ofer o

eu mai am ceva hopuri si sunt foarte stresata.... Am maine unul mare... asa ca sunt destul de telegrafica.... dau cafeaua si fug.... Sper sa scap odata de stres, ca nu mai rezist mult.... ma indrept cu pasi repezi spre butoi....

roxanica, capul sus. Subscriu la ce a scris Laura, medicul imunolog si mie mi-a zis la fel. Imunizarea asa se pare ca se face. Are in evidenta o fetita care si-a facut imunizarea la scoala, dar desi fosrte isteata, a repetat clasa I din cauza absentelor medicale.... Macar la gradinita nu mai e si aceasta problema... Multa sanatate la puiuti si sa dea DD sa nu o afecteze si pe printesa.

saryta, multa sanatate la printese.

danutz, multumim de intrebare. Mai tuseste, dar mergem pe aerosoli cu ser si ulei Raceala si gripa, tratament homeopat, ceai de busuioc cu miere si lamaie....si Noni pentru imunitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Offf Roxanico, asa e , ai dreptate, de fiecare data cand puiul e bolnav, o mama resimte cel mai acut. Si asta indiferent de boala
Sper ca antibioticul sa-si faca efectul repede si David sa-si revina repede. Sanatate multa!
Lacramioara, indiferent de hopuri, eu iti tin pumnii, nu stiu de ce, dar simt ca ai avea nevoie. Deci multa multa bafta!
Donia, doamne mi-ai adus aminte de Chopin. eu am inceput sa-l ascult dupa ce am vazut un documentar despre impresionanta poveste de dragoste dintre el si George Sand. Cred ca dragostea asta l-a inspirat atat de adanc si profund incat de fiecare data cand il ascult, mi se face pielea de gaina. Merci
Iar despre comedioare, am vazut alaltaseara una spaniola grozava: Fuera da Carta. Uite www.hbo.ro/movie/specialitatea-casei_-64539" target="_blank">aici
.
Eu cam dau tarcoale butoiului, am un deces in familie si duminica merg la inmormantare; un unchi de 55 ani, care a facut comotie cerebrala si in cateva ore s-a dus. Ma tot gandesc la cat de efemera e viata asta si la cat de fraieri suntem ca nu stim sa ne bucuram de ea

Mergi la inceput