Fulguleti de nov-dec 2006 (234)
Raspunsuri - Pagina 17
![](images/user_woman.png)
chinico spune:
gata toamna la noi. fara vantulete, frunzulite, castanute, dovlecei..a nins la 30jde km de noi, iar aici azi dimineata ne scartaia bruma sub bocanci. in sfarsit. macar nu mai ploua.
roxanica asa e, de fiecare data cand sunt bolnavi ne rup o bucatica din suflet. nici eu nu pot sa nu ma gandesc la cei care trec prin incercari grele..boli crunte..si uite vezi, de aia-mi sterg polologhiile, pentru ca toata viziunea mea asupra lumii e atat de ingusta!! ce stiu eu?? vad viata printr-o gaura de ac.
pentru mine si pneumoniile si bronsitele copiilor vostri sunt din seria "imi imaginez prin ce treci". dar nu stiu, pentru ca n-am umblat in papucii tai. intelegi ce spun?..
Bea a luat si ea de doua ori pana acum antibiotic (vezi???), dar numai 7 zile. In schimb am cortizon acasa (nu-i stiu numele, l-am luat candva anul trecut, e in cutia de medicamente a oacai), i-a fost prescris pentru tuse sufocanta...nu l-am atins inca, dar nu cred ca as sta pe ganduri sa o fac. E o doza unica. Sunt convinsa ca i-ar face mai mult bine decat rau.
In cazul in care bea mucaie si tuseste noi avem program . Picaturi in nas (cele mai importante spune docul neamt), sirop de tuse, lichide multe si nedus la gradi. O scot de fiecare data din colectivitate, tocmai pentru ca vreau sa previn suprainfectiile.
Tin pumnii sa treaca repede bronsita. Si da, si Bea a fost mai mult bolnava decat sanatoasa anul trecut, dar stii ce mi-au spus nemtiidoci? Cica 8,9 viroze pe an e normal. Si de dorit, pentru construirea imunitatii.
Lacramioara multam de cafa, tin pumnii sa treci cu bine peste hopuri..
Dandusa m-ai pus pe ganduri. Serios. Am rumegat si inca mai rumeg...E prea mult de scris acum aici, poate alta data..Oricum, multumesc.
Donia citeste eat pray love...m-a lasat, la propriu, cu gura cascata...e ca si cand ai o banana in fata, musti din ea,te astepti sa simti gustul bananei, si cand colo e ciocolata!!!..nu-i film, stiu, dar pentru your mood e la fix...adica ba da, e si film
, nu l-am vazut inca..
am scris la mesajul asta in 3 ture..
tura 3.
danutz condoleante. atat de tanar. :(
saryta tinem pumnii sa uite repede spitalul. :(.
ruxandra? g?
kikineata garga e tot timpul chic, mai.ca e roz sau nu, ca sclipeste sau nu..
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
acs spune:
Multa, multa sanatate tuturor puiutilor bolnavi!
Roxanica, noi ii dam cortizon lui Victor, pufuri in nas, timp de o luna. Asta e; am cantarit, am amanat, dar pana la urma am zis ca avem incredere in doctor si-i urmam tratamentul. Nu vreau cu niciun chip sa fim nevoiti sa-i punem din nou tubulete in urechi.
Cat despre imunizare, da! se imunizeaza. Iti spun din experienta, asa ca ai incredere ca va veni o vreme cand nu va mai raci asa usor.
Multa sanatate!
Lacramioara, tin pumnii sa treci cu bine peste toate hopurile!
Saryta, uff, imi pare tare rau ca spitalul a fost asa o experienta traumatizanta. Dar o sa uite. Multa sanatate!
Kikineata, am vazut pozele cu Garga, cocheta ca de obicei. Super!
Donia, la filme nu ma uit decat foarte rar, dar citesc si citesc de ma prinde miezul noptii. M-am reindragostit de Allende si descopar, impreuna cu bursucii, "Alice in tara minunilor" :).
Chinico, deja zapada! Copiii de-abia asteapta saniuta, dar parca nu m-am saturat de vara sau macar o toamna calduroasa. Am imbatranit si mi-a intrat frigul in oase :)
Danutz, imi pare rau. Condoleante!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura13/Laura13.jpg)
Laura13 spune:
roxanica mi-am adus aminte candva azi-noapte ... aerosoli nu ii faci?
imi spunea doctorita ca atunci cand are accese dintr-astea de tuse "magareasca, uscata si care nu se mai termina, sa il iau frumusel si sa ii fac aerosoli, cu dexa, pentru ca dexa potoleste tusea. reteta noastra pentru cazuri dintr-astea e: 2.5ml ser fiziologic, 1ml ACC si 0.5ml dexa.
sper sa iti fie de folos.
danutz condoleante.
Laura lui
Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
lizzy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Donia Am venit sa imi beau cafeaua cu voi, afara e soare, bate vantul prin frunzele galbene si eu ascult pian, mai devreme Chopin, acum Debussy, e atat de frumos! |
aseara am fost la Filarmonica, la un concert aniversar. o anume universitate din oras a implinit 50 de ani de la infiintare si am primit de la o prietena invitatie la concert. a fost absolut minunat. nu am mai fost de multi multi ani in sala aceea. prin liceu mergeam aproape saptamanal, stateam sus-sus, aproape de caldelabre si mi se parea ca plutesc intr-o lume pararela.
sincronizarea, sunetele, implicarea fiecarui instrument - totul mi se parea atat de simplu si natural pe de o parte, atat de complex si profund pe de alta parte. nu stiu sa explic... decat ca ma face sa vibrez si sa mi se faca pielea de gaina
![](icon_smile_big.gif)
si este altceva sa auzi si sa vezi live o muzica buna si o orchestra asemenea. in lipsa de live merge foarte bine si numai audio
![](japonez.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lavinia_P/Lavinia_P.jpg)
Lavinia_P spune:
Donia,
The proposal,Date night,Just like heaven..:)
Clipul nu-l pot vedea..dar l-am cautat pe net..pe laptop se aude cam nasol..
Roxanica,
Nu dispera,daca radiografia a zis bronsita..e bronsita.(zic eu ca e mai corecta decat ascultatul).PEste 3 zile va fi mai bine.Poate,avand in vedere ca o ai si pe Maria, ar trebui sa mai astepti pana la primavara cu gradi?
Prevenarul l-ati facut?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lavinia_P/Lavinia_P.jpg)
Lavinia_P spune:
Bambo
Are vreo 6-7 luni Siminiceanu..poate avea ceva mai larg si nu ti-ai dat seama..pe 1 decembrie intra in concediu.Laura colaboreaza si cu o alta dr.pediatru care vine si acasa.
lizzy spune:
citat din mesajul lui chinico dar stii ce mi-au spus nemtiidoci? Cica 8,9 viroze pe an e normal. Si de dorit, pentru construirea imunitatii. ![]() |
ioi, foarte greu de digerat fraza asta
![](icon_smile_big.gif)
lizzy spune:
citat din mesajul lui chinico Donia citeste eat pray love...m-a lasat, la propriu, cu gura cascata...e ca si cand ai o banana in fata, musti din ea,te astepti sa simti gustul bananei, si cand colo e ciocolata!!!..nu-i film, stiu, dar pentru your mood e la fix. ![]() ![]() |
da, da!! am citit-o si eu si intr-o alta viata sunt sigura ca voi si trai capitolele alea!
![](icon_smile_big.gif)
lizzy spune:
dexametazona, roxanica este tot cortico-steroid, ca si flixotide-ul. cotizonul (indiferent de forma) este acum antiinflamator "de urgenta" pt noi. desi in trecut era la ordinea zilei... m. a luat hidrocortizon intravenos in spital la fiecare criza, apoi a luat flixotide 2 ierni la rand (pufuri pe care le respira) si da, cunosc foarte bine ca are efecte secundare. dar tine seama la ce spun! efectele adverse sunt sub forma de "riscuri" nu certitudini si apar (ele, eventualele riscuri) dupa ani de utilizare! nu te gandi ca din 3 zile de flixotide va da in efecte adverse! te rog nu pune raul in fata, nu va ajuta cu nimic...
dupa multele experiente spitalicesti cu bronsite cu si fara sufocare, cu complicatii alergene sau virale... este loc de mai bine, garantat! nu este usor acum, fiecare boala va sfasie pe dinauntru, eu una am sechele, copilul NU... si totusi, traiesc pe pielea mea, cel mai frumos film ever... in care apreciez la adevarata valoare cele 5-6 raceli normale/sezon, comparandu-le cu TOATE celelalte multe, din iernile trecute.
asa ca sunt in masura sa va spun ca 100%, la anul pe vremea asta, nu va mai fi atat de rau...
ce inseamna pt noi, ASTAZI, homeopatia si imnunizarea inceputa acum 1,5 ani cu produse naturiste:
acum 7 zile incepusera mucii uraaaatzi, galbeni si grosi - bagat homeopate; dupa 2 zile era cu tuse seaca si durere in urechea dreapta: luni seara verdict otita - recomandat augmentin. cum era fara febra si manca si dormea aproape normal, am mers inainte pe homeopate, fara antibiotic - mda, am decis eu ca pot astepta inca 1 zi. a mers ok, azi a spus ca nu-l mai doare urechea, mi-o spune clar si razand, mucii si tusea inca sunt, dar nu ca inainte. mergem la control deseara si stam in continuare acasa... dar FARA MEDICATIE de nici un fel. eeediiitt: ii pun picaturi de Biorinil in nas dupa ce-i aspir urateniile!
repet, la un copil care traia cu antibiotice, ventolin, singulair, flixotide, aerosoli, etc si multa multa TACERE...
citindu-ma, imi dau seama cat de puternica am fost atunci. tot intrebandu-ma "de ce?", simt cu tarie ca sanatatea mamarutzei este "lectia" mea pe viata in curs...
lizzy spune:
citat din mesajul lui Donia Fetelor, ceva comedii romantice, usurele, ati mai vazut? Recomandari? Eu recomand Love actually, dragut, relaxant. |
se vrea o comedioara romantica desi eu nu am prea ras. insa m-a marcat. este despre inceput, continuare si sfarsit si iar inceput :) ... si m-a lasat... optimista :)))
edit
![](icon_smile_big.gif)