Fulguleti de nov-dec 2006 (234)
Raspunsuri - Pagina 15
dandusa spune:
Chinico,
eu as incuraja-o sa spuna ce simte!daca ea se simte frumoasa si Maria ii spune ca-i mai frumoasa,sa-si sustina si ea pct de vedere pana ies amandou frumoase.as admira-o mai des,i-as spune cat de bine ii sta cu roz si sclipici,i-as da mai mult avant.s-ar putea sa-ti fi simtit 'dragostea nebuna' fata de rozul ei si sa aiba si ea indoieli cumva.stii cum sant ei,cat de mult cred in ce spunem noi...,iar daca mama zice ca-s frumoasa asa,atunci chiar sant!fa zilnic asta si da-i aripi sa-si confrunte Mirabelele spunadu-le frumos 'ba si eu sant frumoasa/chic'.si mai este ceva dupa parerea mea,Bea este la fel ca si mama ei.te vede,te copie si gata.daca tu esti diplomata,delicata,bine crescuta...Bea n-are cum sa fie opusul!cu Crinuta am mereu de discutat legat de competitie si maretie.ea este mai mare decat toti copiii de varsta ei si cei care-s mai mari,sant aproape cat ea,cu alte cuvinte ea este masura:D.cu varul ei(6 ani),mereu se contrazice care-i mai mare.si i-am ametit mereu spunandu-le placa cu Razvan este mai mare decat Crinuta dar Crinuta este mai mare decat Radu.daca da semne de nemultumire,o iau invers.ies ametiti dar linistiti ca-s amandoi mari.cu competitia-provoaca pe oricine la concurs.care face mai repede,care ajunge primul etc.are o ambitie extraordinara si daca pierde nu se lasa.isi propune un plan de strategie,cum sa actioneze data viitoare etc.
Donia,
"ca prefera sa inghita ea decat sa le faca pe altele sa sufere, cica ii e mila de ele..."
aici m-am regasit pe mine.nu stiu sa spun de unde vine dar...asta simt.nimeni nu o termina cu mine pt ca m-a suparat vreodata,toti au o a suta sansa in fata mea,indiferent care au fost discutiile.Claudiu zice ca nu ma iubesc.eu zic ca,cred in oameni.si poate undeva in sufletul meu,caut prieteni.
la fel ca si la Bea,n-o vad pe Roxana directa si ranind pe cineva,asa cum nu te vad nici pe tine.o tipa psiholog care mi-a intrat la suflet,mi-a aratat atat de clar cum toate femeile din viata mea,de la mine pana la strabunica mea,si-au copiat temperamentul,una de la alta.respectiv,fiica de la mama.cum fiecare fiica a copiat pana si comportamenul mamei ei cu bunica ei!totul se transmite de la o generatie la alta.cu alte cuvinte bunicii nu pot influenta caracterul copiilor,asa cum il influenteaza parintii!ps:recunosc ca mi-ar placea si nr 3
Roxanica,
pai tortuletele le vom face impreuna mai mult ca sigur...iar rochita o cos de mana cu ei in preajma,am terminat-o deja!Claudiu este tot fara job,deci sant mult mai libera.el in schimb,da pe afara.de 3 luni de zile parinte 24/24,nu prea mai poate.Radu a dezvoltat o dependenta maxima fata de tati.'una blonda lipitoarea',cum ii zice tati
citeam odata legat de copiii care mai au fratiori...pe langa ce am tot vb noi aici,era o chestie f tare.cum ca la ei o simpla raceala,poate dura f mult,voit.in sensul ca ei isi autosugestioneaza simptomele stiind ca in felul asta primeste si mai multa atentie,isi prelungeste boala.apoi mi-am adus aminte de o prietena buna care tot vrand sa vindece tusea fetitei,a mers in ultima faza la un homeopat care i-a descoperit cauza subtila.era de fapt,lipsa atentiei.si desi mami se implica f mult,il avea si pe cel mic si tot nu putea fi 100%,cum se intampla peste tot doar.gandeste-te la asta si daca-ti pare de ajutor,incearca in fata lui David sa pari mai relaxata,nu f ingrijorata de boala,sa nu-l dojenesti prea tare etc.altfel,eu zic sa ai incredere in dr in care nu ti-a dat multe pastile.stii din start ca-i un dr bun,ai incredere in el si atat!daca vei avea indoieli,s-ar putea sa nu functioneze.stii povestea cu aspirina data in loc de morfina,pt ca nu mai avea si culmea...,i-a trecut durerea!tine f mult de psihic si incredere!daca ai incredere in dr,mergi pe mana lui si gata!
Saryta,
multaaa sanatate micutei!ce m-a impresionat cu visul,doamne ce trauma pentu ea!
dandusa spune:
Laura,
cum zicea si Chinico,oricarea ar fi alegerea ta,faptul ca tu crezi in ea,ajuta cu siguranta.ca tu esti impacata ca asta este calea!
Roxanica,
apropo de oaze si fluturasi colorati,mi se pare incredibil cum ne simtitim una pe alta,cum ne transmitem energia si comunicam virtual fiind dar cu simturi!asta mi se pare incredibil!sa-ti amintesc ca eu ti-am zis prima 'oaza'?
lizzy spune:
roxanica, fondul alergic este un mare semn de intrebare, cum bine spuneai, in cazul lui dani. in cazul mamarutzei mele, tusea seaca cu dispnee (respiratie rapida, superficiala) apare la simpla schimbare a aerului cald-rece si poate sa tina ore sau zile, fara existenta unei viroze/raceli evidente.
dupa cum la fel de bine, dupa o raceala, tusea de "curatare" completa poate sa tina pana la 6 (sase!) saptamani. de asta ai fost intrebata de prof. cate saptamani tine...
din cate stiu, testul suprem NEINVAZIV de detectare a astmului la copii mari si adulti este capacitatea de expirare controlata cu ajutorul unui aparat. nu stiu cum se numeste testul, spirometrie?? poate donia stie...
in fine, la varsta asta nu poti detecta 100% astmul. dar poti lua in calcul alte informati, care, puse cap la cap, asa cum explica laura, te ajuta sa tragi o concluzie : "risc de..."
lizzy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui chinico citind-o pe roxanica am realizat din nou cat sunt de diferite viziunile (si vizuinele, precis) docilor din ro si ale celor de aici. again. ..prin urmare am scris o ditamai polologhia, ca sa o sterg dupa aia. |
as fi preferat sa nu. sa nu stergi polologhia. faptul ca in .de se diagnosticheaza/trateaza diferit ne ajuta sa stim ce alternative exista. informatia e putere! sa alegi in cunostinta de cauza inseamna sa fii cu adevarat impacat cu decizia ce o iei pt copilul tau. eu vreau intotdeauna sa stiu alte variante. pt ca pot filtra si alege ce simt eu, ca mama, ca e ok pt noi.
exemplu: stii ca avem si acum picaturi babix inhalat, trimis de tine?! picaturile alea pe prosopel au inlocuit de mult picaturile puse seara in nas, la care apelam acum mult mai rar, chiar si in conditii de infundare serioasa a nasului. ca sa vezi... cand mi se termina te anunt
Lavinia_P spune:
Saryta
Vi s-a luat scretie otica?Noi am avut istoria asta anul trecut cu stafilococul pneumonae.
Multa sanatate!
Roxanica
Stii ca si noi facem la fel la tuse.Mai nou am auzit si temenul "tusea de gradinita" . E si sezonul in toi -daca ai obsevat ,si in reclame,50% sunt la medicamente contra racelii.
Stiu si adulti mai multi raciti,cu laringite/tuse, nu numai pitici.
Tura asta,la noi, a fost mai bine seara..accesele au avut loc peste zi si dimineata la trezire.Ii dadeam seara pe langa Sinecod(Paxeladine), Nurofen.
Stiu cum te simti,pe mine incepe sa ma doara in piept cand il vad pe el cum tuseste.
Sanatate lui David!
Laura
Mai spune-mi de wii.. aveti si tv lcd?
kikineata spune:
Chinico, cand o sa am timp si chef povestesc si io ce zic Mirabelele :)) Io refuz sclipici, da inteleg roz cand si cum dar sclipici ioc. Pe bune Bea, da gata pe oricine numa cand scutura pleata. Io am explicat multtt, oferit variante, rupt inima-n paispe, a mea evident. Nici nu vreau sa zic ce si cum raspunde Garga acum. Dar a mea e "mandra rau" vb lui bicu' Mitica . Si da, au inceput mai devreme de pe la 3 ani :(((
Deocamdata pun poze cu Gogonata
http://picasaweb.google.com/kikineata/3AniSi11Luni#
roxanica2006 spune:
Dandusa, te imbratisez strans, strans. Ma bucur ca simti la fel, stii mereu apari cu un mesaj din asta energizant, ce te face sa-ti iei copiii in brate, tocmai atunci cand sunt pe punctul de a-mi smulge putinul par din cap. Mereu cand ajungem in punctul ala in care Cristi zice : "gata, de azi nu mai pot(cica el nu mai poate ????!!!), sunt rupt, schimbam placa, o sa fac eu ordine", ei, tocmai atunci lansezi tu "bombe" din astea de dragoste infinita pentru copii si rabdare si afectiune. Si iar ii repet lui Cristi si imi repet si mie ca rabdarea dusa pana dincolo de orice limite e cheia tuturor problemelor noastre. Ca trebuie sa fim calmi, intelegatori si atunci si puii vor fi adorabili.
Da, ce intrebare stupida, normal ca faceti impreuna torturile, stii, eu mereu ma raportez la situatia mea, de exemplu Maria e prea micutza s-o las cu mainile-n faina sau cu batatorul de oua. Mi-amintesc cand s-a nascut Maria erai tu in situatia mea de acum, bine Crinuta era si ea mai mica...Si stiu ca nu-ti era usor. Ei, acum sunt eu acolo, la rascrucea aia de drumuri.Ma bucur insa sa aud ca peste un an va fi atat de bine
Aaa, si de tusea lui David, nu stiu ce sa zic, mi se pare imposibil sa-si autoinduca starea asta, mai ales ca totul se petrece nopatea, ziua n-are nimic aproape. Stiu ca de cand s-a nascut Maria am zile in care sunt un capcaun, nu o mama, , recunosc, desi mi-e rusine, insa chiar nu cred, adoarme sarmanul si se trezeste de la tuse, nu si-o provoaca, nu, nu cred.
Hi, hi, mi-ai zis oaza, super! Nu retin exact, stiu doar ca ai folosit multe apelative pe care nu le meritam nici pe departe
Lavinia, deci si voi la fel ?? Si Mihaita tuseste pana varsa?? Horror, imi pare rau. Voi ati trecut la alte investigatii, sau o luati ca atare si excludeti astm si alte chestii?
Lizzy, esti o enciclopedie ambulanta, da, citisem si eu de spirometrie, deja am gasit un dr, ce are spirometru, da cica nu-i chiar relevanta nici investigatia asta la copii. Of, Marc facea forme urate, imi pare atat de rau, si atunci cand scriai nu puteam aprecia la adevarata dimensiune greutatile prin care treceati Ma bucur enorm ca a evoluat atat de frumos, si intr-un timp scurt, extraordinar !
Chinico, ce ai draga mea cu Mariile rozalii??? ha?? da, da, si spune-ne optica nemtilor.
Ruxandra, tot am tinut sa-ti scriu ca-mi pare tare rau de spaima cu accidentul conului, ca mai mare cred c-a fost spaima, nu? Da vad ca voi va tineti bine pe metereze, fara raceli, etc?E la program scurt?? Sa fie asta solutia?
Bambo, cum e micutul David dupa vaccin? Vreau sa te felicit cu mare drag pentru ca alaptezi, bravo tie! Stiu ca la Antonia a fost mai greu.
Aka , Teutz, voi cum mai sunteti, mamici duble??
Acs, am ramas in minte cu faza aia cand portarul gradinitei il legana pe Victor, super tare.
saryta, o sa fie bine fetele, ai sa vezi Eu stiu sigur ca pe la 5, 6 anisori organismul lor o sa se inzdraveneasca si adio probleme, nu?? Spuneti-mi ca asa va fi, va rooooooooooog!
Donia, sanatate! Tu esti cazul ala , deci, de ma intreba profesorul :" Cate saptamani tusiti??" . Iarta-ma, fac glume proaste.
Va pup, fetelor, mai vorbim.
Roxana, mamica lui David (20 noiembrie 2006 ) si a Mariei ( 2 octombrie 2009)
bamboletta spune:
Roxanica-Davidutu meu e bine a fost cam marait dupa vaccin dar a trecut..bine ca nu a facut febra..
Da multumesc lui d-zeu ca am reusit sa-l alaptez ,nu a vazut lapte praf decat in spital cand ii dadeau asistentele in rest doar de la mami,e asa comic cum prinde sanul..casca gurita mare si cand prinde sanul face niste ochi mari
multa sanatate lui David printesei mici
Kikineata-imi place f mult cum o imbraci pe garga o adevarata domnisoara...
frumoase pozele de toamna
Lavinia-Siminiceanu are burta?e gravida? acum 1 luna cand am fost la cabinet nu avea burta ,stiu ca e 60 lei la cabinet...credeam ca vine si acasa...tot o auzeam pe Laura ca-i vine pediatra acasa
multa sanatate
Bamboletta cu David(18 aug 2010) si Antonia-Gabriela(1 nov 2006)
danutz spune:
Se pare ca dau eu cafeaua in dimineata asta
Si Rares s-a molipsit de "tusea de gradinita". Behaie de zor, dar deocamdata e doar atat. Ah, si niste muci firavi si pe care si-i sufla/scoate singur.
De saptamana viitoare gradinita incepe sa-i duca la o salina artificiala aici in Bucuresti. Habar nu aveam ca exista asa ceva in oras. Vor merge in fiecare zi cate 2 ore, timp de 2 saptamani, apoi pauza 2 saptamani si iar 2 saptamani legate. Sper sa se simta si incidenta racelilor sa scada.
Chinico, si mie-mi pare rau fata draga ca ai sters polologhia. Fiindca e extrem de util sa citesti despre alte abordari sau puncte de vedere. Deci fii tu fata buna si pe viitor lasa mesajele neatinse, da?
Laura, numai tu stii ce e in sufletul tau, noi nu putem decat banui. Conteaza sa fii tu impacata si increzatoare, fiindca gandul pozitiv face minuni.
Saryta, sanatate multa multa!!!
Lacramioara, cum mai e piticutza?
Iaca ca tre' sa plec...
saryta spune:
Multumesc mult fetelor , maine mergem iar la control ... sper sa fi dat inapoi ca daca nu a zis ca o puncteaza ca sa iasa infectia.
Lavinia - am trimis PM.
Sanatate multa fulguletilor.
Mariana - mamicuta de 3 - ANDRA('99), SARA('05) si ANTONIA(nov.'06)