Fulguleti de nov-dec 2006 (234)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanica2006 spune:

Buna, fetelor!!
Vai, Danduso, esti ca oazele alea din desertul lui danutz...atata bunatate si daruire imi insipri, fato Si cred cu toata puterea ca ai tai copii sunt asa datorita voua si atitudinii voastre fata de ei. O sa-mi repet si eu sfatul pe care i l-ai dat Laurei, cu motorasul , ca iar sunt vai de mama mea. auzi, da' copiii ce fac pana pregatesti tu tortul-castel si tortul trenuletz si rochita de printesa???
Laura draga, cum au sarit fetele sa te ajute! Eu am sa-ti scriu din experienta noastra , va spuneam ca si David la fiecare rahat de raceala are o tuse seaca epuizanta, mai ales noaptea, pana varsa, se chinuie micutul de innebunesc. Si mai nou cu gradinita episoadele s-au inmultit. Bineinteles si acum e intr-o faza din asta, incepe totul cu niste muculeti inofensivi si invariabil dam in tuse. Vineri l-am dus in Cj la un profesor la care fusesem anterior cu infectiile urinare, omul mi s-a parut extrem de relaxat, m-a intrebat cate SAPTAMANI tuseste dupa o raceala, i-am raspuns ca tuseste doar 3-5 zile in cadrul virozei, sau ce mama ei o fi, si gata, dar zilele alea-s groaznice. Si eu ma asteptam sa-mi spuna ca suspecteaza ceva bronsite astmatiforme sau chiar astm bronsic, dar mi-a spus ca nimic nu-l determina sa ne supuna la alte investigatii. Sunt simple raceli si asa reactioneaza corpusorul lui, mi-a spus sa-i dau Paxeladine de la prima tuse si multe lichide si...atat. Asta dupa ce aici ni se prescria mereu flixotide, ventolin.
David in parc are doi prieteni care fac acelasi gen de raceala, cu tuse horror, si care urmeaza de 1 an tratament cu singulaire si flixotide zilnic. Ei au fost diagnosticati cu astm, tot la Cj, dar alt dr. Eu m-am incapatanat sa cred ca e imposibil ca din 3 copii, toti 3 sa aiba astm, refuz sa cred asta, asta in ideea ca si al meu are exact aceleasi simptome ca ei. Acum citesc ce spune Lizzy ca e la moda aceasta afectiune si atunci ma gandesc ca nu ar fi exclus sa o aiba chiar 3 din 3 copii...
Mi-ar placea sa-l cred pe prof. , dar parca as vrea ceva mai palpabil, trebuie sa existe ceva analize de sange, ceva investigatii neinvazive care sa-ti spuna clar daca are sau nu astm copilul tau. IGE astea ar fi?? I-am sugerat si profului ca eu vin de la Sm dupa nopti nedormite si sa ma trimita undeva sa facem analize sa stim o treaba, dar a refuzat categoric. David tusise groaznic si noaptea dinaintea consultatiei, dar la examinare totul a fost super ok.
Acum , asa ca o concluzie, ca parca am luat-o pe aratura, parca prea usor se pune diagnosticul asta de astm la copii (si oricum am citit ca pana la maturitate se corecteaza total, nu va fi un astmatic toata viata). Asta cu alergiile lui Dani ar fi un semn de intrebare, dar eu zic ca daca ar fi astm ar trebui sa tuseasca asa nemotivat, mereu, nu numai in cadrul unei viroze. Nu stiu, imi pun si eu mii de intrebari...de ex. si acum David tuseste si nu ia absolut niciun tratament, ma gandesc ca nici asta nu e corect. Am mers la Cj sa ma lamuresc, am primit un raspuns, dar parca tot ma nelinisteste ceva, iar apoi noptile cu tuse sunt insuporabile, atat se chinuie David
Acum am expus si cazul nostru, sunt oarecum similare problemele noastre, si ma intreb cum intr-o situatie nu se da nimic, si in alta singulaire, ventoline, cortizon, care dr. are dreptate???
Hai ca mai voiam sa scriu multe, dar m-am intristat si David iar tuseste

Roxana, mamica lui David (20 noiembrie 2006 ) si a Mariei ( 2 octombrie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

roxanica problema care ne-a starnit nu a fost tusea. pentru ca dani tuseste, de fapt, fff rar. la pneumonia de anul trecut pot sa spun ca a inceput sa tuseasca abia dupa ce a inceput tratamentul cu 2 antibiotice injectabile. abia atunci a inceput sa tuseasca.
problema a fost de pneumonii, de wheezing, de senzatia de sufocare, de acest ige fff mare, de alergiile lui dani, de rinitele alergice repetate. deci, diagnosticul a fost pus pe baza unor elemente cumulate. adica in ciuda ige-ului mare, doctorita tot nu s-a lansat in afirmatii, ci doar a inceput sa isi puna si mai multe intrebari, care au dus pana la urma la acest raspuns.

in seara asta am inceput tratamentul cu singulair, i-a placut, sper sa il accepte si sa il ia in continuare fara "suparari".
mi-am intins antenele in oras si mi s-a spus ca cel mai bun dc pe probleme respiratorii este doctorita la care mergem si ca daca vrem ceva mai bun doar la bucuresti, daca, poate gasim.
asa cum spuneam azi este un risc pe care nu sunt dispusa sa mi-l asum. nu ii dau singulair, ca poate nu face astm. nu pot. stiti voi ... fiecare stie ce e in sufletul ei, iar eu dupa anul trecut, cand orice ora putea sa duce la o tragedie, o nenorocire ... pur si simplu nu sunt dispusa.
vorbind azi cu o mamica draga, cu lizzy, am vazut tunelul luuung pe care il avem de parcurs, cu cotloane urate si intunecate, dar, mai important, mult, mult mai important, am vazut si luminita de la capatul lui.
citind si mesajul laviniei, imi dau seama ca este grav, ca nu este placut, ca poate oricand sa ne faca surprize neplacute, dar e ceva pentru care exista tratament, tratament ce tine boala sub control, sau, daca ne ajuta DD, ce ne va ajuta nici macar sa nu faca vreodata aceasta boala. asa ca, pentru asta ii multumesc lui DD, am un copil sanatos.
so, m-am balacit, sigur ma voi mai balaci un pic, dar incep sa dau din maini sa ies la suprafata.
mi-e greu pentru ca il vad pe florin atat de relaxat ... imi vine sa il bat, habar n-are nici macar cum arata o reteta compensata, cum trebuie date medicamentele ... nik legat de chestiile astea , ii vad fata cand vorbesc cu el si imi dau seama ca se gandeste ca le exagerez pe toate (nu zic ca nu are dreptate, dar nu as vrea sa citesc asta pe fata lui), dar vor trece toate si cu ajutorul lui DD, al medicilor, al familiei si al prietenilor (fizici si virtuali) vom trece cu bine peste asta.
o sa mai repet chestia asta, asa ... mai des, pana voi crede 150%.

n buna

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Va ofer o

chinico, noi ne-am lovit de asta in vara lui 2009 cand am schimbat cresa si a mers la o grupa cu fetite mia mari.... si i-au zis ca ea nu are aia, aia, ailalta roz. Si la fel a zis ca nu mai merge.... I-am explicat ca o fetita adevarata poarta toate culorile.... si a doua zi cand ma duc sa o iau primesc reclamatii de la doamna, ca Stefy a facut fetitele mari s aplanga, ca le-a zis ca nu-s fetite adevarate Deci ea a concluzionat ca daca ele poarta doar roz, nu-s adevarate
Pana la urma se va gasi ceva sa le linisteasca. Si Stefy sufera cand ii spune ca nu mai e prietena ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinico spune:

azi n-a plans, ba chiar topaia pe strada...iar ieri n-a mai scurs nici o lacrima din secunda in care m-am intors si am plecat. s-a jucat, s-a distrat, au bastaluit un zmeu si au facut o praji cu dovleac... iar eu ma perpeleam aci...
si n-am imbracat-o in roz. ca n-a vrut ea.
in fine. done.
ps. sunt convisa ca 99% dintre fetite sunt pentru roz peste tot..nici bea nu face exceptie, da' daca mie nu-mi place, eu ce sa fac???? ma scutur, oftez, si ma supun...laura ai luat decizia potrivita pentru tine, cel mai important e sa fii tu cu constiinta impacata, sa stii ca you do your best pentru puiul tau.

citind-o pe roxanica am realizat din nou cat sunt de diferite viziunile (si vizuinele, precis) docilor din ro si ale celor de aici. again.

..prin urmare am scris o ditamai polologhia, ca sa o sterg dupa aia.

noi am inceput cu vitamina c zilnic, din suc de portocale. preventiv.si pentru ca se linge ca o mata pe botic dupa ce a golit paharul.anul asta nu vreau sa-i mai fac vaccinul antigripal, nu se mai profileaza la orizont nici o gripa mai cu mot.

aveti voi dreptate ca e normal intre copii sa se buzare si sa se sicaneze, dar si eu ca si lavinia...pai acum deja????

m-am gandit. cadouri. probabil o tura de barbie, cu rochite si fundite. roz.
probabil o tura de cai, sa aducem hergelia la 100 de capete.
probabil niste puzzel-uri...
si precis o rochita. roz. cu muuult sclipici si muuuulte volane.
offff...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui chinico

azi n-a plans, ba chiar topaia pe strada...iar ieri n-a mai scurs nici o lacrima din secunda in care m-am intors si am plecat. s-a jucat, s-a distrat, au bastaluit un zmeu si au facut o praji cu dovleac... iar eu ma perpeleam aci...
si n-am imbracat-o in roz. ca n-a vrut ea.
in fine. done.
ps. sunt convisa ca 99% dintre fetite sunt pentru roz peste tot..nici bea nu face exceptie, da' daca mie nu-mi place, eu ce sa fac???? ma scutur, oftez, si ma supun...laura ai luat decizia potrivita pentru tine, cel mai important e sa fii tu cu constiinta impacata, sa stii ca you do your best pentru puiul tau.

citind-o pe roxanica am realizat din nou cat sunt de diferite viziunile (si vizuinele, precis) docilor din ro si ale celor de aici. again.

..prin urmare am scris o ditamai polologhia, ca sa o sterg dupa aia.

noi am inceput cu vitamina c zilnic, din suc de portocale. preventiv.si pentru ca se linge ca o mata pe botic dupa ce a golit paharul.anul asta nu vreau sa-i mai fac vaccinul antigripal, nu se mai profileaza la orizont nici o gripa mai cu mot.

aveti voi dreptate ca e normal intre copii sa se buzare si sa se sicaneze, dar si eu ca si lavinia...pai acum deja????

m-am gandit. cadouri. probabil o tura de barbie, cu rochite si fundite. roz.
probabil o tura de cai, sa aducem hergelia la 100 de capete.
probabil niste puzzel-uri...
si precis o rochita. roz. cu muuult sclipici si muuuulte volane.
offff...

Beatrice (13.12.2006)

ai stersw deja polologhia? ca eu nu m-am prins

Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saryta spune:

Ma alatur si eu Laurei in butoi ... suntem iar pe antibiotic - urechiusa Saritei e iar inflamata ... nu trebuia sa le duc la gradi, dar ce sa fac cu ele daca plang ca vor ... ieri trebuia facut Prevenarul, acu asteptam iar. Nu au luat fetele mele toata viata lor antibiotic cat au luat acu intr-o luna .S-au saturat de siropele si pastilute. Abia acum am aflat cum trebuie suflat nasucul, tii o nara apasata si o sufli pe cealalta ... cica de aici a revenit iar infectia, Sara intradevar a suflat nasul cu putere si cica infectia s-a dus in ureche.
Avem si de imunitate Isoprinosine si Luivac ... sper din toata inima sa scapam si de asta. Si pe langa toate astea se trezeste noaptea si plange ca vrea acasa ... traumatizata de spital.
Sanatate multa tuturor!

Mariana - mamicuta de 3 - ANDRA('99), SARA('05) si ANTONIA(nov.'06)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui saryta

Ma alatur si eu Laurei in butoi ... suntem iar pe antibiotic - urechiusa Saritei e iar inflamata ... nu trebuia sa le duc la gradi, dar ce sa fac cu ele daca plang ca vor ... ieri trebuia facut Prevenarul, acu asteptam iar. Nu au luat fetele mele toata viata lor antibiotic cat au luat acu intr-o luna .S-au saturat de siropele si pastilute. Abia acum am aflat cum trebuie suflat nasucul, tii o nara apasata si o sufli pe cealalta ... cica de aici a revenit iar infectia, Sara intradevar a suflat nasul cu putere si cica infectia s-a dus in ureche.
Avem si de imunitate Isoprinosine si Luivac ... sper din toata inima sa scapam si de asta. Si pe langa toate astea se trezeste noaptea si plange ca vrea acasa ... traumatizata de spital.
Sanatate multa tuturor!

deci sunteti iar in spital? sau e traumatizata de data trecuta?
imi pare tare, tare rau ca iar e bolnavioara, multa, multa sanatate va doresc, sa treceti cu bine si peste asta.

Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saryta spune:

Nu suntem in spital ... a ramas de data trecuta ... si am fost si la preot si i-a citit, am si impartasit-o ... parca ar avea de fiecare data acelasi vis - se ridica in fund, plange cu lacrimioare si zice ca vrea acasa, apoi se linisteste.

Mergi la inceput

Citat:

Nu suntem in spital ... a ramas de data trecuta ... si am fost si la preot si i-a citit, am si impartasit-o ... parca ar avea de fiecare data acelasi vis - se ridica in fund, plange cu lacrimioare si zice ca vrea acasa, apoi se linisteste.

offff, mititica
dani, multumesc lui DD, nu mai tine minte de anul trecut, din spital, dar am ramas eu marcata ... asa ca nu ma mir de copilasi. imi pare fff rau, stii ca o sa uite si o sa treaca, dar pana atunci ..........

Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

Mergi la inceput

Citat:

offff, mititica
dani, multumesc lui DD, nu mai tine minte de anul trecut, din spital, dar am ramas eu marcata ... asa ca nu ma mir de copilasi. imi pare fff rau, stii ca o sa uite si o sa treaca, dar pana atunci ..........

Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

Mergi la inceput