Fulguleti de nov-dec 2006 (234)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

ramasesem datoare cu niste remedii din ce am incercat eu pe ai mei.
se folosesc cele de 9-12 CH pentru bolile acute si 15-30 CH pentru cele cronicizate.

Secretii nazale apoase
euphrasia(7-9CH)
antimonium tartaricum
coryzalia

Secretii nazale dense (galben -verzui)
ferrum phosphoricum
Raceala cu tuse
formula 76
formula 42

Tuse expectoranta
formula 14
ipeca
spongia tosta

Tuse seaca:

formula 16
coccus cacti+ ipeca
rumex crespus
drosera (noaptea)

un site f complex www.terapii-alternative.com/tratamente-naturiste/remedii-naturiste" target="_blank">aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Va ofer o , un si un

Lizzy, ce dulce e Marc...

Laura, imi pare rau de Dani. Multa sanatate. Dar o a doua parere? Alt medic?

dandusa, multumesc pentru remedii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Laura, eu nu prea am inteles daca e un diagnostic prezumtiv sau unul final rezultat in urma analizelor si rasanalizelor. ca daca e unul prezumtiv, second opinion e un must. Si exact cum zicea si Dandusa, sunt si alte cai de combatere, pot fi si in paralel cu cele conventionale. Altceva nu stiu ce sa zic decat ca ma rog la DD pentru Dani sa depaseasca momentul asta si pt tine sa-ti dea putere si intelepciune sa faci ce e mai bine pt pici.
...si da, cu kk s-a rezolvat, intr-o buna zi, din senin a inceput sa ceara la olita. Chestia e ca daca nu e nimeni langa el, nu vine sa te caute sa traga de tine, si daca nu poate tine, da drumul. Aici mai avem de muncit!
Dandusa, da, m-am gandit la ce ai spus...e posibil sa fie din cauza agitatiei noastre. Si eu si Cata avem niste saptamani foarte grele, la job plus ca incercam (iar) sa facem ceva si sa ne cumparam un apt. mai mare. Si nu ne iese...si de aici stressul. Si clar el simte asta, indiferent cat incercam noi sa ne detasam.
Am ajuns azi dimi sa vb cu educatoarea, mi-a zis ca a visat urat si cand s-a dus langa el sa-l mangaie in somn, deja facuse. El mi-a zis ca a facut pipi in pat la gradi si ca o fetita a ras de el
M-am chinuit io sa-i explic ca nu-i nimic, ca se mai intampla, ca fetita e mai mare ca el si de aia a ras...offff, e greu.
Bambo, am citit ceva de vaccin, offf, ce a trecut timpul.
va urez o zi usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Laura, multa sanatate lui Dani! Nu fi deprimata! Bine ca ati descoperit cauza imbolnavirilor repetate si stiti ce aveti de facut in continuare.

Danutz, si Victor a patit ceva asemanator anul trecut. N-a avut curaj sa ceara la baie si a facut in pantaloni. Noroc ca era la pranz, tocmai cand ajunsese mama sa-l ia, caci nu-i lasasem schimburi la gradi.
Ideea e ca se mai intampla, dar e greu sa-i faci sa inteleaga; cel putin asa patesc cu Victor. Trebuie sa duc munca de lamurire ca nu are el o problema cand rad copiii de el. Mai nou nu vrea sa imbrace o bluza pe care o indragea tare, pentru ca i-au spus colegii ca e de fetita si au ras de el. Oricat i-am explicat (bine, nici nu se mai pune problema sa imbrace bluza la gradi), tot nu-mi da dreptate: colegii stiu mai bine. Ehh... asta mi se pare o problema, dar inca nu i-am gasit rezolvare.

Lizzy, super Marc! Parca-l aud pe Victor. Exact asa pronunta si el "tze", "dzi"... Si mie-mi plac poneii :).

Dandusa, scorpionasii perfecti!

Noi inca nu ne pregatim de petrecere, cu toate ca anul acesta il vom sarbatori la un loc de joaca. Unde? Cand? e cam devreme :)
Victor cere mereu masini pe care le ciocneste, arunca, strica... nu pe toate, dar mare parte. Dar va primi ce isi doreste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

fetele, multumesc pentru sustinere.
nu are un diagnostic cert, pentru ca, deocamdata, nu are astm. are doar un risc ridicat de a face astm.
nu voi merge sa cer o a doua parere, cel putin nu in iasi. imi place doctorita, nu as vrea sa provoc discutii ce nu sunt necesare. totusi, voi trimite analizele la un medic din craiova, care imi place destul de mult, vom vedea si ce spune el.
desi, nu am de ce sa ma indoiesc de diagnostic, am citit aseara mult pe net, se confirma cele spune de ea, precum si tratamentul dat.
tratamentul cu singulair mi l-a recomandat totcmai pentru a nu face astm, tocmai ca pe la 6-7-8 ani sa revina analizele la normal.
aseara parca ar fi refacut un puzzle: ok, a facut doua pneumonii grave. de ce? de ce a ajuns in stadiu atat de grav? ia sa vedem analizele. a! v-au dat rezultatele de la ige ... aha, nasoale, grave. buuun, dar care dintre voi e alergic? aha, amandoi. buuun, si copilul la ce e alergic? aha, dermatita cat a fost mic, alergii la diverse mancaruri. buuun, no, eu zic ca pe viitor daca mai ajunge la antibiotic sa ii dati klacidul, care este si antiinflamator, nu augumentin. pai nu ii dau augumentin ca e alergic. aha!!!! deci e alergic si la medicamente. cum e toamna? are rinita alergica? eu zic ca nuuuu, doar raceste copilul. cum raceste? face febra? nuuu, doar e infundat si ii curge nasul ... pai tocmai asta e rinita alergica. tuseste cand iese afara in frig? pai nu prea iese chiar in frig, dar dimineata cand il duceam la gradi tusea o data, de doua ori, dar nimic grav. aha ... deci reactioneaza la diferentele de temperatura ... si tot asa, din vorba in vorba a refacut puzzle-ul. si am ajuns la risc ridicat de astm bronsic, pe fondul unui teren alergic. cam asta ar fi diagnosticul. care, din cate am citit, impreuna cu analizele se justifica.
a incercat sa imi explice ca nu e un capat de tara, ca facand tratamentul a avut copii care la 7-8 anisori nu au mai avut nici o problema.
no, cam asta e ... o sa ma ridic eu din butoi, ca nu am cum face altfel, copilul meu are nevoie de mine vesela, sanatoasa si intreaga la minte. dar ... un pic de balaceala imi trebuie si mie

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bamboletta

Laura-off...imi pare tare rau...multa sanatate
auzisem ca dermatita atopica da in rinita alergica sau astm Antonia are rinita alergica

tot la Siminiceanu mergeti?ce tarif are pt venit acasa?noi doar la cabinet am fost

acum si David cu dermatita ,stafilococul nu ne mai face probleme...deocamdata mai amanam antibioticul

am facut vaccinul a plans puiutzul mic...dupa a dormit vreo 3 ore..acum pe seara a fost cam marait dar a adormit intr-un final

Bamboletta cu David(18 aug 2010) si Antonia-Gabriela(1 nov 2006)

trimis PM.
offf, ce ma bucur ca nu mai aveti probleme cu stafilococul. fff bine!!!!!! bravo!!!!!!
nasol cu dermatita, mama ei ca ma dispera ... cate lume am auzit ... sanatate multa!

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinico spune:

repede, repede..
am mai scris o tura si saptamana trecuta, dar atat de tare tuseam incat am apasat pe un buton (sa ma tai daca stiu pe care!!) si a disparut tot.
am bolit toti 3 o saptamana. eu inca behai, dar macar dorm juma de noapte. restul trupei e sanatoasa.

laura eu (eu,da, nu tu, numa' eu!!)..si din nou, ca sa nu cumva sa nu se vada...EU nu ia-s da nici o bulina preventiv.ca poate face. as face altele, homeopate, saline, nu's ce altele care se mai pot face, ca nu am informatii...dar medicamente nu ia-s da. (de medicamente vorbei cand scriai pastila, nu?)

bambo cand au trecut doua luni???...eu am o problema, e clar....

bea a plans azi dimineata tot drumul, de acasa pana la gradi, si la gradi am lasat-o in bratele educatoarei tot plangand. n-a facut asa ceva never ever ever ever. ca ea nu vrea la gradi. deloc.
am intrebat (si pe ea, si pe educatoare) daca s-a intamplat ceva ieri (ca sapt. trecuta n-a fost deloc), si mi-au spus, toate 4, ca nu, nimic deosebit...oaca insa plangea de-i sarea camesa pe spate...clara i-a spus ca nu mai sunt prietene..lena i-a spus ca nu e chic...maria i-a spus ca ea-i mai frumoasa..
si eu ce sa-i spun????
degeaba i-am explicat eu, si nu acum, ci deja de muuult, ca pentru noi ea e cea mai cea, si ca pentru ceilalti parinti copii lor sunt cei mai cei, si ca toti copii sunt frumosi in felul lor..
si degeaba o las sa-si aleaga singura hainele pe care le poarta la gradi..si degeaba cumpar numa' sclipiciuri si rozeuri (oroare!!), si agrafe si nebunii de pus prin par..
si degeaba i-am spus, citand-o pe ea insasi, ca poate clara a uitat cum e sa-i fie prietena, ca doar nu s-au vazut atat de mult timp..

of. daca stiti ce sa-i spun copilului meu, spuneti-mi si mie. (ca mie-mi vine sa ma duc la gradi sa le iau de ciuf pe toate mariile si mirabelele si sa le spun sa faca bine sa nu-mi necajeasca pruncul!!!!!)

ruxandra cum e g?

zi de nastere? habar n-am ,e inca prea departe.

lizzy si bea e indragostita de ponei. am gasit si 2 dvd-uri, mare nebunie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavinia_P spune:

Laura,

Eu zic sa te mai relaxezi..bine,are risc crescut de astm..partea buna e ca inca nu il are..si asta e mai important..apoi cu schema de tratament..nu ma bag..daca nu crezi intr-adevar in homeopatie,poate nu e o idee prea buna..DAR,am auzit ca in Tatarasi acolo e un homeopat renumit...cam solicitat,dar nu ar strica sa iti faci o programare..
Si de cate ori recomand homeopatia ma gandesc cu drag la Lizzy si mamarutza ei..cum au reusit sa tina in frau crizele de astm.

Ultima data cand am fost in spital, stateam la EKG si au venit 2 parinti cu o fetita de la oncologie..statea cu mama ei pe banca (avea vreo 6 ani si foarte slabita) si se tot baga pe sub mana ei..mama o intreaba"ce faci?"- si fetita a raspuns "vreau sa ma bag in tine de tot}- si mama a zambit apoi i-au dat lacrimile..asa o neputinta avea in oki.. m-a marcat profund...si mereu,mereu (am mai zis-o)ma gandesc, ca nu sunt eu cea mai necajita din lume daca al meu copil are iar otita/tuseste/face febra /are un mic defect congenital.
Deci capul sus,gandeste pozitiv si sunt convinsa ca Dani va fi bine!

Bambo,
Sa iti traiasca voincul.ce mare e!
Simi nu vine acasa deloc.Mai ales ca are si burta mare acum..E 60 consultatia la cabinet.

Lizzy,
-mi-am dat silinta sa citesc intocmai ce ai scris (ca mintea incerca repede sa imi ofere cuvantul corect)..te rog eu mai scrie-o undeva sa pastrezi amintire si sa ii dai pasajul impreuna cu un ponei la 18 ani...- e atat de dulce..

Chinico

Pfuai ce ma enervashi..pe de alta parte fac parte din ale copilariei..dar atat de curand?!La 4 ani?!
Si da,cred ca si al meu copil,pt ca e mai linistit si mai timid e predispus sa devina complexat, daca alti copii ii vor spune ca nu e nu stiu cum...dar ii voi repeta si de o suta de ori daca e nevoie, ca nu parerea lor conteaza.
Si apoi,chiar daca la garadinita sunt copii si jucarii,exista si un revers..nu e mami s,i exista constrangere cand sunt antrenati in activitati,nu?-ca nu mai pot face ce doresc. Si poate dupa o saptamana de stat acasa si vazut ce bine e..e mai greu la gradi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

riscul crescut de astm nu este o joaca.
m. a inceput tratamentul pt asa ceva de mult, am si uitat cand. sa fi avut 1 an si ceva? tre sa caut in istoric. avusese oricum o pneumonie la 2 sapt, apoi la 10 luni parca, urata de tot... abia dupa 2 sezoane cu tratament mi-am facut curaj sa caut alternative. si nu regret ca NU am facut-o mai repede, chiar nu as fi incercat sa tin in frau crizele cu homeopate cand el se cianoza in bratele mele gemand in criza de wheezing urmata musai de bronsita sau pneumonie de 2 sapt...

dar nici nu regret ca am incercat sezonul trecut sa facem trecerea de la tratamentul profilactic la cel homeopat - desi nu credeam in homeopatie atunci :). ventolinul este in continuare la indemana (se foloseste numai pe durata scurta, in crize!), dar am uitat ce e ala spital, boli de 2 sapt, antibiotice - orale sau intravenoase, si, mai ales, am uitat complet ce sunt aia corticosteroizi (substantele obligatorii pt astmatici, gen becotide, flixotide, care se dau zilnic).

nu a avut crize majore si pneumonii nasoale IN TIMPUL lunilor de tratament, a avut in afara lunilor respective - si anume la mare si la salina :))

laura, filtreaza informatiile pe care le citesti, sunt si cazuri usoare, sunt si cazuri serioase... sunt tari in care un astfel de tratament nu se prescrie "preventiv", in ro pare o adevarata "moda". problema este ca daca STAI pe bune in spital sau pe la ambulanta, daca ii vezi si ii auzi pe copiii care fac obiectul acestei "mode" ajungi sa te intrebi DE CE sunt atat de multi copii cu aceleasi probleme/manifestari si cu asa o frecventa crescuta?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Citat:
citat din mesajul lui chinico

si rozeuri (oroare!!)

Rozul e frumos si foarte frumos, iar Crinuta si Antonia sigur sunt de acord cu mine! Si din cate inteleg si Marc are o preferinta pentru Pinky!
In alta ordine de idei, doua chestii vreau sa mai spun:
- cu tusea, I hear you, sister, intru in ziua 12 deja.
- cu prietenii copiilor, o sa mai doara inca mult, uneori mai mult pe tine decat pe ea, eu nici la 9 ani n-am gasit o solutie. Si a mea e atat de buna, ca prefera sa inghita ea decat sa le faca pe altele sa sufere, cica ii e mila de ele...

Laura, mi-a placut cum ai scris ca ai nevoie sa te balacesti
Hai ca Dani va fi (si este) un copil minunat si fericit indiferent de pastiluta aia luata zilnic, dar deja stii asta, nu? Si sunt cateva parti foarte bune in toata povestea, una e ca nu are astm, a doua, chiar daca ar avea, astmul copilariei poate fi depasit in timp, a treia ca medicatia il poate ajuta sa aiba o viata absolut normala.
Na, ce ai hotarat cu cadoul? Trenul ala suna foarte bine, asa ceva ar merge si la noi, insa nici aici nu e ieftin.

danutz, astia pe aici vad accidentele cu caca/pipi ca fiind normale, nu vad de ce educatoarele trebuie sa te sune la servici pentru un caca in pantaloni... pai daca n-ar fi ceva obisnuit, atunci nu ar mai cere sa lasi acolo haine de schimb, nu?

Lavinia, chiar m-am gandit ca anul asta nu mai fac poze cu copacii, ca doar ce le am pe alea proaspete de anul trecut
Sunt lenesa la poze anul asta, cum m-a lovit si boala, nu stiu, dar nu am energie pentru nimic. Doar imi vine sa imi strang copiii in brate, ca asa mi-au dat lacrimile cand am citit de fetita aceea slabita... of Doamne, uite ca nu strica uneori sa ne amintim cat de norocoase suntem.

lizzy, ce imi place cum e Marc asa pasionat de Pinky! Si o sa primeasca roata din aia mare?

dandusa, la voi sunt zilele de nastere foarte apropiate, ce de treaba o sa ai, de abia astept poze. He, he, te gandesti la nr.3 deja, si acum juma de an erai sigura ca nici vorba de asa ceva

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput