Bobocei de sept-oct 2008, la 2 ani (312)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kllemi spune:

niko ce tare ai fost cu olitza ...dar ea cum mai este la cresa, sa mai acomodat??

claudinna despre voi stim ca vb. de mult timp si nu asa oricum, ci cum trebui ...ma enervez de nu mai pot, pe voi ....in rest felicitari

Nici noi nu vb. cine stie ce, dar ne straduim, incearca sa repete orice cuvant care i se pare ei mai interesant, bineinteles ca nu iese ce trebuie, iar eu lesin de ras ....mai nou se chinuie sa formeze si propozitii, de ex: ieri in parc a impins-o un baietel, a venit la taica-su si zice: "tati, ata (adica asta si arata spre burta) pinge"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala77 spune:

Ange, uite AICI

Si ASA ARATA O FELIE

Sau poate vrei TOT TORTUL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexaM spune:

Buna seara fetelor,

La multi ani tuturor sarbatoritilor s sarbatoritelor la care nu am ajuns sa le uram cele bune!

Matei e f bine. A avut un mic episod de muci si atat. Au trecut asa cum au venit.

Sondaje:

olita: in casa sta fara pampers si face la olita la cerere. Insa are zile cand pur si simplu nu vrea si dupa ce face pe cateva perechi de pantaloni ii pun pampers pt restul zilei.

vorbit: spune multe lucruri insa stalcite. Face propozitii de 2,3,4 cuvinte si tot felul de legaturi intre lucruri si actiuni de ma surprinde mereu cu ce ii trece lui prin cap.

dinti: mai are 2 masele (sus) si gata. Cele de jos i-au iesit in urma cu 1-2 saptamani (cam cand a avut si muci)

inaltime/greutate: 92cm si 13kg

Klemi, ideal este sa nu insisti cu nimic. Daca ai ceva de spus spui o data pe ton normal si inca o data pe ton ferm apoi actionezi in conformitate cu ce ai spus. (adica daca chemi copilul sa se spele pe maine de exemplu daca nu percuteaza nici dupa a doua chemare il iei si il speli pe maini) La noi functioneaza. Nu plange niciodata si f rar se face ca nu ma aude. Mentionez ca nu fac asta decat cu lucrurile importante. Daca vad ca nu are chef de nu stiu ce vreau eu il las in pace sa faca ce vrea el. Insa cand e vorba de lucruri serioase...le facem. Tot mportant este sa nu lungeti cearta. Adica daca a acut o prostie, certi copilul adca ii spui ca nu e voie sa faca x lucru si gata...merg mai departe. Nu stai 15min sa-i explici de la geneza ca si pierde rabdarea si nu mai sta sa te asculte sau sa inteleaga ce ii spui tu acolo.

Pe langa Anii Magici mai e o carte pe care o recomand: Educa-ti Pozitiv Copilul de dr Tanya Byron de la editura Aramis. Imi place felul in care se abordeaza problemele.

Am chemat dr sa-l vada pe MAtei asa de control acum cateva saptamani si ne-a recomandat asa:
vit D in toate lunile cu r; calciu jumatate de fiola pe zi, 10 zile pe luna, 3 luni (asta dupa ce i-am spus ca nu prea bea lapte, adica bea max 150-200ml pe zi si nici alte lactate)

vit c 10pic pe zi cate 10 zile pe luna pana la primavara

Si cam atat.

A zis ca nu e necesar sa ii dam alte vitamine sau sa facem analize ca dupa indcatorii externi este totul ok.

Multa sanatate tuturor.

Mami de roscatzel Matei 24.08.2008 si 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolici spune:

K este ok la cresa, plange cand o las, cica putin doar.Insa suntem la a doua raceala destul de uratica cu tuse foarte productiva si cei de la cresa primesc copiii si raciti, doar sa nu aibe temperatura cica....asa ca mergem cu tusea in colectivitate unde toti sunt behaiti, muciosi sau cacaciosi.
Insa avem o mare problema cu violenta ei , care banuim ca noi i-am administrat-o cumva.Al meu sot a luat un joc de pe net si l-a bagat in iPad , un joc cu o pisica care o lovesti si cade sau miauna la care se distra foarte tare...si banuim ca de acolo a prins miscarea cu lovitura.Acum jocul cu pisica ii este interzis cu desavarsire, insa a ramas cu sechele violente...sau o fi de la Tom si Jerry care si astea ii sunt interzise...tot ce este violent nu are voie, sau poate doar o fi o etapa, care sper sa o depasim cumva.Any ideas???

cu K2 in 35s si mamica de K1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

nikolici bataia este o etapa dar trebuie descurajata inca de acum. Inteleg ca nu vorbeste decat ce vrea ea si asta este un motiv in plus de frustrare respectiv bataie. Eu ii spun lui Dimitri urmatoarea placa, o repet de mii de ori cred: nu dam in copii, bataia doare si umileste daca ai ceva de zis/esti furios/suparat te rog sa te folosesti de cuvinte (el vorbeste deja de aici si acest indemn pana cand a inceput sa vorbeasca il puneam sa imi arate sursa frustrarii si incercam eu sa o ghicesc iar el zicea ihmm sau nnnnn). Si nu lasa pe nimeni sa ii zica: vai ce rea esti... Nu, ea nu este rea cel mult se comporta agresiv/violent ii jigneste pe cei din jur daca ii bate dar ea e perfecta, frumoasa, cuminte etc. Adica sanctionezi comportamentul si nu persoana. Cat despre relatia cu cea mica poate iti imprumuta Ada cartea cu Siblings Rivalry, care mie mi s-a parut foarte foarte utila. Daca m-am zapacit eu si Ada nu o are si o vrei ti-o dau eu. E scrisa de Adela Faber si Helen Mazlish aceleasi care au scris si "Cum sa vorbesti ca copii sa te asculte, cum sa ii asculti ca sa iti vorbeasca,"
Sondaj: face la olita, se trezeste si noapte si spune ca vrea sa faca, se tine daca e nevoie, gestioneaza problema mult mai bine decat Alexei. Nu regret deloc ca am facut EC cu el a meritat tot pipi-ul spalat de mine in decurs de 9 luni.
De vorbit vorbeste.
Este incapatanat pana la extrem, nu are limite daca indraznesc sa ii interzic ceva, nici macar de autoconservare nu poate fi vorba. Din fericire e asa mai ales cand este foarte obosit altfel este cooperant.
klemi la varsta asta eu stiu ca au putere de concentrare vreo 2-3 minute ce trece de asta nu mai trebuie sa te faca sa ai pretentii de la ea. Poezii?? Mie daca incerc sa il invat ceva imi zice taci te rog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Xor spune:

Buna dimineata!
Nerantula cum mai este Gruia? Ai gasit aparat de aerosoli?
klemmi - nici Mark nu ma baga in seama daca ii spun ceva ce nu ii convine...in schimb daca e ceva de care e interesat, ma aude si daca spun in soapta
Olita...din ce in ce mai prost stam la cap asta....spune, dupa ce face bineinteles...in pampers...pe oala sta ff putin si nu face nimic....asta in cond in care la 1 an facea in fiecare dim la oala...am pierdut teren de cand e cu bona....trebuie sa o pun sa insiste mai mult....
Timpul trece prea repede pentru mine...ziua parca nu ar fi tot din 24 ore...nu am timp nici sa-mi rez toate probl ziua, nici sa ma odihnesc noaptea....
DAR mi-am facut timp sa incep de ieri un curs de parentting...http://www10.triplep.net/?pid=58...interesant...sper sa reusesc sa si aplic ce invat acolo....(sa am timp sa aplic)
o zi buna va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nausica spune:

Cu maaaare bucurie va transmit urmatorul mesaj:

"Am nascut-o pe Cezara la 9:30, 3150g, 49 cm, apgar 9, e superba la mami in brate!"

Bravo, sa-ti traiasca si sa te bucuri de ea! Te imbratisez cu mare drag - si un pupic special pentru cel mai scump fratior!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

oooo, ce veste buna!!!
FELICITARI, NERANTULA!!!
Refacere rapida si acomodare usoara tuturor!

Asteptam vesti cand poti.

Ceata lui pitigoi: Luminita, Edi si Robi - 26.09.2008

"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Joy21 spune:

Felicitari Nerantula! Mult laptic pentru amandoi nazdravanii iti doresc si acomodare cat mai usoara acasa!

Victoria, mami de Anna Sofia, 33+ cu inimioara

"Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici."
David Lloyd George

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy_galro spune:

woooooow ce veste minunata!!!!
FELICITARI NERANTULA!!!!BINE AI VENIT PE LUME CEZARA !!!

Mergi la inceput