Bobocei sept-oct 2008, la 2 ani (310)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

lala, bunatate de tort ce ai facut tu! reteta mi-o dai si mie??

mor de dragul fetelor tale! sunt super simpatice!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala77 spune:

Claudinna, ti-o dau, cum nu?
Blat: 6 oua, 150 g zahar, 2 pahare nuca macinata(poti sa pui si migdale), 2 biscuiti zdrobiti, 1 lingura faina, 1/2 pahare cu apa. Pui la fiert nuca+zahar+apa si lasi sa scada pana e groasa compozitia , cam ca o mamaliga. Adaugi cacaoa+biscuitii pisati+faina, amesteci bine , dai de pe foc si incorporezi galbenusurile.Cand s-a racorit un pic, amesteci tot cu albusurile batute bine cu un praf de sare.Si coci la foc mic un blat.
Crema: 50 g cacao, 150 g zahar, 200 gr unt moale, 4 galbenusuri. Fierbi jumate din zahar +cacao+1/2 pahare de apa pana se face ca smantana , la foc mic; apoi amesteci galbenusurile cu cealalta jumatate de zahar si mai fierbi pana se ingroasa putin.Cand e la temp degetului incorporezi untul moale.
Bezea: 4 albusuri batute cu un praf de sare, cand se intaresc adaugi 200 g zahar si bati iar pana sta tare. Adaugi apoi zeama si coaja de la o jumatate de lamaie si bati pana devine lucioasa. O pui in tava de aceeasi dimensiune ca blatul si coci la 100-150 grade cu usa cuptorului intredeschisa, cam 3 ore.
Glazura: amesteca 300 gr zahar+100 gr cacao+200 ml smantana+230 ml apa si fierbe cam 10 min la foc mic. Da de-o parte si amesteca in compozitie un pliculet de gelatina inmuiata in 2-3 linguri de apa rece pt 10 min.
Asamblarea: 1/2 blat-crema-foaia de bezea-crema-1/ blat -glazura.

E un tort superciocolatos.Si mie mi se pare ca se face usor, desi e cam enervanta bezeaua aia ca o tii o viata in cuptor.Cateodata renunt la ea si tai blatul in trei cu o ata si fac mai multa cremna. Insa asa e cam greoi; bezeaua il face sa nu fie gretos.

La multi ani, sarbatoritolr!!!!Si multe floricele la mamici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

salvat!
lala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Pio, sa-ti traiasca minunata Elsa!

Elsa! La multi ani!

Mergi la inceput

Maya!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa si mami spune:

hello gagici!
ELSA Pio pupici sa-ti traiasca fata frumoasa! nu v-ati intors din ro? ne-ai parasit?:((
MAYA
imi spuneti si mie unde gasesc lapte de capra la hypermarket? la ce raion, ca m-am uitat in rafturile cu uht, cu lapte proaspat si nik au la cora, metro, auchan, real? ca d'astea avem aici la noi:)

Mergi la inceput

Eu iau de la Cora, pe raionul cu lapte UHT e un raion special BIO, unde toate cutiile si cutioaiele sunt verzi.
Asta are o capra mare in prim plan, nu ratezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

Hello,

ElsaMaya, mamicilor sa va traiasca printesele si sa fie sanatoase

Ada au cumva si in Mega Image?

Am pregatit-o pe sor'mea de scoala si am facut si gem de prune, plus o praji cu prune

astept sa se scoale pitica sa ii dau sa pape doarme de vreo 3 ore

de Crina Alexandra Bobocelul este o floricica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa si mami spune:

Ada multam de pont, da' cora n-am pe aici pe la mine, ma orientez prin carrefour.
acum vad ca am gresit postul anterior si in loc de carrefour scrisei cora.
Ange bine ca mi-ai amintit ca tre' sa o pregatesc si eu pe Alexa de gradi.
mult succes tuturor in noul an!

Mergi la inceput

Am cumparat si din Carrefour de mai multe ori, dar saptamana trecuta nu era pe stoc.
Acelasi brand, Andechser.

Mergi la inceput