Sondaj pe baza de curiozitate:))

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

Am alaptat-o pe Ana exclusiv 6 luni,mi-au aparut imediat rusii...lasa ca am scpaat acum iar de ei pentru o perioada buna

mQQm,mie doctorita mi-a zis sa nu ma bazez pe aceasta metoda contraceptiva pt ca nu este 100% sigura...bine doar abstinenta este 100% sigura

Mama de Ana si 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

A venit vremea sa raspund la propriul sondaj de opinie. Deci 1 an si 7 luni (si 2 saptamani:)))...cred ca s-a uitat "mosh Craciun" in calendar si a zis ca acum e momentul:)))
Insa recent mi-a zis cineva care parea avizat ca nu exista asa ceva ca "economie de ovocite", ca cica alea se elibereaza de cand te nasti, n-au legatura cu sarcina sau alaptarea blabla...deci nu am economisit nimic!! Decat banii de tampoane!:))))

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
Manole forever
Sovata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Am alaptat cate un an si jumatate, exclusiv pana la 6 luni si oricum des si dupa aia (adica ziua cam la fel si noaptea de mai multe ori) si mi-a venit la 8 luni la Katja si la 10 luni la Serg.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=SftMo7XkXps" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

am alaptat exclusiv 6 luni cam la 4 ore apoi dimineata si seara si foarte rar in timpul zilei pentru ca nu a mai dorit si a venit vizitatorul cand baiatul a implinit 8 luni . il alaptez in continuare dimineata si seara

Ioana si Carol Ioan asteptandu-l pe Mos Craciun Trazbātii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

la prima fetita: CM dupa fix 6 luni (alaptat 2 ani +)

la a doua fetita: naspa, CM dupa 3,5 luni (intentionez sa alaptez 2 ani)

as fi vrut sa nu vina deloc pe toata perioada alaptarii. totusi CM cand alaptez e foarte scurt si light, in doua, maxim trei zile trece. bebelusa e putin agitata in acea perioada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

alaptez de un an si inca nu mi-a venit.

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

eu am luat Cerazette de la doua luni la un an si 2 luni ale copilului. Primul sindrom premenstrual a aparut la sase luni si s-a repetat aproape lunar, cu tot tacamul. Sangerare abia la 8 luni. Insaaa, era cam dereglata, cred ca erau si contraceptivele de vina. Si del a 1-8 luni ma tot durea in spate, foarte jos, unde sunt ovarele, iar cand durerea era mai intensa sangeram un pic. Dupa ce-am intrerupt pasti;e;e, in februarie, am avut o menstruatie care parea normala si nimic pana... luna trecuta, adica la o luna dupa ce am reluat munca si am alaptat mai putin :) Ca sa va faceti o idee am stat acasa doi ani, deci... am fost o fericita.

Desi nu pot i luata drept exemplu, fiind dintotdeauna atipica la capitoulul CM, voiam sa atrag atentiaa asupra unei situatii: inca de la sase luni, am avut cateva zile pe luna in care-mi scadea lactatia ingrozitor, pana la punctl la care as fi dat completare daca nu eram eu. AM reusit sa gestionez acest inconvenient si sa-l depasesc cu succes, sa recunosc instalarea lui de la primele semne si sa iau masuri:

- am renuntat la orice-mi planuisem in perioada respectiva c sa pot sta mai mult cu copilul la san.
- am tinut copilul la san mai mult decat de obicei, in conditii confortabile pentru mine: stand la PC sa citesc, in pat sa citesc, am dormit langa ea, pentru ca somnurile de amiaza se desfasurau cu tzatza in gura.
- am baut ceai demarar, ca ala-mi place, ca sa stiu sigur cate lichide beau
- am mancat cu predilectie mancare gatita, la mine s-a cunoscut intotdeauna
- am bagat ceapa si mai multe cruditati in alimentatie, mai ales ceapa si mult marar.

Fenomenul s-a oprit fara sa-mi dau seama acum cateva luni. S-a petrecut treptat, de fapt, iar fluctuatiile nu mi-au mai dat atatea dureri de cap. Cred ca de vina era un puseu de estrogen premergator oriarui ciclu menstrual, care la mine a fost foarte dramatic in primele luni dupa nastere, iar cu timpul m-am reglat - sau oricum, un neajuns de factura hormonala. Dar e bine sa stiti ca se poate intampla si asa ceva si sa stiti ca trece.

Va imbratisez cu drag!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

la primul copil mi-a venit pe la 4 luni, alaptat exclusiv pana la 6 luni.

la al doilea copil mi-a venit la 1 luna :(. cu alaptat exclusiv, la cerere, asa cum facem si acum.

dar, am si trompele legate.oate fi o cauza?

mami de andi si ilinca
_

traduceri si asistenta

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alfa_anca spune:

Primul copil alaptat exclusiv pana la 5 luni, noaptea doar pana la 2 luni (la 3 luni dormea deja 11 ore legate noaptea), fara apa ceai etc, diversificare de la 5 luni si a mancat f bine si renunta f repede la san cand dadea de mancare noua, mai avea doar 3 mese de san si 2 diversificate pana la 7 luni cand am introdus si a 3-a masa diversificata (iaurt) si a ramas cu 2 mese de san dimineata si seara, iar la 3 sapt dupa asta a revenit CM cand am inceput sa iau Exluton ca sa fiu sigura ca nu raman ca vroiam sa alaptez muuult si bine dar fata s-a intzarcat singura la 9 luni dupa ce a dat de biberon. Am luat Exluton 2 luni am mai avut un ciclu dupa asta si apoi am ramas iar gravida.
Al doilea copil alaptat exclusiv pana la 5 luni, noaptea tot pana pe la 2 luni apoi f rar doar dc avea vreo pb, inceput diversificarea cu mare greutate deci manca san cand vroia muschiul lui ca altfel nu se culca si intzarcat de mine la 8.5luni. Dar de la 6 sapt am luat Cerazette pana la 8 luni si apoi tocmai la 10 luni de la nastere a revenit CM. Cat timp am luat cerazette nu am avut nici un simptom nasol sau scurgeri.
Deci cu 2 sarcini cu copii nascuti la 1an si 7 luni intre ei si alaptati dupa povestea de mai sus, in 3 ani si 3 luni am avut doar 2 cicluri si am fost f fericita fara ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

la mine ambii alaptat exclusiv pana la 6 luni, la primul ciclul ceas dupa 2 luni, la mandra de abia la 8. la Patrick am luat si anticonceptionale, la mandra nu ca nu mai era cazul (legat trompe).

Roxana

Mergi la inceput