Vine toamna in bostana cu PEPENASI de 2008 (197)
Raspunsuri - Pagina 3
Biribu spune:
ola fete!
nu stiu nici ce sa zicla ce vorbeati mai sus, ca as muri de nervi 
Mona eu degeaba iti spun ca in orice alta tara tipa respectiva ar fi la puscarie daca s-ar purta asa cu un copil, ca nu te ajuta... Dar in tara unde dreptul si-l face ala mai tare, eu as trimite un tatic mai dintr-o bucata si mai bine hranit asa sa o avertizeze pe duduie ca are si el muschi la o adica, stie sa minuiasca si o bita si daca mai aude cumva de vreun copil altoit sau amenintat, nu se stie ... bai incredibil...
Anka eu cookies cu copiii fac aleasugar easter cookies. daca insa vrei mai sofisticoase merg oatmeal raisins, chocolate chip, ies bune rau...
Moni nu stiu sa zic daca esti sau nu exagerata, pot doar sa zic ca eu la noi in curte i-am lasat sa faca tot ce le trece prin cap fara nici un sters pe miini etc. catelul vostru e deparazitat, vaccinat deci ce atita le poate transmite? alea rele se transmit prin kk deci aia imi inchipui ca nu atinge Luca, deci in rest lasa-l sa se bucure de ciine, as zice eu.
va pup ca m-am intristat si nu ma am chef de scris
Mami de doi
mici
"If you believe everything that you read, better not read"
moni_or spune:
Nici Luca nu mai baga obiecte in gura, decat mana personala, dar ajunge, daca si pe aia o pune pe tot felul de porcarii. Si eu spuneam ca il las sa puna pe ce vrea mana, numai sa nu o bage in gura.
BIRI, catelul nostru e el deparazitat si vaccinat, dar noi stam cam in camp asa, mai la tara ca sa zic, e plin de caini vagabonzi si cateaua noastra mai iese pe camp din cand in cand, mai miroase kk de alti caini si mai stiu eu ce mai face ea pe acolo. Si il las pe Luca sa se joace cu ea, dar mereu ii spun sa nu-si bage mana in gura/nas/ochi dupa aia, sau sa nu-l prinda pe frate-sau de mana pana nu se spala pe maini, ca si Alex e mereu cu pumnul in gurita.
MONA, nici nu mai am cuvinte, groaznic ce se intampla la gradinita aia si groaznic ca educatoarea chiar crede ca e o scuza pe care poate sa o invoce faptul ca nu-i place meseria. Pai ce, daca unui medic nu-i place meseria si omoara un pacient asta e scuza?
BOTI, off, draguta de Nancy, macar bine ca ati gasit cauza, stiu ca giardia e tare greu de depistat. De Jarro Dophilus vorbesti cand zici de probioticele americanesti? Ca stiu ca tu imi spuneai de ele, si noua ni le-a prescris homeopatul pt. Luca, azi cred ca incep sa i le dau,prima data a zis sa terminam cu diareea. Ni le prescrisese si la Alex (varianta Baby's), insa la el le-am oprit dupa vreo 5 zile ca mi se parea ca ii face gaze, era tare agitat, voi ati patit asa ceva?
ANKA, uite vezi, de aia te admir eu pe tine, ca ai o vointa de fier si tot ce iti pui in cap iti iese
Si la noi au fost planificate ambele sarcini, nici a doua n-a fost la intamplare si cred in continuare ca in contextul nostru asta a fost cea mai buna alegere. E drept ca e cam greu 4 ani (sau cat va mai binevoi sa ne lase "scumpul" nostru prim ministru) fara activitate intelectuala, eu nu sunt genul de casnica, nu sunt nici carierista dar mi-ar place sa le pot imbina armonios pe ambele ![]()
Monica, mami de
Luca Andrei (17.07.2008) si
Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!
moni_or spune:
Si inca ceva, ca tot se vorbea in ultimul timp de gradinite. Ce parere aveti de gradinitele cu grupuri mixte? Adica copii mai mici si mai mari la un loc? Scuze daca s-a discutat, inseamna ca am citit eu pe diagonala. Eu nu stiu ce sa zic, parca nu ma incanta ideea. Adica atata timp cat e mic copilul probabil va invata mai mult, ca am vazut si la Luca, invata mult mai repede de la alti copii decat de la noi, dar copiii mai mari? Nu il cam plafoneaza pe unul de 5-6 ani faptul ca trebuie sa faca acelasi lucru ca si unul de 2-3 ani?
Eu m-am apucat in weekendul asta sa studiez oferta de gradi, sper ca in scurt timp sa ma apuc si de vizite, ca sa il inscriu din timp pe Luca pt. la anul, mi se pare f. importanta gradinita la care e, mai ales ca nu o sa il duc ca n-am cu cine sa il las (ca as avea), ci pt. dezvoltarea lui psihica si intelectuala.
Monica, mami de
Luca Andrei (17.07.2008) si
Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!
ana_a spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui monalac am vb cu sotul si o sa l mut la camin,chiar daca l iau la 12 de acolo...am stat putin in cumpana pt ca tb sa platesc 8 ron pe zi pt mancare si mi e ca dam banii degeaba si nu va manca,in plus,stam extrem de prost cu banii... Mami de Cris si CodrinPoze Cris Bebe Codrin |
incearca sa vezi partea pozitiva a lucrurilor. S-ar putea sa vrea sa incerce! Si in plus, ai o masa diversificata asigurata pentru el. Posibil sa se comporte diferit ca si acasa, sa-i placa de exemplu mirosul tocanitelor de acolo si sa-i faca pofta colegii. Oricum, doamnele de acolo au diverse metode sa convinga copilasii sa manance fara sa-i forteze invreun fel.
Succes!
blog
proud
iar mintile reduse ii discuta pe altii."
AnnaBaby spune:
Neata fetele!
Discutii interesante pe aici in ultima vreme, mai ales referitor la gradinite. Noi cu gradinita suntem la nivel de o data sau de doua ori pe saptamana, si atunci mergem la mama la gradi, nu in alta parte. Si ma mandresc ca am reusit saptamana trecuta sa o las acolo si eu sa polec, ca pana acum nu se piutea. Si vorba aia, e cu bunica-sa
. Bine, eu o duc acolo asa de socializare, ca mama are grupa pregatitoare, toti sunt mari, dar Ioana se integreaza ea, se joaca cu ei, mai ales de-a bucataria, asta ii place si acasa, sau am mai vazut-o cu puzzle-uri, ca si acasa.
Azi nu mergem ca e racita Ioana, e mucoasa, infundata de abia poate respira, nu sta sub nici o forma la desfundat sau aspirat, i-am luat Olinth in speranta ca i se desfunda mai repede nasul, ca apa de mare e fix apa de ploaie, dar la fel, nu vrea sub nici o forma sa-i pun i nas. Asa ca sta si se chinuie, ce sa-i fac.
In rest, vis a vis de vorbit, am nimerit sapt trecuta la gradi cand venise o tanti de la logopedie sa testeze copiii, asa ca am intrebat-o si despre a mea care vorbeste o pasareasca neinteleasa de nimeni altcineva in afara mea, adica ea osteste numai sfarsitul cuvantului, in 95% din cazuri. De ex, pantofi=ofi, papusa=usa, etc. Si cuma ma asteptam, mi-a zis ca asta e semn de intarziere in dezvoltarea limbajului, si ca s-o duc la logoped. Acum sincer, mie mi se pare cam devreme, mai ales ca ea nu ar coopera cu un strain, as pierde vremea pe acolo. Am zis ca mai astept sa vad cum evolueaza. Pana atunci exersez eu cu ea, o pun sa repete sunetele alfabetului, impartim cuvintele in silbe si o pun sa le repete dupa mine, si asa spune, dar cuvantul intreg nu.
Cam asta despre noi. Eu ma ocup in continuare cu organizarile de evenimente, am tot avut ba nunti, ba cumetrii, am capatat experienta, acum merge mai repede treaba, nu mai stam asa de mult la o sala.
Anna si
Ioana (11.07.2008)
asa creste Ioana
povestea nasterii
iriss27 spune:
Anna, si David vorbeste tot la fel, mai ales ultimele silabe din cuvant. Eu nu-mi fac nici o problema, atata timp cat comunica sunt f multumita. El a inceput sa vorbeasca de 3-4 luni maxim si eu vad o imbunatatire a vorbirii fata de inceputuri. A adaugat mai multe silabe in fata, de unde masina era NA, acum este SINA :) Acesta a fost doar un exemplu.
Pe mine ma deranjeaza cel mai tare ca nu are rabdare. Nu are rabdare sa ii citesc eu, trebuie ca el SIGU sa citeasca, sa ia cartea, sa o frunzareasca. Plus ca are accese de violenta care lui i se par distractive, gen aruncat cu jucarii, dat cu palma ... etc.
Eu sunt prinsa cu serviciu, pana peste cap. Am nimerit intr-un proiect destul de urat. Nu-mi place deloc, e cam greu si f solicitant ... si nu am sanse sa scapd e aici decat plecand din firma 
Sa imi gasesc alt job acum, pare cam dificil, mai ales dupa ce am stat atat de mult timp acasa... dar o sa incerc sa-mi caut altceva sau sa ma apuc de ceva pe cont propriu (inca nu stiu ce sa fie, dar nu as mai vrea calculatoare/programare), asta in cazul in care nu plecam mai repede ![]()
Chiar, aveti idee ce ar merge, ca business in ziua de azi?
mcoca spune:
Anna, eu zic sa nu te ingrijorezi (inca) de vorbitul Ioanei. Fiecare copil are ritmul lui, nu cred ca poti zice ca un copil e intarziat la 2 ani. Pe de alta parte nu prea ai ce face, decat sa vorbesti mult cu ea; este prea devreme pentru logoped.
Moni aici se poarta grupele mixte, chiar si la scoala. Este mai greu pentru educatoare/invatzatoare ca trebuie sa faica 2 activitati diferite in acelasi timp. Chiar am avut o discutzie despre aceast subiect cu colegii, si ei gaseau ca e ok (sunt toti in situatzia asta). Mie, nu mi s-ar parea ok, in cazul in care al meu ar fi in grupa mare, si sa fie cu unii de grupa mica invers mi s-ar parea cool), dar ei zic ca e ok.
Ma, acum cu amenintzarea cu batzul. Pe mine nu ma socheaza. Na ok, le-a zis sa-i sperie, nu i-a si batut. Imi amintesc cand eram la camin, ca ne speria cu batzul (de fapt era o chestie lata si groasa de lemn), am si luat-o pe coaja, toti o data, ca nu doream sa dormim, cate una la fund. Nu a durut deloc, da deloc, si nici nu m-a traumatizat. Acum nu ca as fi de acord cu bataia, dar nici sa nu trecem in extrema cealalta.
Boti, da' giardia asta nu se ia din apa? Parca stiu una care se ia din apa, si e greu sa te feresti. Oricum sanatate multa.
Vicky si Printzesone
ana_a spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui moni_or Si inca ceva, ca tot se vorbea in ultimul timp de gradinite. Ce parere aveti de gradinitele cu grupuri mixte? Adica copii mai mici si mai mari la un loc? Scuze daca s-a discutat, inseamna ca am citit eu pe diagonala. Eu nu stiu ce sa zic, parca nu ma incanta ideea. Adica atata timp cat e mic copilul probabil va invata mai mult, ca am vazut si la Luca, invata mult mai repede de la alti copii decat de la noi, dar copiii mai mari? Nu il cam plafoneaza pe unul de 5-6 ani faptul ca trebuie sa faca acelasi lucru ca si unul de 2-3 ani? Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010)Doamne, ai grija de minunile mele! |
cei mari invata sa aiba rabdare cu cei mici, sunt incurajati sa-i ajute pe cei mici la unele chestii, mie imi place de exemplu ca Stefan - avand copilasi mai mici in grupa invata incet incet sa-i respecte, pentru ca la vechea gradinita cei mici erau etichetati ca plangaciosi, pitici, era mereu o competitie negativa pe varsta, ceea ce, parerea mea, nu ajuta deloc, mai ales in cazul nostru, ca avem frate mai mic.
Oricum, au activitati pe varste, cel putin la Stefi in grupa.
blog
proud
iar mintile reduse ii discuta pe altii."
Gini75 spune:
Buna,
Eu sunt bucuroasa ca s-au nascut finutii mei gemeni, un baiat si o fata. Au deja 4 zile de viata. I-am vazut in poze, sunt asa micuti!
Anka, Mada si alte fete, va admir ca puteti face atatea, ca va apucati de scoala. Mie nu mai imi vine sa ma apuc de nimic.
Moni, eu sunt relaxata, chiar prea relaxata. Irina pune mainile pe orice si nu sar s-o spal sau s-o sterg. Na, acum n-o las sa umble in caca de animale sau alte din astea. Ce-i drept nu prea mai baga in gura, a trecut de faza asta.
Despre grupurile mixte, mie nu mi se pare o idee foarte buna. Spun asta din punctul de vedere al unui nestiutor in ale educatiei. La Irina la gradi, copii stau la comun de la 8 la 9, 30 (adica primirea copiilor si micul dejun). Mie mi se pare suficient si imi pare bine ca dupa masa ii separa, fiindca au alte preocupari, am observat chiar ca se teme de unii copii mai mari si mai galagiosi. Asta nu pentru ca ar fi lovit-o sau ceva de genul astra, ci pentru ca alearga, se joaca altfel. Repet, nu inseamna ca e o idee rea, dar nu ma pricep.
Tecky, bafta la noul loc de munca. Sa ne scrii impresii. Parca tu ziceai ca ai mai lucrat intr-o gradinita?
the_andreea spune:
Neatza si de la noi!
Moni, eu una nu sunt de acord cu grupele mixte.Aici sunt astfel de grupe numai la sectiile de germana.Si eu cam stau in dubii daca anul viitor sa-l duc pe Casi la germana sau sa facem in particular;discutii am auzit cum ca, la o astfel de grupa, educatoarea se ocupa de cei mari de 6-7 ani,fiind grupa pregatitoare, si cei mici sunt lasati sa faca ce vor(nu ca ar fi diferit la sectia de romana).
Mona,si eu am platit masa Theonei la gradi degeaba si acum la scoala e la fel.Nu mananca si nu am ce-i face.In plus,la gradi o invatase educatoarea ca daca nu vrea mancare, sa mance macar o felie de paine goala.Ceea ce nu mi s-a parut ok.Acum la scoala e aceeasi poveste.Doar ca aici la restaurantul unde mananca,nu vrea patronul sa adapteze meniul pentru copii.De ex,le-a dat intr-o zi ciorba de fasole si felul 2 a fost varza a la Cluj.Cool,nu? Mie mi s-a facut rau numai cand am auzit.Dar nu avem ce-i face (patronului);e "infipt" bine si e intangibil de la nivelul nostru, al parintilor.
Mada,ms si multa bafta cu scoala.
Anka,
Casi dupa cum am mai spus,a renuntat la olita
.Ceea ce ma enerveaza extraordinar de tare e ca,face kk,dupa care se dezbraca de pantaloni isi da si pampersul jos si va inchipuiti cum arata apoi si el si covorul si ce mai e in jur daca nu suntem pe faza
.Si apoi vine si ne spune.Nici nu stiu ce e mai bine,sa-l schimb de 10 ori pe zi sau sa-l las cu pampers.Mai sunt pepenasi care fac asa?
PS:Off-topic,daca mai stie cineva,se mai poate stimula in vreun fel lactatia si la 2 luni jumate dupa nastere?
O zi faina va doresc
Andreea mami de Theona (27.08.2002) ,Casian (18.06.2008) si Aris (14.07.10)

Stef's blog