Vine toamna in bostana cu PEPENASI de 2008 (197)
Raspunsuri - Pagina 4
Tecky spune:
Gini am mai lucrat la o gradinita particulara acum 4 ani dar am fost asistenta de educatoare.Sa-ti traiasca finutii!
ana_a spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui the_andreea PS:Off-topic,daca mai stie cineva,se mai poate stimula in vreun fel lactatia si la 2 luni jumate dupa nastere? O zi faina va doresc Andreea mami de Theona (27.08.2002) ,Casian (18.06.2008) si Aris (14.07.10) |
Copilul pus la san de cate ori doreste stimuleaza cel mai bine lactatia. Din cate imi amintesc sunt cateva pusee cand se regleaza lapticul, lichide suficiente si poate daca crezi ca este nevoie ceai sau capsule pentru stimularea lactatiei.Succes!
blog
proud
iar mintile reduse ii discuta pe altii."
bujo spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui the_andreea PS:Off-topic,daca mai stie cineva,se mai poate stimula in vreun fel lactatia si la 2 luni jumate dupa nastere? |
Sigur ca se poate, daca n-a disparut lactatia complet. Cum a spus Ana, trebuie pus copilul cat de des la san, plus ca exista stimulente de lactatie care pe mine personal m-au ajutat foarte mult (Galafor si Galactogil). Am avut si eu perioade in care aveam extrem de putin si credeam ca pierd laptele dar dupa o stimulare intensa a revenit. Este important sa se bea multe lichide si sa se manance sanatos. Bafta
bujo mami de Filip
ioana spune:
Maini murdare. Eu port permanent in geanta/rucsacel un gel antibacterian pentru maini. Este super, se usuca rapid, nu ai nevoie de apa. Si baiatului i-am pus in ghiozdan o sticluta, faloseasca dupa ce merge la baie si inainte de a manca. Il cumpar de la farmacie, sticlutele sunt mici, usor de manevrat. Si Ilinca pune mainile pe tot felul de prostii si apoi le baga in gura. Pana acum nu am avut probleme cu burtica, dar nu-mi place deloc cand stiu ca tot trebuie sa stau dupa ea, sa fiu atenta.
Grupe mixte. Nu-mi place ideea din perspectiva copilului mic. Eu am vazut ce galagie fac cei marisori, cum se joaca (mai ales baietii!), este destul de periculos pentru un copil de 2-3 ani. Daca cade unul mai mare (de 20 de kg) peste el?
Stimularea lactatiei. Daca nu vezi rezultate tinand copilul la san, poti incerca la PLAFAR, sunt si pastile din lante, si ceaiuri pentru stimularea lactatiei.
Mancare la scoala. La noi este o adevarata concurenta intre firmele de catering pentru "castigarea" scolilor care au after - school. Si din ce in ce mai multe scoli au. Nu ne convine firma, cautam alta, dar fiecare patron este interesat sa-si pastreze "teritoriul" si sa nu primeasca reclamatii.
Bujo, bafta la predat! Sper sa-ti pastrezi entuziasmul si dupa primul semestru!
Numai bine tuturor,
Ioana si Ilinca (5 iulie 2008).
the_andreea spune:
Ana,Bujo,Ioana ,multumesc.Asa am facut,i-am dat la cerere,si nu am reusit sa-i fac un program de masa pana acum,de aceea am impresia ca il cam tin la regim uneori
.Oricum nu ii e de ajuns,ca ii dau si completare;nu e mancacios ca si Casi,trage de cateva ori si adoarme.Si la formula face la fel,adica nu are preferinte.Sper sa mai tina asa cu ceaiuri si supe pana pe la vreo 4 luni.Multumesc inca o data.
Ioana,cu mancarea la scoala;catering nu au,ca nu e voie sa manance in clasa si nu este cantina.Restaurantul la care mananca e cel mai aproape de scoala (mai e o pizzerie,dar aiai iese din discutie) si acolo merg vreo 7-8 clase,din care numai 2 invatatoare au propus sa li se schimbe meniul,celorlalte ori nu le pasa,ori... nu stiu.Iar de schimbat restaurantul,nu sunt de acord toti parintii,pt ca ar fi la distanta de 15 min mers pe jos si vine iarna si ... altele
(e un pic mai scump).La sedinta,mi s-a propus sa o cert mai des acasa ca poate o sa inceapa sa manance mai bine
.In fine,nici nu stiu sa ma enervez ca nu se schimba nimic sau sa ma bucur ca nu mananca toate porcariile?
Andreea mami de Theona (27.08.2002) ,Casian (18.06.2008) si Aris (14.07.10)
mcoca spune:
Andreea cum adica nu vrea sa adapteze meniul pentru copii, daca el serveste mancare copiilor?
Acum apropo de bomba varza cu fasole, imi aduc amainte ca la tzara, astea erau feluri care se faceau intotdeauna impreuna ca mancare de post : fasole si varza. Cred ca nenea ala nu a evoluat prea mult ...
Vicky si Printzesone
moni_or spune:
ANDREEA, nici noi nu avem program de masa la 4 luni trecute, adica eu nu stiu nici acum cate mese are pe zi, cat trece intre mese si sunt mult mai putin stresata ca la Luca, pe care mereu il cantaream si i-am introdus aiurea completarea si asa mi=am pierdut laptele. Alex la 4 luni mananca si la 2 ore iar noaptea nu trec 3 ore fara sa ceara, dar atata timp cat ia bine in greutate si lapte am, eu sunt multumita, chiar daca e stresant ca nu ma pot duce niciunde mai mult de 2 ore (eu nu pot sa-mi scot tzatza in strada, stiu ca nu e rusinos, dar asa sunt eu, doar in cazuri extreme am facut-o).
Multumesc pentru raspunsuri si legate de gradi. Si eu inclin sa nu fiu pro grupuri mixte, uite ca la faza cu baietii mai mari si jocul lor mai agresiv nici nu m=am gandit si e si asta adevarat, ca eu ma ingrozesc uneori cand ii vad in parc... Probabil trebuie sa ma obisnuiesc ca asa vor fi si ai mei in cativa ani...
Monica, mami de
Luca Andrei (17.07.2008) si
Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!
mcoca spune:
MAi, cu alaptatul la cerere, eu sunt de acord, ai eu am alaptat cu succes un an, dar na, totusi trebuie un minim de program pentru binele amandurora. ADica, la inceput, copilul are colici, si tu-l tii tot timpu' la san, ca sa-l linistesti. Nu, macar 2 ore sa treaca, ca altfel esti in cerc vicios.
Moni, mi se pare ca mananca des, la 2 ore, la 4 luni. Iarasi, ca se scoala la 3 ore noaptea nu-i ok. Stomacelul lui are nevoie sa faca o pauza mai lunga in timpul noptii. Are peste zi perioade cand doarme legat mai multe ore? Ar trebui sa aiba. Bbei de la nastere au capacitatea de la dormi 4-5 ore legate, si depinde de tine sa le doarme noaptea.
De la 5 kg, un bebe are teoretic capacitatea de a nu mai manca noaptea. Aici pediatrul iti si zice sa nu-i mai dai, ca mai rau faci (am o pritena care si acum regreta ca nu a ascultat, ca fiu-su are 3 ani jumate si inca cere lapte noaptea).
Moni, Andreea erau doar niste sfaturi ....
Vicky si Printzesone
ankalaura spune:
Ei, vedeti voi, problema (in Ro, poate si in alte parti...) este CUM se aplica o metoda - in discutia de fata, grupele mixte.
In mod corect, grupele mixte functioneaza in baza unor principii - de exemplu, "nasirea", copilul mai mare este un fel de "nas" pentru cel mai mic, il invata, ii este model de urmat, samd - de ex, la cum se incalta sau la cum strange jucariile dupa ce s-a jucat.
Totodata, educatoarea trebuie sa aiba activitati diferite, sa lucreze cu ei in grupuri de aceeasi varsta, sau daca au acelasi exercitiu, sa fie adaptat la respectivele varste.
Si desigur, nu trebuie sa se uite securitatea.
Ca in mod normal, joaca trebuie coordonata, si atunci nu trebuie sa existe pericolul ca unul de 20 de kile sa cada peste unul de 10... Cum controlezi asta: pai faci activitati stand in fund! Nu alergand prin clasa si nici sarind intr-un picior....
Ca si metoda, ea este foarte buna. "Nasirea", ca si "fratele mai mare" il stimuleaza pe cel mic, iar la cel mare dezvolta sentimentul de responsabiltate.
Ca si proces de educatie, daca nu adaptezi continuturile la nivelul fiecaruia, totul devine nul, ca unu de 5 ani nu are aceeasi baza si ritm ca unul de 2 sau 3 ani, logic.
Intr-o gradinita normala, jocul agresiv nu trebuie sa se intample...
Acum.... cum se aplica e altceva.
Si da, la cum se aplica, as inclina sa nu prefer o grupa mixta in fata unei grupe cu varsta selectata...
Vicky - da-mi voie sa nu fiu de acord cu tine. Nu era corect nici "pe vremea noastra" sa fim amenintati, nici macar pentru a fi speriati, cu atat mai putin ar fi fost normal sa se treaca la fapte. Lumea se schimba si perceptia asupra lumii la fel. Pe vremea noastra, lumea era mult mai saraca in stimuli, ca sa o citez pe domnisoara basescu, noi aveam "mintea mai odihnita" ![]()
Un educator nu are ce sa caute in meseria asta daca nu stie sa gestioneze altfel clasa (sau pe un copil), altfel decat a-l ameninta cu bataia. E primitiv si rusinos pentru statutul de educator.
ioana spune:
Perfect de acord, Anka!
La gradinita la Tudor aveau un program de genul asta, cei de grupa mare "nasisera" grupa mica, T. avea o fetita in grija, era tare incantat! Dar fiecare grupa avea clasa ei, erau impreuna cand si cand, destul de rar.
Mcoca, un (fel de)raspuns tardiv la "de ce 1 copil, de ce 2". Pentru ca baiatul de 9 ani ii citeste seara fetitei de 2 ani povesti. Ea initiaza, vine cu cartea, se aseaza in patul lui...
"Vrei sa-ti citesc?"
"Da!"
"Bineee, da cartea incoace!"
O zi buna,
Ioana si Ilinca (5 iulie 2008).

Stef's blog