Vine toamna in bostana cu PEPENASI de 2008 (197)
Raspunsuri - Pagina 10
ankalaura spune:
Capri - in foarte mare viteza si foarte pe scurt > pentru ca sunt primitivi, si pentru ca profesorii/educatorii/invatatorii nu se mai preocupa de propria lor dezvoltare dupa ce au prins un post. Au impresia ca le stiu pe toate, ca materia e si asa prea incarcata, iar treburile astea de pedagogie ii dor la basca, ei au obiectivele lor de atins (oare le ating?
). Nimeni nu citeste reviste de pedagogie (daca or exista, in romana), nu citeste nimeni chestii de peste granite, nici macar aia din minister care ASTA ar presupune ca trebuie sa faca mereu, programele nu sunt corelate, evaluarea o o gluma proasta, asa ca treaba cu munca in echipe este doar un mic mic amanunt in marea de probleme pe care nu are nimeni chef sa le rezolve.
Ca sa poti lucra altfel, trebuie sa vrei sa te schimbi, dar trebuie sa vrea toti, ca degeaba schimbi tu felul in care lucrezi (desi ar putea exista rezultate si la scara mica).
O alta buba in educatia romaneasca e ca se folosesc intrebari la care educatorul crede ca nu exista decat raspunsuri corecte si raspunsuri gresite. Nici unul nu ia in calcul ca poate NU EXISTA un raspuns corect, sau ca poate ar trebui sa puna problema astfel incat fiecare copil sa descopere cate un raspuns valabil, fara a mai evidentia ideea de corect/gresit. Ei nici nu stiu cums a puna intrebarea!
Nu se pune accept pe competenta pe care o poate capata copilul in scoala, si pe bagaj, tone, eventual, care intra acuma cu lopata si dispar imediat dupa examen, care nu iti servesc la nimic, care nu te invata nimic, cifre, ani, invatat pe dinafara, pagini de liniute, liniute, liniute.... Intr-un asa sistem, e greu sa evidentiezi competenta fiecaruia pur si simplu, FARA a o pune in paralel cu lipsa de competenta a altuia.
Tecky spune:
Capri LA MULTI ANI FERICITI INAINTE!
Fetelor daca vreti sa vedeti gradinita unde voi fi educatoare de luni uitati-va aici:www.watoto.ro
monalac spune:
neaparat sa va zic o faza de acum 5 minute-il scot pe codi din baie,il sterg cu prosopul,iar el ma intreaba''mami,tu ai puta?''
''n am mami'' ''de ce?''ma intreaba el ''pentru ca sunt fata'',ii raspund.
se uita mirat la mine si imi spune ''tu nu esti fata.''''da ce sunt?'' il intreb ''esti o mami'',imi raspunde,serios.
tecky,sunt verde de invidie...ce gradinita super!daca ati vedea o pe a lui cris,o camaruta mica unde sunt inghesuiti aproape 30 de copii.
de cate ori ma duc sa l iau e trist si mi spune ca nu i place,ca de ce n am venit sa l iau mai repede...
katalyna spune:
buna seara fetelor!
mai3, felicitari pt bebe, sa-ti traiasca, sa fie sanatos!
xena, felicitari pt bb baietel si sarcina usoara!
marina, felicitari pt bb2, sa ai o sarcina usoara.
noi suntem mucosi, dar trece si asta. ziua nu mai purtam pampers, seara ii pun preventiv desi nu mereu face. vorbeste, dar nu face propozitii, important e ca ne intelegem, stie cand tre sa zica da sau ba ![]()
anka, am patit si eu o faza anul trecut in iarna. mi-am luat o pereche de cizme din piele pe care am dat pana in 3 mil. cand am ajuns acasa am observat ca aveau defect. cand m-am intors la magazin vanzatoarea imi spune ca nu mai au numarul meu si sa-mi aleg altceva ca nu-mi poate da banii inapoi, am facut o fatza si i-am aruncat lu' aia un 'pooooftim?' de l-a sunat pe sefu imediat, i-am explicat ca nu sunt eu vinovata ca au defect si ca prin lege sunt obligati sa-mi dea banii inapoi. pana la urma mi-a adus o pereche direct de la fabrica si fara defect
dar ce-mi plac cizmele alea, m-am fatzait ceva pe langa ele pana le-am luat.
camy, felicitari pt primii pasi, o sa mearga din ce in ce mai mult/zi asa ca sa te tii ![]()
bujo, eu port 40 la picior si cand merg sa-mi cumpar gasesc foarte greu ce-mi place si vin mereu cu 39. zic, imi e mic nici nu-l mai probez, ei: se potriveste si la 40. in fine ii fac pe plac si probez si evident ca nu-mi vine si intreb: dar 40 nu aveti? ei: nu, ne pare rau. asta ma enerveaza pe mine, prosteala pe fatza.
capri, eu cunosc un baietel care nu-l spunea pe c pana la 5 ani, il inlocuia cu t. nu stiu cu logopedul, dar poti sa faci o intrebare.
capri, sa fiti fericiti pana la adanci batraneti! la multi ani!
mona, dar ce vorbaret este, cred ca-ti vine sa-l mananci.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Scrisori pt Mos Craciun&page=1" target="_blank">k1.jpg
ana_a spune:
vai anka... ziceai de bagat cifre cu lopata
Aseara am fost in vizita la o prietena, cu pustoaica de clasa a VI-a. Isi rezolva o parte din excertiile de clasa a V-a, se descurca greuuuu era necajita ca are nu stiu ce test de evaluare cu ce au ramas din clasa a V-a. Pai fetelor...eu m-am uitat peste tampeniile alea si nu-mi mai aminteam NIMIC!!! Am rezolvat o parte din exercitii, prin alte metode, dar am ramas cu un gust amar... Sunt curioasa daca si in alte tari copilasii lucreaza la aritmetica asemenea tampenii in clasa a V-a. Eu personal nu inteleg la ce folosesc, invatate atat de devreme.
Un lucru este clar...trebuie sa-mi cumpar carti de matematica, sa o invat odata cu copii mei, altfel e bai
.
Mie imi placea geometria, imi amintesc si acum ce fain "vedeam" problemele, in special geometria in spatiu
.
Acolo e de munca frate...daca pierzi o zi, o formula, te-ai ars pentru un semestru.
Tot respectul pentru copilasii care prind usor logica acelor exercitii.
Eu sunt convinsa ca nu-s ele fff grele, ca le-ar fi prins si copila asta daca ar fi avut un profesor bunicel (ea se plange ca nu le explica) - dar, inainte de profesor si mintiuca lor, e nevoie de consecventa si asta nu stiu cum se dezvolta la fiecare copilas...
mda...aberez si eu. Ma gandeam la Stefi al meu, incercam sa-l "vad" scolar... e departe notiunea asta de mine, si iaca, in curand mergem sa cautam o invatatoare...
blog
proud
mcoca spune:
Mona, sa fii sanatoasa fi fericita alaturi de cei dragi! LA Multi Ani!
Capri, multi ani fericiti in continuare!
Vicky si Printzesone
ankalaura spune:
Ana, eu, ca sa nu imi mai pun probleme de-asta ca va fi nevoie sa invat matematici la patruj'de ani, am emigrat ![]()
Carmenela spune:
Saluti fetele,
am intrat si eu scurt....
Capri, la multi ani pentru aniversare... O cifra frumoasa...si eu o am la fel..![]()
![]()
![]()
Camy, felicitoante pentru umblaret... Eu am plans cand a mers prima oara... Acum plang ca merge prea mult...

Alle a fost racita...cred ca v-am mai spus, nu?
Am rugamintea sa nu mai alaturati numele meu cu cel al lui Diarux. Niciodata. Va pot spune doar ca nu este persoana pe care o credeam si in niciun caz nu este sora mea...
In fine......cu bebe 2, eu mi-a dorit forte mult inca unul, insa in ultimul timp am avut niste probleme si de aia nu sunt sigura ca ar fi un moment bun acum sa il fac... MI se pare asa....putin artificial... Oricum, ma voi gandi... E drept ca sunt convinsa ca lui Alle i-ar face bine inca o surioara....sau un fratior... E destul de singura si izolata aici, si trebuie sa fac eforturi destul de mari ca sa o socializez, merg la 2-3 zile cate 30km ca sa o duc in parc, sau sa ma duc la mama...si tot asa....
Dar, slava Domnului, ca este un copil foarte echilibrat si sociabil...
Cam atat de la noi, sper sa pun si eu poze curand....dar sa imi trimiteti si mie parola va rog... Si cu scuzele de rigoare...eu o voi uita tot timpul, asa ca cine se angajeaza sa il bat la cap?

Va pup,
"Intr-o lume imperfecta pe care o putem influenta in bine sau in rau, constientizarea faptului ca orice incercare conteaza este aceea care ne defineste ca fiinte umane.” Dr.Gardner
Carmenela

Stef's blog