Vine toamna in bostana cu PEPENASI de 2008 (197)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Seara buna fetele!

Camy felicitari pentru micul umblaret! Citindu-te mi-am amintit de Miruna cum a facut primii pasi, ce mirata era de isprava ei...

Cristina m-ai distrat cu nerecunoscutul nick-ului ! Ce dulce e Mihaita cu cantecele de "pahar"...abia astept sa-si dea si Miruna drumul la vorba...

Cu mancarea Miruna papa la cresa, la 5 cand ajungem acasa mai mananca un felul 2, ce avem si pt. noi, pe afara ceva fruct sau produs de patiserie/biscuiti/pufuleti si seara ceva mancare usoara, in general gris/taietei/fulgi/orez cu lapte sau iaurt cu cereale. In weekend dimineata mananca paine cu ou, sau platou cu ceva carne, branza, castraveti, rosii. Mananca bine, nu foarte mult cantitativ, dar din toate. Oricum ea e slabutica, numai burta e de ea...

Va ! O seara buna va doresc, ma bag si eu la un episod cu Dr. House.

Dia, mami de soferita in devenire Miruna (15.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Ce ma bucur ca a inceput sa se scrie mai mult!
Camy ce ma bucur ca Flavius a facut primii pasi singurel!Imi amintesc ce fericita si emotionata am fost la primii pasi ai Ralucai....ce repede trece timpul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

PICA - returnatul merge la mall, la Carrefour, dar nu la orice magazin, si mai ales nu in orice oras. La magazine de firma, da. Sigur ca Marks&Spencer o sa iti primeasca inapoi! La alte magazine, iti schimba produsul, dar nu te ramburseaza mereu.
Cate magazine te primesc inapoi cu o crema desigilata?
In cate locuri ti se va spune ca "ti se pare", ca e perfect buna si nu miroase a nimic ciudat, ci esti tu zurli?
In cate locuri exista inca afis cu "marfa vanduta nu se schimba si nu se primeste inapoi?
In cate locuri nu ti se spune inca, dupa caz, ca blugii sunt perfecti - daca sunt lungi, intra la apa si se scurteaza; daca sunt stramti, sigur ca se vor mai lasa... dupa caz... daca iti intra blugul in fund, sigur ti se pare, si blugul sta perfect, dar esti tu rauvoitor si vorbesti blugul de rau...
Eu de realitatile astea vorbeam, nu se M&S, Zara, etc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns the_andreea spune:

Buna dimineata!

Vreti o ?

Camy,felicitari pt primii pasi ai lui Flavius!

Mancarea : Casi mananca aproape orice.Cand vine de la cresa,se duce la frigider si spune "mai vreau" si isi alege el.Ciorba sau supa mananca foate bine;la felul 2 e mai reticent,dar daca are carnita e ok.Daca ii e foame si ne vede prin bucatarie,se duce la sora'sa si-i spune "Theo,hai masa!".Gusta orice;cand preg legumele pt ciorba,vine si ia cu pumnul,chiar si ceapa ,el chiar se bucura cand vine vb de mancare.Mai are si zile proaste,dar nu-mi fac pb ca le recupereaza.Nu e gras,zic eu,are 12 kg,dar e pufos,seamana cu mama'sa.
Cu vorbitul : e simpatic,vorbeste destul de bine,e sasait,mai stalceste cuv,dar daca il corectam,le spune bine.Ma distreaza ca spune "muna" si "muni" in loc de "buna" si "buni","ti taci" pt "ce faci".L-am strigat o data pe tati pe nume si de atunci il striga "Luci",iar pe mine "ubita" .Ne intelegem cu el,dar e super,ultra,mega... marait;din orice se apuca de plans,si asta ne scoate uneori pe amandoi din sarite.Intotdeauna se trezeste maraind(aici ma recunosc,de ex dimineata eu nu scot un cuvant pana nu-mi beau cafeaua),semanam prea bine ca sa ne putem intelege cand ne trezim (el oricum a plans in astia 2 ani,cat pt toti 3 ).Si l-a luat pe "nu" in brate.Orice ii spui zice "nu" din prima.

Aris parca nu are nici o legatura cu Casi.E atat de calm,se trezeste intotdeauna zambind (Ca si Theo,de altfel),se agita numai daca ii e murdar pampersul.Nici nu simtim ca avem bebe mic in casa uneori.

Cam atat de la noi. la toata lumea

Andreea mami de Theona (27.08.2002) ,Casian (18.06.2008) si Aris (14.07.10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Din pacate, in mare parte Anka are dreptate. toate vanzatoarele astea de duzina, pe langa faptul ca pocnesc de sictir cand intri in magazin, se mai si ofusca daca le vorbesti produsul de rau. Oricat de prost iti sta, ea iti zice ca-ti sta bine doar sa vanda produsul. Te strange? Sigur ca se lasa, chiar daca e de plastic. Culoarea e prea stridenta? Si asa se duce la spalat. Te deranjeaza imprimeul cauciucat? Daca racai putin cu unghia se duce. Trist dar adevarat. Vin cu solutii din astea stupide doar sa le cumperi produsul, iar daca te intorci cu el nemultumit se fac ca nu te-au vazut niciodata.
Ma dispera in mod deosebit vanzatoarele de produse pt copii. Le ceri un produs, iti arata niste chestii total incomode si cu 5 numere mai mari. Eu ii zic: Doamna, v-am cerut pt 3 luni. Ea zice: luati pt un an, si asa creste. Si oricum nu gasiti mai mic. Asta e pe probate ce va zic.
Iti vine sa-ti bagi unghia in gat ca ai deschis gura.

bujo mami de Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetele!

Rapid pe fuga intre teme sa zic si eu hello.

Cami felicitari pt primii pasi , pupam pisoiul mumos.
Marina felicitari, sarcina usoara si bb sanatos si papacios.
Carmenela pupici dulci and lots of hugs.
Andreea vai ce bine ar fi sa fie si ale mele la fel cu mancarea, Ami de cand cu dintii si cu prima viroza si etc traieste cu aer, Ari e mofturoasa cand incape, tare m-as bucura sa manance si ele macar 3 zile din 7 fara mofturi ca ma "usuca".
Cu maraitul, plansul si "nu" fiind cuvantul ei preferat ne regasim si noi in descriere. Fix asa face si te aduce on the edge.
Vanzatoarele creca is una dintre marile mele orori, no offence, da is unul din multele motive pt care nu mergem in ro. Peste tot unde mergi de la aeroport la magazinul din coltz e imposibil sa nu dai peste cucoane de astea pe care le deranjezi mereu. Nu mai zic de child friendly spaces si etc si de mame, bunici si etc care mereu tre sa comenteze ceva cu toate ca nu le ceri parerea.
Didi nu stiu ce sa zic cred ca tre sa se invete ca e ok sa faca tot in olitza, pp ca ori nu mai purtati pampers deloc si asa poate face tot la olitza, nu stiu exact ca noi nu am trecut prin asta. Aici intrebam health visitor-ul ca ei se ocupa cu astea de obicei. Pp ca asta arata ca stie pt ce e olitza si etc dar ca se simte mai safe in pampers.
Dana eu zic ca asta cu facutul mancarii atractive are si tais ca daca se invata asa ca mancarea e fun mai incolo o sa faca mofturi si mai mari. asaca tre sa fie o limita si la distractia cu mancarea zic eu.
Na sigur mai vroiam sa zic cate ceva da nu am timp tre sa termin cu proiectele cat apuc ca merg la scoala dupa amiaza.

Pupam gasca va uram un sf de sapt cat mai placut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Helau fetili,

Mai apar si eu prin bostana . Shhhhhhh, sa nu ma spuneti, ca sunt in timpul serviciului , daaa? Am citit in mega diagonala, dar si asa am vazut ca avem o gramada de vesti faine .

Marina, felicitaaaari si bravooooo! Sa ai o sarcina usoara si un bb sanatos! Vezi ce minuni face luna asta de miere ???

Xena, nu am localizat mesajul tau, dar inteleg ca o sa ai un baietel . Sa va traiasca si sa va fie motiv de bucurie alaturi de Maria !

Mai3, sa va traiasca bb mic!!! Sa fie sanatos si norocos !

Camy, felicitari pentru reusita lui Flavius !!!

Carmenela, eu m-as bucura foarte tare sa auzim si de la tine vesti de bb 2 ! Bombonicii tale cred ca i-ar prinde bine un fratior sau o surioara, dar, cum tocmai ai descris situatia, iti zic ca numai tu "simti" cum e mai bine si daca asta e momentul... Iti trimit toate gandurile mele bune si sper ca DD te va ajuta cu un semn, ceva sa decizi cum este mai bine pentru familia voastra! Stii tu, lucrurile au un mod de a se aranja... de zici ca le aseaza cineva!

Boti, vai prin ce ati trecut cu tratamentul ala ! Ei, felicitari pentru functia in Comitet !. Eu sper sa rezisti acolo, pentru ca omul sfinteste locul, si sunt convinsa ca ai aduce o contributie pozitiva .

Noi suntem binisor, crizele de tantrum s-au mai rarit... Cu vorbitul as vrea sa va intreb ceva. Ilinca nu pronunta anumite litere la inceputul cuvintelor: b, f, g si cred ca si altele, dar astea imi vin acum in cap. De ex la gtadinita zice tatanitza . Cu Matei nu am avut aceste "problemutze", el a pronuntat clar. Oare sa imi fac griji sau abia dupa 3-4 ani sa ma gandesc la logoped?

Saptamana viitoare o sa fie foarte grea la serviciu pentru mine, asa ca iar o sa lipsesc. Va imbratisez cu drag si data viitoare cand poposesc in bostana sper sa citesc iar vesti faine .

pup you all,

-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~

Caprioara, mami de Matei si de Ilinca
Blogurile mele:
manute talentate
fotografiile-din-viata-ta

Mergi la inceput

Revin, ca am mai apucat sa citesc din urma.
Vad ca toate va plangeti de timp... adica de lipsa lui . Eu nu fac exceptie din pacate, dar sper ca macar o data pe saptamana sa scriu (stiu ca e putin ) iar sa citesc, macar cate putin de mai multe ori pe saptamana.

Teky, felicitari pentru noul job ! Sa fie cu noroc si satisfactii!

Bujo, felicitari si tie si bafta la predat si la master!

MissJJ, spor la esee si la toate cele de le ai pe lista de "to do" ! Si bafta sa-ti iasa totul cum ti-ai propus! Mare nebunie o sa fie si la voi cu atatea pe cap...

Anka, spor la stagiu si sa fie cu rezultate bune dupa decembrie! Hmmmm, deci si la voi e la fel cu tantrumurile... Cu temele, eu recunosc cinstit ca nu am mai avut energie sa-l verific pe Matei de cand a inceput scoala, iar ta-su nici atat nu se uita la temele lui. L-am rugat pe bunica-sau (tatal meu), dar daca Matei nu se duce cu temele la el (si nu prea se duce) tatal meu nu vine el sa-l verifice . Asta e...

Didi, ce tare e faza cu calutul de mare si calutul de mic ! O sa-i povestesc deseara lui Matei, pentru mi-a amintit de faza cand era mic si el mi-a zis nu a invatat poezia pe dinafara ci pe dinauntru .

Mona,
imi pare tare rau sa aud ca ati nimerit o asa educatoare idioata . Sper sa reusiti sa-l duceti la camin si sa fie bine acolo .

Moni, noi avem grija sa ne spalam pe maini cand venim de afara, dar in rest e cam greu sa ma tot tin dupa ea sa o sterg pe maini... Din fericire nu am avut probleme cu burtica.

AnnaBaby, in legatura cu vorbitul si Ilinca spunea (si mai spune cateodata si acum) numai sfarsitul cuvintelor, asa cum povestesti si tu de Ioana. Plus ca poceste rau cuvintele, am scris mai sus, nu pronunta mai ales la inceputul cuvintelor anumite consoane (g,b,r,f,etc). Ma bucur sa aud ca va merge bine afacerea . Felicitari si bafta multa in continuare! La noi nu a mers prea grozav, mai ales de cand eu nu am mai avut timp sa ma implic. Duminica avem un botez si apoi abia pe 23 oct mai avem o nunta, in rest pauza .

Iriss, imi pare rau sa aud ca ai asa un proiect greu la job. Si eu sunt bagata de cand am revenit la job in unul care are punctul maxim saptamanile urmatoare, si cred ca se incheie pe 15 nov. Insa mie imi este frica sa nu fiu anuntata dupa ce se incheie sa-mi caut job . De afacere, nu stiu ce sa-ti zic decat bafta sa-ti vina o idee geniala si sa mearga !!!

Mai, eu am urmatoarea problema existentiala: de ce in educatia din societatea romaneasca (si poate si in alte parti, dar eu vorbesc de asta ce pe asta o cunosc) se pune atata accent pe concurenta si nu se pune accent pe cooperare??? Mereu se pune problema de concurenta. Si cand e vorba de spiritul de echipa, de fapt e o echipa contra alteia, sa fie unii mai cu motz decat altii (mai destepti, mai rapizi, mai frumosi, etc), nu sa faca ceva impreuna. Adica sa cladeasca, sa rezolve, sa lucreze in echipa fara sa aiba ca motivatie numai sa fie mai buni decat echipa adversa, ci doar realizarea a ceva util, frumos, ingenios, etc in comun, placerea de a lucra in comun si de a se ajuta si sprijini - nu de a se sapa si de a-si baga bete in roate pentru ca sunt in echipe adverse.
Asta mi-a venit de la job, unde o colega de-a mea (care mi-a fost colega de departament inainte sa nasc, de fapt eram doar noi doua in subordinea unei sefe), mi-a oferit niste surprize neplacute saptamana trecuta si saptamana asta. Acum lucram in departamente diferite dar in aceeasi divizie (Financiar si Controlling), iar eu, prin prisma jobului meu, a trebuit sa-i solicit niste informatii pentru proiectul la care lucrez. Ea a facut tot ce a putut ca sa ma intarzie, sa ma puna intr-o lumina proasta in fata sefului meu si a altor colegi, sa-mi "dea la gioale" in sedinte de cate ori avea ocazia (sa ma contrazica, sa spuna ca sunt eu prost informata, ca nu inteleg despre ce e vorba, ca nu am dreptate, etc)... Ca exemplu, mi-a zis ca nu poate sa-mi dea raportul pe care seful meu imi spusese sa il cer de la ea, pentru ca dureaza foarte mult sa-l faca si e foarte ocupata; dar cand apoi a chemat-o seful meu, lui i-a zis ca sigur ca il face, ca o sa dureze ceva dar ca nu exista la ea "nu se poate". Apoi am aflat ca l-a facut int-o zi, desi zisese ca dureaza 1 saptamana . Deci initial era rea vointa si minciuna la greu de cat de greu ii e sa il faca... In alta zi i-am cerut un anume fel de raport din sistem (eu nu stiu sa lucrez in acel program decat foarte putin si nici nu intra in atributiile mele) dupa care eu trebuia sa prelucrez niste date in excel; mi-a dat un raport in care nu aveam toata informatie, iar cand i-am atras atentia ca lipeste ceva, m-a trimis langa prin companie sa intreb pe altii ca ea nu mai are timp; asta desi sefului meu ii zisese ca ea o sa mi-l dea si ca e simplu ca buna ziua ce prelucrare trebuie sa fac eu apoi, dureaza maxim 1 ora!!! 1 zi intreaga am pierdut, ca in final sa reusesc sa-l fac rost de undeva si sa realizez ca acest raport era chiar unul despre care ea imi spusese cu alta ocazie ca il primeste la fiecare sfarsit de luna de la acel departament - deci il avea de la bun inceput si nu mi l-a dat ca sa nu pot termina la timp!!! Si nu suntem nici macar in echipe adverse! Eu am senzatia ca simte nevoia sa arate cat de grozava si minunata este ea, si ma foloseste pe mine, dandu-mi rolul de "proasta si incapabila" pentru comparatie. Incearca sa sublinieze de fiecare data ca ea le stie pe toate si pentru ca EU nu le stiu, ii mananc ei timpul pretios cu cereri de rapoarte pe care in fond ar trebui sa stiu sa mi le scot singura din sistemul informatic. Nu inteleg de ce face asta, pentru ca eu nu reprezint nici pe departe un pericol pentru ea sau pentru eventuala ei ascensiune la functii mai inalte, nu-i stau in cale, nu avem ceva de impartit,nu i-am facut nimk... Si ma gandeam daca vine din educatia aceasta de a vedea concurenta si acolo unde nu e cazul si de a fi obisnuit sa iesi in evidenta calcand pe altii, ci nu lucrand, cooperand cu altii.

Hai ca v-am impuiat capul cu toate prostiile ! Se vede ca azi sunt mai libera la job .

Dar nu v-am spus ce era mai important: astazi implinesc 10 ani de la casatorie !!! Si in vara asta s-au implinit 20 de ani de cand ne-am cunoscut... Ce copii eram! Bine, unul din noi tot minte de copil are si acum, de aia zic eu mereu ca am 3 copii . Maine seara sper sa lasam kinderii la parintii mei si sa iesim si noi cu nasii in oras . Abia astept!

pup you all,

Blogurile mele:
manute talentate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Wow, Capri, felicitari pt anii de casnicie!
Despre concurenta in invatamant, ce sa spun, pana la un anumti nivel cred ca este ok, pt ca spiritul de competitie stimuleaza foarte bine. De ex daca alergi de unul singur scoti un timp mai prost decat daca alergi langa cineva pe care incerci sa il depasesti. Dar pana la un anumit punct.
In rest, a nu fi capabil sa lucrezi in echipa din pura rautate deja cred ca are alte cauze, nu doar invatamantul.

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Gini, sa-ti traiasca finutii ! Sa fie sanatosi si norocosi!

Andreea, in legatura cu facutul de kk pe covor, nu stiu ce sa-ti spun, decat nervi de otel; si noi am avut cateva accidente, dar din fericire au fost pe gresie si parchet, si am curatat mai usor . Pupam micul mancacios si speram sa-i treaca maraiala!

Dia, vad ca si voi aveti probleme cu pronuntia... Abia acum am citit din urma. Ma bucur sa aud ca Miruna se descurca si ii este bine la gradi .

Dana, felicitari pentru datul jos de kg!!! O sa le dai tu pe toate, stai fara grija, dar nici asa deodata nu e bine, doar stii... Ciocolata si Ilinca ar manca, dar nu ii dau. Insa i-au dat de cateva ori tati si Matei cand eu nu eram pe faza, sau socrul meu -caz in care mi-a fost jena sa-i spun ceva, ca el venise cu asa o bucurie sa-i dea...

Pica, bafta maxima la serviciu! Tinem pumnii!

Cristina, sa va fie de bine botezul ! Pupam micul crestin! Si sa treceti repede de durerile de dinti... Pupam si pe domnul Mihaitza cel istetz foc.

Am fugit.

pup you all,

Edit: Asta e pagina mea; daca tot am scris raaar, macar acum am sris muuult .

Blogurile mele:
manute talentate

Mergi la inceput