Nu mai stiu ce sa fac...

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Citat:
citat din mesajul lui marius

Citat:
citat din mesajul lui Jasmin012

bebelusii tipa ca din gura de sarpe pt ca au nevoie sa li se satisfaca o nevoie (de afectiune, hranire, etc) nu ca sa manipuleze.

Da - stiuuu - sa stea in brate 24 de ore din 24. Cunosc ideea - si aici am citit - si eu am vazut - mamici terorizate de proprii bebelusi vina fiind in general exact al mamicilor care din motivul X sau Y nu-si lasau bebelusii din brate decat accidental sau incidental - asa incat a fost doar o chestiune de timp pana cand daca nu erau tinuti in brate sau zgaltaiti sau leganati sau plimbati cu caruciorul (uneori pe unde erau pietrele mai mari ca sa se scuture) urlau nene din toti bojocii de zici ca se rupea ceva in ei. E plin forumul si de astfel de cazuri. Asta e!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

...............

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Nu seamna DELOC cu ce ai scris tu:

"o mama terorizata si cretinizata de monstrii ei de copiii care au vrut, pentru diverse perioade timp, sa stea in brate 24 din 24 iar ea, idioata, le-a permis.
(da, exact asa se intelege din mesajul tau, ca toate care ne-am tinut copiii in brate cand au vrut suntem niste proaste manipulate

Pe de alta parte cred ca am putea discuta PM deja devine oarecum personala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

nu, nu trebuie pe PM.
eu doar am hiperbolizat un pic, tu nu ai folosit cuvintele astea.
dar este evident ca le crezi manipulate pe mamele care isi tin copiii in brate.

Sau am inteles si asta gresit?

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Imi place negru. E sexy.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Citat:
citat din mesajul lui Sibylle
Edit: si tin sa adaug ca daca mamica spunea ca baiatul e bine, vesel, sociabil etc nu m-as fi ingrijorat pt gradinita. Adica s-ar fi rezolvat lucrurile ceva mai usor, doar prin multa rabdare si asigurat copilul ca nu e abandonat.

Din experienta spun ca in general sau in proportie destul de mare copiii care vin pentru prima data in gradinita sunt mai retrasi, nu sunt ei insasi. Intotdeauna au existat si vor exista copii plangaciosi - asta e situatia - care au trait extrem de mult doar in mediul familial deci in mediu restrans. Fiind pusi dintr-o data in situatia de a fi in alt mediu reactioneaza. Cu cat au fost mai tinuti in casa pe langa casa cu mama cu tata cu bona cu bunica si doar cu ei cu atat reactioneaza mai puternic. Desigur exista probabilitatea ca sentimentele lor sa fie sininime cu cele ale abandonului. Apare un razboi al nervilor si rabdarii in general pentru ca parintii au resurse limitate de timp. Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Marius, 'tu-le mama lor de ochelari de cal . Mama vorbea de copil in general, nu de cum era in primele zile de gradi : recopiez mesajul ei.

Citat:
citat din mesajul lui nemosidori

Va multumesc pentru raspunsuri.Parca deja am inceput sa vad luminita de la capat...ca am cam intrat in panica.Am mai fost la inca doua gradinite si a trebuit sa il retrag ...acum regret nespus,pentru ca deranja.Am tot sperat ca va creste si va intelege.Eu oricum stateam acasa cu cel mic ,m-am gandit sa nu-l chinui. Dintotdeauna nu a fost prea sociabil cu copii,mai ales cu cei mai mici,iar acum e tot timpul enervant de protector si grijuliu cu cel mic,cand sunt alti copii in preajma.In fiecare zi intra in contact cu verisori si alti copii la parculet,dar nu era genul care sa se joace.Nici acasa nu s-a jucat nici incurajat cu jucarii.Acum cand il vede pe cel mic(3 ani)cu zeci de masinute,cum le asaza si vorbeste cu ele...parca incearca,dar renunta repede.M-am gandit sa merg cu el la psiholog,dar mie tare frica,sa nu-i gaseasca ceva...nu neaparat real.Sora mea a terminat psihologia si lucrand in invatamant chiar mi-a zis ca avea tendinta de a le pune tot felul de diagnostice la copii.

Sib http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/ ***** www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA

Nasterea ariciului Vladimir ***** ***** Anna, o nastere cu viteza

Mergi la inceput

Citat:

nu, nu trebuie pe PM.
eu doar am hiperbolizat un pic, tu nu ai folosit cuvintele astea.
dar este evident ca le crezi manipulate pe mamele care isi tin copiii in brate.

Sau am inteles si asta gresit?

Cum mi-am alaptat copiii

Pai nu mai hiperboliza afirmatiile altora - nu de alta dar ajung sa fie falsificate. Si deja plecam pe un drum gresit din start. Mai ales cand mai dai si citat e aiurea zau.

Cat despre ce cred eu am mai spus pot sa repet - nu mamele neaparat pot fi bunicii (deseori) bonele sau chiar taticii, generic persoane care tin copiii mici bebelusi) in brate sau ma rog ii ridica in brate pentru fiecare scancet sau fara un motiv anume. Departe de mine ideea de a alunga clipele de tandrete, de iubire - nu despre asta vorbesc ci de realitatea in sine care se intoarce impotriva - atunci cand un bebelus capata metehne cum sa le numim? Nu doarme decat daca e zgaltait, daca merge aspiratorul, daca e tinut in brate si leganat, daca merge masina, daca merge caruciorul, daca ..... daca.... daca.... despre aceste "obiceiuri" povestite tot de voi la urma urmei, sau vazute de mine concret - si fiind obiceiuri pentru ca asta sunt - ele au fost deprinse, nu sunt innascute, depinse de .... mama/tata/bunu/buna/bona s.a.m.d.

Ok? Am fost suficient de explicit?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Sibylle

Marius, 'tu-le mama lor de ochelari de cal . Mama vorbea de copil in general, nu de cum era in primele zile de gradi : recopiez mesajul ei.

You made my day! 'tu'le mama lor - asa este. Ai dreptate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

nu am hiperbolizat afirmatiile tale(nu am scris niciaeri asa ceva), ci perceptia mea. A fost intentionata si ironica hiperbola....

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Marius, m-ai ametit.
Hai sa ne intoarcem la copilaria mica. Inainte de 6 ani deci inainte de ´´naturala´´ retinere a copilului pentru colectivitatea de la gradi. Vrei?

Presupunand ca vrei , te intreb direct: ce parere ai despre un copil care NU s-a jucat,(ever) NU a socializat,ESTE extrem de fricos ?

Si, atentie,ajuns la varsta de 6 ani, adica in zilele noastre, incearca sa COPIEZE comportamentul fratiorului cu 3 ani mai mic, si evident are probleme cand e dus la gradi.

Nu ne putem opri doar la ´´copilul plange la gradinita´´. Este gresit.
Si e si mai gresit ca unui copil cu acest trecut expus mai sus sa-i atribuim direct ´´normalitatea´´ refuzului gradinitei si sa zicem ca-i apa de ploaie, toti fac asa.

Si inca o chestiune, off topic. Cuvantul ´´trebuie´´ are conotatii distructive. la fel ca orice cuvant absolutist. Inlocuieste-l cu ´´ar fi de preferat, mi-as dori, mi-ar placea´´ si ai deja alt tablou asupra situatiilor.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Marius, m-ai ametit.
Hai sa ne intoarcem la copilaria mica. Inainte de 6 ani deci inainte de ´´naturala´´ retinere a copilului pentru colectivitatea de la gradi. Vrei?

Presupunand ca vrei , te intreb direct: ce parere ai despre un copil care NU s-a jucat,(ever) NU a socializat,ESTE extrem de fricos ?

Si, atentie,ajuns la varsta de 6 ani, adica in zilele noastre, incearca sa COPIEZE comportamentul fratiorului cu 3 ani mai mic, si evident are probleme cand e dus la gradi.

Si e si mai gresit ca unui copil cu acest trecut expus mai sus sa-i atribuim direct ´´normalitatea´´ refuzului gradinitei si sa zicem ca-i apa de ploaie, toti fac asa.

Si inca o chestiune, off topic. Cuvantul ´´trebuie´´ are conotatii distructive. la fel ca orice cuvant absolutist. Inlocuieste-l cu ´´ar fi de preferat, mi-as dori, mi-ar placea´´ si ai deja alt tablou asupra situatiilor.

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Marius, m-ai ametit.

Pai hai sa ne decidem totusi ca oscilezi:
"Hai sa ne intoarcem la copilaria mica. Inainte de 6 ani deci inainte de ´´naturala´´ retinere a copilului pentru colectivitatea de la gradi. Vrei?

sau:

"Si, atentie,ajuns la varsta de 6 ani, adica in zilele noastre, incearca sa COPIEZE comportamentul fratiorului cu 3 ani mai mic, si evident are probleme cand e dus la gradi."

Desi am priceput ce vrei sa spui. Ai dreptate la acest capitol. Per ansamblu in mod natural ca sa spun asa un baiat la 3-4-5-6 ani se cam joaca cu masinute sau altceva. Insa poate sa fie si o particularitate a lui daca nu o face. Poate sa fie introvertit. Nu-l cunosc nu am cum sa apreciez. Insa asta nu presupunbe deloc faptul ca nu ar fi fost bine sa mearga la gradinita de mai mult timp. L-ar fi format. Desigur nimeni nu stie aici de ce anume nu a mers la gradinita. Sau poate sunt lucruri nespuse din terte motive si care ar schimba radical orice prespunere. Dar un copil sanatos intro sau extravertit poate sa aiba reactii de respingere poate cu atat mai exacerbate cu cat timpul a trecut si in defavoarea lui.

Mergi la inceput

Citat:

nu am hiperbolizat afirmatiile tale(nu am scris niciaeri asa ceva), ci perceptia mea. A fost intentionata si ironica hiperbola....

Cum mi-am alaptat copiii

Hai sa o lasam asa... sincer desi incerc sa te inteleg - nu reusesc - poate sunt eu mai direct, poate esti tu mai subtila si nu sunt la nivelul tau de finete (chiar ironica fiind) in fine... hai sa o lasam asa cum este nu suntem pe aceeasi unda din cate simt eu cel putin.
Keep in touch!

Mergi la inceput