Ce facem cu puiutii dupa scoala?Bone,after school?
Salutare dragelor mimici! Am o fetita in cls I si sunt intr-o mare dilema:ce sa fac sa ofer copilului meu sansa sa evolueze?Sistemul educational din Romania mi se pare sub asteptari,la nici cateva saptamani dupa inceperea noului an scolar!Cu siguranta multe dintre voi se confrunta cu aceleasi probleme:lipsa de timp(serviciul ma solicita 10 h-12 h p zi),teama ca puiutii nostri sa se piarda intr-o societate bolnava,fara principii,moralitate.Am un copil dotat,zic eu,este receptiva,creativa si mereu cu dorinta de a invata lucruri noi.Dar ce putem face noi parintii sa oferim sansa unei dezvoltari armonioase?Am inscris-o la diferite cursuri insa mi se par constisitoare si prea putin folositoare.As dori fie o bona cu studii de specialitate care sa ii poate descoperi si dezvolta abilitatile fie un after school bun.Nu stiu ce sa fac,bunicii nu mi se par o alegere potrivita,ei tind sa o rasfete sa ii faca poftele si nu pot oferi ajutor la lectii...iar bonele , am auzit tot felul de cazuri neplacute.Voi ce faceti cu puiutii ? Cum sa le oferim sansa sa se dezvolte armonios psiho-emotional si intelectual?Nu as vrea sa imi reprosez vreodata ca nu am facut tot ce mi-a stat in putinta sa ii ofer sansa de a creste intr-un mediu stimulativ...
Raspunsuri
cristinamh spune:
cred ca ceea ce cauti tu nu se cheama "bona", ci pedagog... acum ramane sa-l si gasesti, o persoana dedicata, cu talent, care sa lucreze cu copilul.
sau emigrezi...
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii
ingridnen spune:
noi avwem bona, face si temele cu el... in sfarsit, acum are doar liniute si puncte de facut... vedem mai tarziu cum se va descurca.
Il ia la ora 12 de la scoala, il aduce acasa, ii da sa manance, il culca (culmea, doarme la pranz, nu ma asteptam:) il duce la inot... eu apar pe la 18:30 acasa, sotzul de obicei mai tarziu.
Mai greu va fi din clasa a 3-a... dar mai avem pana atunci... la scoala noastra (Colegiul catolic Sf.Iosif) clasele a 3-a si a 4-a invata dupa-amiaza, adica de la 12 la 16. Deci trebuie cineva sa stea cu el si dimineata, si dupa-amiaza.
Ingrid si Cristi 7 ani
Selena_Ianis spune:
Exact asta am facut,am cautat pe cineva cu studii de specialitate sa se ocupe de fetita.La somnic nu tin neaparat,ea este deja maricica si se poate relaxa si prin joaca ,in plus daca doarme la pranz ,noaptea are somn insuficient si agitat.Nu vreau sa o oblig,pt ca imi amintesc ca si pt mine a fost o povara somnul de pranz la 7 anisori...Cum va spuneam,astazi am cunoscut o tanara dnsoara care a terminat psihologia ,ce e drept avea experienta numai un an in babysitting insa parea dedicata si informata cu privirea la universul scolar al micutilor.Toate bune si frumoase pana am incercat sa aflu care este recompensa financiara pe care o doreste tanara.Stupefiant! Mi-a marturisit modest ca ea sub 12 mil nici nu se deplaseaza!12 mil pt 7 ore???ce parere aveti?poi cu banii acestia o inscriu la after school si ii iau si rechizite in luna respectiva...in plus,cu matematica nu statea bine,cu franceza nici atat,menaj nu am cerut .... in contextul crizei cu care ne confruntam am ajuns sa platim bone cu 12 mil?Daca statea toata ziua mai intelegeam.curios aspect!
Natasa spune:
| Citat: |
citat din mesajul lui Selena_Ianis Exact asta am facut,am cautat pe cineva cu studii de specialitate sa se ocupe de fetita.La somnic nu tin neaparat,ea este deja maricica si se poate relaxa si prin joaca ,in plus daca doarme la pranz ,noaptea are somn insuficient si agitat.Nu vreau sa o oblig,pt ca imi amintesc ca si pt mine a fost o povara somnul de pranz la 7 anisori...Cum va spuneam,astazi am cunoscut o tanara dnsoara care a terminat psihologia ,ce e drept avea experienta numai un an in babysitting insa parea dedicata si informata cu privirea la universul scolar al micutilor.Toate bune si frumoase pana am incercat sa aflu care este recompensa financiara pe care o doreste tanara.Stupefiant! Mi-a marturisit modest ca ea sub 12 mil nici nu se deplaseaza!12 mil pt 7 ore???ce parere aveti?poi cu banii acestia o inscriu la after school si ii iau si rechizite in luna respectiva...in plus,cu matematica nu statea bine,cu franceza nici atat,menaj nu am cerut .... in contextul crizei cu care ne confruntam am ajuns sa platim bone cu 12 mil?Daca statea toata ziua mai intelegeam.curios aspect! |
Selena, pai tu nu cauti bona, asta e problema. Vrei ca cineva sa aiba program normal de lucru (7-8 ore) si sa-i dai cit uneia necalificate. Daca cineva vine atitea ore la tine, ala e salariul ei. Ori nu se poate sa fie si bine pregatita, sa stie si o limba straina si pedagogie si sa vina si gratis. Criza sau nu, fata aia e tinara si va face 1200 de lei le luna oricum.
sorana spune:
Eu zic ca 1200 pe luna pentru 7-8 ore pe zi pentru opersoana calificata si care face si lectiile e ok.
Eu ii dau mai putin bonei dar nu face lectii si sta doar 5 ore pe zi.
tomdin spune:
Salut. Dupa parerea mea, cred ca ra trebui sa gasesti un after school buna, care sa ofere copiilor un program gen, FTK.POt sa iti dau un PM
szivarvany spune:
Eu o voi lasa la after-school, care se tine fix in clasa ei cu doamna invatatoare si apoi o va scoate bona si vor feca exact ce va vrea fi`mea pana vin eu acasa la 18,30.
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) cu
Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
Selena_Ianis spune:
Salutare din nou dragutelor mamici.Eram constienta de faptul ca o bona cu studii,calificata va fi cu mult mai scumpa de cat o batranica din bloc,insa tanara dnisoara dorea carte de munca obligatoriu ,deci pentru suma pe care ea o dorea trecuta in acte trebuia sa mai platesc alte 6 mil -->12+6=18 mil,mi se pare exagerat .Cat despre after schoolul din scoli am o parere nu tocmai roz.Baietelul meu,actual elev in cls a III-a a frecventat acest gen de cursuri.Era premiant,apreciat de dna invatatoare.Dupa 2 ani am realizat ca era o minciuna,copilul meu era mult mai slab pregatit deoarece dna invatatoare le dadea calificative bune numai celor care mergeau la after la ea.In plus,avand acces la diverse informatii am constatat ca este o forma de invatamand usor ilegala.Invatatoarele au o intelegere cu conducerea sa le lase dupa ore in clasa respectiva,banii nostrii nefiind impozitati ajung direct in buzunarele doamnelor.In cazul acesta,dna nu si-a dat silinta prea mult in cele 2 ore de teme.Aveam impresia ca totul merge perfect,pana am avut anumite semnale ca ceva nu merge cum ar trebui.Nu generalizez,poate sunt si invatatoare dedicate care dau dovata de mult tact pedagogic. Eu locuiesc in zona hala traian,nu prea am gasit after in zona,voi ce stiti?
ana l spune:
La noi la scoala after school-ul e 400 lei. Si ramin cu invatatoarea lor. Mincarea e de la catering, au sala de mese, sala de joaca si recreere si apoi se intorc in clasa la teme. Anul trecut scoala oferea 1-2 ore/ saptamina de tenis pentru acesti copii. E mult mai ieftin decit o bona cu 1200 lei si macar nu exista riscul sa ma paraseasca bona in tinplul anului.
hainute de vanzare
IonescuOana spune:
Eu o am la after in cadrul scolii, costa 600 RON / luna (altul mai scump si cu mai multe activiati, privat este 1100 RON), l-am preferat pe cel din cadrul scolii si din motive financiare si pt ca fac lectii cu invatatoarea de la clasa. Au mancare de la catering, engleza cu o profesoara si o ora pe sapt sport. Deocamdata totul e ok.