Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (19)
Raspunsuri - Pagina 17
mamanati spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Laura Buna fetelor ! Ma primiti si pe mine in randul vostru ? Cam tarzior dar... Trebuia sa fiu mamica de mai-iunie, dar am nascut prematur, la 34 de saptamani, pe 29 aprilie, un baietel. Mai am o fetita de 4 ani. Eu v-am tot citit cand am avut timp, dar nu atat de des. Stiu ca mesajele imi sunt moderate. Am sa incerc sa scriu mai multe, sa scap de "procedeu". |
Bine ai venit Laura! Si fetita mea mai mare tot 4 ani are. E tare nastrusnica!
Reallaura spune:
Buna scumpelor
M-as baga si eu la intalneala, sigur. As prefera Titan - IOR, dar merge si Tineretului daca se voteaza majoritar. Dimineata 1-=10:30 prefer si eu ca dupa masa cu Mirci e exclus.
Sabina ce idee misto cu inchiriatul apt in Azuga, daca tot nmergeti asa des! iesiri dese si frumoase!
Sorana bafta la sport!
Mira eu nu stiu cand pot incepe sportul, dar as baga si eu ceva abdomene ca am ditai burta.
Mary m-ai nelinistit nitel cu dr de la Gr Alexandrescu, dar eu stiu? nu am mai auzit pana acum parerea asta despre aerosoli.
[red]crissy imi pare rau de probl. sper sa scapati de ele
[red]Laura ce id misto! norocoaso! sa-ti traiasca puiutii sa fie sanaotsi
si mazarichilor! si succes la diversificare tuturor care au inceput
arturicii spune:
hello tuturor
Sabina, cand ai zis cum e vremea la munte la voi si m-am uitat pe geam la noi, zici ca suntem in acelasi loc; ploua si e frig, cred ca anulam dovlecii si porumbu'
Sorana, pai parerea mea era tot asa; stop si replay peste vreo 2 sapt; usor ca nu va alearga nimeni; Tudor nediversificat nu ramane, mai ales ca il va "copia" pe Matei la toate alea.
Mary, Nati, Sabinei ii "dau" sa se lupte cu cate un fruct, intreg, o data pe sapt cred si am facut-o de 3 ori pana acum; asta nu e diversificare sigur; in mintea mea e f compatibil cu autodiversificarea ce va urma si care va fi pe principiul: mananci ce iti alegi si in general in bucati; sigur sigur ii voi oferi sa incerce si piureuri insa doar daca incearca singura (cu degetele, cu lingurita, cumva).
Mary, eu am zis si o mai repet; pe baieti si i-am diversificat la 4 luni; si acum mananca extrem extrem de selectiv; asa ca la Sabina incerc varianta tarzie; si sunt sigura ca reteta: dupa 6 luni + curiozitatea aferenta0 = reusita in diversificare
eu i-am dat sa se lupte cu un mar si cu o pruna si cu un mar iar doar pt ca tremura cand ne vedea pe noi cum mancam; a cerut si a primit; nu inseamna, repet, ca a muscat din ele sau ca i-a ajuns in stomac ceva;
Slinguri/wrapuri/hamuri
Caruciorul nostru va lua calea depozitului pana la primavara; l-am cumparat ptr ca am gasit ce mi-a placut la un ppret super bun si ptr ca stiam ca am 50-50% sanse sa il folosesc curand;
Acum, dupa 6 luni de sling cu inele, de purtat Sabina si in padure si pe munte si pe plaja si in autobuz si in parc si peste peste tot, nu as mai pune-o eu in carucior acum cand vine iarna; mi-am luat o geaca XL de toamna si ne cuprinde pe amandoua; pe cea de iarna trebuie sa o probez insa sper sa incapem;
Avem si un wrap, cel facut de mine insa nu-s multumita de grosimea materialului (se ruleaza) asa ca nu l-am mai folosit; ma tenta sa incerc un mei-tai insa asa m-am obisnuit cu slingul asta ca nu imi vine sa mai cheltui (chit ca aici daca nu iti place il returnezi).
Sorana, cum zicea si Corina, nu te descuraja dupa primele refuzuri; trebe sa incerci de mai multe ori pana sa te convingi ca vi se potriveste au ba.
Ce fain ca va intalniti; sa faceti poze!
Ioana & Arturicii'S
Madamar spune:
citat din mesajul lui mamanati Buna mamici, In primul rand pentru urari ca am revenit. Incerc sa mai intru macar uneori caci mereu sunt in criza de timp. Mary, Arturica, le da-ti bebeilor sa guste din fructe?! Eu inca nu i-am dat nimic inafara de san ca tot credeam ca daca ii dau o picatura de suc de mar inseamna ca incepe diversificarea, si cu asta nu vreau sa ma grabesc deloc. Ar trebui sa-i dau sa guste putin suc fresh de mere, pere, nu? Si Emy isi suge degetele mai mereu. De suzi - nici vorba sa o accepte! Iar azi jos am observat 2 liniute albe sub gingie. Totusi poate sa mai dureze si cateva luni pana vor aparea primii dintisori. Cami i-a iesit primul la 9,5 luni. S-au lasat ceva timp asteptati. Noi avem vre-un bb cu dintei in odisee?! Pupici de la noi, www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE Nati, mandra mamica de 2 comori Emilia-Beatrice (10-iun-2010) si Camelia-Nicole (20-aug-2006) |
Nati, sa guste e putin spus... e numai "mozoleala" data fructului - ca sa ma exprim asa... Sa ii dai fresh presupune intr-adevar sa incepi diversificarea. Eu ii dau asa pentru a se deprinde cu obiceiul si pt a sti k gura ii foloseste si pt altceva, decit tzitzileala.:)
da, avem dintisori la Diana Rosanei - au aparut la patru luni ...jumate cred.
pupici de la noi!
tare faza la fete cu intilneala - sa ieseala, nu, k e mai la moda termenul!!!
Mary, mamica lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, imi alaptez puiul
bubu30 spune:
citat din mesajul lui Crissy_C Buna seara, dragele mele! N-am mai scris de mult, de vreo saptamana tot incerc sa recuperez cu cititul si de-abia acum am ajuns la zi! Tare dor mi-a fost de voi si de sfaturile voastre! Eu sunt cam suparata, ca sa nu spun ca deja m-a cuprins disperarea: de vreo 2 sapt Patricia face mari figuri la masa, tot refuza sanul, intai la o masa, apoi la doua, apoi aproape la fiecare supt, incet incet a inceput sa fie o corvoada alaptatul pt ca suge 2-3 minute la un san dupa care se zvarcoleste, da din picioare, refuza sanul, scoate limba, ii dau al doilea san, suge 2-3 minute si apoi repeta figura.... Uneori o mai pacalesc sa suga in continuare, mai ales cand e adormita, dar astazi mi-a facut asa la fiecare masa, ma musca daca insist, ma loveste cu manutzele, e clar ca nu mai vrea si deja imi vine sa ma arunc pe geam :((( Lapte mai e, am incercat sa-l mulg dar biberonul nu vrea sa-l vada, si la lingurita scoate limba si da tot afara.... Nu are cum sa se sature atat de repede, mai ales ca suge pumnisorii dupa aia, ca si cum i-ar mai fi foame... Offf, tare mi-e ca in ritmul asta o sa-mi pierd laptele...Plus ca in ultimele zile n-a mai pus un gram pe ea, si oricum e la limita cu greutatea, adica de ceva vreme nu mai ia cum spune 'la carte', are 5,800 kg la 3 luni jumate... Am citit de mi s-a acrit despre ce ar putea fi, la dr nu m-am dus inca dar mi-e c-o sa-mi recomande lapte praf... dar ma rog, ea nici de-al meu muls sa nu vada la biberon... Daca aveti vreo idee despre ce ar putea fi sau v-ati confruntat cu asa ceva va rog sa-mi spuneti! Va pup, seara frumoasa si bebei papaciosi! Cristina, mamica fericita de Patricia Andreea 9 iunie 2010 |
Mie mi se intampla chestia asta cu refuzul deja de mai bine de 2 luni la Alexandru.
Fiecare masa cu el e un cosmar, plange in hohote , refuza mancarea, se da pe spate , iti trebuie o forta sa il tii ca ne dor bratele la cum se zmuceste si din pacate nu se mai termina.
Bineinteles diferenta e ca noi suntem pe formula.
La inceput si eu ma gandeam la dinti, dar dr de fam a zis ca nu se pune inca problema cand s-a uitat in gura cu toate ca se vad mugurii dentari.
Cand am ajuns la capatul rabdarii m-am dus cu el la un alt pediatru care l-a consultat si a zis ca singura lui problema e aerofagia si de acolo se trage acest refuz al mancarii .
Asa ca acum dupa fiecare masa incercam sa scoatem aerul cum putem, sa il pun pe burta de vreo 2-3 ori dar nu am rezolvat total problema, avem mese cand mananca cat de cat civilizat dar unele sunt groaznice.
NicoletaB spune:
Neata!
Ne-am intors si noi de pe meleaguri proprii superbe!
Nu am apucat sa termin de citit decat capitolul 17!
Laura- tin pumnii sa iasa cum va doriti cu emigrarea!
Al meu copil mananca 180 ml/masa, 6 mese pe zi-intreba cineva, sorry nu a retinut numele!
Ma duc ca face ca elefantelul (adica kk)!
O zi frumoasa!
Mamica lui Mihai Rares (12.06.10-12.55)
cris_09 spune:
citat din mesajul lui NicoletaB Neata! Ne-am intors si noi de pe meleaguri proprii superbe! Nu am apucat sa termin de citit decat capitolul 17! Laura- tin pumnii sa iasa cum va doriti cu emigrarea! Al meu copil mananca 180 ml/masa, 6 mese pe zi-intreba cineva, sorry nu a retinut numele! Ma duc ca face ca elefantelul (adica kk)! O zi frumoasa! Mamica lui Mihai Rares (12.06.10-12.55) |
V-ati distrat?
Asteptam sa pui pozele de la botez,nu te-am uitat
Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)
Laura__ spune:
'Neata !
Multumesc de primire fetelor.
Sa va dau datele pt listuta :
Mihnea Alexandru 29.04.2010, 48cm, cezariana, 34 sapt, apgar 7
Ioana-Amalia 29.08.2006 (ii spunem Amy sau Ami )
Fug acum sa pregatesc piureutul pt M si sa fac niste briose pt A la gradi. Cat doarme bb.
Pup.
Crissy_C spune:
Neataaaa!
Laurita, multumesc
Ruxi, imi pare rau sa aud ca si tu patesti asa cu Alexandru, offff. tare greu e sa te chinui de-acum cu mancarea, ca mai incolo oricum o sa avem parte numai de fitze la mancare... sper sa treaca si la voi.
Ieri Patricia a papat ok la fiecare masa! dar cred ca a fost o intamplare, pt ca a luat-o somnul de fiecare data cand am pus-o la san, iar ea prin somn nu prea mai protesteaza :)
Mie mi-a spus un dr ca lipsa poftei de mancare si stagnarea ponderala pot fi semne de infectie urinara... dar eu totusi nu cred ca-i numai lipsa poftei de mancare, pe ea parca o si doare ceva...
Alt dr ne-a spus ca asa cum copiii au pusee de crestere, asa au si 'plafoane' in care nu prea mananca si stagneaza in greutate.
oricum, noi mergem azi sa ne vada un pediatru si poate ne recolteaza si niste sange sa vedem ce iese la analize.
Cristina, mamica fericita de Patricia Andreea 9 iunie 2010
r_ocsy spune:
citat din mesajul lui Leeloo21 buna fetelor! felicitari pt bebei sanatosi! asteptem si noi in aprilie sa nasc un al doilea bebe frumos si sanatos.am meri enotii legat de diferenta de varsta care va fi de 2 ani si 1 luna..poate ma ajuta cineva in legatura cu asta..dar sper sa ne descurcam cat mai bine! va rog din suflet sa cititi urmatoarele randuri pentru ca am fost montata de Alin (sotul meu scump) sa fac o mica reclama a familiei noastre! ne ocupam cu organizari de evenimente, zile de nastere, petreceri prvate, petreceri tematice, nunti, botezuri, petreceri corporate..ne mandrim cu calitatea si profesionalismul nostru! scuze daca deranjez pe cineva cu acest mesaj..insa daca aveti un eveniment in vietile voatre este bine sa fie pregatit si amintit cum se cuvine, Alin este deasemenea fotograf profesionist! astept mesaje pe PM va si raman in zona daca ma primiti Cristina si Alin, parinti super fericiti de Tudor (lumina ochilor nostrii) pestisor de 12 martie '09 si de fluturas de 10+ nasterea in apa pozici dragute |
Noi te primim ... dar vei fi singura graviduta dintre noi . La odiseea sarcinii martie aprilie 2011 ai incercat ?
R_ocsy , mami de Sofia ( 19.05.2010 )
"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."