Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (19)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Artu - tura de noapte, esti bine?
Las pe miini bune activitatea forumului!

Ne onorezi in ultima vreme cu o prezenta foarte discreta... sper sa nu fie altceva decit raceala puiutilor tai!
Salutari speciale asadar!

Mary, mamica lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10

Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!

Fericita, imi alaptez puiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Hello tuturor,

bun venit Laura

Mary, multam de intrebare; am un net suuuper nasol si in loc sa il astept sa se incarce imi pun un film; si se termina episodul si tot nu am pagina incarcata; asta noaptea ca ziua, de ex azi m-am trezit la 9 si eu si mandra (baietii se trezesc pe la 8 cand nu-i scoala si se "evapora" din camera). Apoi sm plecat sa culegem mere si am revenit seara. Iar incerc netul, iar nu am, iar film, iar somn, iar dimineata, iar plecam si tot asa, in loop.
(maine mergem intr-un labirint in porumb si sa culegem dovleci ptr halloween )

tuturor

p.s. azi, in livada, Sabina a avut treaba cu un mar, fara coaja, pe care l-a supt si l-a sucit pana a adormit; ea nu marul

Ioana & Arturicii'S

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui arturicii

Hello tuturor,

bun venit Laura

Mary, multam de intrebare; am un net suuuper nasol si in loc sa il astept sa se incarce imi pun un film; si se termina episodul si tot nu am pagina incarcata; asta noaptea ca ziua, de ex azi m-am trezit la 9 si eu si mandra (baietii se trezesc pe la 8 cand nu-i scoala si se "evapora" din camera). Apoi sm plecat sa culegem mere si am revenit seara. Iar incerc netul, iar nu am, iar film, iar somn, iar dimineata, iar plecam si tot asa, in loop.
(maine mergem intr-un labirint in porumb si sa culegem dovleci ptr halloween )

tuturor

p.s. azi, in livada, Sabina a avut treaba cu un mar, fara coaja, pe care l-a supt si l-a sucit pana a adormit; ea nu marul

Ioana & Arturicii'S

Ma bucur sa aud despre voi ca sunteti bine.

Din colectia "joaca cu hrana" si eu mai fac teste care sa-mi confirme, sper eu, ca ii va place hrana si va fi mincacios, in sensul bun, evident.
In ce sens, testele: cind maninc fructe in preajma lui (doar fructe) si il vad salivind cu interes si intrebindu-se "oare ce papa mama" ii ating buzele putin, cit sa ramana o palida "urma" de suc; reactiile sunt diferite: are momente cind plescaie de placere (la pepene, strugure)sau se strimba de zici ca il otravesc (la piesica, prune). Nu stiu daca e o falsa impresie, dar sper din inima sa nu dam chix! Si asta de pe la 2 luni jumate. Acum cind ma vede cu fructe se asteapta parca sa ii dau - ma priveste si cind ma apropii, nu intoarce capul, in semn de refuz.

Intrebare: ai/aveti idee daca in laptele matern se regaseste gustul "original" al alimentelor ingerate - adica va cunoaste anumite gusturi chiar si numai din lapte? Pentru ca am dus o polemica zilele trecute cu medicul de familie - care spunea ca daca nu-l diversific mai repede nu-mi va minca, deoarece se obisnuieste cu gustul dulce al laptelui matern si va refuza altceva... am incercat, instinctiv, sa ii explic faptul ca alimentatia naturala presupune o varietate de gusturi - fara insa a avea un fundament - pt ca nu am citit nimic in acest sens...

O zi frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Madamar

Citat:
citat din mesajul lui r_ocsy

Laura : ce frumos povestesti tu acolo

Mary : eu deja am comandat crema de la bioderma de care zicea Alinutza si sper sa ne scapam si noi de bubite ca de la atata saliva si mana in gurita ... , degeaba o sterg pe fata cu apa sau ser ca in mai putin de 1 minut iar balim sau bagam manuta in gurita.

Va doresc noapte buna !

R_ocsy , mami de Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

deci si la voi este sportul cel mai intens practicat - inseamna ca ne poti spune daca suge cu asa patos de i se subtiaza deshtu' ala - cum i se pare maica-mii! Drept sa spun, am analizat si nu vad diferente... dar cine stie!?

Noapte buna urez si eu ingerasilor si mamicilor lor!

Neata,

la Azuga ploua cu galeata, e urat si frig. Ne pregatim sa plecam spre casa mai pe la pranz.

Mary eu iti zic din experienta mea si a soramii, eu mi-am supt degetul pana la 6 ani, mi-am semi stricat dantura si am stat cu aparat, degetul e super ok, are el ceva, dar datorita faptului ca mi l-a prins unchiul meu cu usa fara sa vrea cand eram copil. Sora-mea si-a supt 2 degete, ea si-a stricat mai rau dantura decat mine si s-a chinuit mai ceva cu aparat, dar uite ca a reusit sa indrepte situatia pe cand eu nu, si degetele ei sunt perfect normale. Deci eu as zice nu suptului degetului pentru ca strica dantura.

Laura bine ai venit, avem copii de varste apropiate si fata mea cea mare, Alexandra, are 4 ani si 3 luni, iar gemenele au imediat 6 lunite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzicab spune:

Mary, nu stiu daca de cruce, dar noi le zicem surioare de botez, pentru ca au impartit aceeasi cristelnita, fiind crestinate in aceeasi zi, in acelasi loc.

Anca, mamina fericita a lui Luca 04.03.2008 si a Mayei Sofia 10.06.10

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onana spune:

Neatza!

Ne pregatim sa dam o fuga la shopping, pt Matei incaltari, pt mine adidasi si costum de baie, ca ma apuc de sport, pazea! Macar sa ma tina, ca mi-am facut abonament pe 1 an, all inclusive

Am oprit diversificarea pt moment, revenim peste 2 sapt-o luna.

Ieri m-am vazut cu Ancutzica, care a fost atat de draguta si mi-a imprumutat slingul ei, sa vad daca ne descurcam cu el, acum mi se pare ca n-o sa reusesc singura sa-l bag pe Tudor acolo si sa si stea, dar voi incerca. Am cunoscut-o si pe bebelina Maya, o fetita frumusica foc, cu ochii negri si atat de miiicaaa si delicata..Si pe Luca, si el un baietel dulce foc, chiar mi-a facut placere sa-i cunosc!

Acum intrebare: pt Alina, Corina sau cine mai are wrap, credeti ca m-as descurca mai bine cu wrap decat cu sling, la ce dimensiuni si greutate are bebeloiul meu? Anca zicea ca s-ar putea sa mi se potriveasca mai bine, voi ce ziceti? Multumesc de pe-acum

Laura, si eu tot voiam de zilele trecute sa-ti spun bine-ai venit!

Artu, sper sa-si revina netul la voi, chiar as fi vrut sa-mi zici parerea ta apropo de ce-am facut cu diversificarea si mai ales ce-as putea face de-acum..

Gata, fug, sa aveti o duminica frumoasa, nu ca vremea de-afara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mommy_to_be spune:

'Neata si de la noi!

Eu ma chinu sa termin de citit pentru maine la examen, da cu buburuza tot timpul pe langa mine e destul de greu sa stau mai concentrata pe curs

Crissy, crema de la Avene o folosesti si pentru iritatiile de la fundulet?

Sorana, wrap am vrut sa-mi iau si eu pentru ca initial nu ma prea impacam cu sling-ul, insa nu l-am luat pentru ca greutatea maxima pe care o suporta e 9 kg, iar noi nu mai avem tare mult pana acolo. In schimb insa, ma impac din ce in ce mai bine cu sling-ul, reusesc sa o fixez pe Maia din ce in cee mai bine, in mai scurt timp. Noi ne-am luat si un marsupiu care suporta o greutate de pana la 15 kg, insa cand l-am incercat mi s-a parut oribil in comparatie cu sling-ul... revenind la wrap, parca ziceai ca Tudor are deja 9kg. In cazul asta eu zic ca nu e tocmai indicat sa-ti achizitionezi unul.

Duminica placuta va doresc! ma duc la citit ca doarme buburuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taty_ana spune:

La Multi Ani Mazarichilor!!!!!Sa fiti sanatoase,sa cresteti mari,destepte si frumoase!!

Laura,bine ai venit!

in legatura cu suptul degetelor si noi avem problema asta,emma isi suge degetul noaptea cu atata patos ca ma trezeste zgomotul de tzoncaneala,suzeta i-o mai bag seara inainte de a ma culca,ii scot degetul si-i bag suzeta dar la scurt timp o aud ca e cu degetul iar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana1234 spune:

eu am vazut wrap care se poate purta si la 4-5 ani la diana pe site..., eu am optat pt un wrap-tai mi se pare cel mai usor de folosit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutzaa spune:

Salutare

Cris, Mary

Sorana nu stiu ce sa iti spun referitor la comparatia dintre sling si wrap pentru ca eu nu am avut sling. Si nici nu cred ca o sa imi iau. Eu am un wrap dar este foarte elastic, potrivit pentru copilasii mititei. Pitica mea se indreapta spre 6 kg si am nevoie de un wrap mai putin elastic. Dupa ce il primesc, daca vrei, ne putem intalni sa il vezi, poate reusim sa il punem si pe Tudor in el sa vezi ce si cum.
Cauta pe youtube wrap baby carrier si o sa gasesti multe modalitati de legare, vezi daca ti se pare prea complicat (mie nu mi se pare deloc complicat, m-am cronometrat si am nevoie de mai putin de 2 minute ca o pun pe piti in wrap). La wrap ce mi se pare avantajos este ca in greutatea copilului se distribuie pe ambii umeri, la sling doar pe unul
Mira aici o sa te contrazic - pe bebe il poti tine in wrap chiar si pana la 2-3 ani, daca o sa vrea. Ideea e ca atunci cand e bebe mic, e bine ca wrapul sa fie elastic. Cu cat copilul creste si este mai greu, daca wrapul este prea elastic atunci o sa se lase prea mult, o sa il simti cum "se scurge" (nu inseamna ca o sa cada, din wrap nu are cum sa cada bebe) din el sau te "taie" la umeri. Cand bebe creste sau este mai greut, e nevoie de un wrap mai putin elastic sau chiar neelastic pentru mamicile cu mai multa experienta.

E drept ca pentru wrap se foloseste mai mult material, trebuie cred un pic mai mult exercitiu ca sa legi cum trebuie wrapul, dar il poti pune in orice pozitie vrei - fata, spate, sold. Legaturile sunt si cu mai multe straturi peste copil, dar exista si legatura cu un singur strat peste copil.

M-am intis ca....placinta la soare. Sau ca sa fiu in ton cu mesajul meu - m-am intins ca wrapul la uscat pe sarma.

Ma duc sa pictez cu Tudor niste planete. Ca mai nou e pasionat de "panete"

Mergi la inceput